Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הרהורים שלאחר התואר

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6209 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתמול בשעה טובה ומוצלחת עשיתי את המועד א' האחרון של סמסטר ב', ואם נתעלם לרגע מהעובדה שכנראה גם אצטרך לגשת למועד ב' במקצוע הזה (ככלות הכל, כל ציון מתחת ל-85 באתיקה מקצועית הוא בגדר בושה ומכה קשה לממוצע), הרי שניתן לומר שסיימתי לחלוטין את לימודיי, וכעת כל שנותר לי לעשות כדי לקבל את הזכאות לתואר זה להגיש את עבודת הסמינריון, שטרם התחלתי לשקוד על הכנתה icon_redface.gif

מכל מקום, זה הזמן לנוח קצת מהמירוץ שהייתי בו במהלך שלוש השנים האחרונות ולעשות חשבון נפש על כל מה שעשיתי וחוויתי.

את התואר שלי עשיתי במכללת נתניה. התואר הוא יחיד מסוגו בארץ וניתן ללמוד אותו רק במכללה הזאת. התגלגלתי אליו לגמרי במקרה, כאשר היה ברור לי שלא אמשיך בלימודי המזרחנות (שהיוו המשך טבעי למקצועי הצבאי), כמו גם כשחילחלה בי ההכרה שמוסכניק זה נחמד כל עוד זה בגדר תחביב. בחיים לא חשבתי שאתחבר כל כך לתחום שאף פעם לא היה לי עניין בו, ומכאן למדתי שתמיד כדאי לנסות דברים חדשים.

התואר הזה אינו זול בכלל, שכן המכללה אינה מסובסדת. יכלתי ללמוד מקצועות דומים באוניברסיטאות, אבל השילוב של התחום היחודי עם המיקום הנוח של המכללה הם שהכריעו את הכף בהחלטתי.

למדתי המון חומר מקצועי ורכשתי מקצוע שכבר היום בזכותו הגעתי לעבודה שבה אני עובד. הכרתי מרצים שבשמחה הייתי מצרפם לחוג החברים שלי, כמו גם מרצים שלא הייתי נותן להם להיות עוזרת בגן ילדים.

נוכחתי לדעת שמרצה טוב הוא לא בהכרח זה שנושא בטייטל הפומפוזי ביותר, אלא דווקא זה שיודע לגלות אמפתיה לסטודנטים מחד, וגם יודע להחזיר את השיעור לקצב הנכון תוך השלטת מרות בכיתה מאידך.

התחנכתי בצילם של כמה מאושיות וראשי המשק הישראלי (נגיד בנק ישראל לשעבר, סגן המפקח על הבנקים בבנק ישראל, מנכ"ל משרד האוצר לשעבר, חבר דירקטוריון הבורסה, מנכ"ל חברת ביטוח גדולה ועוד). מרובם למדתי רבות, ממיעוטם פשוט לא למדתי כלום, מה שמחזיר אותנו לסעיף הקודם.

ראיתי כיצד הכסת"ח חוגג כאשר המערכת מגוננת בכל כוחה על מרצה שקיים קונצנזוס חוצה מחזורים באשר לחוסר התאמתו למקצוע. אם חשבתם לרגע שרק בגופים הממשלתיים זה קיים, צר לי לצער אתכם. נראה שאין חלקה טובה במדינה שאינה נגועה ברעה החולה הזאת.

הכרתי חברים טובים, אנשים משכמם ומעלה, שחלק לא מבוטל מההחלטות החשובות בחיי אני מקבל רק לאחר ששאלתי בעצתם.

אני מניח שאמשיך ללימודי תואר שני, אולם כרגע אני זקוק למעט חופש. לימודים זה דבר מבורך, אבל אם מגיעים למצב שלא מתגעגעים אליהם, כנראה שצריך לקחת קצת פסק זמן - שזה בדיוק השלב שבו אני נמצא כרגע. כרגע ביסוס מעמדי במקום עבודתי זה הדבר שנמצא בראש מעייני.

ובנקודה זו: אם יש כאן איזה סטודנט למקצועות הכלכלה הזקוק לעזרה הן בלימודים והן במציאת עבודה, אשמח לעזור ככל שאוכל.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

קודם כל הרשה לי לברך אותך במזל טוב. 3 שנים של לימודים מפרכים מבחנים ועבודות כבר מאחוריך.

כשלמדתי את המקצוע שלי, היה איתי באחד הקורסים בחור מאוד נחמד שבאחת השיחות איתו סיפר לי שלמד באוניברסיטה מטאורולוגיה. איך לחזות את מזג האוויר.

מסתבר שזה מקצוע לא פשוט בכלל, שדורש המון ידע מתמטי וקריעת תחת אמיתית. רק מה? אין מה לעשות היום בארץ לפחות עם תואר כזה.

הבחור השקיע הרבה מזמנו והמון המון כסף כדי ללמוד את המקצוע שמאוד אהב. סיים תואר שני, יצא את העולם הגדול וגילה שעם התואר השני המדופלם שלו אין מה לעשות בתור מקצוע.

בכל מקרה, ניצל את הידע המתמטי שלו ופנה לעולם הכלכלה. אלו היו שנים מאוד לא קלות בשבילו, לפצות על הזמן והכסף שאבד וללא מקצוע מבוסס.

היום הוא בעל חברה כל שהיא בתחום הכלכלה. בחור מאוד מצליח עם ראש גאוני. עלה על הגל והתפרנס בצורה מאוד מכובדת עוד לפני שהספקתי בכלל להפוך את העסק שלי לחברה בע"מ.

אז קח לך את החופש לסדר קצת את הראש אחרי המירוץ המטורף של הלימודים, תחשוב 10 צעדים קדימה. ואני מאחל לך המון הצלחה בהמשך הדרך.

GS300.

פורסם

הרהורים של לפני התואר:

וואוו כמה עוד יש לי (או : יאללה בראבק...)

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם

מזל טוב!!!

סיום לימודים זה אכן מאורע מאוד משמח שצריך לחגוג אותו היטב עם חצי שנת חופש לפחות :)

לעניין המטאורולוגיה - כמו שויטלי אמר, אין יותר מדי מה לעשות עם זה בארץ אלא אם משלבים את זה עם תחומים אחרים (שזה נורא חבל כי הנושא מאוד מעניין) אבל יש מה לעשות אם אתה ממשיך באקדמיה - דבר שתקף לגבי כל מקצוע שאתה לומד.

יש אנשים שמוציאים ממך את המיטב, אנשים נפלאים ונדירים. אני קוראת לו אהובי - אסף.

פורסם

קודם כל - מזל טוב על סיום הלימודים (אני בטוח שאמא מרוצה!) :-P

לימודים זה דבר מבורך, אבל אם מגיעים למצב שלא מתגעגעים אליהם,

כנראה שצריך לקחת קצת פסק זמן - שזה בדיוק השלב שבו אני נמצא כרגע.

מחזק.

עדיף להפסיק ואז לחזור במרץ מאשר להיכנס בלי חשק, בעיקר בלימודי המשך של אותו תחום.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם
מזל טוב!!!

סיום לימודים זה אכן מאורע מאוד משמח שצריך לחגוג אותו היטב עם חצי שנת חופש לפחות :)

לעניין המטאורולוגיה - כמו שויטלי אמר, אין יותר מדי מה לעשות עם זה בארץ אלא אם משלבים את זה עם תחומים אחרים (שזה נורא חבל כי הנושא מאוד מעניין) אבל יש מה לעשות אם אתה ממשיך באקדמיה - דבר שתקף לגבי כל מקצוע שאתה לומד.

להמשיך באקדמיה על חשבון משלם המיסים...

יש כ"כ הרבה אנשים מיותרים באוניברסיטה.

פורסם

מה אתה סח?

אנשים שממשיכים באקדמיה (שלרוב אלו תלמידי מאסטר, דוקטורט ופוסט דוק') מקבלים את רוב הכספים שלהם ממחקרים - דבר שאין לו שום קשר עם משלם המיסים - אז לפני שאתה אומר דברים חסרי ביסוס כדאי שתבדוק את זה (גילוי נאות: אני עובדת באוני' ת"א באחת ממעבדות המחקר ולא חסר לי ידע בנושא המלגות והמשכורות כי זה מה שאני מתעסקת איתו כל היום...)

יש אנשים שמוציאים ממך את המיטב, אנשים נפלאים ונדירים. אני קוראת לו אהובי - אסף.

פורסם

מזל טוב,

גם אני מסיים שנה שלישית בנתניה, אבל משפטים כך שיש לי עוד סימסטר שנה הבאה...

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

מבין את ההרגשה שלך(פותח הפוסט)

אני סיימתי השבוע את המהנדס, גם אצלי יש את ההרהורים כמו אצלך, התחדשתי ברכב חדש(סקודה פאביה 1.6 ידנית, בהליך השחרור). מחפש עבודה שקשורה לתחום וזה קשה מאוד בגלל הנסיון.

בגלל הרכישה של הרכב, ויתרתי על הטיול לחו"ל. יש דברים שיותר חשובים כרגע.

Skoda Octavia MK III 1.8TSI

פורסם

מזל טוב לכל המסיימים !

גם אני לפני כשנתיים הייתי במצב זה, ולמען האמת לא היה לי זמן להרהר כי נשטפתי מיידית ונקברתי בתוך עבודה אינסופית, שגרמה לי קצת להתגעגע לתואר. במחשבה שניה :בעצם לא :D

לקחתי פסק זמן כדי להתבסס בעבודה (וגם קצת כלכלית) , ואני כעת מתעצל להתחיל להתקדם לכיוון התואר השני... :)

בוגרי מכללת נתניה ,

מה דעתכם על הפרסום המעצבן הבא שתפס לי את העין ?

האם זה מקובל לשים את הכתובת לפני השם?

485773150d796fd0.jpg

או מה דעתכם על כך ששינו את שם הרחוב באמצעו לרחוב "האוניברסיטה" וברגע שמסתיימים מבני המכללה - מסתיים גם הרחוב?

לא הגזימו קצת? הרי רחוב הרטום המקביל לא השתנה באמצעו לשם אחר :D

4857781f39862be2.jpg

בתור נתנייתי בדימוס - מעצבנת אותי ההתנהלות של המוסד הזה.

ואני לא מדבר על דברים ספציפיים ואבסורדים ששמעתי מאנשים שלמדו שם, אלא רק על פרסומת שטחית שמנסה להונות את הציבור.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

אני אגיד לך מה דעתי על שינוי שמו של הרחוב:

דעתי היא שזה לא מעניין אותי! :lol:

יש לי דברים חשובים יותר לעסוק בהם.

וכן, התנהלות הדברים במכללה הזאת יכולה לעתים להוציא כל אדם בר-דעת מדעתו.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

• 10 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

אני מקפיץ את השרשור הזה כמעט שנה לאחר שפתחתי אותו, רק כדי לבשר שהחל מאמש, אני סיימתי רשמית תואר ראשון בהצלחה.

לאחר שבמהלך השנה האחרונה די התנהלתי בעצלתיים עם העבודה הסמינריונית שלי, שותפי לעבודה תפס אותי במוצ"ש לפני שבועיים מאיבר מוצנע שהשתיקה יפה לו, ובקצב אמוק אל תוך הלילה נתנו את הפוש האחרון והגשנו את העבודה בדקה ה-91.

שבועיים מתוחים עברו עלינו מכיון שלא ידענו האם העבודה תשביע את רצון המרצה. במידה והיא לא היתה טובה מספיק, לא נותר לנו זמן לתיקונים, והיינו נאלצים להמתין שנה נוספת לקבלת התואר. לשמחתי, שלשום בבוקר התבשרתי שהעבודה זכתה בציון 85, ואמש לאחר קבלת התואר, המרצה אמר שאם רק היינו מגישים לו טיוטה, הוא היה מכניס לנו כמה תיקונים וכך אפשר היה לקבל אפילו ציון גבוה יותר.

אז זהו. מעכשיו אני כבר לא יכול יותר להשתמש בתירוץ "אבל אני סטודנט...". נראה לי שאני אעשה תואר שני, רק כדי שאוכל להשתמש בו ביושר פעם נוספת. עכשיו רק נשאר לי לבחור מה בא לי ללמוד.

יש הצעות?

• תוכן חדש...