Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
אוטובוסים ממוגנים קיימים רק בגופים ציבוריים כמו מועצות אזוריות. הכל נעשה ע"י מכרזים כחוק .

.

יעקב, מישהו פעל עקום, החוק קבע משקל מקסימלי של 19 טון לרכב עם שני סרנים, אוטובוס ממוגן שוקל יותר.

נראה לך הגיוני שהמשטרה מצד אחד תיתן דוחו"ת משקל יתר לנהגי משאיות ומצד שני תרשה לאוטובוס ממוגן לנסוע חופשי? מישהו חתם על ניירות ואישר את הדגם. על סמך מה? היצרן אישר? משרד התחבורה אישר? ואם כן מה היו הטיעונים שלו? המיגון ביטל אזור סופג אנרגיה בחזית האוטובוס וכל תאונה חזיתית משמידה את הרכב שנפגע+תכולתו.

אוטובוס הוולבו 420 6X2 הוא אכן התקדמות, הציר האחורי הנוסף בא לתת יציבות וחלוקת משקל טובה בגלל אורך המרכב שארוך יותר ממרכב רגיל. לא לדאוג, זו לא הזמנה מיוחדת.. חוץ מהמיגון זו שלדה שנוסעת באירופה בהצלחה, אותנו מעניין לדעת איך המכלולים מתמודדים עם המשקל העודף.

• תגובות 5.7 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
מנוע 420 כוח סוס יש לכל דגמי הוולבו B12. נכון שיש לו עוד ציר אבל בכללי הוא נראה לי באותו אורך כמו הרגילים .

אם כך , מה נותן עוד ציר כשמדובר באותו מספר נוסעים ? הרי אין כאן בעיה של משקל .

בס"ד

יעקב

לגבי הB12 לפי הבנתי הוא בעל 440 כ"ס. הסרן האחורי הוא בעל היגוי.ממוגן מהרצפה ועד הגג.

הגיר הוא רובוטי ולמיטב ידיעתי לא חסרים מקרים שהדגמים הספציפיים האלה נתקעו בגלל תקלות בגיר.

בחברות הכלכליות של המועצות האזוריות ביש"ע מחזיקים אוטובוסים כאלה.יש בחברת מטרופולין כמה יחידות כאלה לא ממוגנים.

לגבי צילומים שבקשת אני אנסה לצלם משאיות ישנות מהרשות הפלסטינית ולהעלות אותם לפורום שיזדמן.

חולה הגה,משאיות,אוטובוסים,רכבי שטח,טרקטורים,טרקטורונים,

אופנועים מחוץ לתחום:twisted:

פורסם

כאחד שהיה אחראי לעשרות רבות של תיקוני גירים כאלה, כולל של הממוגנים, התקלות שיש בגירים האלה הן כמעט ורק בקפיצים ובפינים של סינכרון החצאים ובבוכנות שמעבירות את ההילוכים. אין לזה קשר למשקל , כי המכלולים האלה עובדים רק בזמן העברת הילוכים כשהמצמד מופרד, אלא להעברות ההילוכים התכופות שמתחייבות מסגנון הנסיעה של הכלים האלה וממילא גם החלפים האלה מוחלפים בזמן תיקון בחלקים משופרים. אותו גיר בדיוק עובד גם בפול-טריילרים 8X4 עם משקלים של מעל ל65 טון, עם אותו ריטרדר (שהתקלות המכניות בו אפסיות ממש עד לא קיימות) .

פורסם
כאחד שהיה אחראי לעשרות רבות של תיקוני גירים כאלה' date=' .[/quote']

חנן,אאל"ט אנחנו מכירים עוד מימי ה DR250..:lol: השאלה עם התקלות בגיר האוטובוס זהות לתקלות בגיר פולטריילר 8X4 פר קילומטרז'? אם יש יותר תקלות באוטבוסים אז מישהו בוולבו פישל. דווקא בפולטריילר אמורות להיות יותר פעולות החלפת הילוכים לקילומטר בגלל הפחתה גדולה יותר בסרנים האחוריים ומכאן יחס העברה נמוך יותר ולכן ריצה יותר מהירה של הילוכים למעלה ולמטה..

פורסם
נדיר שהגיר הזה מתקלקל במשאיות. הן לא צריכות לעצור בכל תחנת אוטובוס...

צודק, מצד שני אפשר (תיאורטית) לתכנת את הגיר בצורה כזו שידלג על הילוכים, יעבוד פחות עם הספליטר ובאופן כללי ימשוך הילוכים, ישתמש יותר בגמישות המנוע ופחות בהפעלה אינטנסיבית של קפיצים, בוכניות ומצמד בגיר. אם החבר'ה טוענים שהגיר מתפרק אז יש להם קייס..

כבר כתב כאן דב קרדו שגורר מאק DM800 הוביל טנקי מרכבה בכל הארץ עם 5 הילוכים בלבד. המנוע במאק סביב 400 כ"ס, מה שמספיק ל-90 טון כולל בערך אמור להספיק לאוטובוס..

גיא א.

פורסם

האיישיפט מדלג הילוכים, חופשי. הוא גם לא בוחר בהילוך הראשון כהילוך תחילת נסיעה אלא באופן גמיש בין 1 ל 6 בהתאם לזווית הכביש ומשקל המטען על הרכב. לגבי השאר, לוולוו פתרונים.

באמת היה DR250 בהיסטוריה שלי. "חנן תנובה" 8)

פורסם
בס"ד

יעקב

לגבי הB12 לפי הבנתי הוא בעל 440 כ"ס. הסרן האחורי הוא בעל היגוי.ממוגן מהרצפה ועד הגג.

הגיר הוא רובוטי ולמיטב ידיעתי לא חסרים מקרים שהדגמים הספציפיים האלה נתקעו בגלל תקלות בגיר.

בחברות הכלכליות של המועצות האזוריות ביש"ע מחזיקים אוטובוסים כאלה.יש בחברת מטרופולין כמה יחידות כאלה לא ממוגנים.

.

במטרופולין אין ממוגני ירי.

"הדאבל טאג" במטרופולין נובע מעודף משקל - מתוספת של כמעט 2 מטר לאורך הכולל לכמעט 14 מטר לעומת 12 (45 רגל לעומת 40) מה שמגדיל את קיבולת הנסעים ל63.

בחברות האחרות יש דאבל טאג על הממוגני ירי לא בגלל האורך אלא בגלל משקל מיגון של כ5 טון

לפי מיטב ידיעתי מטרופולין היחידה עם אוטבוס 45 רגל בארץ

(יום אחד אני יסב אחד מהם לאוטובית.....):twisted:

פורסם
האיישיפט מדלג הילוכים, חופשי.

באמת היה DR250 בהיסטוריה שלי. "חנן תנובה" 8)

חנן, אז שוולבו יאתרו את הבעיה של גירים מתפרקים, שיתנו למי שמבין בארץ לתכנת מחדש את האיישיפט על ממוגני ירי ושאר האוטובסים, אולי על הדרך ימצאו למה ה B12 נדלקים ובוערים מעצמם. פעם היה ברוסיה איזה אוטו- ז'פרוז'יץ' - העתק או אבא של NSU פרינץ שהיה מתלקח מעצמו.

גיא א. - לא גיא רדר וגם לא שחר לופו... אאל"ט היה לך גם מוטוגוצי NTX ו - DR600, את ארגז התונבה הירוק אני בוודאי זוכר אחרי שאספנו לתוכו את האגזוז שהתפרק לך במדבר יהודה. :wink:

פורסם

תסלחו לי על ההתפרצות באמצע הדיון, אבל הגיע לאוזני מידע על כבאית מרצדס 1113 שאוטוטו יוצאת לגמלאות.

אני לא זוכר את השנתון (אבל הוא בטוח מתחת ל 83) ויש מרכב עם תאי תריס ומשאבה עובדת. אין טסט. המחיר המבוקש הוא כנראה 60,000 ש"ח.

אם זה מעניין מישהו ניתן לפנות אלי בה"פ לקבלת פרטים.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

בס"ד

היתי משקיף עליהן הרבה זמן מבעד למכונית שלי עד שלבסוף החלטתי להיכנס ולצלם.

כבאיות ישנות בתחנת הכיבוי בבאר שבע שיצאו לגמלאות,לפי מה ששמעתי לא יודעים בתחנת הכיבוי מה החליטו לגבי האיווקו, אולי לפירוק לחלקים.

001.JPG

002.JPG

003.JPG

004.JPG

חולה הגה,משאיות,אוטובוסים,רכבי שטח,טרקטורים,טרקטורונים,

אופנועים מחוץ לתחום:twisted:

פורסם

לחבר ותיק שלי יש משאית איווקו קטנה מודל 79'. הרכב הוא לא אספנות אלא משמש לעבודה יום יומית להובלת תוצרת חקלאית .

הוא גם לא מעוניין להפוך אותה לרכב אספנות כי אז לא יוכל לעבוד איתה .

הרכב שמור , הכל מקורי . קבעתי איתו לשבוע הבא לצלם אותה ואז נראה לכם את התמונות .

פורסם

גיא . מאיפה הסיפור הזה על הוטובוסים וולבו שנדלקים בעצמם ? היום שאלתי בעל מוסך וולבו שהוא מותיקי הענף והוא לא יודע דבר על כך .

כדי שלא נתחיל לריב בנושא זה אני מציע שנטיל על חנן ג'יפולוג שעובד בוולוו אשדוד לפסוק בנושא זה .

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...