Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6695 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
כשהוא בן-22 בלבד הפך יארי-מאטי לאטבלה לנהג הראלי הצעיר ביותר שזוכה בראלי במסגרת אליפות העולם (מישהו יודע מי היה הקודם ? ) .

הנרי טויבונן, בריטניה 1980, גיל 24 וקצת... :wink:

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

יופי רוני , הכוונה היתה לא שאתה תענה על זה .

בכל מקרה זה כמובן נכון ובראיון שנערך עם לאטבלה לאחר המרוץ היום הוא סיפר שהוא מתרגש מהקטע הזה בגלל שהנרי טויבונן היה אליל שלו .

למי שלא יודע הנרי טויבונן היה נהג ראלי פיני שהנצחון הראשון שלו היה ב-RAC ב-1980 במדי טלבו .

בהמשך לאחר שהפגין יכולת נהיגה מדהימה עבר טויבונן לקבוצת לנצ'יה וכיכב עם ה-S4 בתחילת שנת 1986 , כולל נצחון בראלי מונטה-קרלו.

בראלי קורסיקה באותה השנה הוא התרסק עם הרכב לתהום ונשרף למוות יחד עם הנווט שלו, אבידה עצומה לעולם הספורט המוטורי.

טויבונן הוא הימני בתמונה .

pwhite_01.jpg

לאטבלה בהחלט יכול להיות ממשיך ראוי .

דובי

הבלוג שלי- כעת ב-באזר, בלוגים של ספורט .

פורסם

האם יכול להיות שללטבלה היה פשוט מזל?

נכון, הוא נהג למופת לאורך כל הראלי.

נכון, הוא מוכשר באופן כללי.

נכון, מגיע לו לנצח את הראלי ואני בהחלט מוריד את הכובע.

אבל, וזה אבל גדול, למרות הפער הגדול שצבר לאורך היום הראשון והשני הוא לא "נרגע" לרגע והיו לו שם יותר מ"כמעט ונפגע" אחד.

לדעתי הוא התנהג עדיין בחוסר אחריות כשהמשיך ללחוץ חזק עד הרגע האחרון ופשוט שיחק לו המזל שהוא לא ירד מהדרך או עשה טעות קריטית.

למשל שימו לב להירבונן שמסתכל קצת יותר רחב והתאפק לא ללחוץ בכל הכוח אלא לשמור על עצמו כדי לצבור נקודות או מיקלסון (היפיוף) שגם נרגע לקראת הסוף כדי לשמור על מקומו בין העשיריה הראשונה כי מבחינתו זה בהחלט הישג גדול.

אני עדיין חושב (למרות שמי אני "שאחשוב" בנושא) שיש לו עתיד מדהים ומהיר (בזמן, לא מהירות) בהרבה משל הצעירים האחרים וגם המון קסם אישי, אבל הוא חייב ללמוד לשלוט ביצרים שלו ללחוץ עד הסוף.

לסלי

"There's one arena of motor sport where everyone's a hero. One where the skill is not in the deftness of steering, nor the late application of brakes. Nor that intuitive feel for a car's limits. This a sport where the real display of talent is just turning up on race day." TOP-GEAR on drag racing.

פורסם

לצערי אני חייב שלא להסכים איתך, למרות שדי מפתה להסכים.

לאטבלה עשה בדיוק את מה שהיה צריך ועשה את זה נכון.

גם כאשר אתה נוהג טקטי, כלומר מוריד מעט את הרגל מהדוושה ונוהג פחות ממה שאתה יכול קיימת סכנה והיא אפילו גדולה יותר.

זו סכנה של לצאת מהריכוז ולעשות את הטעות האסורה שהתוצאות שלה יהיו הרות אסון.

מלקולם ווילסון, ברגע שראה שהאיום מלואב הוסר, נתן הוראה די ברורה והיא לשמור על המיקום של הנהגים.

נכון שבשום מקום זה לא מצויין אבל זה ברור , אבל זה קרה ביום שבת בבוקר וגם לאטבלה וגם הירבונן היו חייבים לשמור על ריכוז בכדי להגיע לתוצאות הנכונות והדרך היחידה לעשות את זה היא לנהוג כמו שצריך, נהיגת ראלי אמיתית.

ה"כמעטים" של לאטבלה קרו לכל הנהגים והם חלק מהמשחק שקרוי ראלי, זה קרה לכולם וראו את זה טוב בשידורי האינטרנט.

דובי

פורסם

מקובל עלי, למרות שאני גם די מסכים עם עצמי :lol:.

למיטב ידיעתי לואב, גרונהולם וגם הירבונן מצליחים "להרגע" כשהם יודעים שהם לא מאויימים משני הכיוונים או שהמלחמה על מקום יותר גבוה בטבלה אבוד או מיותר.

יכול להיות שבשביל לטבלה שעדיין לא מספיק מנוסה אכן להמשיך במתקפה היא הדרך הנכונה.

לסלי

"There's one arena of motor sport where everyone's a hero. One where the skill is not in the deftness of steering, nor the late application of brakes. Nor that intuitive feel for a car's limits. This a sport where the real display of talent is just turning up on race day." TOP-GEAR on drag racing.

פורסם

משהו שלא בדקתי בגלל קוצר זמן ושווה בדיקה הוא השוואה של זמני הנהגים בקטעים השונים ובעיקר הפרשי זמנים.

היום מאד קל לנהגים לדעת מה מצבם בגלל שהם מקבלים עדכון תוך כדי הנהיגה, בדרך כלל באמצע הקטע, מה המצב שלהם לעומת אחרים ואז יודעים איך להמשיך .

לאטבלה עשה, למיטב זכרוני, לפחות פעמיים זמנים זהים להירבונן .

אסור לשכוח שלאטבלה בעצם הנהיגה שלו והוכת הדומיננטיות, בעיקר מול הירבונן , מצהיר משהו , מאותת משהו .

ומישהו (אני...:lol:) כבר כתב פה בפורום שהוא יעשה להירבונן חיים קשים.

דובי

פורסם

והנה מה שיש למלקולם ווילסון להגיד על הנצחון של לאטבלה -

"I had said that it would have been ideal for Jari-Matti to have another year at Stobart. I thought I was right after Monte Carlo but he's proved me wrong here," said Wilson.

"There was a lot of pressure on him stepping into the BP team. I did expect him to win but not until the second half of the season. He learned a lot in Monte Carlo and he did a fantastic job here."

דובי

• שבועיים מאוחר יותר ...

• תוכן חדש...