Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

המלצות למצלמה חדשה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6609 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יום ההולדת של החברה ממשמש ובא, וההחלטה נפלה על מצלמה, בסביבות 900-1000 ש"ח.

האמת היא שהידע שלי במצלמות הוא די נמוך, אבל הדרישות שכן קיימות הן:

1) צג חיצוני סביר - 2 אינץ' לפחות

2) 7 מגה-פיקסל

3) יחסית קומפקטית (לא דמויית SLR וחברותיה לגודל)

4) זום של X6 לפחות

הדרישות מהמצלמה הן צילום יומיומי, ולעתים נסיונות לצילום רציני - נכון לעכשיו לחברה יש מצלמה ישנה מאוד, ככה שכשהיא יוצאת עם חברים לצלם, היא צריכה לקחת מהם מצלמה (מכאן משתמע שאכן נדרשות יכולות צילום מסויימות, רק שאין לי מושג מה זה כולל).

משיטוט באתרים, עולה וחוזרת ההמלצה על Canon A710, הביקורות משבחות, והדבר היחיד שנשמע רע זהו זמן טעינת הפלאש.

אשמח לקבל המלצות אחרות, אלא אם כן קלעתי בול על ההתחלה.

PUG-306 XSI MK2

פורסם

מה דעתך על FUJI S5700D? מחיר קצת פחות מ-800ש"ח, זום X10, מסך 2.5, בסביבות 7MP.

הנה לינק: http://www.camera.co.il/Sale.asp?pid=1637&salenum=

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

הוא אמר שמצלמה דמוית SLR לא מתאימה לה.

לדעתי, במצלמות הקומפקטיות - הסדרה הכי טובה היא A של קאנון (**A7 ו **A6).

כמו שאמרת בעצמך - הרבה ממליצים על הA710 (גם אני).

אין לה צורך ב7MP, אלא אם היא מתכוונת להדפיס פוסטרים כל יומיים.

פורסם

אין לה צורך ב7MP, אלא אם היא מתכוונת להדפיס פוסטרים כל יומיים.

אני שומע הרבה אנשים מציינים את ה"קביעה" הזו, כולל בכל מיני מבחני מצלמות למיניהן, ולדעתי זה ממש, אבל ממש, לא נכון.

במידה וצילמת משהו ב3.2 מגה פיקסל, שהרבה אנשים אומרים שזה מספיק לצלם מן השורה - מה שצילמת זה מה שקיבלת.

במידה וצילמת ב7 או 8 או אפילו 12 מגה פיקסל - וצילמת משהו, אתה יכול לערוך את התמונה במחשב מבלי לאבד מאיכותה.

לדוגמא - ניסית לצלם ציפור בשמיים. יש לך הרבה כחול מימין, הרבה כחול משמאל, הרבה כחול מלמטה והרבה עננים מלמעלה.

אבל אתה רצית את הציפור, לא את השמיים.

ב3 או אפילו 5 מגה-פיקסל, מה שצילמת זה מה שיש.

אם היית מצלם ב12 מגה-פיקסל, אתה יכול לעשות זום דיגיטלי על הציפור, להגדיל אותה "על חשבון" השטחים הכחולים שבתמונה - ולקבל תמונה הרבה יותר ממוקדת ואיכותית מאשר תמונה שצולמה ברזולוציה קטנה יותר.

אותו דבר כשמצלמים ילדים משחקים בגינה, ולא רוצים לאבד את פרופורציות התמונה כש"חותכים" את הסיגריה של הדודה שנכנסה לפריים בצד שמאל.

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

אני אתחיל בזה שאומר שאני מבין מה אתה אומר (לא מסכים, אבל מבין).

-לא אמרתי ש3.2MP יספיקו, אבל 5 או 6 - בהחלט כן.

-אתה צריך להבין משהו אחד:

יצרני המצלמות הפכו את הMP לאלמנט שיווקי. הם משכנעים את הצרכנים הפשוטים ("צלמים מהשורה") שכמה שיש יותר MP - ככה המצלמה יותר איכותית וטובה.

הקונים לא מודעים לחשיבות של שאר הדברים במצלמה ולכן הם מסתמכים רק על זה.

מה שקורה זה שהיצרנים "דוחפים" יותר ויותר MP על חיישן קטנצ'יק.

יש באחד מפורומי הצילום (תפוז) השוואה על אותו נושא בעזרת פוג'י 6500 ו9600, שאם אני לא טועה הן בעלות אותו חישן אבל ל9600 יש יותר MP, מה שיצא בסוף זה שבגלל שפוג'י דחפו יותר MP על אותו חישן - האיכות הסופית של ה9600 נמוכה יותר מזו של ה6500. אנסה למצוא את ההשוואה\נוסחה\ניסוי שהם עשו, אני לא משמ זוכר מה הם עשו.

יש איזו נוסחה שלפיה מה שחשוב זה לא כמות הMP אלא כמות נקודות על החישן או משהו כזה. אנסה למצוא אותה.

-בנוגע לזום הדיגיטלי - הוא לא בא "על חשבון" שום דבר חוץ מאיכות.

-בכל מצלמה, בכל תמונה - ניתן לבצע קרופ מבלי לאבד פרופורציות של 3*4. (פעולה פשוטה בפוטושופ)

דיי איבדתי את עצמי בכל ההסבר הזה :roll: מקווה שהבנת:wink:

פורסם

A710, יש לי רק דברים טובים להגיד על המצלמה הזאת

אטרקציות לאירועים

פאביה על כביש זה כמו צ'אק נוריס בקטטה בבר.
פורסם

היום נהוג להמליץ, בנוסף לקאנון (שיצאה לה משכבר יורשת - A720, שאני לא יודע במה היא יותר טובה/גרועה) על ה-Panasonic TZ5.

מכיוון שערקתי ל-DSLR ואין קומפקטית טובה מזו שכבר יש לי, אני לא מכיר אף אחת מהן.

דרך אגב, ל-A710 יש hack שמסתובב ברשת שמאפשר הוספת פונקציות שקיימות בקושחה אבל נחסמו ע"י קאנון כך שלא יהיו זמינות בדגם הזה. למשל, היסטוגרמה חיה, שזה אחלה דבר כדי לבדוק אם התמונה בחשיפה טובה לפני שמצלמים.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

ואוו, איזה תזמון מעולה, גם אני מחפש מצלמה בעלת תכונות דומות ובמחיר דומה.

מחיפוש זריז בZAP נראה שה720 זולה מה710 וכמות החנויות שמוכרות את ה710 (כחדשה, לא מחודשת) קטנה באופן חשוד.

מישהו יכול לתת חוות דעת על ה720?

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

השמועה אומרת שבפוטופילם באלנבי עוד נשארו כמה Fuji F31. מבחינת איכות תמונה, בייחוד ב-ISO גבוה, מדובר במצלמה ללא תחרות בשוק ה-P&S (אם מישהו רוצה מבחנים השוואתים ל-IXUS - יש...). מהמוצרים הללו שהופכים לקלאסיקה בחייהם ושכולם מבכים את לכתם. אי אפשר להפריז בחשיבות של היכולת לקבל תמונות נקיות ב-ISO גבוה למי שמצלם בתנאי אור לא אידיאלים (למשל בבית).

בדגמים הבאים פוג'י הוסיפו עוד פיקסלים וכפי שכבר סיפרו כאן, איבדו מאיכות התמונה.

יתרונות נוספים: זמן תגובה מהיר (ברמה של המובילות בקטגוריה), זמן סוללה ארוך (500+ תמונות), מסך בהיר ומהיר, שליטה ידנית (עדיפות צמצם או תריס). קומפקטית.

חסרונות: זום מוגבל והעדשה לא נותנת זווית ממש רחבה.

יש כאלו שאוהבים שיש גם עינית אופטית, אבל אני מוצא עינית כזו במצלמת P&S קטנה כמשהו לא שימושי בכלל.

אם תקנו ולא תאהבו תוכלו תמיד למכור ב-eBay ואולי אפילו לעשות רווח...

פורסם

כל הבעיה עם הקמפקטיות הוא גודל החיישן.

הגבול מבחינת רעש לפיקסל הוא באיזור ה 6-7 מגה.

מעבר לזה - הנזק גדול מהתועלת.

החיישן כל כך קטן שהאותות זולגים מפיקסל לפיקסל ונוצר רעש. זה נראה במיוחד בתמונות "בתוך הבית" ובשעות הערב.

חבל על הכסף - במקום להשקיע במגהפיקסל עדיף לבדוק אם המצלמה יושבת טוב ביד, נוחה וקלה לתפעול והצבעים שהיא מפיקה יפים בעיניכם.

קרופים מחיישן כזה רק יגדילו את הרעש.

פורסם

הסתכלתי על ה-fuji, האם היא באמת שווה את ההפרש בינה לבין ה-A710/720?

שהרי מבחינת נתונים בסיסיים, ממה שראיתי, ה-canon מובילה (חוץ מהחיישן הגדול יותר של ה-fuji),והביקורת היחידה ששמעתי עליה היא זמן טעינת הפלאש.

כמו כן, אני מצטרף לשאלה לגבי ההבדלים בין ה710 ל-720.

PUG-306 XSI MK2

פורסם

לא צילמתי עם הקאנון והשוותי ראש בראש. לקאנון יש יתרון בזום, בשעה שהיא גם מצלמה יותר גדולה ומסורבלת. אני לא יודע מה ההבדל היום במחיר לכן קשה לי לדעת אם היא שוות את ההפרש...

אתה יכול לראות כאן הבדלי איכות בינה לבין סדרת IXUS ב-ISO 100.

ההבדל באיכות גדול .

אפשר גם לדפדף לפנים ולראות את ההבדל באיכות ב-ISO גבוה יותר, שם הוא הופך לאדיר.

http://www.dpreview.com/reviews/fujifilmf31fd/page11.asp

זה לא שה-720 היא מצלמה לא טובה, היא מצלמה מצויינת ויש לה יתרונות, אבל מבחינת איכות תמונה פר-סה, אין על ה-F31.

פורסם

אם אתה יכול למתוח קצת את התקציב,אני ממליץ על SONY DSCT-200,עולה 1200 שקל באילת.

המצלמה הא מחשב בפני עצמו,אין סוף פונקציות שלא תיארתי לעצמי שיכולות להיות במצלמה,והאיכות גם כן.

HU:PIONEER 5850MP,COMP:RAINBOW DREAM LINE SLX265,AMP1:JBL 75.4,AMP2:BAZOOKA ELA60.2

פורסם

אין שום סיבה להשקיע בפונקציות עיבוד תמונה במצלמה כאשר ניתן לבצע בדיוק את אותן פעולות במחשב עם מעבד יותר חזק, בתוכנה יותר נוחה ועל מסך גדול.

הסוני יקרה ולא בליגה של המצלמות שהוזכרו כאן. היתרון היחיד שלה הוא שהיא קטנה מהן פיסית ומכך נגזרות גם המגבלות האופטיות שלה כמצלמה. היא יותר גאדג'ט ממצלמה. מאפשרת להוסיף נצנצים לתמונה, אבל לא נותנת שליטה ידנית בצמצם...

• תוכן חדש...