Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6740 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני שעה וחצי - שעתיים בפעם השלישית בחודש האחרון ביקר אצלי טכנאי של HOT כדי לנסות לסדר לי את התנתקויות האינטרנט הלא צפויות ונמאס לי.

האינטרנט במשרד הוא בעצם רוב העבודה שלי ואני חייב ליהיות צמוד לאתר הבורסה ברוב שעות היום. לכן, אמינות האינטרנט חייבת ליהיות ברמה.

אני מחובר לHOT והספק שלי הוא בזק בין לאומי.

אני לא בא להשמיץ את החברה או את הספק, השירות שאני מקבל הוא נהדר במקרה של תקלה, האנשים שם מתחשבים בעובדה שהאינטרנט הוא חצי ממקום העבודה שלך ודואגים להגיע במהירות ולסדר את התקלה.

אבל עדיין יש תקלות וזה לא מוצא חן בעייני בכלל.

אני חושב שכבר אין לי התחייבות לספק האינטרנט וגם אם עדיין יש אני מוכן לשלם את הקנס על ההתנתקות, עדיף לי מכמה וכמה לקוחות שלי שמגיעים אליי ואני לא יודע מה להגיד להם על ההתקדמות. או שאני בעצם מנוטרל מבחינת הבורסה ומאכזב קליינטים.

-על האינטרנט ליהיות בפס רחב כמה שיותר. אפשרות ל5 מגה ומעלה תיהיה מעולה.

- על האינטרנט ליהיות כמה שיותר אמין מבחינת התקלות. לא רוצה להתעסק בכלל במתי הטכנאי בא ומתי הלקוח הבא מגיע.

תודה רבה לעוזרים, ויטלי.

GS300.

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לא ברור לי למה לך להחליף ספק אם אתה בעצמך אומר שכל פעם שיש בעיה טכנאי של הוט מגיע=התקלה בהוט

אם אתה לא מרוצה משירות האינטרנט בכבלים אז אתה צריך להחליף אותו ואין אפשרויות נוספות רק בזק (וזה לא אומר ששם לא יהיו בעיות)

בכל מקרה אם אתה רוצה להתנתק מבזק בנלאומי אז זאת חברה שמאוד קל להתנתק ממנה ולא עושים בעיות בנושא, אז "הרווחת" אבל שוב - זה לא יפתור את הבעיה שלך כי היא לא בספק

גילוי נאות - הכותב הינו עובד בב"ל

פורסם

אתה חייב להבין שיש הבדל בין 2 דברים

1. תשתית

2. ספק אינטרנט

1 - תשתית = בזק או הוט, הם אחראיים על החיבור תכלס בקיר שמגיע מהחדר שלך, ועד לכל מקום בעולם (יענו פיזית)

2 - ספק אינטרנט = משתמש בתשתית של בזק\הוט כדי לקשר אותך לעולם החיצוני (אינטרנט)

אם הבעיה שלך היא התנתקות צריך לפלג את זה ל 2 דברים, האם החייגן מתנתק ? ואם כן, האם גם המודם ?

אם המודם מתנתק - אז ישנה בעיה בהוט.

אם המודם נשאר דולק והכל תקין איתו, ורק החייגן קורס לך, אזי יכול להיות בעיה בחברת האינטרנט

קח בחשבון ש 99.9% מהבעיות הן בהוט\בזק (דהיינו תשתית) !

אז "לחפש 5 מגה" .. אתה יכול רק בבזק. אם להישאר בהוט.

פורסם

עתיד, הקשר שלי עם בזק בינ"ל הוא על הנייר בלבד, לא זכור לי שהיה צורך לפנות אליהם בכלל, הוט טיפלו בהכל.

"א ברור לי למה לך להחליף ספק אם אתה בעצמך אומר שכל פעם שיש בעיה טכנאי של הוט מגיע=התקלה בהוט"

לא יודע איפה התקלה, לא מתעסק בזה. אני מחפש כמה שפחות להתעסק בדברים האלה. בין אם זה הספק אינטרנט או אם זה התשתית כמו שאומר שניר, אני צריך שזה ייפסק.

שניר 106.

היו מקרים שהמודם עצמו לא מתפקד כראוי. והיו מקרים שהאינטרנט פשוט לא מצליח לעלות בכלל תקלות כאלו ואחרות שאלו העוד יותר חמורות כי לפעמים אני נשאר יום יומיים ללא אינטרנט, שם זה עוד יותר חמור כי מדובר על הרבה כסף, ועוד יותר גרוע - כסף שלא שלי!

כשהתקינו לי את האינטרנט הטכנאי אמר שאין לי חייגן וברגע שהמחשב עולה באופן אוטומטי הוא מתחבר. ככה עדיף לי.

ומכאן אני לא יודע מתי זו תקלה של הוט ומתי זו תקלה של בזק.

בכל מקרה ברגע שאני מתנתק מהוט אני מתנתק גם מבזק בינ"ל, אז לא משנה כל כך איפה התקלה.

ToMeR

-מה ההבדל בין לקוח רגיל לעסקי?

- מה ההבדל בין ADSL לבין מה שיש לי עכשיו? (סליחה על הבורות, ממש לא מבין בעניין הזה.)

GS300.

פורסם

אם זאת העבודה שלך אז יש לך בוודאי לפחות מחשב נייח וגם נייד (אני משער) ככה שהאפשרות הבאה אפשרית (גם עם מחשב יחיד ניתן להחליף בין ספקי אינטרנט אבל זה מעצבן).

אני במקומך (צורך להיות מחובר תמיד), מתחבר לעוד ספק ותשתית נוספת. נכון עוד 200-300 ש"ח לחודש אבל במקרה של תקלה באחד מהם, השני יעבוד. אתה כותב שברגע של בעייה באינטרנט, אתה נפגע מכך כלכלית. עדיף לשלם עוד קצת "ולמגן" את עצמך מכל הצדדים.

Veni Vidi Vici

פורסם

בוא נגיד את זה ככה - הסיכוי שיש לך ניתוק כתוצאה מספק כמעט ולא קיים, כאשר יש ניתוק בעקבות ספק זה שאחד הסמארטג'ים נופלים ואז איתך ביחד עפים כמה עשרות אלפי לקוחות ובמקביל יש כותרת בY-NET

כל שאר הניתוקים הם כתוצאה מתשתית, מעבר לזה אם עדיין אתה לא מקבל את זה, אז תחליף ספק ותשתית ביחד ועל הדרך גם את כל המחשבים, את כל ציוד הרשת, ועדיף שתעבור גם עיר ככה אם יש השראות סביבתיות הן יפסקו - זאת הדרך היחידה לטפל בתקלה מבלי להתייחס למקור שלה...

פורסם

לקוח עסקי מקבל שירות טוב יותר, מה גם שזה נחשב לך הוצאה מוכרת במס לעסק.

וכרגע אתה מחובר לאינטרנט בכבלים, אני אישית מעדיף ADSL (חיבור דרך תשתית של בזק ולא של הוט)

לקנות עוד חבילת אינטרנט זה דבילי גם בשביל מיגון, הוא משלם בשביל אינטרנט 24 שעות, אין סיבה שהוא לא יקבל את התמורה, במיוחד כשזה מגיע להפסד כסף גדול.

דווקא במקרה הזה היתי מתקשר להוט, אומר להם שיש בעיות של ניתוקים וכל ניתוק עולה X כסף ושאתה מבקש שיתקנו לך את הבעיה פעם אחת ולתמיד או שהם יאלצו להחזיר לך את ההפסדים. אני בטוח שהם יתחילו להזיז את עצמם כמו שצריך כדי שלא יהיו לך ניתוקים.

וכדי שתבין, אני כבר הרבה שנים מחובר עם ADSL כשהספק שלי זה בזק בנלאומי וכמובן התשתית היא דרך בזק.

לא היה לי ניתוק אחד לפחות בחצי שנה האחרונה, ולהזכירך אנחנו בחורף שזאת תקופה מועדת יותר לניתוקים.

את לא חייב להתנתק מבזק בנלאומי, אתה יכול להשאיר אותם בתור הספק שלך ולעבור לתשתית של בזק ולהיות בעצם עם ADSL (רק לא לשכוח לדווח לספק שלך שאתה רוצה לעבור לתשתית אחרת)

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

תומר, הכי נכון וחסכוני לא אבל בטוח שלא טיפשי.

אדם אשר יכול להפסיד מניתוק של שעה למשל כמה אלפי שקלים, יעדיף לשלם עוד 200 ש"ח בחודש ולמנוע זאת.

עד שתוציא מהחברות הללו כסף, אתה כבר תהיה בפנסיה.

Veni Vidi Vici

פורסם

מה תעשה למשל, עשיש בעיה בתשתית? וזה להזכירך רוב הבעיות.

ספק נוסף לא יעזור לך במקרה הזה אלא אם תעשה מנוי אחד בכבלים ואחד ADSL

in the face

with a chair

פורסם

יש הבדל גדול בין תשתית של הוט לתשתית של בזק, בהוט אתה מחובר דרך כבלים על תשתית שמשותפת לך ולעוד שכנים באיזור ז"א אם אתה גר בבנין כל הדיירים המחוברים להוט יושבים על אותה תשתית הפס רחב דיו להכיל את כולכם אך יתכן מצב בו כל הדיירים גולשים/מורידים קבצים ואז תורגש האטה בגלישה מצד שני בבזק אתה מחובר בכבל עד למרכזיה ומשם באופן אלחוטי למרכזיות כאן אתה המחובר הבלעדי על הקו ולכן לא תסבול מהאטה בגלישה. באופן כללי הגלישה דרך בזק יותר אמינה.

ישנה חשיבות לסוג החיבור במידה והיא ללא חיגן המשמעות היא שאתה מחובר 24 שעות ללא קשר לשימוש שלך ובחיגן אתה מחובר רק כאשר החיגן הופעל בחיבור כזה ישנם מקרים בהם ספק התשתית מנתק חלק מהפורטים או את כולם במידה אתה מחובר זמן רב ללא פעילות ממשית(לחסוך ברוחב הפס המוקצה לכל לקוח) כמו כן אם אתה גולש אלחוטית עם ראוטר דרוש שיבטלו את החייגן בגלל התופעה הזו וכאן להתחבר מחדש זה בעצם לאתחל את הראוטר.

מניסיון של שנים אני יכול להעיד שבזק בינלאומי נחשבת לחבר אמינה גם באיכות החיבור וגם בשירות כשנדרש (לא מייבשים אותך בטלפון), משיחה שהייתה לי פעם עם עובדת בזק בינלאומי(שיחה חברית לא עיסקית) הספקים הגדולים הם הם ונטויזן , חברות אלו הם היחידות המסוגלות לעמוד מאחורי סוג החיבור אותו הן מוכרות ובאמת כאשר הייתי מחובר לאינטרנט זהב הורגש הבדל עצום באיכות החיבור ומהירות הורדה לעומת בזק בינלאומי למרות שהחיבור היה זהה (הוט) ואפילו באותה הדירה.

הצעתי היא חיבור לבזק ותשתית של בזק בינלאומי.

קליאו ספורט 03' 2.0, לוגמת 98 - נמכרה :'(

מגאן 07' 1.5, לוגמת סולר - נמכרה :'(

Say hello to 2015 Megane RS CUP

פורסם
אם זאת העבודה שלך אז יש לך בוודאי לפחות מחשב נייח וגם נייד (אני משער) ככה שהאפשרות הבאה אפשרית (גם עם מחשב יחיד ניתן להחליף בין ספקי אינטרנט אבל זה מעצבן).

אני במקומך (צורך להיות מחובר תמיד), מתחבר לעוד ספק ותשתית נוספת. נכון עוד 200-300 ש"ח לחודש אבל במקרה של תקלה באחד מהם, השני יעבוד. אתה כותב שברגע של בעייה באינטרנט, אתה נפגע מכך כלכלית. עדיף לשלם עוד קצת "ולמגן" את עצמך מכל הצדדים.

במשרד יש לי מחשב נייח בלבד.

בבית זה מחשב נייח עם ראוטר ומחשב נייד.

אוקיי, אמינות האינטרנט נורא חשובה. אבל אני לא מתכוון לשלם ל2 חיבורים שונים של אינטרנט.

אני מבין שלעיתים קרובות או רחוקות לכל חברת אינטרנט באשר היא יש תקלות, אין לי מה להתעצבן עליהם יותר מידי כי אחרי הכל הם לא עושים את זה בכוונה. זה שאני לקוח שבשבילו האינטרנט מעט חשוב יותר מלכל מחובר אחר לא אומר שהם צריכים להקים חברת אינטרנט שלמה בשבילי. אני לא בא בטענות אליהם, אלא מנסה למצוא תחלופה טובה יותר.

אני מוכן לשלם להם קנס על ההתנתקות, ואולי חברת אינטרנט אחרת תעלה לי טיפה יותר, אבל זה עדיין לא לשלם כפליים בשביל עוד קו אינטרנט לגיבויי.

מחר אני אברר מול חברות האינטרנט מה אפשר לעשות. יכול ליהיות שליהיות לקוח עסקי אומר שאני אקבל את השירות שלי יותר מהר אבל לא בהכרח אמינות גבוהה יותר.

בכל מקרה, תודה לכולם על התגובות.

ערב טוב, ויטלי.

GS300.

פורסם

שתדע לך כלל לחיים, ברגע שאתה מוגדר כלקוח עסקי הכללים משתנים לטובתך באופן ברור, לכן אם יש לך את האפשרות (כי אתה באמת עסק) תשנה את הסטטוס שלך בלי קשר כרגע לעניין האינטרנט, אפילו בפלאפון ובכל דבר שאתה יכול תעשה את זה.

אם אין פיתרון לניתוקים ואתה רוצה לעזוב, תברר עם בזק לגבי ADSL במהירות שאתה רוצה ובמידה ואתה עובר לאינטרנט ADSL, כמובן ליידע את בזק בנלאומי (הספק שלך) על המהלך כדי שהם ישנו את מה שצריך אצלם במערכת.

in the face

with a chair

• תוכן חדש...