Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6693 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלג, הרבה שלג לבן , זה בעיקר מה שצפוי לנו בראלי שבדיה המתקרב ובא , הסיבוב השני באליפות העולם בראלי.

 

מארגני הראלי כל-כך קיוו שהשמיים יפילו עליהם גושים בלבן והתפילות שלהם נענו .

השבילים בראלי הכל-כך מיוחד הזה מלאים בשלג והחיוכים בשמיים.

 

ראלי שבדיה, עד כמה שזה ישמע מוזר, הינו אחד ממרוצי הראלי המהירים ביותר בסבב אליפות העולם, הנהגים פשוט טסים על שבילי השלג וכל זה רק בזכות אותם מסמרים קטנים אשר מחוברים לצמיגים ויוצרים אחיזה טובה, טובה אפילו יותר מאשר בצמיגי העפר.

 

במשך השנים התרגלנו לראות את מכוניות הראלי נעזרות ונשענות על שולי השבילים בכדי ליצר לעצמן כניסה או יציאה מהירה מהפניות והשימוש בשוליים הגבוהים הפך להיות אחד מסימני ההיכר של הראלי, אבל תשאלו חלק מהנהגים והם יספרו לכם שלעיתים השוליים הללו משקרים ובמקום לספק מעקה בטיחות הן למעשה משענת קנה-רצוץ...

 

בשנה שעברה ניצח מרקוס גרונהולם והשנה כל העיניים נשואות למיקו הירבונן, שיוביל את פורד לניצחון וזאת לאחר שלפחות בראלי מונטה-קרלו השיג את המקסימום שיכול היה.

 

 

עוד עדכונים...בהמשך.

 

דובי

הבלוג שלי- כעת ב-באזר, בלוגים של ספורט .

  • תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

דובי

אתה יכול להזכיר לנו מה היה המיקום של הירבונן? שני? ולואב עשה טעות ונשרך מאחור למיטב זכרוני...אני טועה?

 

לסלי

"There's one arena of motor sport where everyone's a hero. One where the skill is not in the deftness of steering, nor the late application of brakes. Nor that intuitive feel for a car's limits. This a sport where the real display of talent is just turning up on race day." TOP-GEAR on drag racing.

פורסם

בשנה שעברה ניצח מרקוס גרונהולם וסבסטיאן לואב סיים שני , 53 שנ' אחריו , הירבונן סיים שלישי 40 שניות לערך אחרי לואב.

 

מי ששמע את סוף השידור של ראלי עולמי אתמול ושם לב למה שאמרתי שם , שמע שאמרתי שהסיכוי של לואב לנצח הוא לא פחות טוב מזה של הירבונן.

ב-2004 סבסטיאן לואב ניצח את ראלי שבדיה והיה הנהג הלא-סקנדינבי הראשון שעשה את זה .

ב-2006 ו-2007 לואב סיים שני ואילו מיקו הירבונן רק ב-2007 סיים שלישי שם, ככה ששום דבר לא בטוח, לפחות לא מבחינתו של הירבונן.

 

השאלה הגדולה היא באם הירבונן יהיה מסוגל לעמוד בלחץ של לסחוב את פורד על הגב שלו .

 

 

 

דובי

הבלוג שלי- כעת ב-באזר, בלוגים של ספורט .

פורסם

בוקר טוב.

 

הירבונן, כן , שוב הוא וכנראה שעוד נדבר עליו הרבה השבוע, אמר בראיון שנערך עימו השבוע כי הוא חייב לנצח בראלי שבדיה ועכשיו זה הזמן.

הירבונן אמר כי הוא חייב לנצח אם הוא רוצה להישאר במאבק האליפות מול סבסטיאן לואב וראלי שבדיה הוא הראלי שבו הוא חייב להוכיח כי הוא מסוגל להתמודד מול לואב.

הירבונן עוד אמר כי רבים שאלו אותו באם הוא פייבוריט לניצחון אבל מבחינתו ישנם מספר פייבוריטים והוא רק אחד מהם.

עוד אמר הירבונן כי הוא חש בלחץ מסויים אבל כך היה גם במונטה-קרלו ושם הוא הצליח לנפק תוצאה טובה מבחינתו ולכן הוא מצפה ללחץ גם בשבדיה אבל לא מודאג מזה ואם הוא רוצה להאבק על אליפות העולם הוא צריך להיות מסוגל להתמודד בלחץ כזה.

 

Hirvonen4.jpg

 

 

דובי

1.jpg

הבלוג שלי- כעת ב-באזר, בלוגים של ספורט .

פורסם

בוקר טוב

 

יום חמישי בערב והאקשן בשבדיה יתחיל עם 1.9 ק"מ של קטע מיוחד בקרלסטד, יותר למען השואו והקהל מאשר לתחרות האמיתית אבל לפחות זה יכניס את הנהגים לאוירה המתאימה ויעלה את מחוג הלב ואת הפל"ד שלהם.

 

שלג עדיין חסר קצת בחלק מהקטעים המיוחדים והמארגנים המודאגים החלו לשפוך כמויות של מים שם במטרה שיהפכו בעזרת הקור לקרח ויוסיפו לשבילים המהירים.

 

השנה הוכנסו 5 קטעים חדשים לחלוטין (למרות שבאחד נעשה כבר שימוש ב-2000) ומהירים יותר .

סה"כ יהיו השנה בראלי 20 קטעים מיוחדים שיחברו יחד ב-340 ק"מ תחרותיים, באחד ממרוצי הראלי המהירים בשנה.

 

marcus_4.jpg

 

 

עוד עדכונים - בהמשך כמובן .

יום טוב

דובי

marcus_4.jpg

הבלוג שלי- כעת ב-באזר, בלוגים של ספורט .

פורסם

ראלי שבדיה הוא הראלי היחודי של השנה, לפחות בכל הנוגע לשלג וגם אחד ממרוצי הראלי שהנהגים הכי אוהבים.

 

למרות שהשבילים בשבדיה מכוסים בדרך-כלל בשלג וקרח, זהו אחד מהמרוצים המהירים ביותר שקיימים היום

באליפות העולם וכל זאת תודות לצמיגים עם המסמרים המיוחדים שמאפשרים אקסטרה-אחיזה .

 

אחד הדברים היחודיים בראלי שבדיה הינו השימוש שהנהגים עושים בשולי השבילים, ביחוד כאשר מדובר בתקופה

שיש שם שלג קשה. אחת מאומנויות הנהיגה בשבדיה היא לדעת להשתמש בשוליים הללו בכדי לכוון את המכונית

ביציאה מהפנייה, פשוט להישען על השוליים הללו ולקבל כיוון מדוייק ביציאה מהפנייה ללא לאבד מהירות.

 

עד כמה שזה ישמע מוזר, לעיתים בתוך השלג השבדי מכוניות סובלות מהתחממות יתר וזאת תודות לשלג

שמצטבר בקידמת המכונית וחוסם את מעבר אויר לכיוון המנוע.

 

נכון לעכשיו השלג לא הגיע כמו שציפו ממנו ויתכן מאד שיהיו קטעים שבהם נזכה לבוץ ולא לשלג,

מה שגורם לנהגים כאב ראש רציני בכל הנוגע לשמירה על הצמיגים שלהם.

 

בראלי שבדיה 2008 נעשו שינויים רבים במבנה הקטעים המיוחדים וישנם 5 קטעים חדשים לחלוטין.

את הראלי יפתח קטע לילה קצר, היום, בן-1.9 ק"מ , בעיקר שואו לקהל, בתוך קרלסטד העיר המארחת .

בהמשך צפויים לנהגים עוד 19 קטעים מיוחדים עד לפינאלה ביום ראשון.

 

henning_3.jpg

henning_3.jpg

הבלוג שלי- כעת ב-באזר, בלוגים של ספורט .

פורסם

לכולם ברור שראלי שבדיה השנה יהיה סבסטיאן לואב VS עדר של נהגים סקנדינביים.

 

אז מה יותר טוב מאשר לראות את זה (ותפתחו רמקולים חזק !!! ) -

 

http://www.wrc.com/jsp/index.jsp?lnk=310&featureid=201&desc=Loeb%20vs%20The%20Scandinavians

 

 

דובי

הבלוג שלי- כעת ב-באזר, בלוגים של ספורט .

פורסם

קבוצת סיטרואן היתה הראשונה שהתייצבה היום בבוקר על קו הזינוק של ה-SHAKE DOWN וזאת במטרה לבחון את הצמיגים החדשים של פירלי בתנאי השלג.

מיד אחרי הסבב הראשון השלג החל להיעלם ובמקומו מצאו הצוותים בוץ חום ודביק ששינה את המצב, נכון לעכשיו.

 

סבסטיאן לואב אמר שהוא מקווה שיהיה מעט שלג אבל גם עם הבוץ הוא יסתדר ואילו סורדו, שקיבל את "הבשורה" על קנס 5 דק' שקיבל בגין החלפת מנוע לאחר מונטה-קרלו, היה פחות מאושר מהמצב החדש.

 

 

 

דובי

m_WRC_1024x768_13-2.jpg

הבלוג שלי- כעת ב-באזר, בלוגים של ספורט .

פורסם

גם בקבוצת פורד הרישמית מודאגים מהעדר השלג בכמויות שתכננו בראלי שבדיה ושוב, ממש כמו בסיטרואן, עיקר החשש הוא מהצמיגים החדשים של פירלי, בעיקר חוסר הידיעה איך יתנהגו הצמיגים החדשים בתנאים הללו.

 

קבוצת פורד, בדומה לשאר הקבוצות, ערכה מבחני שלג לקראת ראלי שבדיה אולם אז היה הרבה יותר שלג והטמפרטורות היו נמוכות יותר משצריכים הצוותים להתמודד איתם כרגע.

 

מיקו הירבונן שם לעצמו בראלי שבדיה מטרה אחת בלבד והיא ניצחון וכולם מקווים שהוא לא יתבדה.

הירבונן ניצב השנה לראשונה בקריירה הקצרה שלו בפני אתגר רציני - להוביל קבוצה, ולא סתם קבוצת ראלי אלא את הקבוצה שהינה אלופת העולם לקבוצות, לאליפות נוספת ובעיקר להיאבק על התואר האישי.

לאטבלה, הנהג הצעיר בקבוצה יהיה הפעם בשבדיה בטריטוריה הרבה יותר נוחה מבחינתו והוא מקווה בהחלט, כמו שאר הסקנדינבים, לנפק תוצאה טובה.

 

ואם תהיתם מה עושה מרקוס גרונהולם בימים אלו - הוא ממש לא משתעמם. גרונהולם חתם על חוזה עם אנדראס מיקלסון הצעיר לשמש לו כמאמן נהיגה אישי .

גרונהולם עצמו היבטיח למלקולם ווילסון כי יבצע במהלך העונה מספר נסיעות מבחן בקבוצה בכדי לסייע וכמובן הוא רמז שהוא מתכוון להשתתף באיזה מרוץ ראלי או שניים.

 

 

 

דובי

mikko_4.jpg

הבלוג שלי- כעת ב-באזר, בלוגים של ספורט .

פורסם

בסטובארט-פורד מקווים להמשיך את ההופעה הטובה של הקבוצה ממונטה-קרלו, שם סיימו צמד נהגי הקבוצה דובאל וגאלי (הם אלו שנרשמו מטעם הקבוצה לניקוד) במקומות 4 ו-6 המעודדים.

 

הפעם הקבוצה החצי-רישמית של פורד שמה את הז'יטונים שלה על הנינג סולברג הנורבגי שעבורו זה ממש מרוץ ביתי והוא אמור להרגיש הרבה יותר בנוח בתנאים בשבדיה, למרות שראלי מונטה-קרלו 2008 היתה התוצאה הטובה ביותר שהשיג שם אי פעם.

סולברג בהחלט מקווה לתוצאה טובה עם הפורד פוקוס הכתומה והיפהפיה שלו, אולי המכונית היפה ביותר באליפות.

הנהג השני של הקבוצה, האיטלקי ג'יג'י גאלי טרח להגיד לכל מי שהיה מוכן לשמוע שהוא פשוט אוהב את ראלי שבדיה, בעיקר בגלל האפשרות לנהוג על הצד עם המכונית ולא להוריד את הרגל מהדוושה, אני בעד.

 

 

 

דובי

1.jpg

הבלוג שלי- כעת ב-באזר, בלוגים של ספורט .

פורסם

הגענו לסובארו והקבוצה הכחולה בהחלט נמצאת במצב מוזר מבחינתה.

 

מצד אחד הכריזו בקבוצה כי הם לא מפתחים את האימפרזה WRC07 יותר ומשקיעים את המיטב ברכב החדש אבל מצד שני התוצאות שהשיגו במונטה-קרלו ובעיקר המקום השלישי מצידו של אטקינסון העמידו את הקבוצה במצב טוב, נהדר אפילו והנה הגיע ראלי שבדיה שבו אמור להיות נוח לפטר סולברג לתקוף ולהשיג ניקוד באליפות העולם.

 

הנהיגה של סולברג מושפעת רבות ממצב הרוח שלו ולכן לפחות מבחינתו חשוב שיזנק טוב לראלי וכבר מהפתיחה יהיה קרוב לראש הדרוג וישמור על מוטיבציה גבוהה.

 

 

 

דובי

petter_10.jpg

הבלוג שלי- כעת ב-באזר, בלוגים של ספורט .

פורסם

הקבוצה הצהובה של סוזוקי, המרענן הרישמי של ה-WRC הגיעו לשבדיה עם חיוך ענקי על הפנים של "מונסטר" טאג'ימה.

הניקוד הבלתי צפוי של PG הוריד אבן ענקית מהלב של הבוס היפאני ועכשיו רוצים שהנהגים ימשיכו באותו הכיוון.

לשני הנהגים יש ציפיות גדולות מהראלי הזה וביחוד לאנדרסון שבעבורו זה ראלי ביתי, אותו הספיק לנצח בקטגוריית ה-JWRC פעמיים בעבר.

 

גרדמייסטר מקווה לסיים גם הוא את הראלי בניקוד ולא לסבול מהבעיות המכניות שמהן סבלה היתושה הצהובה במונטה-קרלו.

 

נותר לכל מי שאוהב אנדר-דוג להחזיק אצבעות לקבוצה הקטנה והחביבה הזו.

 

 

דובי

day4_pg_06_large.jpg

הבלוג שלי- כעת ב-באזר, בלוגים של ספורט .

פורסם

SS-1 , הסופר-ספיישל ששודר ישיר באינטרנט ונראה נהדר נפל בחלקו של פטר סולברג שניצח בקרב שלו מול PG .

סולברג סיים בזמן של 1:28.9 דק' .

שני סיים לאטבלה ושלישי הירבונן, שבמקצה שלו ניצח את סבסטיאן לואב.

הנינג סולברג חמישי וגאלי שישי .

 

כרגע בשידור ישיר שאר המתחרים.

 

אגב, כנראה לרגל הראלי ה-100 שלהם , לואב ואלנה החליפו קסדות למשהו חגיגי !!!

 

 

דובי

1.jpg

הבלוג שלי- כעת ב-באזר, בלוגים של ספורט .

פורסם

SS-2

 

פורד מנצחים בגדול בקטע השני כשאת הזמן הטוב ביותר קובע לאטבלה , 3 שנ' לפני הירבונן.

לואב מסיים רק רביעי את הקטע איטי ב-6 שנ' וכרגע הוא שלישי בדרוג הכללי בפיגור של 7.6 שנ' .

צמד הסוזוקי מסיימים במקומות 9 ו-12 וכרגע PG ממוקם 8 בדרוג הכללי וגרדמייסטר עשירי.

סטוברט-פורד מסיימים את הקטע במקומות 5 ו-6 , הנינג סולברג וג'יג'י גאלי וכך הם גם בדרוג הכללי.

פטר סולברג מסיים את הקטע רק במקום השביעי והוא שביעי בדרוג הכללי, אטקינסון תשיעי.

 

 

 

דובי

הבלוג שלי- כעת ב-באזר, בלוגים של ספורט .

פורסם

בכדי להכניס לנו מעט עניין לאליפות העולם סבסטיאן לואב החליט "לשתף" פעולה ובקטע המיוחד הרביעי היום, בזמו שנשען על גדת השלג הסיטרואן שלו "נזרקה" כהגדרתו והרכב עשב גלגול אחד שכתוצאה ממנו לוא איבד כבר כ-3 דק' אולם מאוחר יותר ללא קלאץ' החליטו בסיטרואן שלואב יפרוש מהמשך היום ויצטרף כנראה מחר תחת חוקי הסופר-ראלי.

בהחלט חדשה מרעישה בעולם הראלי ומה שיותר מפתיע נכון לעכשיו זה היתרון של יארי-מאטי לאטבלה לפני הירבונן, יתרון שנצבר כתוצאה מסדר הזינוק של היום בו הירבונן מזנק שני ולמעשה עסוק בניקוי השביל בעוד לאטבלה מזנק 11 ומקבל שביל נקי יחסית, עד כמה שאפשר לקרוא לשביל בוצי , נקי...

 

הנינג סולברג שלישי וגאלי רביעי , ארמדה שלמה של פורדים שולטת כרגע בשבדיה.

 

 

עוד עדכונים, בהמשך

דובי

הבלוג שלי- כעת ב-באזר, בלוגים של ספורט .


×
×
  • תוכן חדש...