Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טמפרה 92 "כיוון גז".

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6722 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחר שיחה עם חבר שמבין בעיניין, הוא אמר לי שבאוטו שלנו טמפרה 92 1400, יש בעיה בכיוון גז.. אין לי מושג מה זה...

אבל הוא הגיע למסקנה הזאת אחרי שסיפרתי לו שהטמפרה שלנו כשנותנים גז מלא החל מהילוך שני, האוטו בקושי מאיץ... ז"א כשאני נמצא בהילוך שני למשל, גם כשאני לוחץ גז עד הסוף לוקח לאוטו זמן להאיץ... ובמיוחד מ3 לרביעי או מ4 לחמישי... בלחיצת גז עד הסוף לוקח לה זמן להאיץ, ככל שהילוך גבוה יותר ככה לוקח לה יותר זמן. הלכתי תמיד מנקודת הנחה שזה אוטו ישן ויש לה מנוע חלש יחסית לגודל שלה ולמשקל של הרכב... לכן לא ייחסתי לזה חשיבות אבל אחרי שהוא אמר לי את זה החלטתי לפתוח את האשכול הזה ולראות דיעות נוספות...

כמו כן הוא אמר לי את זה אחרי שסיפרתי לו שהאוטו אוכל בבמוצע ליטר ל14-15 קמ"ש, שלטענתו זה יותר מידי, הגיוני לאוטו הזה?

תודה רבה מראש.

פורסם
שהאוטו אוכל בבמוצע ליטר ל14-15 קמ"ש

אתה מתכוון שכל פעם שהאוטו מאיץ ב14-15 קמ"ש הולך ליטר?

אולי אתה מתכוון שליטר לכל 14-15 ק"מ... אם כן לדעתי זו צריכה סבירה... אפילו מאוד טובה, תלוי באילו תנאים כמובן (עיר, משולב או כביש מהיר). באיזה תנאים בדקת את צריכת הדלק? ואיך?

לגבי בעית התאוצה אני לא מבין בעניין אז אני נזהר בדברי, תאלץ לחכות למומחים. אבל, אמרת שאתה לוחץ גז עד הסוף ולוקח לאוטו זמן להאיץ... כשאתה לא לוחץ עם הגז עד הסוף הכל בסדר? אולי אתה חונק את המנוע שאתה לוחץ עד הסוף ובגלל זה לוקח זמן להגיב.

עוד דבר, אני יודע שלכל דבר יכולות להיות הרבה סיבות אז אני לא בטוח שזה דווקא כיוון גז, מה שגם שיהיה קשה לאבחן בדיוק מה הבעיה דרך מסך המחשב.

פורסם

כן כוונתי הייתה שהוא אוכל 14-15 ליטר לק"מ אחד. טעות שלי.

הוא אוכל את זה בבמוצע... במשולב.

אני יודע את זה כי האוטו אצלינו משנת 92 (נקנה מהחברה) ובזמן הזה אבא שלי יודע טוב מאוד כמה הוא אוכל..

לגבי השאלה השניה, מה הכוונה למאיץ מהר בניוטרל?, כשהאוטו עומד במקום והוא על ניוטרל ואני לוחץ גז אז כן לאוטו לוקח דיי מהר לעשות רעש של סילון במנוע. בין הילוך ראשון לשני גם כן מרגישים את התאוצה... אבל כשמדובר בהילוך גבוהה יותר בקושי מרגישים.

פורסם
כן כוונתי הייתה שהוא אוכל 14-15 ליטר לק"מ אחד. טעות שלי.

גם עכשיו יש לך טעות, יותר גדולה מקודם.

אתה כנראה מתכוון ל 14-15 קילומטרים לליטר דלק, שזו צריכה טובה מאוד עד דימיונית לטמפרה 1400 שנת 92.

"מאיץ לאט" זה מונח יחסי, החבר שלך כנראה משווה את הרכב שלך לרכב מודרני עם מנוע חזק יותר, ולכן נראה לו שיש תקלה והרכב לא סוחב, אם אין לו ניסיון עם רכב דומה, הוא לא אובייקטיבי.

ברור גם, שבהילוכים גבוהים כל רכב מאיץ לאט יותר.

תנסה להשוות לרכב דומה אחר, רמת הביצועים בטמפרה 1400 מקבילה בערך לברלינגו/קנגו 1.9, ולפיאט אונו 45.

פורסם

אוח כן, 14-15 ק"מ לליטר.

אני קצת מסטול הבוקר.

בכל מקרה, פחתי את האשכול אחרי השוואה עם פג' 205 1400 שנת 92

פג'יו 309 שנת 88 1600

ורנו קליאו שנת 93 1400

שכן היה הבדל ניכר במיוחד...

פורסם

הבנתי, תודה רבה.

בנוסף, אשמח אם מישהו בעל אוטו כזה יתן לי חוות דעת. במידה ויש פה מישהו כזה.

לזה שמעלי, אני עובד כברמן מהשעה 10 בלילה עד השעה 5 בבוקר בימי שישי ככה שזה קם דיי מאוחר בימי שבת-ראשון =]

• תוכן חדש...