Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6738 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בסובארו (DL שנת 87 ידנית) שקניתי בוטלו צינורות המים שמובילים מים חמים לרדיאטור החימום הפנימי, אני מניח כי הוא נזל.

האם מישהו יודע מהי עלותו של רדיאטור שכזה?

והאם מישהו כאן יכול לתת לי הסבר קצר על התהליך (או - עד כמה קשה לעשות את זה לבד)?

יש לי ספר דמויי היינס, אך לא ראיתי שם הסבר על התהליך.

פורסם

האמת שבספרות היינס הם לא מתעסקים בזה, (יש לי את ההיינס המקורי, אבל הוא לא נוגע בהרבה תחומים, הוא בעיקר מכונאות נטו של הרכב)

אבל בגדול יש לך על "קיר האש" נדמה לי שככה קוראים לו, 2 קצוות של צינורות שנכנסים לתא הנוסעים אחת כניסת מיים לראדיאטור החימום הפנימי, והשניה יציאת המים מהראדיאטור, הגיוני מאוד שהראדיאטור שם נזל.

מה שאפשר לעשות זה לקנות ראדיאטור חימום מפירוק ולהרכיב, ההרכבה לא פשוטה וגם לא זולה, צריך לפרק את הדשבוארד החוצה. וזה די סיפור.

אבל אתה יכול לנסות בכל זאת לבצע בדיקה פשוטה, קח צינור גומי ותחבר לאחד מהקצוות של הראדיאטור, ותרים את הקצה השני כלפי מעלה , לקצה השני תחבר צינור גינה ותזרים מים עד שישפכו מהצינור השני שהרמת כלפי מעלה, ותסגור את הברז . שים לב

שלא נשפכים מים מהצינורות האלו, ושחבר או מישהו יבדוק אם מטפטפים מים לתוך תא הנוסעים

המטרה פה היא לוודא במאה אחוז שהראדיאטור נוזל.

במידה וכן, אז הראדיאטור החימום נוזל, במקום להחליף כדאי לך לבדוק אם יש חומר שאפשר להכניס לתוך הראדיאטור והוא יסתום את החורים , כדאי לבדוק בהום סנטר או בחנות לחומרי בניין. (זה סתם רעיון שעלה לי עכשיו אבל שווה בדיקה)

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם

מי שמכיר אותי, יודע שאני לא אוהב לחפף, אני מעדיף ליהיות בלי כלום, מאשר לחפף בעבודה, ועל כן, החומר שאמור לסתום חורים לא בא בחשבון.

בנוגע לאיפה הוא נמצא, איך נראה, ואיך מגיעים, בגדול אני יודע.

אבל לפני שאני הולך לשרוף מינימום 8 שעות, כמה וכמה חלקי פלסטיקה שבורים, רציתי לבקש ממישהו שעשה את זה, או יודע בדיוק איפה מסתתר כל בורג, לתת עצה ולהזהיר אותי לפני שאני מתחיל.

חשבתי לבצע בדיקה, אבל אני מניח שלא ביטלו אותו סתם כי התחשק להם, למרות שלבדוק לא עולה כסף גם לא לוקח המון זמן.

פורסם

כתבתי לך את כל מה שאתה צריך לעשות ,תבצע אותם לפי הסדר ואם כלום לא עוזר תחליף ראדיאטור ,

אין פה יותר מידי משחקים .

ובקשר לחומר ולחיפופים, תתפלא לפעמים פיתרונות יצירתיים עוזרים יעילים, ומחזיקים. וכמובן זולים.

אז אולי כדאי לך לנסות קודם ,לפני שאתה מחליט.

פרטים בה"פ .

פורסם

בנוגע לאיפה הוא נמצא, איך נראה, ואיך מגיעים, בגדול אני יודע.

אבל לפני שאני הולך לשרוף מינימום 8 שעות, כמה וכמה חלקי פלסטיקה שבורים,

חשבתי לבצע בדיקה, אבל אני מניח שלא ביטלו אותו סתם כי התחשק להם,

.

הבדיקה שתארתי לך היא מקסימום 5 דקות עבודה , ככה שאני ממש לא יודע מאיפה הבאת 8 שעות. ופלסטיקים שבורים.

אם תצטרך להחליף ראדיאטור חימום סביר להניח שתתיקע עם המון פלסטיקים שבורים, אז רד מהעניין ותשאיר את זה לבעל מקצוע, את כל השאר אתה יכול לבצע לבד .

פרטים בה"פ .

פורסם

כנראה שלא הסברתי עצמי טוב.

8 שעות, זה הזמן שיקח לי לפרק את הדש-בורד, בלי לשבור כלום ובלי לאבד אף חלק, להחליף רדיאטור חימום, ולהרכיב הכל חזרה.

אני מניח בכל אופן שזה יקח 8 שעות, באודי זה לקח לי 6, אבל רק להחליף דש-בורד.

ומניסיון (מר- אני חייב לציין), חיפופים טובים לתקופה קצרה, לא כשאתה צריך לחיות עם האוטו.

מה גם, שאח"כ אתה גם משלם על החיפופים האלו ביוקר.

אגב, לי יש היינס מקורי לאודי (באדיבות חבר פורום), ושם מוסבר טוב מאוד איך לחליף כל דבר, החל משמן מנוע, דרך תיקוני פח, וד להחלפת מנורה שרופה בלוח מחוונים.

פורסם

ובקשר לחומר ולחיפופים, תתפלא לפעמים פיתרונות יצירתיים עוזרים יעילים, ומחזיקים. וכמובן זולים.

אז אולי כדאי לך לנסות קודם ,לפני שאתה מחליט.

בטרנספורטר שלנו (92') הקארטר קיבל מכה לפני 8 שנים והתחיל לנזול (מעט מאוד) כמה מוסכים התעקשו שצריך להחליף את הקארטר הישן בחדש,

אבא שלי לא רצה לצאת פראייר וקנה דבק אפוקסי (פלסטלינה) בכמה שקלים,הוא ניקה את המקום טוב טוב והדביק, עד היום אין שום זכר לנזילה.

אז כנראה שלפעמים חיפופים ופיתרונות יצירתיים כן יעילים!

!you ate today? thanks to the farmer

חימושניק פנתר הוא חימושניק מאלתר!

פורסם

חברים - מי לעזאזל ממליץ לבנאדם לקחת רדיאטור חימום מפירוק.

רדיאטור חדש כזה עולה 400 שקל.

רק העצבים של העבודה של 8 שעות פירוק והרכבה, כדי לגלות שלא הצלחת לחסוך הפעם 300 שקל...

בקיצור - רק חדש.

(עצה מבנאדם שכן שם רדיאטור מפירוק, אבל לא רדיאטור חימום)

פורסם

למה אתה כל כך נגד חומרים, עד לפני שבועים איתה לי ג'סטי 1000 שנת 91 .

בשלב מסויים היתה לי נזילה רצינית מהמשאבת מים ,מי שמכיר יודע שזו משאבה מאוד בעיתית עם מחזיר שמן/מים ושבדרך כלל כל האיזור שלה אכול והחלפתה דורשת עבודה קשה ועם סיכוי טוב שההחלפה לא תצליח.

בפועל הוספתי חומר סותם חורים במערכת המים ולא האמנתי ,הנזילה נפסקה לגמרי.

נסעתי עם הרכב ככה כשנתיים (עד שנמכר).ללא שום בעיות .

אז במקום לחפש הרפתקאות שעלולת להוביל אותך להוצאות שגדולות מערך הרכב שלך.

תן קצת אמון בפלאי הטכנולוגיה, זה שווה ניסיון לפחות.

פורסם

הייתי מנסה קודם את החומר, במידה ויש משהו יעיל.

אם היית אומר לי שמדובר ברכב שעומד לשרת אותך זמן רב - הייתי ממליץ על פיתרון מקצועי.

אם תצליח לשרוד את החורף הנוכחי - דיינו.

• תוכן חדש...