Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6706 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 66
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אתה בטוח? בזמן הטירונות ניתנה לנו הרצאה מלווית בשקופיות ע"י ראש מגל, וכאשר הוא דיבר על הבסיסים השונים לא היה אזכור לבה"ד 12. גם בשקופית שבה נראתה מפה של הארץ עם בסיסי מגל, לא הוזכר בה"ד 12, אלא רק שלושת הבסיסים שהזכרתי.

"ai motoare capul doare"

פורסם
טירונות בבה"ד 7 ידידי עושות רק בנות :)

ניב אל תשגע את עצמך יותר מדי. בסופו של דבר תעשה טירונות איפה שיגידו לך אין לך יותר מדי בחירה.

את הטירונות תעבור או בזיקים או בניצנים (שזה אותו חרא)

שיהיה המון בהצלחה!

תודה על התיקון :x

פותח השרשור - על פאקינג מה 1200? אמאלה. אני אפילו שעון לא קניתי לטירונות

9.5 שעות דייט ? בערך המערכת יחסים הכי ארוכה שלי
פורסם

גם אני לא קניתי שעון, ויצא לי קרוב ל-1000 ש"ח. דוגמאות: 14 חולצות ו-14 זוגות גרביים- כבר מעל 300 ש"ח. תוסיף כל מני משחות אנטי שפשפת, תיק רחצה, תיק גדול (לי אישית היה), פנס LED (או במקרה שלי, קיט הסבה למגלייט), ועוד כל מני שטויות שאני כרגע לא זוכר, ואתה מגיע בקלות ל-1000.

"ai motoare capul doare"

פורסם
גם אני לא קניתי שעון, ויצא לי קרוב ל-1000 ש"ח. דוגמאות: 14 חולצות ו-14 זוגות גרביים- כבר מעל 300 ש"ח. תוסיף כל מני משחות אנטי שפשפת, תיק רחצה, תיק גדול (לי אישית היה), פנס LED (או במקרה שלי, קיט הסבה למגלייט), ועוד כל מני שטויות שאני כרגע לא זוכר, ואתה מגיע בקלות ל-1000.

אולי , אבל למה?

בקשר לבגדים אתה צודק , חוץ מזה שאפשר לקנות בחצי מחיר בשוק העירוני שלך.

אנטי שפשפת? קודם תגיע למצב של שפשפת , אחרי זה תבקש מהחובש או מהרופא...

תיק רצחה גם אני קניתי וזה לא ממש יקר , תיק גדול לרוב האנשים יש בבית

פנס? למה?

אני קניתי לטירונות רק חולצות וגרבים צבאיות , ותיק רצחה

תיק גדול , מגבת , כפכפים , סיגריות , פלאפון , משחת שיניים , סכין או מכונת גילוח , מברשת שיניים , כרית , שמיכה , מצעים , ציפית , טרנינג , נעלי ספורט , תמונה של החברה , כל זה יש בבית... מה צריך כבר לקנות? על מה יצא לבחור 1200 שקל? :|

פורסם

יוצא 1200 שקל.

לחברים שלי יצא יותר.

לך תעשה סיבוב בריקושט ותיראה רק כמה עולה הקיטבג, השעון, והמדרס שקניתי (למעלה מ600 שקל רק שלושת אלה)

בקיצור! מחר היום הגדול!

ניב

מבולבלים? גם אנחנו.

פורסם
יוצא 1200 שקל.

לחברים שלי יצא יותר.

לך תעשה סיבוב בריקושט ותיראה רק כמה עולה הקיטבג, השעון, והמדרס שקניתי (למעלה מ600 שקל רק שלושת אלה)

בקיצור! מחר היום הגדול!

ניב

עם כל הכבוד , זה בגלל שאתה צעיר ולא יודע ש

1. בשביל מה לך שעון יקר? שעון זה שעון , ואתה הולך לחיל הקשר , למה אתה צריך איזה G SHOCK? אתה הולך לעשות מסעות ?

2. מדרסים אם יש לך בעיות ברגליים אתה יכול לקבל מהרופא , אני אישית הגעתי לחר"פ ועשו לי מדרס גבס מותאם אישית (שמתי את הרגל על מין ספוג כזה שיצר את הצורה של הכף רגל שלי ועשו מזה מדרס)

3. קיטבג בסדר אין לי מה להגיד לך אם אין לך מהבית או מהמשפחה אז תקנה , זה ישמש אותך גם לטיול של אחרי צבא

1200 שקל , חבל :\ יכלת לעשות בזה דברים אחרים , אבל כל אחד , והתסביך שלו

פורסם

לניב זה אולי לא יעזור (מאוחר מדי בלילה)

כל הצעירים שעומדים להתגיס (אני אומר את זה ממרום שנותי ומחייך במחשבה על הפטור ממיל' שיגיע בעוד מספר שבועות).

*תלמדו את השריכה הצבאית ואיך עושים צמה בנעל עוד לפני הטירונות, יחסוך לכם זמן רב בבוקר ויהיה נוח בהרבה מלקשור את החוט סביב סביב.

*תארזו את התיק/קיטבג בצורה חכמה, דברים שפחות/יותר צריכים וכולי, כך שיהיה נוח להוציא.

*את הקניות (גופיות/גרביים) עדיף לעשות בהאנגר/שוק - אותן החברות, אותם הפריטים, שליש מהמחיר בריקושט.

*בתוך מנות הקרב מגיעים שימורים, לרוב לוקח מספר ימים עד ששאר החברה עולים על כך שכשאין מיץ (ורק המים הבעע..) אפשר לשתות את המיץ של השימורים.

*תביאו אסלניות, תוכלו לשבת בחיוך (גם איזה לילי לא יזיק), בד"כ אם תתחבבו על הטבחים במטבח או איזה איש צוות אחר תיזקו לגישה ל"משרד" נקי יותר מה"משרד" שבו הטירונים מבלים את זמנם.

*מברשת וצבע שחור או לחלופין השפופרת עם הספוג בקצה, ימנעו לכם הרבה צרות עם המפקדים.

*תקפידו לשתות מספיק, כאשר לא שותים זה משפיע גם על העיפות ונוטים להתאפץ (שוב נו נו נו).

*קחו הכל ברוגע, לא להתעצבן, לא להבהל, לא לחייך יותר מדי.

*תמיד שיהיה לכם איזה "חטיף" בהישג יד לא מזיק לא בשמירות ולא בשעת ת"א (כך גם לגבי כסף קטן).

*תהיו מוכנים לכך שתוך יומיים יש לכם חברים חדשים שאתם עוד תזכרו בהם בחיוך זמן רב אחרי השחרור (אתם תתחילו לחכות לו בערך דקה אחרי הגיוס).

*ב02 למיניהם לא כדאי להיות בולט מדי אך גם לא לפגר מאחור, המקום הכי טוב הוא באמצע הלא בולט.

*על תביאו יותר מדי כסף, 100 ש"ח זה מספיק לשבוע (וגם אם גנבו פחות מצער), אין יותר מדי דרכים לבזבז כסף, ארנק דק ומינימלי יהיה מצוין, אין צורך בויזות/ כרטיסי ביקור וכולי, רישיון, חוגר וכולי לא תופסים מקום רב והארנק פחות בולט.

*לירות זה נחמד, חכו עוד ימאס לכם.

בברכת גיוס נעים ושלא תשתו שם חשיש :-), גיא.ב

אטרקציות לאירועים

פאביה על כביש זה כמו צ'אק נוריס בקטטה בבר.
פורסם

פנס? למה?

פנס זה אחד הדברים הכי שימושיים שלקחתי לטירונות. אחרי שמשתחררים לשעת ט"ש, לוקח זמן עד שמישהו מביא נורה לאוהל, וגם היתה נורה אחת לכל אוהל (במקום 2. היו שני חיבורים לנורות, וצריך שתי נורות. אם אחת רק חצי אוהל מואר). הדקות האלה יכולות לקבוע כמה זמן תצטרך לחכות למקלחת פנויה- החל מ-0 אם תהיה זריז, ואם תהיה איטי יכול להיות גם חצי שעה (מנסיון).

הפנס גם היה שימושי מאוד בשמירת מאהל.

פנס LED- מאיר הרבה יותר חזק והרבה יותר אחיד מפנס רגיל. קניתי קיט הסבה למגלייט שלי- ולא האמנתי עד כמה הוא מסוגל להאיר. אור חזק מאוד, וגם נעים יותר לעין (בניגוד לפנסי LED המצ'וקמקים שהביאו חלק מהאנשים, שמאירים באור מאוד בהיר, ומסתנוורים מהם ממש בקלות).

בקשר ל G SHOCK- שעון מעולה, עם שמירה מינימלית הוא יחזיק הרבה אחרי הצבא. יש לי אחד כבר 9 שנים, השעון עצמו עובד, אבל הרצועה כבר מרופטת ומגעילה. את השעון הזה לקחתי לטירונות לפני חצי שנה והוא החזיק בלי שום בעיה, אפילו הרצועה החזיקה (לתדהמתי הרבה).

אנטי שפשפת- מדובר על מניעה של שפשפת, לא טיפול (למרות שקניתי גם משחה לטיפול לכל מקרה). זה הדבר שחייבים להביא לטירונות (לפחות מבחינתי). אני הייתי טיפש ולא שמתי אנטי שפשפת ביום הראשון, ביום השני בבוקר כבר התחילה החגיגה. בימים שלאחר מכן שמתי גם אנטי שפשפת וגם את המשחה לטיפול, עד הסוף שבוע שבו חזרתי הביתה. בשבוע השני חזרתי על אותה טעות... בשבוע השלישי כבר לא. בכל מקרה, עד סוף הטירונות גמרתי את כל השפופרת של המשחה לטיפול (השפופרת של המשחה למניעה הרבה יותר גדולה).

חולצות- קניתי חולצות איכותיות של דלתא במשביר (כן,דלתא מייצרים גם חולצות חאקי, ומוכרים גם חולצות חאקי במשביר!). את החולצות של ריקושט לא אהבתי בכלל.

גרביים- הגרביים של ריקושט לא רעות בכלל. ניסיתי גם גרביים אחרות (של תגה מהמשביר) ואהבתי את אלה של ריקושט הרבה יותר.

לניב זה אולי לא יעזור (מאוחר מדי בלילה)

כל הצעירים שעומדים להתגיס (אני אומר את זה ממרום שנותי ומחייך במחשבה על הפטור ממיל' שיגיע בעוד מספר שבועות).

*תלמדו את השריכה הצבאית ואיך עושים צמה בנעל עוד לפני הטירונות, יחסוך לכם זמן רב בבוקר ויהיה נוח בהרבה מלקשור את החוט סביב סביב. נכון מאוד! אצלנו בכלל לא הסבירו איך קושרים. המ"כיות הגאונות פשוט אמרו "תשאלו את החברים שלכם, הם יסבירו לכם". היו רק שניים שידעו, וגם הם בקושי הצליחו להסביר. מזל שהיה לי פטור מנעליים צבאיות (שכולל בתוכו פטור מקשירה צבאית).

*תארזו את התיק/קיטבג בצורה חכמה, דברים שפחות/יותר צריכים וכולי, כך שיהיה נוח להוציא. גם חשוב. אני עשיתי את זה רק החל מהשבוע השני, עוזר מאוד בהתארגנוית מהירות למקלחת.

*את הקניות (גופיות/גרביים) עדיף לעשות בהאנגר/שוק - אותן החברות, אותם הפריטים, שליש מהמחיר בריקושט.

*בתוך מנות הקרב מגיעים שימורים, לרוב לוקח מספר ימים עד ששאר החברה עולים על כך שכשאין מיץ (ורק המים הבעע..) אפשר לשתות את המיץ של השימורים. לנו בטירונות לא היו שום מנות קרב, הסתפקנו במים, NESTEA, ומין תרכיז תפוחים כזה שהממתיק בו ידוע כחומר מסרטן.

*תביאו אסלניות, תוכלו לשבת בחיוך (גם איזה לילי לא יזיק), בד"כ אם תתחבבו על הטבחים במטבח או איזה איש צוות אחר תיזקו לגישה ל"משרד" נקי יותר מה"משרד" שבו הטירונים מבלים את זמנם. אסלוניות- בהחלט אחד מהדברים החשובים! אני אישית העדפתי לא לשבת על אותה אסלה כמו עוד 150 איש בלי אסלונית, ולסמוך על זה שמי שהיה אמור לנקות גם ניקה (ברוב המקרים הוא לא ניקה, וזה נכון לכל מקום ולכל זמן).

*מברשת וצבע שחור או לחלופין השפופרת עם הספוג בקצה, ימנעו לכם הרבה צרות עם המפקדים.

*תקפידו לשתות מספיק, כאשר לא שותים זה משפיע גם על העיפות ונוטים להתאפץ (שוב נו נו נו).

*קחו הכל ברוגע, לא להתעצבן, לא להבהל, לא לחייך יותר מדי. עדיף לא לזוז בכלל. אני נפנפתי ביד כדי לעשות רוח (היה חם) והעיפו אותי לפק"לים.

*תמיד שיהיה לכם איזה "חטיף" בהישג יד לא מזיק לא בשמירות ולא בשעת ת"א (כך גם לגבי כסף קטן).

*תהיו מוכנים לכך שתוך יומיים יש לכם חברים חדשים שאתם עוד תזכרו בהם בחיוך זמן רב אחרי השחרור (אתם תתחילו לחכות לו בערך דקה אחרי הגיוס).

*ב02 למיניהם לא כדאי להיות בולט מדי אך גם לא לפגר מאחור, המקום הכי טוב הוא באמצע הלא בולט.

*על תביאו יותר מדי כסף, 100 ש"ח זה מספיק לשבוע (וגם אם גנבו פחות מצער), אין יותר מדי דרכים לבזבז כסף, ארנק דק ומינימלי יהיה מצוין, אין צורך בויזות/ כרטיסי ביקור וכולי, רישיון, חוגר וכולי לא תופסים מקום רב והארנק פחות בולט. אני הבאתי יותר מ-100, מספיק בערך לשבוע אבל בטוח לא לשבועיים. דווקא לגבי רשיון שמעתי שכדאי להביא. אני אישית לקחתי, לא יכול להזיק.

*לירות זה נחמד, חכו עוד ימאס לכם. לירות זה באמת נחמד, כשיורים בפעם הראשונה הרעש והרתע נורא מבהילים, אבל אחרי שנרגעים שתי שניות, זה מרגיש בסדר. הדבר שהכי הפתיע אותי זה הריח, שום דבר לא הכין אותי לזה...

בברכת גיוס נעים ושלא תשתו שם חשיש :-), גיא.ב

בנוסף לזה, אל תפחדו להעמיס את בכיסים. לי היו תמיד בכיס:

פנס- לא שימושי בבוקר, אבל בערב כשמשתחריים לט"ש כדאי שהוא יהיה בהישג יד.

טוש- ברגע שמקבלים ציוד, לכתוב את השם על הכל. אני אישית לא כתבתי על המדים, ולא היו לי בעיות, אבל זה לא מזיק. על הקסדה/אפוד/מימיות/כובע ב' כתבתי, וטוב שכך. לא יזיק גם לכתוב בתוך הכומתה*.

ארנק- מן הסתם לא כדאי להשאיר את כל הכסף והמסמכים בתיק.

תעודת חוגר- אין צורך להסביר.

כל האישורים הרפואיים והפטורים- חשוב מאוד! כל מפקד יכול לבקש אותם ממך. כבר ביום הראשון של הטירונות התעצבנו עלי שני עם נעליים אזרחיות, אבל בגלל שהיה עלי את האישור לא עשו בעיות.

פנקס ועט- אף פעם אי אפשר לדעת מתי תצטרך. בשיעורים צריך גם לכתוב לפעמים (אני אישית כמעט ולא כתבתי, המבחנים ברמה עלובה ביותר). שימושי גם למקרים אחרים (לדוגמא לכתוב טלפון/אימייל של מישהו). עוד דבר: מרבה עטים מרבה שמחה! אני בד"כ לקחתי שניים. העטים והפנקס היו בכיס של החולצה.

משאף- לאסמתיים בלבד (או לשקרנים כרוניים). למקרה שתחליטו שאתם לא מרגישים טוב- להגיד למפקד שאתם אסמתיים ולהוציא את המשאף. לי לא זכור שיצא לי לעשות את זה, אבל זה לא מזיק בכל מקרה.

מטלית לניקוי משקפיים (לממושקפים שבינינו)- חובה! החולצות בד"כ נרטבות (מזיעה או גשם, תלוי בעונה), וגם המשקפיים נרטבות ומתלכלכות. שילוב לא טוב, ותמיד כדאי שתהיה מטלית לניקוי משקפיים בכיס. היא בד"כ תישאר יבשה, ואפשר לנקות איתה בקלות את המשקפיים.

*אם כבר דיברתי על כומתה, מישהו הזכיר פה שצריך לגלח אותה. היום כבר לא צריך! הכומתה מגיעה בלי יותר מדי שערות, ובלי בטנה. אפשר להשתמש בה איך שהיא.

ניב כבר כנראה בבט"ר שלו (נחכה לשמוע לאן הוא הגיע בסוף), אבל בכל זאת בהצלחה לו ולכל האחרים שעומדים להתגייס.

"ai motoare capul doare"

פורסם

אחחחח אחחחחח ימי הטירונות שעברו עליי.

דצ' 05 כבר עייפים.

בתור אחד שגם עבר טירונות 02 אבל של משטרה צבאית (אני במעברים אז בבקשה לא לקרוא לי מנייק).

תביא געטקס, פנס טוב (אני התמודדתי עם פנס של פלאפון), חמצוואר (בחנויות יבינו לבד על מה אתה מדבר), מכונת גילוח, מברשת שחורה וצבע לנעליים (בצבא תלמד שקוראים לזה גלח"ץ), תיק כדאי שיהיה תיק גב ולא תיק צד (את זה תבין שתצא לבית עם נשק או תצטרך לרדוף אחרי האוטובוס) וגם תביא איתך משחה נגד יובש בשפתים ומשחה נגד שפשפת.

כמה טיפים:

*גופיות בצבע חאקי תקינות רק על מדי ב' על מדי א' שמים גופיה לבנות, אז אל תמהר לקנות גופיות בכמות, תקנה כמות שתספיק רק לשבוע ורק שתגיע לסדיר ותראה אם את רוב השירות תעביר על מדי א' או ב' אז תקנה את הכמות גופיות שאתה צריך.

*תחתונים רצוי שיהיה לך בוקסר למקרים של שפשפת.

*אל תהיה הכי בעייתי כי יחפשו איך להתנכל אליך, תהיה חיייל טוב ותעשה מה שיבקשו ממך.

*תביא איתך כמה אטבי כביסה ותלמד לכבס ביד עם סבון, למקרים שחס וחלילה תקבל שבת.

*הטירונות לא תהיהי קשה מדי וגם לא קלה, אז אל תתבכיין על השבוע הראשון ותבקש קב"ן וכל השטויות האלה (אחרי הטירונות תראה שהכל הצגה)

*אל תמהר לקנות מעיל פליז, בטירונות אסור לנוע עם פליז ואם תהיה ביחידה שאתה תהיה כל הזמן על מדי א' אז פליז לא תקין על מדי א', וגם אם תגיע שאתה תהיה על מדי ב' יכול להיות שתהיה אפשרות לחתום על פליז.

*אל תסמוך על הגבים והתחתונים שאתה מקבל בבקו"ם ועדיף שתיקח אותם עם הקיטבק שאתה מקבל בבקו"ם ותשמור אותם בארון עד שתשתחרר.

*אל תזרוק את הטלכרט שתקבל בבקו"ם גם אם יש לך פלאפון, שהייתי בכלא הבנתי למה עדיך להיות עם טלכרט.

*שיהיה שירות נעים, פתח שעון, שלוש שנים קדימה זוז....

אבל חבל שקנית שעון ומדרסים, שעה אתה יכול גם לדעת בפלאפון ובטירונות יסנג'רו אותך להקריא זמנים ומדרסים אתה יכול להשיג גם אם אתה מבקש מרופא היחידה, על הסכום של שניהם הייתי מעדיף להביא במקומם לדרמן.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

אחלה רשימה.

אני יוצא עוד חודש ל03 רמה 5. מקווה שלא יהיה כ"כ קשה.

ד"א,

איך כדאי לבנות כושר לטירונות?

נשארו בערך 45 יום, והייתי רוצה לצבור מעט כושר/סיבולת מה שצריך.

כרגע אני בטטה.. כשאני מתכופף כואב הגב, השרירים שלי לא ממש מפותחים. אני די שחיף.

אמרו לי שריצות מספיקות וכל דבר נוסף מיותר.

מה אתם אומרים?

פורסם

ממש לא נכון! במבחן בר אור (אותו תצטרך לעשות בסוף הטירונות) בודקים גם כפיפות בטן ושכיבות שמיכה. תעבוד גם על זה. ברמת העקרון בטירונות אמורים להניח שאתה מגיע בכושר גרוע, ולשפר את הכושר שלך לקראת המבחן בסוף, אבל אצלנו בטירונות 02 מה שעשינו בזמן הטירונות ממש לא הספיק. אני אישית נכשלתי בבר אור (אבל העבירו אותי טירונות בכל מקרה). בטירונות 02 זה כנראה לא כל כך משנה כי הם יודעים שבכל מקרה אתה הולך להיות ג'ובניק ואתה לא צריך להיות בכושר. בטירונות 03 אני לא יודע אם הם כל כך סלחנים.

"ai motoare capul doare"

• תוכן חדש...