Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5598 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם אני נוהג בפורד קונקט 2005 כשנה , בחודש האחרון נתקלתי בתופעה של בעיות הצתה כאשר הרכב קר בעיקר בבקרים, פניתי למוסך מורשה באשדוד והסברתי את הבעיה בתגובה הם הציעו להחליף את מזרקי הדלק בטענה שזה הגורם לבעיה ואכן החליפו את המזרקים אך הבעיה חזרה על עצמה לאחר מספר ימים שוב. התיעצתי עם מספר אנשים שטענו שיתכן ומדובר במצתי חימום של הרכב אך במוסך טוענים שוב שהבעיה היא של המזרקים. מבקש את עצתכם בעיניין והאם יש חברים נוספים שנתקלו בבעיה מהסוג הזה. תודה רבה , אסף.

פורסם

אוכ לעזור לך יותר אם תגיד איזה בדיקות נעשו לפני שהחליפו את המזרקים (סריקה? ללא בדיקות?)

האם החליפו את כל המזרקים, או רק מזרקים מסוימים? האם החליפו למזרקים חדשים או משומשים?

מצתי חימום תוכל לאבחן אצל חשמלאי או באותו המוסך של פורד, פשוט תבקש בדיקה פיזית.

אך במוסך טוענים שוב שהבעיה היא של המזרקים

אין בעיה, שיחליפו אותם שוב (ללא תשלום, כמובן).

מבחינתך יש אחריות על התיקון שהם ביצעו והם האחראים הבלעדיים להתנעה קלה של הרכב. תשאיר להם את הרכב ללילה, ותגיע אישית לפתיחת המוסך בבוקר ותניע איתם את הרכב. אם הנעה היא קשה, שיחליפו מה שהם רוצים עד שהרכב יניע. יש לך אחריות על התיקון. שיבצעו סריקה ממוחשבת של המזרקים ויבדקו עבודתם ולחץ במערכת. זאת עבודה שלהם, תתעקש שהם חייבים לסדר לך את הרכב פיקס.

אם בסופו של דבר לפי דעתך שילמת (או תשלם) על דברים מיותרים עקב אי יכולת של המוסך לאתר בעיה מדויקת, תוכל תמיד לדרוש את כספך בחזרה דרך איגוד המוסכים.

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם

תודה רבה על העזרה , לשאלתך הם ביצעו גם בדיקה ממוחשבת וגם בדיקה ידנית באמצעות מבחנות שאליהם ניקזו את שאריות הדלק, המזרקים שהוחלפו הם משומשים אך לטענת המוסך תקינים לחלוטין מרכב שטופל במוסך ועבר תאונה. כל ארבעת המזרקים הוחלפו.

פורסם

1) או קיי, אז הם ביצעו את בדיקת המבחנות וגילו שהמזרקים דפוקים. האם הם ביצעו את אותה הבדיקה גם על המזרקים שהרכיבו לך? האם עשו קידוד למזרקים?

יש לך אחריות 3 חודשים על המזרקים שהם הרכיבו, שיבדקו אותם גם ע''י סריקה וגם ע''י מבחנות.

2) כמה שילמת על מזרקים משומשים? מחיר חדש: 1,590 ש''ח לפני מע''מ

3) כיצד הרכב מניע במהלך היום ו/או אחרי נסיעה? האם ההנעה היא קלה או גם קשה?

4) כיצד הרכב מניע בבוקר? רק קשה, או לא מניע בכלל?

פורסם

שוב תודה ולשאלתך הם ביצעו בדיקה למזרקים וקידדו אותם כמו שצריך ולטענתם הכל היה בסדר. הבעיה מתחילה בכך שהתופעה לא מופיעה באופן סדיר יש בקרים שהרכב מניע בפעם הראשונה ויש ימים שרק אחרי מספר רב של פעמים כמו כן לפעמים הסטרטר ארוך מאוד ולפעמים הוא נדלק ונכבה מיד עד שלאחר מספר פעמים המצבר נחלש וצריך עזרה בהנעה. במהלך היום בדרך כלל זה לא קורה אך במידה והרכב עומד כמה שעות זה עשוי לקרות. בקשר למחיר שילמתי עבור ארבע מזרקים כולל מע"מ ועבודה 5000 ש"ח. לידיעתך חזרתי עכשיו מהמוסך והטענה החדשה שלהם היא שהמחשב הראה שיתכן ויש בעיה בדוושת הגז. שוב אין לי מושג בעיניין והתיסכול רק הולך וגדל.

פורסם

אין לך מה להיות מתוסכל

אם לפעמים הרכב בבוקר מניע טוב, אז סביר להניח שמצתי החימום תקינים וצריך לחפש במקום אחר

1) כמו כן, הבנתי ש...

ולפעמים הוא נדלק ונכבה מיד עד

...הרכב מניע, אך לאחר מספר שניות נכבע? תקן אותי אם אני טועה.

2) אילו עוד פעולות נעשו חוץ מהחלפת מזרקים עצמם? בדרך כלל צריך לפרק מיכל הדלק ולנקות אותו + החלפת פילטר סולר. האם נעשה ניקוי והוחלף פילטר סולר? במידה והפילטר לא הוחלף, מתי הוא הוחלף בפעם האחרונה?

פורסם

אני מודה לך על העזרה, לשאלתך אכן פורק מיכל הדלק ונוקה מבפנים כמו כן הוחלף פילטר שמן. האם יכול להיות קשר כלשהו לדוושת הגז, משום שהמחשב הראה קריאת תקלה בעיניין והאם יתכן מצב שהמזרקים לא תקינים רק בחלק מהמזמן.. שהמנוע קר.

פורסם

כמו כן לפעמים אכן יש מצב שהרכב נדלק ונכבה מיד או מצב אחר שהסטרטר פשוט ארוך אבל לא מניע.

פורסם

אני מציע לך לקנות ספריי התנעה ב-20 שקל ולבצע את הבדיקה הבאה:

כאשר נוצר מצב והרכב אינו מניע, על "תאנוס" אותו (שגם אתה גומר את הסטרטר לאט לאט, אבל בטוח). תפתח מכסה מנוע ותסתכל על בית פילטר האויר. מצידו השמאלי אתה תראה חיישן. תסובב את בית החיישן ותוציא את החיישן מבית הפילטר. תן שפריץ או שתיים של הספריי אל תוך בית הפילטר ולאחר מכן תנסה להניע. אם הרכב הניע על תשכח להחזיר את החיישן למקום.

תדווח כיצד הרכב הניע לאחר השימוש בספריי.

אם הרכב אינו מניע אני מציע לך להזמין גרר ולקחת את הרכב ישירות למוסך, שהם יאתרו את הבעיה ויסבירו לך מדוע אין התנעה. אם חברת החילוץ תשלח מכונאי, תדבר אם המכונאי שיאשר לך גרירה. תסביר לו שאם הוא יעזור לך להניע המוסך לא יצליח לאתר את התקלה.

באופן עקרוני ישנו גם חיישן קאמשפט עליון, שיכול לעשות בעיות של התנעה. אך לא הייתי מציע לך להחליף אותו סתם כך, כי הוא עולה בסביבות החמש מאות שקל. סריקה ממוחשבת תגלה אם הוא איננו תקין.

עד עכשיו הכל נשמע כמו הבעיה של המוסך, וממש לא בעיה שלך. כך שעל תתיאש.

במקרה והמוסך מציע לך להחליף חלקים כל שהם, אל תאשר לפני שתתיעץ פה.

• שנתיים מאוחר יותר...
פורסם
תודה רבה על העזרה , לשאלתך הם ביצעו גם בדיקה ממוחשבת וגם בדיקה ידנית באמצעות מבחנות שאליהם ניקזו את שאריות הדלק, המזרקים שהוחלפו הם משומשים אך לטענת המוסך תקינים לחלוטין מרכב שטופל במוסך ועבר תאונה. כל ארבעת המזרקים הוחלפו.

אצלי (קונקט 2004 ) החליפו מצתים אבל לא כל כך עזר. מצליח להניע בבוקר (או כשהמנוע קר) אחרי 2-3 חימומים עם הסוויץ'. אבל כשהמנוע חם רק בירידה או בהתזת אתר למסנן אויר. בדיקה ממוחשבת וידנית גילתה אינג'קטור אחד לא תקין, אבבל ההמלצה היא להחליף/לשפץ את כל הארבעה. לא יודע אם זה יפתור ב 100% את בעית ההתנעה.

מישהו יש לו רעיון?

תודה,

אבי

• תוכן חדש...