Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6575 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
רוברט, התמונות שצירפתי הם להמחשה בלבד, הם נלקחו מהפרויקט המצולם של איציק נ שמופיע בדף הפרויקטים פה בפורום

ולדניאל, אני מעוניין לבדוק את תקינותו של חיישן החמצן ע"י חימומו באמצעות פעולת המנוע ובדיקת מתחים והתנגדויות בעזרת הרב מודד עליו, את שאר החיישנים כמדומני אני יכול לבדוק מבלי שהמנוע יסתובב אלא רק ע"י סוויץ פתוח במצב ON

אם אתה רוצה לבדוק את התקינותו של חיישן החמצן תאלץ להניע את הרכב כמו שצריך, עם לחץ דלק תקין ולא עם כל מיני קומבינות שיגרמו לתערובת דלק לא תקינה ולחיישן החמצן לא לתפקד כנדרש.

פורסם

עם כל הרצון הטוב והשרשורים באורך הגלות בהם חנן מנסה להסביר לא תוכל לבדוק כל דבר בתנאים ביתיים עם רב מודד וחבל על הזמן שלך.

חיישן חמצן מת תוכל לזהות בעזרת רב מודד. חיישן חמצן עצל לא תוכל לזהות ללא סקופ מתאים.

פורסם

חנן הוא פילנטרופ ידוע בתחום העזרה לחובבן אז שימשיך. אגב אם קצת ניסיון ועם רב מודד רגיש או מצוייד בבר-גרף. ניתן לאבחן חיישנים עצלים, שפוכים או סתם עייפים בנקל.

פורסם

תדר האות הרלוונטי שמוציא חיישן חמצן נורמלי לא עובר 3Hz כך שבהחלט ניתן לראות אותו בעזרת רב מודד שמציג bar graph או בעין מיומנת מאד במדידה רגילה. מה שבטוח הוא שרב המודד בשתי שקל (שישים ליתר דיוק) לא יוכל להציג גם את ה- 3Hz המסכנים.

פורסם
תדר האות הרלוונטי שמוציא חיישן חמצן נורמלי לא עובר 3Hz כך שבהחלט ניתן לראות אותו בעזרת רב מודד שמציג bar graph או בעין מיומנת מאד במדידה רגילה. מה שבטוח הוא שרב המודד בשתי שקל (שישים ליתר דיוק) לא יוכל להציג גם את ה- 3Hz המסכנים.

לא יודע כי לא ניסיתי, מעבר לנסיון שיש לי עם DSO תמיד עבדתי עם FLUKE או רבי מודדים אוטומוטיביים שיודעים לעבוד בבדיקת חיישן חמצן (מציגים MIN-MAX ו switch counter של החיישן).

תמיד רצוי סקופ אבל לא תמיד הוא בהישג יד או קיים כלל.

מתחים של חיישן חמצן סטנדרטי הם 0-1 וולט בלבד וקצב עבודה של חיישן תקין הוא כ1-2HZ.

פורסם

בדיוק השבוע קראתי את הכתבה של אדוארד אטלר והאלפא 33 שלו. הבעיה שלו היתה צריכת דלק מטורפת, לפי הסיפור שלו הוא החליף כל חלק חשוד ביצירת הבעיה ללא הצלחה. כמובן לאחר בדיקת חיישן חמצן שהראה נתונים תקינים. יום אחד הוא פשוט החליט להחליף גם אותו והפלא ופלא, התברר כי גם אם המחשב אומר שהחיישן תקין זה לא תמיד ככה. המסקנה שאני אישית הסקתי מהסיפור - חיישן הוא לא עסק יקר, אם יש ספקות בקשר לתקינותו, תחליף.

פורסם

בקשר למדידה עם רב-מודד פשוט, אז חיפוש היה מביא אותך לשרשור שבו הוסבר לאחד הגולשים כאן איך לבדוק חיישן חמצן בעזרת רב-מודד, ובתמורה הוא הביא סרטון ביוטיוב שמראה איך הוא בדק ואת תוצאות הבדיקה. יצא יפה מאוד.

פורסם

חנן ראיתי את הסרט הזה ולא תצליח לשכנע אותי שללא סקופ חובבן יוכל לזהות בוודאות סבירה חיישן עצל. בהחלט אפשר לראות את תגובותיו בעזרת כל רב מודד (גם פשוט), אבל בשביל להחליט לפי זה שתגובותיו איטיות נדרש נסיון ואוליי אף נסיון עם הדגם הספציפי. מאחר ומדובר ברב מודד, בפרט רב מודד פשוט, לא תוכל לדעת מי ממתן את התגובות, המכשיר, העין או החיישן.

פורסם

גם אני רוצה לראות את הסרט על החיישן, חיפשתי ולא מצאתי.

תעלו בבקשה את זה לפורום.

דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

יכול להיות אביב, שלכיוון של פסילת חיישן על אשמת עצלות זה בעייתי. אני לגמרי לא בטוח בזה, אבל מאידך גם לא מנוסה בזה.

אבל, אם אתה רואה סרטון כמו בתמונה אתה יכול לדעת בוודאות שמדובר בחיישן תקין. גם זה משהו, לא?

פורסם
גם אני רוצה לראות את הסרט על החיישן, חיפשתי ולא מצאתי.

תעלו בבקשה את זה לפורום.

דוד.

דוד, בבקשה:

זה הסירטון שהוא במצב מחובר לצמה

וזה במצב מנותק מהצמה:

פורסם

איך תשפיע מערכת EGR תקולה או לחילופין כמו במקרה שלי מבוטלת לחלוטין על קריאת החיישן ובכלל על תיפקודו בטווח הארוך?

• תוכן חדש...