Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני זוכר את המאק דיאם 895 עם המנוע הגדול שבא לנסיון על מנת לסחוב את המרכבה נדמה לי שזה היה מנוע 440 כוח סוס

זה היה בתקופה שבין המאנים לאושוקוש שהסתבר שהוא ענק מידי לכבישים בארץ נדמה לי שהגיע יום אחד גם פורד 9000 בצבע לבן שגם הוא היה עם עגלה אך לא היה טנק עליו

עופר בן צבי

• תגובות 5.7 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
... דבר נוסף , בשנות ה70 היה לנו לקוח בשם גלזר מנתניה שהיתה לו חברת הובלה והשתמש במשאיות "בורירוס" ספרדיות . יש מי שזוכר אותו? יש חומר על המשאיות האלו ?

הברירוס. יש חומר על המשאיות האלו... בספרדית: http://www.camionesclasicos.com/FORO/viewforum.php?f=96&sid=07a2ce03736e71d3ca911e0cc3d87a5b

Barreiros_H_Small2.jpg

נשלח מתא טלפון ציבורי ע"י יונת דואר ובעבר גם מתורן של אניה על ידי שחף

פורסם

ראיתי את החומר על ה"בורירוס" וכרגיל כולם מעורבבים עם כולם ."פגאסו" בזמנו שלחה משאיות לארץ, אם אני לא טועה הם היו עם קמינס והסוכן אחים לוינסון[מובילים]. זה מזכיר לי שגם בארץ פה ושם עשו שינויים ו"הכלאות" עם מנועים . בזמנו היתה חברה בשם מוניות "יעל דרומה " שעשתה נסיעות של נוסעים וחבילות מת"א לאילת . היו להם סדרות שונות של מיניבוסים כמו מרצדסים ופולקסווגן LT. עם המרצדס היו בעיות כשבירידות של סדום המשקולות בוסתי המשאבות ההזרקה לא עמדו בעומס בזמן ירידה בהילוך נמוך ונשברו , דבר שגרם לסיבובי יתר . עלות התיקונים היתה כה גבוהה עד שהוחלט להרכיב מנועי פרקינס 4-108 [בשמו העממי"מיראג] שהיו ב"צקר" האמריקאי . השינויים נעשו אצל סעדיה במוסך "אפק" באישור משרד התחבורה . אותו דבר נעשה גם בLT. שנים רבות המיניבוסים נסעו עם הפרקינסים ללא בעיות . שנים אחר כך בעבודתי מול חברת גנרטורים עם הרבה פרקינס שוחחתי עם נציג המפעל שבא לביקור והוא התפלא לשמוע שפרקינס הורכב במרצדס .

פורסם

ואם כבר נגענו במרצדסים הצה"ליות, הן שירתו בפיקוד צפון בלבד, בבסיסי התובלה בטירה ובצנובר ברמת הגולן.

ללבנון היו נכנסות שיירות של מרצדסים בלבד, ולדברי הנהגים, שחלקם היו אזרחים עובדי צה"ל, הן "סחבו" הרבה יותר טוב מהמ.א.ן.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

בס"ד

יעקוב

שאתה אומר שתקנת את הטרברג כוונתך למשאית הזאת? מה הסיפור שלה?היו עוד כמוה?

לגבי הליילנד של פחמס גם אני כמוך מחפש עוד מידע.לא כולם היו מודעים לקיומה כולל הנהגים הוותיקים.

אני הכרתי אותה עוד מימי הגן ואפילו בניתי משאית כמוה מלגו.אני מצרף תמונה של "הפגר" שלה שמצאתי בפייסבוק.

לפי מה שהבנתי משיחה שלי עם עובדים בפחמס המשאית עמדה ליד הקיבוץ ונשאה שלט פרסום אבל המועצה האזורית עמק חפר

נתנה הוראה להזיז אותה משם.לאן?אולי היא אצל אספן רכב באיזור.

_1_~1.JPG

001.JPG

חולה הגה,משאיות,אוטובוסים,רכבי שטח,טרקטורים,טרקטורונים,

אופנועים מחוץ לתחום:twisted:

פורסם

הטרברג הספיציפית הזו היתה של נתיבי לוד , חברה שהיתה שייכת למשפחת גורא . היא היתה עם מנוע וולבו TD120 כמו של הF12 באותה תקופה . היא היתה הגדולה ביותר מכל הטרברג שהיו בארץ . משאיות דומות היו במפעלי גרנות בעמק חפר אבל נדמה לי שהן היו רגילות כלומר ,דאבל אקס ולא יותר , אבל אני לא בטוח . היו להן כ320 כוח סוס . באותה תקופה נתתי שירות לרוב מוסכי השירות של וולבו בארץ ולכן יצא לי לטפל במערכת הדלק של הטרברג.

פורסם
אני זוכר את המאק דיאם 895 עם המנוע הגדול שבא לנסיון על מנת לסחוב את המרכבה נדמה לי שזה היה מנוע 440 כוח סוס

זה היה בתקופה שבין המאנים לאושוקוש שהסתבר שהוא ענק מידי לכבישים בארץ נדמה לי שהגיע יום אחד גם פורד 9000 בצבע לבן שגם הוא היה עם עגלה אך לא היה טנק עליו

בארץ היו 6 מאק DM822 עם מנוע מאק 440 כ"ס, 4 מתוכם מודל 83 והיו של:אמנונים,אוסטרובסקי מאשקלון ו2 של יוזמה הגליל.יתכן ונתקלת ברכב של יוזמה היות והוא עבד עם נגרר להובלת טנקים של עגם, עם צמיגים גדולים, כאב טיפוס שהיה בנסיון בצה"ל, עד היום נמצאים הנגררים האלה בימ"ח.שני גוררים נוספים מודל 84 היו בחב להובלת דלק והיו של קליאוט מבינימינה והאחרון שהגיע מוגמר מארה"ב והיה של חב פוספטים בנגב והגיע מאובזר עם כננת ומגן ומתקן ספר.בצה"ל לא היה מאק עם מנוע 440 כ"ס.

פורסם
בארץ היו 6 מאק DM822 עם מנוע מאק 440 כ"ס, 4 מתוכם מודל 83 והיו של:אמנונים,אוסטרובסקי מאשקלון ו2 של יוזמה הגליל.יתכן ונתקלת ברכב של יוזמה היות והוא עבד עם נגרר להובלת טנקים של עגם, עם צמיגים גדולים, כאב טיפוס שהיה בנסיון בצה"ל, עד היום נמצאים הנגררים האלה בימ"ח.שני גוררים נוספים מודל 84 היו בחב להובלת דלק והיו של קליאוט מבינימינה והאחרון שהגיע מוגמר מארה"ב והיה של חב פוספטים בנגב והגיע מאובזר עם כננת ומגן ומתקן ספר.בצה"ל לא היה מאק עם מנוע 440 כ"ס.

רוני כל הכבוד על הידע.

מאק DM895SX הגיע בערך 10 שנים לפני MAN ORF 40.440 שנכנס ב-1985.

המאק סיפק על הנייר 375 סוסים, לעניות דעתי מקרה נדיר שבפועל ההספק גבוה יותר מהמוצהר, לא יודע להגיד כמה ולמה.. אולי 400? הוא פשוט הרגיש חזק הרבה יותר מהמאן עם 440 כ"ס..

אושקוש HET 8X8 היה בניסוי, אחת הטענות שהגורר חלש מדי, נו באמת. מנוע GM V892 שסיפק 500 כ"ס היה החזק ביותר במובילי טנקים שצה"ל ידע. הבעיה בגיר אוטומטי-פלנטרי שסירס לו את הצורה, לא בעיה בגיר הספציפי הזה של אליסון אלא בקונספט - גיר אוטומטי פלנטרי אמור להימכר ברכב שלא עובר מאזדה 2 במשקל הכולל...

-גיא

פורסם
ראיתי את החומר על ה"בורירוס" וכרגיל כולם מעורבבים עם כולם ."פגאסו" בזמנו שלחה משאיות לארץ, אם אני לא טועה הם היו עם קמינס והסוכן אחים לוינסון[מובילים]. זה מזכיר לי שגם בארץ פה ושם עשו שינויים ו"הכלאות" עם מנועים . בזמנו היתה חברה בשם מוניות "יעל דרומה " שעשתה נסיעות של נוסעים וחבילות מת"א לאילת . היו להם סדרות שונות של מיניבוסים כמו מרצדסים ופולקסווגן LT. עם המרצדס היו בעיות כשבירידות של סדום המשקולות בוסתי המשאבות ההזרקה לא עמדו בעומס בזמן ירידה בהילוך נמוך ונשברו , דבר שגרם לסיבובי יתר . עלות התיקונים היתה כה גבוהה עד שהוחלט להרכיב מנועי פרקינס 4-108 [בשמו העממי"מיראג] שהיו ב"צקר" האמריקאי . השינויים נעשו אצל סעדיה במוסך "אפק" באישור משרד התחבורה . אותו דבר נעשה גם בLT. שנים רבות המיניבוסים נסעו עם הפרקינסים ללא בעיות . שנים אחר כך בעבודתי מול חברת גנרטורים עם הרבה פרקינס שוחחתי עם נציג המפעל שבא לביקור והוא התפלא לשמוע שפרקינס הורכב במרצדס .

יעקב, מוניות הצ'קר האמריקאיות סבלו מפליטת עשן.. משהו שאפשר לפתור?

-גיא

פורסם

גיא , שנה טובה , טוב שחזרת . לגבי הצקר הרי הסיפור שלי נכתב על משהו שהיה לפני כ30 שנה . מי הסתכל אז על יותר עשן או פחות עשן . מנוע הפרקינס 4-108 היה די פרימיטיבי עם משאבת הזרקה עם וסת הידראולי . ערב חג תיקנתי משאבה כזאת ללא פחות ולא יותר -ביובית . אבל הרכבים נסעו ונסעו עם ערמות חבילות ו20 נוסעים בפנים , הרבה מעבר למשקל המותר אבל הגיעו וחזרו מאילת כל יום , עם הרבה עשן .

פורסם

האחים אלקון ביהוד עד לפני 10 שנים או פחות היא אצלהם עוד ראשי מאק בודדים נדמה לי שהם אלו שסיפקו את המאקים לשרות וגם את הDM 600 895 וגם את ה הם R 600

עופר בן צבי

פורסם
גיא , שנה טובה , טוב שחזרת . לגבי הצקר הרי הסיפור שלי נכתב על משהו שהיה לפני כ30 שנה . מי הסתכל אז על יותר עשן או פחות עשן . מנוע הפרקינס 4-108 היה די פרימיטיבי עם משאבת הזרקה עם וסת הידראולי . ערב חג תיקנתי משאבה כזאת ללא פחות ולא יותר -ביובית . אבל הרכבים נסעו ונסעו עם ערמות חבילות ו20 נוסעים בפנים , הרבה מעבר למשקל המותר אבל הגיעו וחזרו מאילת כל יום , עם הרבה עשן .

הסתכלו על העשן, אולי לא המכוני הבדיקה.. כלבוטק כינס בעלי מנויות צ'קר צהובות שעישנו, עשן שחור כמו של שבט אינדיאני שלם. החנו אותן ברברס כשהאגזוז מוכןן כלפי המדרכה. אחרי כמה דקות נשאר ענן שחור מצויר על הבלטות. בארה"ב זה לא היה קורה, אולי ההבדל בסוגי הסולר גרם לעישון יתר..

גמר חתימה טובה. שיחתמו על הרבה צ'קים בסכומיםןיותר גבוהים ממה שאנחנו חותמים לאחרים

פורסם

אאל"ט במאק DM822 מנוע E9 של מאק עם 440 כ"ס כמו שרוני ציין.

המנוע הזה בצורת V8 נמכר רק במשאיות רנו ומאק, כמו שאר מנועי מאק שנועדו לשימוש עצמי בלבד.

E9 נגנז על ידי רנו ב- 2005 בגלל כל מיני תקנות זיהום אוויר. בשיאו הגיע המנוע ל 16.4 ליטר ו- 610 כ"ס. מישהו בוודאי זוכר את הרנו מגנום עם קבינה הגבוהה כריות אוויר ופאר צרפתי של מרי אנטואנט.. אז כן היה שם E9, לא זוכר באיזה הספק למרות שרנו התפארו במנוע החזק מעל שלטי חוצות...

במאק הצבאי- DM895SX המנוע מדגם ENDT866 V8 בנפח 14 ליטר, האבא של E9.

פורסם

זו לא המונית היחידה שהקדישו לה תוכנית טלויזיה .בשנות ה80 מכרו בארץ טרנספורטרים עם מנוע 1600 טורבו דיזל . הם שימשו כמוניות שירות לירושלים . אולי הם לא עישנו אבל הם גם לא נסעו . באחת התוכניות ראיינו את העם שנקרא נהגי מוניות ואתם יכולים לתאר לעצמיכם את התגובות . נדמה לי ואני מאוד לא בטוח שצמפיון פיצתה אותם או שלקחה את הרכבים בחזרה או משהו דומה . ניהכניסו לארץ גם סופר לנסר דיזל שהיה מיועד רק למוניות. המכוניות עישנו בצורה חריגה . אני הייתי מעורב בזה כי חשבו שזה בגלל המשאבות . מהר מאוד הן נעלמו .

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...