Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6502 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום! קניתי רכב חדש(יד שניה). בדקנו את המקלות של השמן, והקו קצת נמוך. נראה לי שצריך להוסיף שמן. מה לעשות- להחליף שמן לגמרי, או להוסיף שמן בנוסף למה שקיים. הקילמוטרז באזור 118,500 כלומר עוד מעט טיפול 120,000- לפי מה שאמרו לי זה הזמן מחליפים את השמן. האם להקדים את זה?

איפה מוסיפים שמן? עדיף במוסך או, שאפשר גם לעשות בתחנת דלק, ללא חשש שיהיו בעיות?

ולגבי המים- כל כמה זמן בערך צריך להוסיף מים? ואיזה מים עדיף להשתמש- אמרו לי שעדיף מזוקקים. מאיפה משיגים מים מזוקקים, והאם זה יקר?

תודה!

פורסם

קודם כל-לא בתחנת דלק!! בתחנת דלק מתדלקים. זהו.

בקשר לשמן\מים. הכי טוב אם יש איזה חבר שמבין ויכול להסביר במקום, ליד מכסה המנוע הפתוח.

החלפת שמן תעשי כבר עם הטיפול אלא אם כן הוא ממש מגעיל\שחור וכדומה.

מים לא אמורים להיות חסרים ברמה העקרונית ובמצב תקין.

באיזה רכב מדובר?

'אבל אותי לא מעניין מה שיכנס. אותי מעניין מה שיצא..'

אלטמן.

פורסם

תתחדשי.

באיזה רכב מדובר? האם נמסרה הסטוריית טיפולים?

ברוב הרכבים החדשים אין הכרח לבצע טיפול 10,000 - אלא עפ"י הוראות היצרן/יבואן (כמובן שלא מזיק לעשות לפני, אבל אין הכרח).

מעבר לצריכת השמן, רצוי מאוד להכניס את הרכב למוסך, לבדיקה כללית של מצבו והתחזוקה שלו, ובמיוחד להקפיד על מועד הח' רצועת טיימינג.

פורסם

מדובר בטויוטה קורולה שנת 1999. המוכר בעצמו אמר לי שלדעתו חסר קצת שמן, וכדאי כבר עכשיו למלא, לכן אני שואלת אם צריך להחליף או למלא, והיכן ממלאים בשמן?

ואני לא צריכה לבדוק את מצב המים כל בוקר לפני הנסיעה? (זה מה שאמרו לי...)

פורסם

יש היסטוריית טיפולים. אני לא כ"כ מבינה מתי צריך לעשות מה, אבל הוא באמת תחזק את הרכב כמו שצריך. גם הבדיקה לפני קנייה הייתה מאוד מחמיאה, במיוחד בשביל רכב מלפני 10 שנים. החלפת רצועות טיימינג נעשתה(אני לא מבינה מה זה, אבל כתוב שזה נעשה...).

מה שאני לא מבינה זה מתי מחליפים שמן? וכל כמה זמן צריך למלא שמן?

פורסם

המלצה שלי, לכי למוסך שאת הולכת לטפל בו (מקום שאת מכירה או שמישהו ממשפחתך מכיר וסומכים עליו)

תעשי טיפול (כדי לדעת בידיוק ובוודאות ומי ומה הוחלף)

פילטרים ושמנים, ובאותה הזדמנות תבקשי מהמוסכניק שיראה לך כיכצד בודקים ומוסיפים במידת הצורך שמן/מים.

לגבי איזה שמן ואיזה מים, כתוב ספר הרכב. תוודאי כי המוסכניק משתמש רק בחומרים שמומלצים ע"י המוסך המורשה.

לרוב הם מנסים לעבוד על בחורות ואנשים שלא שמים לב או מודעים, ושמים חומרים זולים יותר שעלולים לפגוע ברכב.

תודה רבה,

Hybrid

פורסם

ברמה העקרונית, לא צריך להוסיף שמן - ואם חסר - יש לבדוק את הסיבה (ייתכן שיש מעט צריכת שמן כחלק מפעולת המנוע, אבל כל מקרה לגופו. אם חסר, יש למצוא את הסיבה לכך).

במקרה שלך, רצוי לבצע החלפת שמנים כל 10,000 ק"מ או חצי שנה (מה שבא קודם), כי לא מדובר ברכב חדש, והחלפות תכופות יותר רק מסייעות (לא רק ליצרני השמן, הסוכנים והחנויות:wink:, אלא גם לשמירה על אורך חיי המנוע).

במקרה הנוכחי שלך לא יקרה כלום אם תקדימי ב-1500 ק"מ ותבצעי את הטיפול כבר עכשיו, אפשר למשוך עוד 11.5 אלף בפעם הבאה.

מתי בוצעה הח' רצועת טיימינג? בלי להבין מה זה - קחי בחשבון שאם לא מחליפים אותה בזמן - היא עלולה להיקרע ולגרום לנזק כואב בכיס.

לא מכיר ספציפית לקורולה, אבל נדמה לי שזה כל 90 אלף או שלוש שנים. בדקי במוסך.

פורסם

כמה דברים להוסיף:

1. מקלות = מדיד שמן מנוע\הילוכים - במי מהם חסר שמן?

2. אל תאמר מים אמור "נוזל קירור" , בשום פנים לא לשים מים, לא מזוקקים, לא מינרלים, רק נוזל קרור ייעודי בלבד.

3. לא צריך לבדוק כל יום (אלא אם כן אין לך מה לעשות בבוקר), סביר פעם ב שבוע\שבועיים.

בקיצור לכי לעשות טיפול ותבקשי הסבר על כל הדברים הללו (מי , מתי וכו).

טיימינג הינו טיפול יקר שאנשים דואגים לבדוק האם הוא נעשה לאחרונה כך שהעלות לא תיפול עליהם (ולכן גם המוכר מזכיר זאת כ"תוספת").

נוסע על:

טויוטה פריוס 2019.

טויוטה קורולה 2008 רובוטית.

• תוכן חדש...