Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6641 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרכב: סובארו DL שנת 90 1600 יד 3

הרכב שמור ומטופל די בקנאות, היום העברתי בעלות.

 

הבעיות: הגה רגיל, קצת חלודה, חלונות מכניים (יש שלט), כסא נהג גמור, טיפולים כללים.

 

השאלות:

הגה רגיל,

יש כזאת אפשרות להחליף להגה כוח? זה בריא/לא בריא לרכב? מומלץ? עלות? בעיות אפשריות? איפה עושים את זה?

 

קצת חלודה,

החלודה מתרכזת סביב השמשה הקידמית, ו2 נקודות ליד הפנסים האחוריים, לטפל? להזניח? להכניס לפחחות או רק קצת צבע? מה יקרה בעתיד אם אזניח? מקום מומלץ לטיפול.

 

חלונות,

היות וברכב יש שלט ואזעקה עם נעילה מרכזית משוכללת, חשבתי להשלים אותם עם חלונות חשמל, שוב השאלות, מומלץ? בריא? בעיות אפשריות? עלות? ומקום זול ואמין.

 

כסא נהג גמור, איפה רוכשים/מתקינים דבר כזה, ומה סדר גודל (עדיפות אחרונה בהשקעה).

 

טיפולים כללים, אני חוזר על השאלה שלי, המלצה למוסך זול ואמין באזור פתח תקוה / בני ברק.

 

תודה רבה רבה לכל העונים והמתייחסים.

מה שנכון נכון...

subaru leone מחזירה את הכבוד לכביש :cool:

ESTK מחזיר את הכבוד ל"לאונה"!

פורסם

במקום לשדרג להוציא כסף על רכב זה , היית צריך לרכוש מראש רכב עם הגה כוח וכו' תאמין לי העלות של רכב אחר זולה יותר !.

איש באר שבע שמאוד אוהב אותכם

פורסם

אחרי כמעט חודש וחצי של חיפושים, שכבר באו מים עד (גועל) נפש, מצאתי משהו עם נתונים מאוד מאוד טובים ובעיות ספציפיות.

מה שנכון נכון...

subaru leone מחזירה את הכבוד לכביש :cool:

ESTK מחזיר את הכבוד ל"לאונה"!

פורסם

תתחדש.

אני קודם כל הייתי מטפל בצמיגים, לפי דעתי זה צריך להיות בעדיפות ראשונה.

"חייל שנלחם תמיד מקווה לימים טובים יותר. אבל אלה שלא נלחמים הם שקובעים איזה ימים יבואו"

פורסם

אוקיי, מה צריך לבדוק בצמיגים, מה אמורה להיות העלות ל2 / 4 צמיגים,

חדשים / משומשים, ואיפה?

מה שנכון נכון...

subaru leone מחזירה את הכבוד לכביש :cool:

ESTK מחזיר את הכבוד ל"לאונה"!

פורסם

שלום רב!

לבקשתך בפרטי, אשיב לפי הבנתי ודעתי האישית.

כמדומני שמיותר להציע לך לחפש רכב דומה, בעל הגה כח( קיים בדגמיGL בלבד), עם חלונות חשמלים , צמיגים חדשים וכסא נהג תקין.

לכן אנסה להתמקד בבקשתך, כסא נהג ניתן לחפש בפירוקיות, ואפילו לנסות להתאים כסא מרכב אחר בעל חזות דומה ומתאים למסילה כמו לאגסי למשל.

צמיגים לא הייתי מתפשר אלא על חדשים בלבד, גם אם הם מחצרן סיני עלום שם.

יש להכנס לחנות לאביזרי רכב, ולקבל הצעות מחיר על חלונות חשמלים, לחלונות קדמיים בלבד, או דלת נהג בלבד כדי לחסוך בעלויות.

לגבי הגה כח, הדבר מיותר לדעתי, עלות הרכבת והסבה להגה כח, לא משתלמת כלכלית, ומיותרת כי ההגה בסובארו רגיל קל להפעלה יחסית, ולכן מיותר להשקיע באביזר נוחות זה.

בברכה

ובהצלחה עם הרכב.

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

 

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

1.הגה כוח קיים גם בדגמי DL רגילים. לא רק בGL. יש אפשרות לבצע את ההסבה, עניין של בערך 2000-2500 שקל, אם מתחשק לך.

 

2. כיסא נהג קונים בפירוקים, אפשר למצוא אחד במצב טוב - המחיר בין 150-300 שקל, תלוי איפה מחפשים.

 

3. אין סיבה להשקיע בתיקוני פחחות בליאונה - החלודה חוזרת תמיד - סע על האוטו עד שימות וסלמאת.

(זאת מניסיון מר על ליאונה במשך 6 שנים)

 

4. לגבי חלונות החשמל - 1000 ש"ח יקנו לך 2 חלונות של ספאל כולל התקנה. ככה לפחות זה עלה אצלי לפני 5 שנים.

פורסם
הרכב: סובארו DL שנת 90 1600 יד 3

הרכב שמור ומטופל די בקנאות, היום העברתי בעלות. מזל טוב

 

הבעיות: הגה רגיל, קצת חלודה, חלונות מכניים (יש שלט), כסא נהג גמור, טיפולים כללים.

 

השאלות:

הגה רגיל,

יש כזאת אפשרות להחליף להגה כוח? זה בריא/לא בריא לרכב? מומלץ? עלות? בעיות אפשריות? איפה עושים את זה?

אפשר להתקין הגה כח צריך למצא אחד מפירוק , אבל זה יקר בסביבות 1000 ש" או יותר רק להגה קומפלט בסובארו אין דבר כזה שאין דבר כזה, ובכל מוסך אפשר להתקין , אלא אם כן המוסכניק עצלן או שלא בא לו להכנס ל"צרה כזו"

קצת חלודה, יש לך מזל שלא הרבה,

החלודה מתרכזת סביב השמשה הקידמית, ו2 נקודות ליד הפנסים האחוריים, לטפל? להזניח? להכניס לפחחות או רק קצת צבע? מה יקרה בעתיד אם אזניח? מקום מומלץ לטיפול. אוקיי אז ככה, אם תטפל יעלה לך הרבה כסף כי צריך לפרק את השמשה הקדמית, וגם אח"כ רוב הסיכויים שיחזור,

פחח מקצועי לא יתעסק ויעשה קומבינות, אלא יפרק חלון יעשה השלמות וריתוכים וצבע והכל .אבל עדיין החלודה יכולה לחזור וזה יעלה הרבה כסף , אם תזניח יכולה להשבר לך השמשה, ומין הסתם כבר עכשיו נכנסים לך מי גשמים, (אם לא אז אל תדאג לפי התאור שלך אתה קרוב לכך מיתמיד)

תקנה חומר שאוכל חלודה תשים ואחרי כמה ימים תאטום עם סיליקון שקוף חזק (לא החרטות של ה5 שקל)

חלונות,

היות וברכב יש שלט ואזעקה עם נעילה מרכזית משוכללת, חשבתי להשלים אותם עם חלונות חשמל, שוב השאלות, מומלץ? בריא? בעיות אפשריות? עלות? ומקום זול ואמין. עלות לא זולה למשהו איכותי, יותר חישמול וחרטות יותר סיכוים לתקלות, מה שכן אם אתה בכל זאת מתעקש לעשות את זה, אז תוודא שאחרי שמתקינים לך את החלון ,אז מסדרים חיווט ככה שלא יקרעו את הניילון הפנימי יותר מידי ,וגם אם חתכו קצת כדי להכניס חוטים אז שיסגרו את החור עם סיליקון. חשוב מאוד!!!

ואם זה יחזיק הרבה זמן אז באמת אתה תהנה מזה

כסא נהג גמור, איפה רוכשים/מתקינים דבר כזה, ומה סדר גודל (עדיפות אחרונה בהשקעה). בפרוקיות , ותתקין אצל פחח

 

טיפולים כללים, אני חוזר על השאלה שלי, המלצה למוסך זול ואמין באזור פתח תקוה / בני ברק.

 

תודה רבה רבה לכל העונים והמתייחסים.

 

בהצלחה

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

 

פרטים בה"פ .

פורסם
שלום רב!

לבקשתך בפרטי, אשיב לפי הבנתי ודעתי האישית.

כמדומני שמיותר להציע לך לחפש רכב דומה, בעל הגה כח( קיים בדגמיGL בלבד)

צביקה

 

יש גם דגמי די אל עם הגה כח, אם אני לא טועה משנת 90 כבר זה נכנס כסטנדרט בדגמים הללו, ויש גם דגמי די אל אפילו משנתון נמוך יותר שהם עם הגה כח.

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

 

פרטים בה"פ .

פורסם

דבר ראשון תודה לכל העונים, יבואו עליכם ברכות.

אני חוזר עכשיו מסבוב ארוך בעיר, וההגה ממש ממש קשה, לפי מה שהבנתי מבעל הרכב הוא ניפח 30 לפי מה שכתוב

אם אנפח 32 יש מצב שיהיה יותר קל?? (את כל הארבע או רק קידמיים?)

ESTK יש לך הערכה, כמה עולה עבודת פחחות של פירוק שמשה קידמית וכד'?

 

מעניין שאין המלצות על מוסך...:oops:

אולי תשלחו בה"פ

מה שנכון נכון...

subaru leone מחזירה את הכבוד לכביש :cool:

ESTK מחזיר את הכבוד ל"לאונה"!

פורסם

אל תנפח יותר מידי, תסתכל על הפחית הכסופה שבדופן הפנימי של הרכב (כשהנהג פותח את הדלת) שם יש מידע בנוגע ללחץ האוויר בצמיגים .

הערכה שלי , אם מישהו בכלל יסכים להתעסק בזה ולקחת אחריות על התיקון אז בא נגיד משהוא בסביבות ה1500 2000 ש"ח

פירוק והרכב וביצוע שחזור למסגרת החלון, וגם זה רק אם הפחח בכלל יסכים להסתכל על הרכב,

(סליחה על ההתבטאות, זה לקחת עבודה פשוט מחורבנת, ולתת אחריות על הנזילות שרוב הסיכויים שתחזור שוב )

 

ודבר נוסף במיוחד עכשיו בימי הגשם בתדוק היטב שניקוזי המיים ליד השמשה הקדמית לא סתומים, ושהמסילות מעל הדלתות לא סתומות, רצוי לעבור עליהם עם צינור מים ומברשת רכה. ותפתח את הדלתות ותבדוק שהחור הקטן תחתית כל דלת לא סתום, תוודא את זה בכך שתפתח את הדלת תסגור את החלון ותשפוך מים על החלון מבחוץ. ותראה אם יותאים מים מהחור הזה, אמורים לצאת מים.

ותבדוק שהגומיות של הדלתות לא מתפוררות אם כן ואם לא תמרח אליהן שכבה מכובדת של גריז, ותתן לחומר להספג שעתיים כשהדלתות פתוחות , כנ"ל גם לגבי הגומיה שבתחתית הדלת (כשהדלת פתוחה)

פתח את מכסה המנוע ואת כל הדלתות ותבדוק שאין עלים תקועים כשאתה פותח את 2 הדלתות הקדמיות תבדוק ברווח שבין הדלת לגוף הרכב אם יש מעל מכסה הפלסטיק של הגלגל עלים וריקבון (סביר להניח שיהיה הרבה) תוציא אותם עם מוט ברזל מכופף ותכניס לשם לחץ מים כדי לשטוף את כל העלים והלכלוך שנשארו.

 

אני יודע שקצת נסחפתי וחפרתי ויצאתי מהנושא, אבל אלו טיפים חשובים מאוד שרלוונטיים במיוחד במיוחד לבעלי הלאונות למינהם שסובלים מחלודות וחדירת מים.

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

 

פרטים בה"פ .

פורסם

לא חפרת בכלל, אלו טיפים חשובים מאוד מאוד, אני סטודנט, זה רכב ראשון, (שברתי תוכנית חסכון) ואני מנסה להוציא מהתקציב הדל שלי את המקסימום האפשרי.

ולעניניינו, לא כ"כ הבנתי את העניין עם הגריז, אני אמור לנגב אח"כ את מה שלא נספג?

החור הקטן שאמור להיות סתום, נמצא מתחת לדלת או בצד?

בכל מקרה, המון המון תודות, אני מקווה שמחר באור יום יהיה לי זמן להתחיל לפנק ת'אוטו שלי.

מה שנכון נכון...

subaru leone מחזירה את הכבוד לכביש :cool:

ESTK מחזיר את הכבוד ל"לאונה"!

פורסם

לא יודע על מה נהגת בעבר, אבל בליאונה שלי ההגה היה ממש כמו הגה כוח במהלך נסיעה.

במקום היחיד שבו הורגש חסרונו זה בחניות, וגם אז לא שום דבר היסטרי.

 

כדאי לך לבדוק את מצב ההגה לפני שאתה מתחיל להתעסק עם הגה כוח. תיקון אחד של 500 ש"ח + כיוון פרונט יכול לחולל פלאים.

פורסם

מסכין ומחשק: לפני כמה חודשים רכשתי ליאונה שנת 92 ללא הגה כוח.

מלבד יציאה מחניה (כאשר מסובבים את ההגה במקום בזמן שהאוטו עומד), לא קיים כל קושי בסיבוב גלגל ההגה.

×
×
  • תוכן חדש...