Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4731 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז ככה, ב9/9 הייתי איפשהו בדרך ממודנה לפירנצה, וצילמה אותי מצלמת תנועה, וקיבלתי דוח.

הדוח הגיע רק לפני כשלוש שבועות, והיה לי בדיוק שבועיים לשלם אותו, לכן לא הספקתי להתייעץ בפורום לפני התשלום (אני בצבא, אז לא ממש היה לי זמן להתעסק עם זה).

בכל מקרה, לפי הדוח, נסעתי בכביש שהיה מיועד לרכבים אחרים (לא זוכר את הניסוח המדוייק), כנראה סוג של נת"צ, שלפי טענת הדוח היה מסומן ככזה ע"י תמרור.

כמובן שלא ראיתי שום תמרור כזה, ואין לי מושג גם איפה בוצעה ה"עבירה" בדיוק. (אבל יש לי הרגשה שזה איפשהו על הכביש מסביב לתחנת הרכבת של פירנצה).

בכל מקרה השאלות הן כדלקמן:

1. האם יש לי טעם בלדבר איתם על אפשרות לבטל את הדוח כתוצאה מאי הבנת השפה האיטלקית? (בהנחה והתמרור הוא כיתוב באיטלקית?).

2. האם יש טעם בכלל לטרוח לאחר ששילמתי את הדוח כבר? כלומר האם יש סיכוי להחזר הכסף? או שפשוט לשכוח מזה וזהו??

(בכל זאת חבל, 550 שקל + 220 שקל שלקחה חברת ההשכרה כעמלה להעברת מידע לרשויות).

נ.ב. אני לא מחפש תשובות של "עזוב אותך אחי, שילמת ותשכח מזה..." או כל נסיון לנחם סתם. אני באמת רוצה לדעת אם מישהו פעם הצליח לבטל דוח מחו"ל?

תודה מראש!

בברכה!

יונתן.

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אם היית מנסה לפעול לפני ששילמת, מילא - אולי יכולת לשחק על רגשותיהם.

אבל (למרות שאין לי היכרות ספציפית עם מערכת המשפט האיטלקית, פשוט לפי ההגיון והעובדה שכך זה ברוב העולם) זה ששילמת מהווה הודאה על ביצוע העבירה.

מה גם, זה שאינך מבין איטלקית לא פותר אותך מלשמור על חוקי המדינה - גם כתייר אתה מחוייב לציית לכל החוקים, כאילו היית תושב קבע! החובה לברר מהם החוקים במדינה שבה אתה נוהג חלה עליך, ואין זה מתפקיד המדינה לערוך סמינר חוקים לכל תייר שמגיע אליה.

לשם העניין - ביטול דו"ח בחו"ל אינו שונה מביטול דו"ח בארץ, כל עוד שאתה מנסה לבטל אותו מהסיבות הנכונות.

אתה חושב שאם תייר מאיטליה היה מקבל דו"ח על מהירות היו מבטלים לו אותו כי באיטליה מותר לנסוע יותר מהר סתם לדוגמא, כי הוא לא ידע מהי מגבלת המהירות בישראל?

כשמדינה מסויימת מתירה לך לנהוג בכבישיה, היא מצפה ממך לשמור על החוקים - בין אם אתה תייר ובין אם אתה ראש הממשלה.

לכן לצערי (ולצערך :wink:) לא נראה לי שקיימת דרך לבטל את הקנס, חבל...

HARD WORK BEATS TALENT WHEN TALENT

DOESN'T WORK HARD

1353594600_28_1_USD_7_dark.png

פורסם
אם היית מנסה לפעול לפני ששילמת, מילא - אולי יכולת לשחק על רגשותיהם.

אבל (למרות שאין לי היכרות ספציפית עם מערכת המשפט האיטלקית, פשוט לפי ההגיון והעובדה שכך זה ברוב העולם) זה ששילמת מהווה הודאה על ביצוע העבירה.

מה גם, זה שאינך מבין איטלקית לא פותר אותך מלשמור על חוקי המדינה - גם כתייר אתה מחוייב לציית לכל החוקים, כאילו היית תושב קבע! החובה לברר מהם החוקים במדינה שבה אתה נוהג חלה עליך, ואין זה מתפקיד המדינה לערוך סמינר חוקים לכל תייר שמגיע אליה.

לשם העניין - ביטול דו"ח בחו"ל אינו שונה מביטול דו"ח בארץ, כל עוד שאתה מנסה לבטל אותו מהסיבות הנכונות.

אתה חושב שאם תייר מאיטליה היה מקבל דו"ח על מהירות היו מבטלים לו אותו כי באיטליה מותר לנסוע יותר מהר סתם לדוגמא, כי הוא לא ידע מהי מגבלת המהירות בישראל?

כשמדינה מסויימת מתירה לך לנהוג בכבישיה, היא מצפה ממך לשמור על החוקים - בין אם אתה תייר ובין אם אתה ראש הממשלה.

לכן לצערי (ולצערך :wink:) לא נראה לי שקיימת דרך לבטל את הקנס, חבל...

הכוונה שלי היא יותר לכיוון ה:

אם למשל תמרור מסויים כתוב כולו באיטלקית ואין שום סימן בינלאומי שאני יכול להכיר (כמו השלטים הצהובים שלנו של "האט" או דומיהם), האין זה פותר אותי מעונש? או לפחות מקל על הנסיבות?

פשוט פחדתי לאחר בתשלום הדוח, שלא יאלצו אותי לשלם קנסות דרקוניים על איחורים.

השאלה היא אם עכשיו יש בכלל טעם לדבר איתם? או שזהו, אבוד לי?

(150 איש ראו, ורק אחד הגיב?? אין לאף אחד מה להוסיף מנסיונו?)

בברכה!

יונתן.

פורסם

בסוף קיץ 2005 נסעתי לאיטליה והחנתי את הרכב השכור בפיזה, ממש ליד ה-מגדל. כשחזרתי היה על השמשה דו"ח חניה על סך כמה עשרות יורו.

מאז עבר לא מעט זמן, והתזכורת היחידה שקיבלתי לדו"ח הנ"ל היה חיוב של 80 ומשהו ש"ח מחברת ההשכרה לכרטיס האשראי שלי כמה חודשים לאחר החזרה ומכתב מחברת ההשכרה באיטליה שמספר לי שהפרטים שלי הועברו למשטרת איטליה לצורך המשך טיפול.

עכשיו יש שתי אפשרויות - או שהדו"ח נעלם אי שם בארכיון של המשטרה המקומית, או שאני מבוקש ובפעם הבאה אכנס לאיטליה רק עם אזיקים על הידיים :lol:

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

צביקה, בפעם הבאה שתכנס לאיטליה תדרש לשלם את הכמה עשרות יורו הללו + ריבית פיגורים. משהו שבכיף יכול להגיע לכמה מאות יורו.

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

• שנה מאוחר יותר...
פורסם

כרגע חברת ישראכרט רוצה ממני 1200 שקל על דוחות מאיטליה.

אין לי מושג מה הם רוצים ממני,הייתי שם באוגוסט 2004

אני מנסה לברר את זה

אין לי שום בעיה להגיע איתם למשפט...

אני לא משלם על זה.

BMW E36 M40 year of 1992

Autobianchi A112 year of 1979

פורסם

גם לי הגיעו דוחות מאיטליה וגם אני לא שילמתי.

אני יודע שאני לוקח סיכון, כי עכשיו עם האיחוד האירופי, יכולים למנוע ממני כניסה לכל אחת מהמדינות החברות באיחוד.

בכל מקרה, מה שהיית צריך לעשות, זה לדבר עם שגרירות איטליה, והם היו עוזרים לך לבטל/לדחות/לעשות משהו עם הדוח.

ולעצם הדוח. באיטליה, יש מקומות שרק בימים מסוימים מותר לכל הרכבים לסוע בהם.

אני שמעתי על מישהי שקיבלה 8 דוחות. מסתבר שהיא הסתובבה בתוך כיכר שאסור היה להיות בה. היא דיברה עם השגרירות והם עזרו עם הדוחות.

פורסם

סיפור טרי - מכר שלי היה באיטליה בסופ"ש שעבר. הוא נכה בכיסא גלגלים, ושכח לשים את האישור הנכון על החלון בזמן שהחנה בחניית נחים. כשחזר הוא בידיוק תפס את השוטר רושם לו דו"ח על כמה עשרות יורו, למרות שראה שאכן האדם בכיסא גלגלים ונכה.

אחרי אי אלו דברים, הוריד השוטר את גובה הקנס ל-40 יורו, על כך שלא שם את המסמכים ושיחרר אותו לשלום.

לפי הסיפור הזה, נסה אתה לחשוב מה סיכוייך מול המערכת האיטלקית.

I Ride Because I Really Like Dessert

פורסם
כרגע חברת ישראכרט רוצה ממני 1200 שקל על דוחות מאיטליה.

מה הקשר בכלל בין ישראכארט ובין דוחות תנועה?

אולי חברת ההשכרה מנסה לחייב לך את כרטיס האשראי?

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

מהתאור שלך זה נשמע כאילו נכנסת עם הרכב למרכז פירנצה, הוא אזור מותר רק לתושבי המקום, רכבי חלוקה, דו גלגליים ותחבורה ציבורית וכו'.

בכל כביש שמוביל לכיוון המרכז יש שלטים מרובים, עמודים, צבעים על הכביש ועוד המון דברים.

אפילו שלא הבנתי מילה, היה לי ברור שלשם אני לא אמור להכנס, והסתובבתי לאחור.

קצת עירנות וראש גדול היו יכולים לחסוך לך הרבה כסף.

מעניין שאחרי שחזרתי, עמית אחד שלי שהיה יותר מפעם אחת בפירנצה אמר לי שלא צריך לחשוב מכל העניין הזה כי הרשויות לא מסוגלים להגיע אל הנהגים, ולכן אין לעולם אכיפה.

יכול להיות שזה נכון לתושב אירופאי שמגיע לשם עם האוטו הפרטי שלו, אבל כנראה שעם רכב של חברת השכרה מקומית אי אפשר לברוח...

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

פורסם

(150 איש ראו, ורק אחד הגיב?? אין לאף אחד מה להוסיף מנסיונו?)

אף אחד לא חייב לך פה כלום.

לא יודע לספק לך מידע רלוונטי. אבל אם היה לי, לא הייתי מספק אותו.

There's not much you could do or say to phase me

People think I'm a little bit crazy

I get it from all angles, even occasionally Doc Dre-zie'll

Have to step in every once in a while to save me

פורסם

וואו, השרשור הזה כל כך ישן!

הדוח כבר מזמן שולם, הטיול נשאר אי שם בזכרונות המשותפים עם בת הזוג... ופתאום החלטתם להעלות אותו מן האוב, ועוד lifeSystem פה החליט להיכנס בי על זה שניסיתי לדרבן קצת את השרשור?? מוזר...

טוב, שיהיה בכיף.

בברכה!

יונתן.

פורסם
מה הקשר בכלל בין ישראכארט ובין דוחות תנועה?

אולי חברת ההשכרה מנסה לחייב לך את כרטיס האשראי?

שכרתי רכב באיטליה בתאריך 28.8.2007 בעזרת וואצר ששולם במלואו כולל ביטול השתתפות עצמית.

זה עלה לי 1400 שקל בערך.

היום התקשרו לאימא שלי ממשרד עורכי דין בתל אביב וטענו כי יש חוב לחברת האשראי על סך 1200 שקל ואם לא אשלם אותו,יופעל כנגדי הוצאה לפועל.

התקשרתי אליהם ובקשתי לברר פשר הדבר,

הם שלחו לי בפקס את הדף המצורף,לפיו בוצעה עיסקה,בתאריך 28.8.07 והחיוב הוא בתאריך 21.09.2008?????

במרץ 2008 סגרתי את החשבון בבנק המדובר והשמדתי הכרטיס אשראי.

איך נעשו תשלומים עליו?

מהיכן הגיעו חיובים שונים מחברת סיקסט שנה אחרי ששכרתי רכב?

5 חיובים שהם אותו דבר על סך של 24 יורו?

אמרתי לעורך הדין כי אינני מוכן לשלם זאת,הוא טען כי יופעלו כנגדי הוצאה לפעול ואני טענתי מצידי כי יש חשש שמשהו השתמש בפרטי כרטיס האשראי שלי.

עקב כך שהחיוב לא נראה לי הגיוני.

הוא טוען כי הוא יבדוק זאת ויחזור אליי.

יש מה לעשות בנדון?

הסיפור נראה קפקאי משהו.

BMW E36 M40 year of 1992

Autobianchi A112 year of 1979

פורסם

אם סגרת את חשבון הבנק שלך וביטלת את כרטיס האשראי, איך לכל הרוחות אישרו את העסקה בתאריך מאוחר ממועד הסגירה והביטול?

מנסיון בגרמניה, סיקסט מעבירים את פרטיך למשטרה/משרד התובע ונותנים לו לשבור את הראש בנושא הדוחות מול משכיר הרכב.

דבר ראשון, כשאתה סוגר חשבון אתה חותם על חוזה מסויים מול הבנק - תחפש אותו ותקרא אותו היטב.

דבר שני, תפנה לעו"ד לייעוץ משפטי. לא נראה לי הגיוני שיכולים לגבות כסף מכרטיס אשראי שבוטל.

אם כבר הדרישה לתשלום צריכה לבוא מכיוון SIXT איטליה ולא מכיוון חברת האשראי שלא היה לך שום הסכם איתה בתקופת החיוב.

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

• תוכן חדש...