Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6736 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חשוב!: זוהי לא הודעה שמטרתה לשאול אתכם על העדפות כל אחד - מאזדה 3/מגאן/קורולה,

גם כי קראתי השוואות שונות, וגם כי קראתי לא מעט בפורום לפני פירסום ההודעה.

אני פונה בבקשה לעזרה בנוגע לקבלת רכב ממקום העבודה(ליסינג).

בשבוע הקרוב(או זה שאחריו) אני אמור לחתום על עסקת ליסינג דרך מקום העבדוה שלי.

שאלתי היא: אילו דברים עליי לבדוק במיוחד לפני החתימה אשר מבחינתי חשוב שיהיו בהסכם,

מעבר לעניין סכום מימון הדלק וביטוחים שזה כל אחד כאן באופן פרטני מול מעסיקו.

אתם יודעים, כמו שיש דברים שחשוב שיהיו רשומים כאשר קונים רכב יד שנייה, כך יש דברים שחשוב לבדוק

לפני שחותמים על עסקת ליסינג דרך מקום העבודה.

האם ניתן בכלל להתמקח(סתם דוגמא: אחוזר ההשתתפות העצמית) במצבים כאלו?

אודה לעזרה בנושא.

דבר שני שברצוני לשאול:

אני עובד כידוע בחברה מסויימת, אך מועסק בה דרך חברה חיצונית.

כיוון שדרך החברה החיצונית עסקת הליסינג קצת יותר יקרה מאשר דרך המקום בו אני עובד

האם ניתן(מבחינה חוקית) לחתום על רכב דרך המקום שבו אני עובד ולא דרך החברה בה אני מועסק? האם מישהו כאן נתקל בנושא בעבר?

תודה מראש.

פורסם

השאלה שלך לא לגמרי ברורה: מדובר כאן על שני הסכמים שונים לחלוטין: האחד, הוא הסכם הליסינג שנחתם בין החברה (שלך, או החברה החיצונית המפעילה), לבין חברת הליסינג. הסכם זה הוא ביניהן, ואין לו שום קשר אליך, או לפחות כך נהוג במקומות שאני מכיר. אתה חותם מול חברת הליסינג על היותך הנהג, מחויבותך לנהוג כחוק ולשמור על הרכב, מספר הנהגים המורשים לנהוג (תנאי והיקף הביטוח), והשתתפות עצמית, שהיא בדר"כ קבועה מראש (250-350$). ההסכם השני, הוא בינך לבין המעסיק ובמקומות מסויימים נקבעת ההתחייבות שלך לתשלום חלק מהוצאות המעסיק על הרכב (כהורדה מהשכר, בנוסף על ההורדה שתהיה לך במסגרת זקיפת שווי-השימוש במס הכנסה). בהסכם כזה יכול להיות לך מה לומר וקיימות מספר אפשרויות שאתה יכול להציע למעסיק שלך.

פורסם
השאלה שלך לא לגמרי ברורה: מדובר כאן על שני הסכמים שונים לחלוטין: האחד, הוא הסכם הליסינג שנחתם בין החברה (שלך, או החברה החיצונית המפעילה), לבין חברת הליסינג. הסכם זה הוא ביניהן, ואין לו שום קשר אליך, או לפחות כך נהוג במקומות שאני מכיר. אתה חותם מול חברת הליסינג על היותך הנהג, מחויבותך לנהוג כחוק ולשמור על הרכב, מספר הנהגים המורשים לנהוג (תנאי והיקף הביטוח), והשתתפות עצמית, שהיא בדר"כ קבועה מראש (250-350$). ההסכם השני, הוא בינך לבין המעסיק ובמקומות מסויימים נקבעת ההתחייבות שלך לתשלום חלק מהוצאות המעסיק על הרכב (כהורדה מהשכר, בנוסף על ההורדה שתהיה לך במסגרת זקיפת שווי-השימוש במס הכנסה). בהסכם כזה יכול להיות לך מה לומר וקיימות מספר אפשרויות שאתה יכול להציע למעסיק שלך.

הי, תודה על התגובה.

כשאתה רושם "יכול להיות לך מה לומר", למה כוונתך?

פורסם

אתן לך דוגמא: אם אתה נדרש לשלם חלק מעלות הליסינג, בדר"כ הדבר נקבע כהורדה בשכר. כאשר שכרך יורד ב 1000 שח, לדוגמא, קיימות שתי אפשרויות - אפשרות ראשונה היא לנכות את הסכום כל חודש ממשכורתך (וזה המקובל). אפשרות שניה, שהיא משתלמת גם לך וגם למעסיק, היא לקבוע לך שכר חדש, נמוך יותר בכ 1000 שח. במקרה הזה, המעסיק חוסך גם את עלויות המעסיק על השכר (מיסים, בטוח לאומי, הפרשות לגמל וכד'), והחסכון יכול להגיע עד ל 1500 שח. אתה אמנם מוותר על החלק היחסי הקטן בהטבות שמגיעות לך, אבל זה מגדיל את ההשתפות שלך באופן משמעותי, מבלי לפגוע בהכנסה הישירה.

פורסם
אתן לך דוגמא: אם אתה נדרש לשלם חלק מעלות הליסינג, בדר"כ הדבר נקבע כהורדה בשכר. כאשר שכרך יורד ב 1000 שח, לדוגמא, קיימות שתי אפשרויות - אפשרות ראשונה היא לנכות את הסכום כל חודש ממשכורתך (וזה המקובל). אפשרות שניה, שהיא משתלמת גם לך וגם למעסיק, היא לקבוע לך שכר חדש, נמוך יותר בכ 1000 שח. במקרה הזה, המעסיק חוסך גם את עלויות המעסיק על השכר (מיסים, בטוח לאומי, הפרשות לגמל וכד'), והחסכון יכול להגיע עד ל 1500 שח. אתה אמנם מוותר על החלק היחסי הקטן בהטבות שמגיעות לך, אבל זה מגדיל את ההשתפות שלך באופן משמעותי, מבלי לפגוע בהכנסה הישירה.

אוקיי,

אז אני מבין שאין מה "להתווכח" על ההסכם עצמו, כמו לדוגמא:

מספר הקילומטרים המותרים, או עלות ההשתתפות העצמית וכו', כדי לשפר אותם?

• תוכן חדש...