Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6554 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברשותי B4 עם 250000 ק"מ, מודל 2000,

90000 ק"מ האחרונים הרכב מונע בגז.

האם כדאי להחליף חיישן חמצן מקורי , למרות שאין התרעה מהמערכת?

המלצות יצרן הם לאחר 100000 או 160000 ק"מ.

אני יודע שחיישן גם מתחיל להיות "עצל" ויש לכך משמעות .

תודה ליועצים.

מייסד מועדון החמש - בעל מרצדס 170v ליומן השיפוץ

פורסם

200K לחיישן אחד?! סחטיין עליו! הוא לא עושה לך בעיות? (בכל מקרה - עדיף להחליף, למען לא יהיו צרות איתו עוד כמה קילומטרים...)

כל הנאמר בפורום הינו בגדר הסבר תיאורטי בלבד! (סעיף 14 לחוק יסוד קארספורום/יישום וביצוע פעולות).

וכן. ציון גולן הוא מ-ל-ך.

פורסם

תנסה להריח האם יוצא לך מהאגזוז ריח של ביצים סרוחות, הדבר יעיד על ממיר סתום וחיישן למבדא דפוק.

עלות חיישן חמצן של בוש אצלי בפאסט, עמדה על 450 ש"ח נדמה לי.

אופיר רודניצקי, דיאגנוסטר מומחה לרכבי קבוצת VW AUDI SEAT SKODA

פורסם

רציתי להדגיש ש כ 100000 ק"מ אני נוסע על גז, אשר נקי הרבה יותר מבנזין. האם הוא תורם לאורך החיים של הממיר?

(הפלגים נראים כחדשים גם אחרי 100000 ק"מ בגלל הרכב הגז.)

פורסם
תנסה להריח האם יוצא לך מהאגזוז ריח של ביצים סרוחות

רצוי גם לדחוף את האף ולהשאירו שם למשך מספר דקות. במידה ולא תתעלף מייד תדע שרמת החמצן גבוהה מידיי. (לגבי ה-CO שתשאף, לא נורא. רק יחליפו לך את כל הדם ויכניסו אותך לטיפול בתא לחץ).

פורסם

אחד הסממנים של חיישן חמצן דפוק, הוא ריח חזק של גופרית שיוצא מהאגזוז.

לא צריך להסניף בשביל להרגיש, יש לי אחת כזאת בחניון אתה מוזמן לבוא ולהריח מ7 מטרים.

אופיר רודניצקי, דיאגנוסטר מומחה לרכבי קבוצת VW AUDI SEAT SKODA

פורסם

אני חושב שזה היה מהנדס או מתכנת :roll: (אבל בוא לא נהרוס את השרשור עם אופ-טופיק).

עכשיו: מאזדה 6 2009 2.0L

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

פורסם

עקרונית זמן ההחלפה המומלץ כבר עבר לחיישן 5 חוטים מדגם חדיש.

אבל אם הוא עובד , למה להחליף?

יש דרכים לבדוק חיישן חמצן והנושא דובר רבות בפורום.

כל עוד צריכת הדלק רגילה ותפקוד המנוע חלק ותקין , עזוב אותו לנפשו.

אבל קח בחשבון שזה יגיע מתישהו.

פורסם

בדגמים הללו מערכות ההזרקה שייכות עדיין לדור הישן והטוב (גם לטוב יש צד רע :p ).

עקרונית, אם זה עובד - עדיף לא לגעת... אבל אם אתה מתעקש ורוצה להחליף למען השקט הנפשי שלך, תחליף.

לאור הניסיון שלי (גם אני החלפתי אחרי פרק זמן מסויים) לחלק מהרכבים יש רגישות לחיישן חמצן עייף (אי יציבות בסלד סרק וצריכת דלק בינונית) ולחלק פשוט אין (והרכב שלך שייך לאסכולה של המכוניות הללו שזה פשוט לא מפריע להן).

אם אתה כבר מוטרד מבלאי לחיישנים, העיצה הטובה ביותר שאני יכול לתת בעניין (ספציפית לדגמים הללו של המכוניות) היא לדאוג שחיישן הנקישות יהיה תקין ומהודק לגוף המנוע במומנט המתאים ! הדגמים של סובארו מאוד רגישים לחיישן נקישות סדוק\בלוי וזה בא לידי ביטוי בתגובות מצערת כהות וצריכת דלק גבוהה. לא תמיד נורת CHECK ENGINE תידלק ולכן כדאי לבדוק את החיישן. כצעד "מונע" (אם אף פעם לא נגעת בו) כדאי לפרק אותו ולנקות היטב עם נייר לטש עדין את השטח הבא במגע עם גוף המנוע וכמובן את גוף המנוע בנקודה שהחיישן מורכב עליו. שים לב למומנט ההידוק: יותר מידי יגרום לאיחור מוגזם עקב רגישות יתר של החיישן - ומעט מידי עלול לגרום לקוד תקלה עקב מגע לקוי עם גוף המנוע או לצילצולים תחת עומס עקב קידום מוגזם.

הפורומים של סובארו מפוצצים מידע על הנושא הזה.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

איציק - תודה והשלמות.

חיישן הנקישות שלי הוחלף לפני כשנה לאחר סימפטומים שהזכרת.עלו על זה במוסך החברה ובבדיקת מחשב שלהם, לאחר שהייתי אצל שני מומחים שלצערי לא עלו על זה.

לגבי המערכת, סבורני שמדובר במחשב די מתקדם מסוג OBDII , אבל אני מעריך שחיישן לאחר 250000 ק"מ יכול להיות עייף.

אני אזמין באיביי חיישן חמצן (בוש או דנסו ) מתאים, אשים אותו בצד, ואחכה.

פורסם

יש בדיקה פשוטה לדעת אם החיישן חמצן תקין , תתחבר עם סורק תקלות למחשב ותיראה את הערכים של החיישן חמצן .

הערך של המתח עליו צריך להשתנות במהירות גבוהה מאוד (אם אני לא טועה כל 300-400 מילי שניות)והמתח עליו צריך להיות בין 0.1-0.9 V.

במידה והוא תקוע על ערך מסויים או שהערך שלו משתנה באיטיות אז הוא כבר עשה את שלו.

פורסם

חיבור למחשב של סובארו יעלה לי 200-300 ש"ח.

ואז הם יקרעו אותי עם ממיר ב 1800 ש"ח

ועבודה 300 ש"ח.

הפתרון שלי: לקנות חיישן באי ביי במחיר מצחיק (33 דולר כולל משלוח, בוש או דנסו)

להתקין.

מה דעתך?

• תוכן חדש...