Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6740 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בזמנו כשהאינטרנט היה מחובר אצלי דרך הכבלים היו לי הרבה ניתוקים.טכנאים עברו אצלי בבית כמו חברים. לפעמים לא הצלחתי להתחבר במשך כמה ימים. מה לא עשו- החליפו מודם, חיווט חדש, החליפו תשתית בכל הבניין ועדיין היו בעיות.

מאז שעברתי לADSL -קסמים ופלאים. פעם בחודש אולי יש ניתוק לכמה שניות.

אם אתה לא יודע לנהוג על 100 כ"ס, לא יעזרו לך 500.

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בעיקרון אם היה לי עסק שהאינטרנט מ-א-ו-ד חשוב לו, ברמה מטורפת (ברמה שכל שניה של חוסר זמינות ממורת באופן ישיר להפסדים כספיים) אז הייתי הולך על התצורה הבאה :

מודם של הוט (6 או 10 מגה, תלוי כמה תעבורה הרשת צריכה)

מודם של בזק (5 או 8 מגה, תלוי כמה תעבורה הרשת צריכה)

בכבלים הייתי מתחבר בתצורת MPLS לאחת מספקיות האינטרנט (MPLS=חיבור ללא חייגן, מה שמקנה תצורה יציבה יותר מחייגן VPN)

בADSL הייתי מתחבר דרך ספק אינטרנט אחר,

ואת כל העסק הזה הייתי מחבר דרך פורטי-גייט, או אם בא לי לחסוך אז SBOX,

בצורה כזאת אתה מוגן גם מתקלות תשתית וגם מתקלות ספק(פחות נפוצות)

א-ב-ל העסק הזה יעלה, ויעלה לא מעט !

תשתית תעלה בין 200 ל300 שקל (ל2 החברות יחד) וספק יעלה משהו דומה, סיפור של בין 400 ל600 שקל בחודש על הספק+תשתית, פורטי-גייט יעלה באיזור 1200 דולר, אם תבחר בSBOX תוכל להשיג אחד באיזור ה600\700 דולר

ועל כל זה תוסיף שירותי תמיכה בציוד של אחת הספקיות עוד כמה דולרים בחודש, וזהו יהיה לך אינטרנט סופר יציב וממוגן

פורסם

ובמדינה מתוקנת אתה פשוט משלם עבור מוצר מסוים, ומקבל אותו,

בלי ניתוקים, בלי חסימות, בלי טכנאים, ובמהירות שהזמנת.

פשוט מזעזע.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

אני כבר למדתי לחיות עם הניתוקים של HOT, ואני לא מוכן לעשות קו טלפון בזק במיוחד בשביל האינטרנט.

אני גם לא רוצה להפעיל את הטכנאים שלהם כי הם לא יודעים מה הם עושים, ובדרך כלל רק מרעים את המצב.

יש דירות שגרתי בהן ולא היו ניתוקים במשך שנים , ויש דירות כמו זו שאני גר בה עכשיו, שיש תמיד ניתוקים פעם בכמה שעות - כנראה תשתית דפוקה של HOT ברחוב, מקווה לעבור דירה כמה שיותר מהר :)

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

לעשות קו טלפון במיוחד?

קו טלפון עושים פעם אחת ומעבירים אותו איתך בכל פעם שעוברים דירה, מה גם שאם לא תתקשר ממנו יש לך אפשרות בבזק לשלם דמי אחזקה מוזלים כי הם מודעים לעובדה שיש אנשים שמחזיקים קו רק לאינטרנט וזה לא הוגן לשלם עליו אחזקה מלאה.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

לי יש כבר כמה שנים טובות תשתית של HOT וספק נטויזיון. חוץ מפעם או פעמים בודדות לא זכור לי ניתוקים כלשהם .

היתרון של HOT על בזק שלמרות היחס המזלזל ללקוח הלקוח עדיין חשוב להם ולכן בכל סוף שנה הם מנסים להעלות מחיר כאשר מגיעה איום רציני להתנתקות מהם הם או משאירים את המחיר או אפילו מורידים אותו (לי השאירו מחיר של חבילה ישנה ונתנו חבילה חדשה מהירה יותר באותו מחיר שמשמעותית זול יותר מבזק). בבזק המחיר בדרך כלל קבוע ולא אכפת להם שלקוח יתנתק.

נטויזן לדעתי מאוד טובים (אם לא הכי טובים) אך המחירים שלהם גבוהים בקצת מחברות אחרות אך עדיין עדיף לשלם את ההפרש ולהנות ב 100% על מה שמשלמים ללא בעיות וגם יש להם תמיכה מהירה וטובה מאוד למקרה הצורך.

פורסם

אני מחובר דרך הכבלים+נטוויז'ין כ-5 שנים, סה"כ פעם אחת החליפו לי מודם ולא זכור לי שהיו ניתוקים או בעיות כולשהם.

המחשב מחובר 24 שעות ביממה לאינטרנט.

איזה כייף לי :)

פורסם
ובמדינה מתוקנת אתה פשוט משלם עבור מוצר מסוים, ומקבל אותו,

בלי ניתוקים, בלי חסימות, בלי טכנאים, ובמהירות שהזמנת.

פשוט מזעזע.

סלח לי מאוד אבל אם אתה מדבר ככה כנראה שאתה לא מכיר את התחום בכלל לא בישראל אלא בכל העולם

אין ולא יהיה בשום מקום בעולם קו אינטרנט מבוסס ADSL או קו אינטרנט מבוסס MPLS (בזק\כבלים) שיספק לך יציבות מוחלטת ! ולמה ? כי :

אתה עובר דרך מודם שיכול להתקלקל

אתה עובר דרך חיווט שעלול להנזק

אתה עובר דרך מחשב שעלול לא לתפקד

אתה עובר דרך "הופים" בחו"ל שעלולים לקרוס

אתה עובר דרך "תוסיף מה שאתה רוצה זה יהיה תקין"

גם בקווים מאוד יקרים שמבטיחים בהתחייבות חוזית זמינות מקסימאלית, לא מדובר על קו שמובטח לך שלא יהיו בו תקלות אלא SLA מאוד קצר מרגע שאתה מודיע על תקלה עד הפתרון שלה (כלל אם צריך טכנאי אצלך בבית)

בקיצור אם אתה חושב שרק בישראל יש תקלות כדאי שתקרא ותלמד על התחום, לא תמיד "דופקים את הישראלי"

אגב אם תקרא תראה לדוגמא שיש תביעות ענק בארה"ב נגד ISPים שונים שחוסמים PTP, ודווקא בישראל התופעה עדינה יחסית, חלק מהספקיות מבצעות QOS אגרסיבי חלק עדין וחלק בכלל לא

פורסם
:

אתה עובר דרך מודם שיכול להתקלקל

מה זה מודם? אנחנו בשנת 2008.

אתה עובר דרך חיווט שעלול להנזק

חיווט שניזוק זאת תקלה רצינית, ולא ניתוק רגעי.

אתה עובר דרך מחשב שעלול לא לתפקד

אצלי או אצלם? מה זה השטויות האלה?

אתה עובר דרך "הופים" בחו"ל שעלולים לקרוס

אני לא מתמצא, לכן אקבל את מה שאתה אומר.

אתה עובר דרך "תוסיף מה שאתה רוצה זה יהיה תקין"

שטויות. זאת גישה ישראלית.

גם בקווים מאוד יקרים שמבטיחים בהתחייבות חוזית זמינות מקסימאלית, לא מדובר על קו שמובטח לך שלא יהיו בו תקלות אלא SLA מאוד קצר מרגע שאתה מודיע על תקלה עד הפתרון שלה (כלל אם צריך טכנאי אצלך בבית)

בקיצור אם אתה חושב שרק בישראל יש תקלות

תקלות יש בכל מקום, בסדר, אני מדבר על מצב קבוע שבו אתה משלם על 0.75 וזה אף פעם לא 0.75,

אתה משלם על 2.5 ומקבל 1.5, וכו', בלי שום שימוש בביטורנטים, אימיולים ושאר חיות משונות.

כדאי שתקרא ותלמד על התחום, לא תמיד "דופקים את הישראלי"

אגב אם תקרא תראה לדוגמא שיש תביעות ענק בארה"ב נגד ISPים שונים שחוסמים PTP, ודווקא בישראל התופעה עדינה יחסית, חלק מהספקיות מבצעות QOS אגרסיבי חלק עדין וחלק בכלל לא

דוגמה למה שהיה בצרפת לפני שנה וחצי (!!):

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3296912,00.html

בצרפת ניתן היום לחבר בתים חדשים לתשתית של סיבים אופטיים, 20 מגה סימטרי,

תמורת התחייבות של שנה לספק התשתית, ללא אף תשלום נוסף.

אני יכול לחפור עוד קצת ולהביא הוכחות למהירות התקשורת הממשית

באמצעות התוכנות הנפוצות, אבל חבל"ז.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

תשתית תעלה בין 200 ל300 שקל (ל2 החברות יחד) וספק יעלה משהו דומה, סיפור של בין 400 ל600 שקל בחודש על הספק+תשתית, פורטי-גייט יעלה באיזור 1200 דולר, אם תבחר בSBOX תוכל להשיג אחד באיזור ה600\700 דולר

ועל כל זה תוסיף שירותי תמיכה בציוד של אחת הספקיות עוד כמה דולרים בחודש, וזהו יהיה לך אינטרנט סופר יציב וממוגן

עבדת בפנטגון או משהו בסגנון? :shock:

ובכל אופן, יקר, מאוד יקר בשביל אינטרנט סה"כ.

הייתה לי כבר תקלה של יומיים ללא אינטרנט. המזכירה שלי פשוט עבדה הרבה יותר קשה. ואני? לא יכלתי לשבת במשרד כי לא היה לי מה לעשות שם כל כך.

ובדיוק, על המזל שלי, בתזמון מושלם שכזה של ידידינו מרפי פרצה בהלה שכזאת בשוק וכולם פשוט התחילו למכור מניות מחברה של 80 אחוז מניות "משוחררות"

ובעברית יותר פשוטה, 80 אחוז מחברה מאוד גדולה בישראל מכרה את המניות שלה חזרה למחזיק המניות הגדול ביותר, ירידה של 11 אחוז מ8 בבוקר ועד 2 וחצי בצהריים. אני חשבתי שאני פושט רגל מאחר וסכומים מאוד גדולים שחלקם לא שלי הושקעו שם.

למזלי רצתי עם השוק (מהבית, מה שאסור לי טכנית לעשות) ואף יצאתי ברווח מזערי למרות הכל.

בשביל סיכון כזה משתלם לי לשלם גם 1000 שקל בחודש לחברת אינטרנט שתיהיה יציבה כמו סלע. עד היום זה החשש הכי גדול שלי.

GS300.

פורסם
בשביל סיכון כזה משתלם לי לשלם גם 1000 שקל בחודש לחברת אינטרנט שתיהיה יציבה כמו סלע. עד היום זה החשש הכי גדול שלי.

ולכך בדיוק התכוונתי.

Veni Vidi Vici

פורסם

אם אתה מרוצה מהשירות שלך אז עדיף לך שלא להתנתק.

אני מננוי כבר 7 שנים לאינטרנט זהב ו-5 שנים להוט לאינטרנט וגולש על 2.5 מגה.

ואחרי חוק הניידות עברנו לקו של הוט.

לדעתי התשתית של הוט יותר נוחה, שהיה לי תשתית של בזק היא היתה תופסת לי קו טלפון וגם רצו לי יותר מדי חוטים בבית.

עוד יתרון שיש לי הוט, זה שאמא שלי לא רוצה כבלים (כן אנחנו עדין רק עם ערוץ 1 ו-2) והכבלים לוחצים עליה להתחבר וה שיוצר שבנתיים אמא שלי לא השתכנעה אבל כל פעם אני מקבל הנחוחת לאינטרנט...

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם
עבדת בפנטגון או משהו בסגנון? :shock:

ובכל אופן, יקר, מאוד יקר בשביל אינטרנט סה"כ.

הייתה לי כבר תקלה של יומיים ללא אינטרנט. המזכירה שלי פשוט עבדה הרבה יותר קשה. ואני? לא יכלתי לשבת במשרד כי לא היה לי מה לעשות שם כל כך.

ובדיוק, על המזל שלי, בתזמון מושלם שכזה של ידידינו מרפי פרצה בהלה שכזאת בשוק וכולם פשוט התחילו למכור מניות מחברה של 80 אחוז מניות "משוחררות"

ובעברית יותר פשוטה, 80 אחוז מחברה מאוד גדולה בישראל מכרה את המניות שלה חזרה למחזיק המניות הגדול ביותר, ירידה של 11 אחוז מ8 בבוקר ועד 2 וחצי בצהריים. אני חשבתי שאני פושט רגל מאחר וסכומים מאוד גדולים שחלקם לא שלי הושקעו שם.

למזלי רצתי עם השוק (מהבית, מה שאסור לי טכנית לעשות) ואף יצאתי ברווח מזערי למרות הכל.

מצד אחד אתה אומר שמה שהצעתי יקר - מצד שני אתה אומר שאתה מוכן לשלם אלף שקל לחודש - לא ברור לי העיניין, מה שהצעתי לך יהיה יותר יציב מכל מה שספקית בודדת תוכל להציע לך בכל העולם !

hans : גם בשנת 2008 יש מודם, בכבלים יש מודם כבלים, בבזק יש מודם ADSL ובכל תקשורת כמעט יש מודם מסויים, תחכה עוד קצת עכשיו בזק עובדים על טכנולוגיה של העברת פאקטים של מידע בטלקינזיס :shock:

• תוכן חדש...