Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6623 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר,

בניתי מעגל לוויסות מנועי DC לפי השרטוט המצורף המבוסס על איפנון PMM.

חיברתי מאוורר של מארז מחשב 12 וולט 130 מיליאמפר והמעגל מווסת את

מהירות המאוורר מצויין אך יש בעיה !!

המאורר משמיע רעשים מוזרים בכול טווח המהירויות.

המאוורר חדש ותקין.

עזרה בבקשה

1.JPG

איזה כייף לי :)

פורסם

מרק מאוורר של מחשב עובד בשיטת בראשלאס

והוא בעל קונטרולר פנימי לא ניתן לתת לו מתח אחר חוץ מ12 וולט אחרת הקונטרולר יתחיל להשתגע

הקונטרולר הפנימי צריך לעשות את קביעת המהירות ולא מתח הכניסה

פורסם

תיקון טעות PPM=PMM

אותו מאוורר מחובר למקור מתח משתנה (ספק כוח מעבדתי) השליטה על מהירות המנוע מצויינת וללא שום רעשים.

המאוורר מתחיל לעבוד החל ממתח של 4 וולט (ככה רוב המאווררים למארזים).

מאוורר של מחשב PC המחובר ללוח האם נשלט על-ידי לוח האם באפנון PWM ואין עם זה שום בעיה.

פורסם

ראשית אומר שההערה שבהודעה 2 נכונה לחלוטין. מאווררים אלו במהותם הם מכונת AC לכן הם כוללים בקר פנימי ולכן לא מיועדים לשליטה במהירות ע"י שינוי רמת ה-DC, אלא אם תוכננו לכך, ויש כאלו. בלוחות החדשים יש מאווררים בעלי 4 פינים, לדעתי אחד לשליטה במהירות (טרם יצא לי לבדוק).

בפועל לרוב שינוי המתח מאפשר שליטה בתחום דינאמי כזה או אחר (בהתאם לסוג המאוורר), למרות שזה לא מיועד לכך.

לעניין הספציפי- סביר להניח ששינוי תדר ה-PWM יפתור את הבעיה, אם כי לא בטוח.

פורסם

זה מן הסתם ברור אבל לדעתי לא מן הנמנע שתדר לא מתאים או duty cycle שמחוץ לתחום הדינאמי האפשרי יגרום למאוורר להיכנס לתהודה מכאנית.

פורסם

השימוש הנפוץ הוא בחיבור ה- PWM ישירות למנוע, בלי RC לסינון ויצירת DC. הכל בשביל לחסוך סנטים. כשהתדר גבוה,

האינרציה של המנוע מספיקה. המנוע מאיץ מעט כשיש מתח, ומאט כשאין. התדרים אמורים להיות רחוקים מתדרי הרזוננס המכני של

המאורר.

ההצעה שלי למרק היא לשנות את מעגל המתנד לתדר גבוה יותר, כי נראה שכרגע הוא בתחום השמע.

:turn-l:
פורסם
ראשית אומר שההערה שבהודעה 2 נכונה לחלוטין. מאווררים אלו במהותם הם מכונת AC לכן הם כוללים בקר פנימי ולכן לא מיועדים לשליטה במהירות ע"י שינוי רמת ה-DC, אלא אם תוכננו לכך, ויש כאלו. בלוחות החדשים יש מאווררים בעלי 4 פינים, לדעתי אחד לשליטה במהירות (טרם יצא לי לבדוק).

בפועל לרוב שינוי המתח מאפשר שליטה בתחום דינאמי כזה או אחר (בהתאם לסוג המאוורר), למרות שזה לא מיועד לכך.

לעניין הספציפי- סביר להניח ששינוי תדר ה-PWM יפתור את הבעיה, אם כי לא בטוח.

מבנה מאווררי PC ידוע וברור לי אבל עכשיו נותר 'רק' לפתור את בעיית הרעש המעצבן.

מתוך האינטרנט מצאתי את ההערה הבאה שדווקא אפנון PWM עלול לגרום לרעש שציינתי.

Pulse-width modulation

Pulse-width modulation (PWM) is a common method of throttling fans, but has a big disadvantage if used to silence fans. If the frequency used is in the audible frequency-range of 20-20,000 Hz, it will be transmitted via the fan, acting like a loudspeaker in which the motorcoils and the fan blades act as coil and membrane of the speaker respectively.

במעגל שלי R1-C4 קובעים את זמן המיתוג במצב ON ל-0.5 מילישנייה האם שינוי בזמן המיתוג יכול לעזור ?

פורסם

זה בדיוק מה שהוסבר לגבי מקור הרעש.

בכל אופן אלו הנוסחאות שיעזרו לך:

Th= 0.693*(R1+R2)*C

Tl=0.693*R2*C

f=1.44/[(R1+2R2)*C]

Th- הזמן שהמוצא חיובי

Tl-הזמן שהמוצא באפס

f- התדר.

R2 הוא ערך הנגד R2 + ההתנגדות הפוטנציומטר.

מהנוסאות אתה רואה ששינוי בפרמטר אחד יגרום שינוי גם באחר. אתה צריך להזיז את כל העסק לתחום תדרים מעבר ל-20Khz בתקווה שזה יעזור.

כשאתה מזין את הערכים בנוסחאות כמובן יש להזין אותם עם המכפילים המתאימים עבור מילי, קילו וכו'.

פורסם

פעם אחת אתה לוקח את הפוטנציומטר כאפס אוהם ופעל שניה כ-250K. יתקבלו שתי תוצאות וביניהן הטווח הדינאמי של השינוי שתוכל להשיג בעזרת המעגל.

פורסם

משהו מוזר...

מצאתי אצלי בבוידם 3 מאווררים של מארזי מחשב 12 וולט ובעלי צריכת זרם שונה 130/150/180.

חיברתי כול מאוורר למעגל שבניתי ולהפתעתי מצאתי מאוורר אחד של עושה רעש בזמן וויסות המהירות (תוצרת סינית ללא שם) יש הסבר לכך ?

כול המאווררים הם בעלי שתי חוטים בלבד.

פורסם

מן הסתם לא בהכרח שהפולסים בתדר ה-PWM וההרמוניות שלו יעברו את הבקר ויהפכו לתהודה מכאנית. זה תלוי באופן המימוש. מאחר וזה לא נועד לשימוש כזה לא ניתן לצפות כיצד יתנהג המאוורר.

פורסם

היי אביב,

הבעיה נפתרה על-ידי הוספת קבל אלקטרוליטי של 47 מיקרופארד במקביל למנוע.

• תוכן חדש...