Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

כמה עולה ליסינג תפעולי?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6729 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
למחוק הודעה. טעות

מה שבטוח זה שעכשיו כולם יודעים איזה אתה גלגלת :-)

אני אישית לא מגלגל. מעדיף להקפיץ, לסובב, להפוך ועוד דברים שהשתיקה יפה להם. באינטרנט אני מגגל.

2700? ממש יקר. הוצאות שוטפות כולל רישוי, ביטוחים, דלק, טיפולים והכל כולל הכל בחישוב שנתי יוצא לרכב הפרטי שלי 1400 ש"ח לחודש. זה אומר שמותר לי להשקיע 1300 ש"ח נוספים על שיפורים למיניהם ואניאהיה מבסוט יותר מבעל מאזדה 3 בליסינג 8)

פורסם
מה שבטוח זה שעכשיו כולם יודעים איזה אתה גלגלת :-)

אני אישית לא מגלגל. מעדיף להקפיץ, לסובב, להפוך ועוד דברים שהשתיקה יפה להם. באינטרנט אני מגגל.

2700? ממש יקר. הוצאות שוטפות כולל רישוי, ביטוחים, דלק, טיפולים והכל כולל הכל בחישוב שנתי יוצא לרכב הפרטי שלי 1400 ש"ח לחודש. זה אומר שמותר לי להשקיע 1300 ש"ח נוספים על שיפורים למיניהם ואניאהיה מבסוט יותר מבעל מאזדה 3 בליסינג 8)

ואיפה המימון של הרכב?

איפה ירידת הערך?

כמה דלק אתה שורף בחודש לעומת כמות הדלק שאתה מוגבל בליסינג?

היו: CJ5, CJ6, סמוראי, גולף קבריו, טראנו, פרוזה, סופה, אונימוג, דיפנדר, דיסקברי

ועכשיו עו דיפנדר.... קשה להיגמל מהרגלים רעים

פורסם

אתה צודק במקרה הכללי. במקרה של רכב ממש זול לתחזוקה (ראלי 96 לצורך העניין) - 15K מימון יקנה לך בזוקה בחודש, ירידת ערך ממש זניחה, דלק 1:12 עם רגל כבדה. מצד שני ישנם בלת"מים ברכבים ישנים אז הייתי אומר שאתה צודק.

פורסם

אני מניח שהשאלה נוגעת לרכב שמקבלים מהעבודה. והתשובה שלי בהתאם. זה תלוי בהסכם של מקום העבודה עם חברת הליסינג. נניח שההסכם עומד על 2500 ש"ח לרכב מסוג מאזדה 3 אז הפגיעה בנטו תהיה כ 1700 ש"ח. ישנה פגיעה נוספת בהפרשות לקרן השתלמות וביטוח מנהלים (כי מפרישים לפי בסיס פחות 2550 ש"ח..). הפגיעה אינה קשורה כל כך לגובה משכורת. אם אתה מרוויח 15000 ברוטו או 7000 ההפרש יהיה מזערי בגלל הטבת המס שיש בליסינג. המס שמשולם על הליסינג הוא כזה:

מאזה 3 שווי מס שלה הוא 1300 ש"ח. אחוז מס שולי של משכורת 15000 הוא 36% לכן המס מסתכם ב-468 ש"ח. עם משכורת של 7000 אחוז המס שןלי שלך 25% ולכן המס שתשלם הוא 325 ש"ח.

המספרים שנתתי הם לפי הזיכרון שלי ויכול להיות שיש טעות אבל העיקרון אותו דבר.

אם השאלה היתה ליסינג תפעולי פרטי אז החישובים אחרים כי למיטב ידיעתי אין שם הטבות מס.

אגב אם אתה מחליט ללכת על ליסינג תעשה טובה לעצמך-אל תיקח מאזדה 3. קח כל דבר אחר!!:evil:

פורסם

בהנחה שמזדה 3 עולה לך 2500 ש"ח בחודש מהברוטו, ושווי הרכב (יש רפורמה) הוא 1530 ש"ח בחודש, ומדרגת המס שלך היא 35% אז:

הפסד שכר נטו: 1375 ש"ח, עלות שווי רכב: 689 ש"ח ובסה"כ 2064 ש"ח בחודש.

הפסד עקיף (קרן השתלמות והפרשות לפנסיה): 521 ש"ח בחודש.

ולסיכום: 2584 ש"ח בחודש עולה לך רכב ליסינג.

אז אם אתה נוסע הרבה (למשל חובב טיולים) אז זה בהחלט שווה.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

ניראה כי פתח השירשור חובב רכב/נהיגה ע'פ התגובה שלו בעניין השיפורים

סיבה טובה ל לא לקחת ליסינג זה כי הם אטומטיות. (גטס ומטה זה לא אוטו)

גם אם ליסינג היה יוצא 2000 שקל יותר זול לא הייתי לוקח משפחתומטית-אלפששמאות

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

3 אלף בנטו לקופרה :)

מאזדה 3 היה יוצא כ1500

אגב ההסכם מול חברת הליסינג לא כולל את הדלק (ככה לפחות זה אצלנו מול אוויס)

Scooby WRX

פורסם

עד כמה שידוע לי בכל מקום עבודה שנותן אופציה לליסינג יש אפשרות לבדוק במדור שכר סימולטור על איך תראה המשכורת אחרי הליסנג ואיך יראו ההפרשות ואז ניתן לעשות שיקול נכון יותר בלקיחה.

• תוכן חדש...