Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חידה - מטוס על מסוע

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6467 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
בגירה - המצב הזה שווה ערך למטוס עם גלגלים תקינים ובלמים נעולים.

ברור שבמצב הזה ישנה העברת כוח אל הגוף המטוס.

מה שאתה בעצם אומר זה שהמטוס יאיץ את המנועים ללא תזוזה שלו כלל ואז פתאום יתחיל להתרומם?

לא קונה את זה!

יאללה, מזל טוב, עברנו לעמוד 6 :lol:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תגובות 114
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

Slava 1982 רשם:

ממה שאני זוכר מהלימודים שלי המטוס חייב להמריא כי הכוח שמניע אותו קדימה זה לא הכוח שמועבר ע"י הגלגלים לאדמה אלא הכוח הדחף של המנועים לכן לא משנה למטוס באיזו מהירות יסתובבו או לא יסתובבו הגלגלים מתחתיו מה שחשוב לו זה הכוח הדחף קדימה שנותנים לו המנועים ולא הגלגלים ובעצם ע"י זה נותנים לו תנועה קדימה עד לצבירת מהירות הדרושה ליצירת כוח עילוי הדרוש שפועל על הכנף ומשם להמראה.

פורסם
מה שאתה בעצם אומר זה שהמטוס יאיץ את המנועים ללא תזוזה שלו כלל ואז פתאום יתחיל להתרומם?

לא קונה את זה!

יאללה, מזל טוב, עברנו לעמוד 6 :lol:

לדעתי הוא אומר שבמצב כזה הגלגלים יעצרו או ישפיעו הרבה על המטוס ולכן לא ימריא או יתקשה מאוד בהמראה .

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם

זאת אומרת שכל עוד המטוס על הקרקע אז מהירות מינימלית להמראה נמדדת כמהירות קרקעית רגילה (להבדיל ממהירות האויר כשהוא ממריא) ולכן :

מטוס לא ממריא כשהוא עומד במקום ומאיץ מנועים,

מטוס לא ממריא עם גלגלים מרובעים,

מטוס לא ממריא כשהמהירות הקרקעית היחסית בינו לבין הקרקע נמוכה ממהירות ההמראה ולא משנה אם המטוס על 20 קמ"ש או שהוא על 200 קמ"ש והמסלול מתחתיו על 180 קמ"ש בכיוון ההפוך.

זה היינו אך.

פורסם

המהירות המינימלית להמראה היא מהירות אויר בלבד ולא מהירות קרקעית. כל מי שראה פעם טיסן ממריא בלי להתקדם (או לפחות כמעט בלי להתקדם) יודע על מה אני מדבר.

במקרה הזה הרוח מול הטיסן כל כך חזקה שהמהירות האוירית שלו גדולה בהרבה מהמהירות הקרקעית. בגלל שמהירות המראה של טיסן היא קטנה יחסית, קל לראות את זה. במטוס שמהירות ההמראה שלו היא בסביבות 250 קמ"ש (נדמה לי שזה סדר הגודל במטוסי נוסעים) הרבה יותר קשה לראות את זה, כי כדי שיהיה הפרש רציני בין המהירות האוירית למהירות הקרקעית צריך רוח פנים מאוד חזקה (150 קמ"ש, נאמר), ואלו תנאים נדירים (מישהו אמר טורנדו?), שבהם מטוסים בכלל לא טסים.

אגב, בטיסנים לא נדיר לראות גם טיסן שטס אחורה (מהירות אוירית גבוהה מספיק כדי לטוס אבל מהירות קרקעית שלילית- שוב, בגלל שטיסן טס לאט יחסית, למהירות הרוח יש השפעה גדולה עליו).

"ai motoare capul doare"

פורסם

לא קונה את זה!

איך הגעת למסקנה הזו? :shock:

מה שאני אומר, שאם למטוס יהיו צמיגים מפונצרים אז השפעת המסוע עליו תגדל והדבר עלול למנוע ממנו להמריא (אם למשל הגלגל יהפול מרובע).

פורסם
זאת אומרת שכל עוד המטוס על הקרקע אז מהירות מינימלית להמראה נמדדת כמהירות קרקעית רגילה (להבדיל ממהירות האויר כשהוא ממריא) ולכן :

מטוס לא ממריא כשהוא עומד במקום ומאיץ מנועים,

מטוס לא ממריא עם גלגלים מרובעים,

מטוס לא ממריא כשהמהירות הקרקעית היחסית בינו לבין הקרקע נמוכה ממהירות ההמראה ולא משנה אם המטוס על 20 קמ"ש או שהוא על 200 קמ"ש והמסלול מתחתיו על 180 קמ"ש בכיוון ההפוך.

זה היינו אך.

המהירות שתקבע אם הוא ימריא זו המהירות שבה יחלוף אוויר על פני הכנפיים.

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם

התשובה ידועה כבר מהדף ה-1.

(אחד אמר לא, אחד אמר כן וזהו, נגמרו הניחושים).

גם הסברים כבר התקבלו אבל אנחנו עדיין מחכים לשלומי.

אני אישית כבר רוצה לדעת מה התשובה הסופית

גם תואר ממכללת טיזנבי או ממרכז האקדמי מוצמוץ זה תואר אקדמי....

בעלים גאה של: חיפושית 74, ZX 93, דייהטסו טריוס

פורסם

כן רק שכל עוד הוא על הקרקע זאת מהירות קרקעית רגילה (בהתעלם מהאופציה הלא מציאותיתשל המראה מול רוח של 150 קמ"ש).

מה שאני מנסה להגיד זה ככה (ואני משתמש במינוחים שאני לומד ממכם עכשיו אז אם אני מתבלבל, לא להרביץ),בכדי שמטוס ימריא הוא צריך להזרים על הכנפיים רוח במהירות 250 קמ"ש בכדי ליצור עילוי ולהתרומם ממהקרקע ז"א להאיץ על המסלול עד הגעתו למהירות המתאימה ולהמריא.

נניח שבשניה שהוא הגיע ל 240 קמ"ש והוא עוד מעט ממריא המסלול נהיה בוץ בעומק 30 ס"מ, אעפ"י שהכח של ההמטוס לא מועבר מכנית לגלגלים, המטוס יאט וכתוצאה מכך לא ימריא.

עכשיו נחזור לדוגמא, המטוס מאיץ ל 240 קמ"ש אבל אז המסוע מתחיל להאיץ ומקזז מהמהירות שלו, למה שהוא ימריא?

פורסם

בדוגמה של הבוץ, מה שיקרה הוא שהבוץ פשוט יעצור את המטוס בגלל שהוא מוסיף כוח נוסף שנובע לא מתוספת חיכוך אלא מהעובדה שהגלגל ממש שוקע בתוך הבוץ, כלומר פועלים עליו כוחות שממש בולמים אותו.

בדוגמה של המסוע המטוס פשוט לא ירגיש שום שינוי במהירות כי כל המהירות של המסוע מתבטלת ע"י סיבוב מהיר יותר של הגלגלים.

מצורף ציור (לא משהו, אבל מספיק) שהכינותי לצורך ההסבר.

בציור קל יותר לראות שכוח החיכוך (באדום) פועל במקום שבו הוא גורם רק לסיבוב הגלגל, בעוד שהבוץ מפעיל כוחות גם בכיוונים אחרים (חלק מהכוח שהבוץ מפעיל מסובב את הגלגל, וחלק גורם פיזית לעצירת המטוס).

הנחתי כאן שאין שום חיכוך בנקודת החיבור של הגלגל למטוס מכיוון שהחיכוך הזה זניח וקטן בהרבה משאר הכוחות שפועלים כאן.

untitled.JPG

"ai motoare capul doare"

פורסם

אפשר כבר את התשובה וזהו?...אין כח לקרוא את כל זה יותר.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

ימריא.

המטוס ממריא בגלל דחף האויר.

לצורך הענין אפשר להניח שהגלגלים מסתובבים בדומה לפריילוף.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

רד לבל מה שציירת ממש לא הגיוני משום שהחיכוך בחיים לא יהיה בכיוון התנועה.

חיכוך הוא הכוח המנוגד לכיוון התנועה!

הכל לרכב

חנות אודיו ואביזרים לרכב

תחפשו אותנו בעמוד הפייסבוק - הכל לרכב

פורסם
ימריא..

אם אתה כ"כ נחרץ אז אני אומר בנחרצות זהה, לא ימריא!

המטוס מאיץ מנועים, המסוע מאיץ את המנועים שלו ובשורה התחתונה המטוס עומד במקום ולכן אין שום רוח על הכנפיים ושום עילוי.

מה שכן, זאת אחלה שיטה לבדוק יעילות של מיסבים תעופתיים :lol:

אם ימריא, כל נמל תעופה בעולם ימכור את הקרקע שלו לנדל"ן, לא צריכים יותר מסלולי טיסה אדירי מימדים ועתירי כספים, יש מסועים.

פורסם

אם ימריא, כל נמל תעופה בעולם ימכור את הקרקע שלו לנדל"ן, לא צריכים יותר מסלולי טיסה אדירי מימדים ועתירי כספים, יש מסועים.

אני נאלץ להרוס לך את הסטרטאפ. ביחס לצופה מהצד המטוס יגמע בדיוק את אותו מרחק. על גבי המסוע לעומת זאת, המרחק יהיה כפול (במידה והוא מסתובב במהירות הזהה לזו של המטוס).

וזה מפני שהוא (המטוס) לא תלוי בחיכוך עם הקרקע ע"מ לדחוף את עצמו קדימה (אלא רק כדי למנוע התרסקות לא נעימה), וזו בדיוק אותה סיבה שתגרום לו להמריא :)

בסוף זה עוד יישוב.

לילה טוב.

מה חתימה? תתפשטי!

• תוכן חדש...