Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סובאר ג'סטי 1200 ECVT, למה בורחים מזה אנשים?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6437 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה הבעיה עם הגיר הזה? יש לי אותה כבר 4 שנים והכל בובה. הרכב לא מעביר הילוכים בנסיעה וזה הופך את הנסיעה לחלקה ומהנה. אני עכשיו רוצה למכור ואין קליינטים. למה? מי מכיר מישהו שמטפל בזה?

mazda lantis 1998 1840

פורסם

כשהגיר הזה מתקלקל, אין להשיג אותו. הבנאדם פשוט נתקע עם האוטו.

עזוב את זה, שלי גיר רגיל, אחת היפות בארץ, ואף אחד לא מתעניין אפילו.

כנראה שימי הג'אסטי באמת הסתיימו. אבל עם צריכת דלק כזאת, מה אנשים מחפשים ?

תאמין לי, אנשים מפונקים, כולם בוכים אבל אוהבים לנסוע בנוח ועם הרבה פוזה.

פורסם

לגיר הזה יצא שם של גיר בעייתי ויקר מאוד לתיקון ובגלל זה אנשים מעדיפים להתרחק. שים את הרכב ביד-2, תהיה מוכן להתגמש במחיר אם צריך, ותחכה בסבלנות - היא תמכר בסוף.

פורסם

נסיון לא מוצלח במיוחד של סובארו להתגבר על הבעיתיות של הגירים האוטומטים בזמנו, נכון,בנסיעה זה מדהים, כמעט ואין קפיצות, אבל תחזוקה לקויה של הגיר הזה ברוב האקזמפלרים גרמה להשבתת התיבה, תוסיף לזה את העובדה שהדגמים הנ"ל אינם שכיחים, ותקבל שוק חלפים בעייתי, בנוסף, רוב הקליינטים מחפשים את הגיר הידני והמנוע ה"גדול" יותר 1.2 ל' ותקבל סחירות בעייתית.

בהצלחה במכירת הרכב.:oops:

הפשרה של היום היא הנורמה של מחר

פורסם

רק דיברנו.

היום הציעו לי לקנות ג'אסטי 92' 1.2 עם הגיר המדובר כשהוא במצב גמור.

תמורת 1,500 ש"ח כולל טסט, סטריאו וכו'...

לא נעניתי להצעה מכיון שאין למצוא גיר כזה.

פורסם

לכל המעוניין, רק שתדעו שמכרתי את הרכב תוך יום אחד!!! כמה שעות לאחר שפירסמתי את המודעה בפורום. חוץ מזה לידיעת כולם: יש חשמלאי בפ"ת ברחוב בזל שמתמחה בתיקון גירים כאלה. הייתה לי בעיה במזגן והגעתי אליו והוא אמר שהוא מהיחידים שנוגעים בזה והוא תיקן/החליף עשרות גירים כאלה של ג'סטי. אז לכו אליו אם יש בעיות, יש לו גם חלקי חילוף רבים למיטב זכרוני. שכחתי לציין אתזה בהודעה הראשונה....

mazda lantis 1998 1840

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

אתה זוכר במקרה איך קוראים למוסך בבזל פתח תקווה?

האוטו מניע, משלבים הילוך (גם D וגם R ) והאוטו לא זז.

דולקת נורה שאומרת CHECK ECVT

אמרו לי משהו על רצועה שאולי נקרעה.

יש לך מושג?

פורסם

גיר רציף מורכב, באופן עקרוני משתי גלגלות שמסוגלות לשנות את קוטרן ורצועה שמחברת ביניהן.

כמו אופניים, כאשר הגלגל המניע גדול יותר, יש יותר מהירות ע"ח כח (כלומר, צריך יותר כח כדי לסובב את הגלגל המניע), וכאשר הוא קטן יותר, יש פחות מהירות ויותר כח.

כאשר הרצועה נקרעת, אין קשר בין המנוע לבין הגלגלים (אם תרצה, זה כמו שיפרקו לך את הקלאץ' שנמצא בין המנוע לבין הגיר), ואז אתה יכול לשלב הילוכים עד מחר, אבל האוטו לא יזוז.

פורסם

גיר רציף "רגיל" נקרא CVT ואילו זנ שבג'אסטי מכונה ECVT.

ה E נועד לציין שזהו גיר רציף בעל בקרה אלקטרונית.

בגיר רציף אין מצמד ולכן תחילת הנסיעה אינה חלקה, כמו גם תהליך ההאטה, ומלווה בדרך כלל בקפיצות מרגיזות.

בג'אסטי יש מצמד אלקטרומגנטי שפועל ע"י אבקת מתכת (!) שנמצאת בגיר.

ברגע שהסל"ד עולה, המתח החשמלי גובר והאלקטרומגנט אוסף אליו את אבקת המתכת, וע"י העלאת מישקלו גורם לפעולת ההצמדה.

את אבקת המתכת יש להחליף מעת לעת, רק שבשל עלותה הגבוהה רוב רוכשי המכונית נימנעו מלעשות כן, ומכאן הדרך לצרות קצרה.

אגב, בגיר ה ECVT של הג'אסטי השתמשה גם האוטוביאנקי Y10 סלקטרוניק.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

• תוכן חדש...