Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6601 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מעוניין להפוך את המחשב שלי לשרת בבית

אשמח לשמוע יתרונות וחסרונות לתוכנת SOLARIS של SUN לאומת WINDOWS 2000SERVER

התוכנה תעבוד במקביל לוינדוס האם יהיו התנגשויות בין מערכות ההפעלה?

כל אחת ממערכות ההפעלה תותקן על-גבי הרדדיסק אחר.

תודה

פורסם

שרת, שרת של מה ? למה הוא ישמש ? למה לינוקס לא ניכנסת להשוואה ?

בכל אופן אם כל מערכת מותקנת על הרדיסק אחר אז לא תהיה בעיה אתה יכול להתקין כמה מערכות ע'פ מספר ההרדיסיקם שיש לך.

בביוס אתה קובע מה יעלה בברירת מחדל ובכל הפעלה של המחשב תוכל ללחוץ F8 וליבחור עם איזה הרדיסק (כלומר מערכת) לעלות

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

מתוך ניסיון של כמה שנים עם SOLARIS (ועדיין יש ברשותי שרת אחד על SOLARIS), מערכת מצויינת. כידוע למערכת הפעלה הזאת יש מעל 100 שיאי עולם בביצועים (על מחשבי SPARC כמובן).

על שרת PC שלי, לפעמים DEAMONים מסויימים תופסים כמות לא הגיונית של CPU (בתאני שעובדים עם GUI) ורק ה-RESTART עוזר.

מבחינת GUI, יש את CDE שמבוסס על MOTIF, הוא מיושן אבל מהיר מאוד ויש JAVA DESKTOP שהוא איטי יותר ותופס הרבה זיכרון, אבל דומה ל-WINDOWS מבחינת GUI.

יש SMC (ר"ת של SOLARIS MANAGEMENT CONSOLE), מבוסס על JAVA כמובן, לא במיוחד פונקציאונלי אם להשוות עם SAM של HP UX.

רוב הדברים עדיין צריך לקנפג ע"י עריכת קבצים, לפעמים בעזרת VI. ה-SPOOLER של מדפסת אחד הדברים היותר עקומים שיש. ממליץ להתקין את CUPS ישר שבא חינם וניתן למצוא אותו על SOLARIS COMPANION DVD.

ראוי לציין לטובה את המהירות שרץ SOLARIS ומגוון רחב של תוכנות להורדה באתר של SUN, כגון כלי פיתוח חזקים NET BEANS, SUN STUDIO, יש שרת WEB מעולה SUN WEB ONE.

יתרון עדיר לאומת WINDOWS 2K3 הוא בעובדה ש-SOLARIS חינמי וחוקי ויש מלא תוכנות חינם (כולל את אלה שהזכרתי מקודם). הוא ניתן להורדה מאתר SUN בצורת IMAGEים.

למרות ביצועים העדיפים, אני עדיין מעדיף HP UX, הוא יציב בצורה מדהימה. יציבות שלו זה לא חוכמה, מכיוון שהוא רץ על חומרה מיוחדת שלא PC, גם SOLARIS הרבה יותר יציב על SPARC, על אף שעל PC הוא גם יציב למדי.

אלטרנטיבה לSOLARIS זה LINUXים, אני מעדיף FEDORA CORE, יש לו בהתקנה כבר GUI KDE שאני אוהב אותו יותר מ-GNOME שבא עם SOLARIS (בצורת JAVA DESKTOP).

כמובן לא לשכוח את כל ה-UNIXים מסדרת BSD שהם חינמיים.

לסיכום, מערכת הפעלה מדהימה ואני לא מבין מבחינה טכנית למה טוב WINDOWS. אני מחזיק בבית מחשב עם WINDOWS רק בגלל משחקים.

אצלי SOLARIS רץ כבר כמה שנים, לאחרונה בגלל חוסר זמן, אין לי זמן להתעסק בו.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

תודה על התשובה המפורטת.

לינוקס לא בא בחשבון בגלל שאין לי אותו,יש לי את הסרבר 2000 וכידוע לך סולאריס הוא בחינם.

שרת ביתי פשוט,שיתוף 2 מדפסות,FAX,קבצים ועוד כל מיני.

אני כרגע ביד' לפני צבא ולמדתי מעט על הSOLARIS ובגלל זה גם אני רוצה לנסות אותו והבנתי שזאת מערכת הפעלה חזקה מאוד,ואני עובד על JAVA כרגע לכן זה גם יעזור לי.

יש לך מושג אם תוכנות כמו ICQ וMSN עובדות על SOLARIS? והאם ניתן להתקין את כל הדרייברים ללא בעיה?

שוב תודה.

פורסם
יש לך מושג אם תוכנות כמו ICQ וMSN עובדות על SOLARIS? והאם ניתן להתקין את כל הדרייברים ללא בעיה?

עם דרייברים יש בעייה, אין תמיכה בחלק גדול של כרטיסי קול וכרטיסי מסך.

העניין ש-SOLARIS מערכת עד כדי כך שווה, ששווה לקנות בשבילה חומרה מתאימה. אני התלבטתי מאוד בזמנו האם לקנות שרת SUN NETRA X1 או HP J5000. בסוף הלכתי על השני למרות שהוא WORKSTATION, בגלל שיש לו יכולת לשים כרטיס מסך והיה לו גם הרבה זכרון (4G לאומת 512 בשרת של SUN באותו מחיר).

מבחינת LINUX, אם יש לך אינטרנט, זה סיפןר של כמה שעות להוריד FC (ר"ת של FEDORA CORE).

כמובן שכלים של MS לא יעבדו, אבל יש IRC ודומים. בקשר ל-ICQ אני לא יודע, יעוד מחשבים עם UNIX אצלי שונה.

מה שכן רציתי להוסיף, SOLARIS 10 בא עם MOZILLA, חלק מאתרים לא עובדים כמו שצריך.

אישית עובד עם FC 5 (אני יודע שקצת ישן, אבל אין לי כוח לשים חדש), SOLARIS 8, SOLARIS 10 ו-HP-UX, כמובן גם עם WINDOWS (אין מה לעשות, אני מאוד אוהב GTA וסימולטורים של טיסה).

אז PC עם WINDOWS אצלי זה כמו PLAYSTATION.

SUN מקדמת את JAVA, אז כמובן במערכת הפעלה שלהם תמיכה תהיה הכי טובה.

דבר חשוב נוסף זה PDF, אין עבור מחשבי PC את ACROBAT READER ל-SOLARIS.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

סולאריס זה לא משהו שתרצה להתעסק איתו ללא ידע מוקדם .. זה אחת המערכות היותר "קשות" למשתמש הדנדש.

אני ממליץ לך לבדוק גרסאות של לינוקס (הן חינמיות וניתנות להורדה) לדוגמא SLACKWARE שהיא מעולה

פורסם

הוא עדיין לא הסביר מה הוא רוצה מחיי השרת כמו שהוא לא הסביר בפורום שיפורים איזה תקציב יש לו ומה הוא רוצה מהאוטו

יש הבדל בין לרצות ומה לעשות :|

הוא טוען שהוא מסטול היום, נקווה שמחר הכח יהיה עימו

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

אני לא מסטול :roll:

בקשר לשיפורים לא הסברתי את עצמי נכון פשוט,לא נורא כבר דיברתי עם בעל מקצוע לגבי זה.

בקשר לסולאריס - אין לי ידע מוקדם בתוכנה,אולי ממש טיפה.

אני לומד את הבסיס שלה כרגע,התוכנה באמת מאוד מסובכת?

מה אני רוצה מהשרת? שרת ביתי פשוט. איך אפשר להסביר את זה אחרת?:-)

ככה זה כשלומדים רשתות ברשת עמל :| לא מבינים כלום בנושא.

תודה

פורסם

בקשר לסולאריס , הכל טוב ויפה , במיוחד היתרונות התיאורטים (שתופסים בעיקר לשרתי ספארק או שרתי קוואד אינטלים חדשים) , אבל אני עדיין לא מבין למה לעזעזל להתקין סולאריס על מחשב ביתי?

התאימות החומרתית שלו לא כ"כ טובה לחומרה ביתית , ההגדרות שלו מרגיזות למדי (בCLI ובמוטיף לפחות על הGUI החדש לא יצא לי לשבת יותר מדי) ואין לו יתרונות בקנה מידה כזה של עבודה בשום דרך.

זה שזה טוב לסרברים רציניים , סבבה מקובל (וגם יוצא לי לעבוד בצורה די קבועה עם שרתים כאלו ואחרים שלהם ואכן הם מריצים חלק גדול מאוד מהאינטרנט ומהשרתים בעולם) , אבל בשביל שרת שיתוף , 2 מדפסות ופקס?

מה הבחור עשה רע?

(שלא לדבר על בהצלחה בלארגן הכל על חומרת PC גנרית ולהגדיר מדפסות , פקס וסמבה, ועוד שאלות כמו האם ICQ וMSN ירוצו , חבר אתה קצת לא בכיוון).

עזוב אותך ניסיונות כאלו ואחרים , סרבר 2000 (ואפילו XP רגיל) יעשו את כל מה שאתה רוצה ובצורה סבירה ביותר:

דרייברים למדפסת ותוכנות פקס ללא סוף

שיתוף קבצים בלחיצת כמה כפתורים שכל WINDOWS יודע לקרא

MSN/ICQ וכל תוכנה מייקרוסופטית לחיים יום יומיים

וממשק גרפי עם הגדרות סבירות ביותר

(וברמת תעבורה הזאת , בטח שלא תראה הבדלים בביצועים או הבדלים ביציבות).

סולאריס זה אחלה מערכת הפעלה , אפילו לא כ"כ מסובכת לטעמי עם הרבה יתרונות (לדוגמא PACKAGE MANAGMENT , ניהול משאבים בCLI ופרוססים מצוין וכו) , אבל לא בשביל מה שאתה מצפה ממנה.

ולינוקס זה משהו מאוד כללי שרובו בחינם כבד"א.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

בכיף ולכן התשובות המפורטות.

אם היית מריץ שרת בקנה מידה רציני עם דרישות רציניות (לא כ"כ מסתדר עם הקונפיגורציה שאתה מגדיר ומה שתיארת) ויש לך כח להתעסק - כן סולאריס בשבילך.

אם בשביל הלימודים - תתקין איזה VIRTUAL MACHINE בVMWARE

אבל בתור שרת פרקטי וקל להגדרה?

אתה לא בכתובת הנכונה.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

כולה שרת ביתי ?! אלוהים ישמרינו ..

אם זה למטרת לימודים - תתקין סרבר 2000 או 2003 אם תצליח להשיג (אלא אם חוקיות לא מענינת אותך ואז אין כל בעיה)

ותיצור דומיין, ותכניס לעצמך יוזר, תעשה קצת גרופ פוליסי

אם זה סתם בשביל שהעסק ידפוק בבית .. שתמש ב XP וראוטר.

פורסם

[quote=STAS-S;1695282מה אני רוצה מהשרת? שרת ביתי פשוט. איך אפשר להסביר את זה אחרת?:-)

שרת מדפסת זה CUPS ומי שמבין, להתקין אותו בדיוק עד 10 דקות. אם אתה רוצה להשתמש בו כמו בשרת קבצים, אתה צריך להתקין SAMBA.

בעיקרון, אינני רואה סיבה למה היה כדאי להחזיק שרת SOLARIS בבית, כאשר גרסאות LINUX למניהן הרבה יותר ידידותיות לשימוש והגדרות.

התקנה לא מלמדת יותר מידי, מכיוון שמדובר על התקנת GUI שאינה מסובכת בהרבה מהתקנה של W2K למשל.

מה שלא ממליץ לזלזל בו זה רישיונות שימוש של תוכנה וW2K3 לא זול בכלל אפילו בגרסא הבסיסית.

יכול להיות שעדיין יש אפשרות להוריד מאתר של MS חינם W2K8 SERVER BETA. הוא דורש 2G RAM לעבודה נורמלית, מבוסס על VISTA, יציב ומהיר (גם עלייה וגם עבודה). אבל גרסת BETA מוגבלת בזמן.

• תוכן חדש...