Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6665 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

משפט שקראתי בפורום ואני מעביר אותו הלאה.

"להחליף ברקסים עולה כמה מאות שקלים, להחליף גיר עולה כמה אלפי שקלים. תעשה את החשבון"

אם אתה לא יודע לנהוג על 100 כ"ס, לא יעזרו לך 500.

פורסם

בנוסף למה שאמר Reino, ראוי לציין שגיר עשויי לא מקרטון ומיועד למאמצים. בשימוש סביר ומיומן בגיר, לא יהיה לו נזק מעבר לבלאי רגיל שיש בנסיעה יומיומית.

כפי שגם כתבתי מקודם, בלמים נועדו כדי להוריד מהירות באופן מיידי: הורדת מהירות עם בלמים (פעולה שנמשכת כמה שניות - בלמים שורדים את זה ללא בעייה והתחממות) ומכניס הילוך מתאים. זהו! ואין צורך לנסוע בירידה על ניוטרל או על הילוך חמישי כשצריך 60קמ"ש, הילוך שלישי בהחלט יכול לעשות את העבודה.

כל העניין שצריך לדעת מתי להכניס איזה הילוך ומתי להשתמש בבלמים. זאת מיומנות שנהג צריך לרכוש.

כל דבר, אם משתמשים בו לא נכון יכול להתקלקל מזה.

עריכה:

דרך אגב, ברכבים האוטומטים הנעים על הכביש, התיבות האוטומטיות לא מורידות הילוכים באופן יזום (מלבד ה AL4), כך שמרבית הנהגים עושים שימוש בבלמים בירידות ארוכות, סתם ליידע כללי.

לא כל הנהגים יודעים לנהוג. אני גם נהגתי בעבר על אוטומט וכן הורדתי הילוכים.

בשביל מה באוטומט יש מצבים נוספים חוץ מ-P,R,N,D?

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
או הילוך 1,2,3 בכל מקרה, לא הייתי ממליץ בשום אופן לרדת שום ירידה בניוטרל, מסוכן, טיפשי ומבזבז דלק.

איך בדיוק מתבזבז דלק אם הוא לא לוחץ על הגז?

בהאטה תוריד הילוכים בתזמון נכון - כלומר ההילוך הנמוך ביותר שמתאים למהירות הנסיעה (עד הקו האדום)

שום נזק שלא היה נגרם לגיר אם היית מאיץ באותו הילוך ובהורדה לא יקרה בהאטה דרכו בתחום הנכון

למשאיות אגב יש עוד קצת יותר שיכלולים להאטה כגון אגזוז ברקס וריטרדר

סתם ידע כללי :mm_wink:

אלעד

מי שמפחד מאחד לא מפחד מאף אחד

פורסם

מבזבז דלק. ברגע שהאוטו בניוטרל המנוע צורך דלק בכדי להשאר מונע. בניגוד לכך שכשהאוטו בהילוך המנוע מסתובב מהגלגלים.

זה נבדק כבר והוכח שבניוטרל האוטו זולל יותר דלק מאשר בהילוך בירידה. (כמובן בלי גז בשני המקרים.)

:-) just smile
פורסם

אני לא יודע אם זאת הדרך הנכונה, אבל ככה אני עושה:

אם יש מספיק מרחק עצירה, ואם זה עליה או מישור, אני משתמש רק בהורדת הילוכים עד שלישי ואז מעביר לניוטרל ועוצר עם הברקס, אם המרחק קצר, או בירידה, אני משתמש גם בברקס וגם בהורדת הילוכים, נגיד שאני בחמישי וצריך לעצור, אני לוחץ על הברקס עד שאני מגיע למהירות שמתאימה לרביעי ומעביר לרביעי, כך גם בהורדה מרביעי לשלישי אני נעזר בברקס כדי להגיע למהירות המתאימה לשלישי ואז שוב ניוטרל וברקס.

חוץ מזה, בשביל נהיגה חסכונית צריך להשתדל לתכנן את הנסיעה ככה שתצטרך ללחוץ כמה שפחות על הברקס. אם רואים שיש עצירה מקדימה, צריך לעזוב את הגז כבר מרחוק, ולהאט בהדרגתיות עד העצירה, הרי אין יתרון להגיע לעצירה מהר ואז לחכות בעצירה.

• תוכן חדש...