Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מגבר תקול - Mac Audio RedAttack

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6742 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לקחתי מחבר מגבר, אשר מרגע הדלקתו נכנס ל'מצב הגנה'.

אין שום קצר (נראה לעין), שום רכיב לא נשבר, נשרף או התפוצץ, למראית עין הכל נראה תקין.

התקלה:

ברגע שמנסים להדליק את המגבר, הטרנזיסטורים פשוט מתלהטים, ברמה שלא ניתן אפילו לגעת בהם.

עכשיו, אפשר לשלוח את המגבר למעבדה, אבל הוא לא שווה את התיקון.. חוץ מזה שזה יכול להיות פרוייקט נחמד לבחון אם כישוריי האלקטרוניקה שלי עדיין קיימים.

האם ניתן לעלות על מקור הבעיה מהתיאור שלי? ישנן בדיקות שתוכלו להציע לי לעשות שיעזרו לאתר את מקור הבעיה?

או שנוסף עוד מחזיק מפתחות לאוסף?

תומר.

IMG_3646.jpg

פורסם

הכבלים שלמים, אין פיצוצים, קריעה או נזילה של אף אחד מהם. נבדקה פריקה וטעינה.

פיוז תקין והוחלף. הסליל שלם, מקובע למקום ומולחם.

מחר אני אעבור שנית על כל ההלחמות, אבל ממבט ראשון - איכות ההרכבה של המגבר נראית כמו קיט של 'קיטו-מרום' מכיתה ד'. יש הרבה עבודה..

עדכון:

הטרנזיסטורים שמתחממים הם ה4 התחתונים מימין (בתמונה).

פורסם

תומר,

הטרנזיסטורים שמתחממים לך במגבר שייכים לספק המתח של המגבר (PWM) בד"כ הטרנזיסטורים הנ"ל הם MOSFET. סביר להניח שהמגבר מעמיס את ספק המתח ולכן הטרנזיסטורים הנ"ל מתחממים מאוד.

1. צריך לבדוק האם המגבר מקוצר וגורם לעומס על ספק המתח. הטרנזיסטורים הסופיים של המגבר נמצאים בחלק השמאלי של התמונה ב - 2 הצדדים של המעגל המודפס.

2. ייתכן וכבר נגרם נזק לטרנזיסטורים של הספק וגם אותם תצטרך להחליף.

3. אפשרות נוספת של עומס על הספק יכולה להיות מדיודה/ות זנר של 15V שמקוצרת. הדיודות הנ"ל מספקות מתח של +/- 15V ל - PRE AMP של המגבר.

בהצלחה,

שלו.

ליום יום: יונדאי סונטה 1998 3000 סמ"ק V6

אסקורט MK1 בהמתנה לשיפוץ ?

פיג'ו 504SR אוטומטית 1983.

פורסם
תומר,

הטרנזיסטורים שמתחממים לך במגבר שייכים לספק המתח של המגבר (PWM) בד"כ הטרנזיסטורים הנ"ל הם MOSFET. סביר להניח שהמגבר מעמיס את ספק המתח ולכן הטרנזיסטורים הנ"ל מתחממים מאוד.

1. צריך לבדוק האם המגבר מקוצר וגורם לעומס על ספק המתח. הטרנזיסטורים הסופיים של המגבר נמצאים בחלק השמאלי של התמונה ב - 2 הצדדים של המעגל המודפס.

2. ייתכן וכבר נגרם נזק לטרנזיסטורים של הספק וגם אותם תצטרך להחליף.

3. אפשרות נוספת של עומס על הספק יכולה להיות מדיודה/ות זנר של 15V שמקוצרת. הדיודות הנ"ל מספקות מתח של +/- 15V ל - PRE AMP של המגבר.

בהצלחה,

שלו.

אני רק מוסיף משו.

קורה שמגלפים את חותים של כבלים וחתיחות קטנות נכנסים לפנים של מגבר וגורמים לקיצורים שונים.תבדוק אם אין הדברים האלה.

בהצלחה

• תוכן חדש...