Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6775 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

השינוי העיקרי הוא מידות הצמיגים, לא כיול המתלים...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

גם לי נראה שהאמירה בדבר שינוי הצמיגים שהיא גרמה לשינוי העיקרי- היא מוגזמת יתר על המידה.

בעבר: יאריס TS , פולו GTI , לאון 4 20VT , קליאו ספורט MK1.

היום​: טסים לחו"ל כדי "לנהוג" מדי פעם.

פורסם

יש למישהו במקרה תמונה של הרכב מהדור השני?

HU: Pioneer DEH-80PRS Woofers: SEAS Lotus Reference Tweeters: SEAS Lotus PerformanceSUB: Hifonics12" Wiring:KnuKonceptz,Omega-Audio,Sound quest AMPS:Lightning Audio,Phonix Gold

פורסם

בעיקרון, שני הרנו הן מדור שני.

ככה היא נראית לאחר המתיחת פנים:

picture166jc3.jpg

בעבר: יאריס TS , פולו GTI , לאון 4 20VT , קליאו ספורט MK1.

היום​: טסים לחו"ל כדי "לנהוג" מדי פעם.

פורסם
האמת שבאופן קצת מפתיע אולי לא יצא לי לנהוג על Mk1 כך שלא הייתה פה קטנוניות או התחמקות.

אני מעריך את ההבדל (מקריאת כתבות, הסתכלות חיצונית בג'ימקאנות ושיחות עם אנשים אחרים שנסעו על שתיהן (אפשר לשמוע גם את דעתו של רוני בנושא)) כלא מספיק משמעותי כדי להכריע בלעדית תוך התעלמות משאר הנתונים בקניה של רכב משומש (לכן כל הקטנוניות/התחמקות) אבל אם בכל זאת אנחנו בתחום הדיון התיאורטי מצומצם של ניהוג וכיף אז אני מניח שהדור הראשון ינצח בנקודות בזכות הזנב השובב יותר.

אל תשכח שבסופו של דבר מדובר על אותו רכב, אם אני לא טועה פלטפורמה זהה (בניגוד ל-mk3 עם ה-182 שכבר שונה לגמרי), כשהשינוי העיקרי בהתנהגות הוא כיול המתלים (שזה שוב מוביל להתחמקות הקטנונית שלי לגבי הרכבים המשומשים שרובם כבר עשו שינויים רבים של setup).

ניר

תודה על התגובה ניר.

נשאר רק לחכות לתגובה אובייקטיבית של רוני שנהג בשני הרכבים ...

פורסם
אז אתה בעצם אומר שאם אני שם אצלי 195/50/15 אני מקבל התנהגות של mk1 ? ולהיפך.

לא נראה לי.

יותר מאשר אם תשנה את כיול המתלים בהתאם ותשאיר את הצמיגים כפי שהם.

בכל מקרה, זה דיון תיאורטי לחלוטין ואי אפשר להוכיח שום טענה לכאן או לכאן.

על הניסיון שלי עם השתיים אפשר לקרוא בהודעות מהעבר.

פורסם

האמת, זכרתי שינויים של כיול אז הלכתי לחפור קצת במסמכים ישנים שאספתי על המחשב ודווקא מצאתי חיזוקים לכך שכמעט אין הבדלים.

יש לי מלא מסמכים עם פירוט על השינויים שעשו ב-mk3 אבל כלום על ההבדל בין mk1 ל-mk2.

מה שכן יש לי דווקא נראה זהה (למשל זה) ויש לי גם מסמך של כיול מתלים (קמבר/קסטר וכו') וגם שם לא נראה שיש הבדל כלשהוא.

ההבדלים שבוודאות קיימים ויכולים להשפיע על ההתנהגות: מידת צמיגים שונה, אופסט שונה (שרק מקזז את ההבדל הקודם) ומשקל גדול יותר שמן הסתם משפיע לא מעט (וכמובן בקרת אחיזה שמרסנת אבל ניתנת לניתוק מלא).

בקיצור, נראה שזה מחזק את מה שאמרתי לך קודם, שההבדל לא מאוד משמעותי בין הדגמים מבחינת נהיגה (או בניסוח עו"ד הקודם שלי 8): "לא מספיק משמעותי כדי להכריע בלעדית תוך התעלמות משאר הנתונים בקניה של רכב משומש") במיוחד בהתחשב בכך שהרבה מהרכבים על הכביש כבר עשו שינוי כלשהו של בולמים/קפיצים/הנמכה/ג'אנט/אופסט/כיול וכו' כך שזה כבר לא מדוייק.

וממליץ לך באמת לעבור על הודעות עבר של falou לגבי ההשוואה שלו (ונראה לי שאני מכיר טוב את ה-mk2 שהוא השווה אליה :wink:).

ייתן לך כמה תשובות (שהתייחסתי אליהן כידע נצבר מניסיון של אחרים) ממקור ראשון.

ניר

פורסם

ניר, האתר הנ"ל מעולה להשוואות מהסוג הנ"ל. מההשוואה נראה שההבדל הוא במשקל (בגלל האיבזור הנוסף) ויחסי העברה ששונו ב- MK2. מעבר לכך לא נראים הבדלים.

Veni Vidi Vici

פורסם

מצטער לאכזב אבל הMK1 ממש לא משתוללת זנב, צריך לעבוד הרבה ובעיקר נכון בשביל לעורר בה רגשי היגוי ייתר.

מה שכן לפני אולי שנתיים, אני (בעבר בעלים של MK1 עם בולמי קוני) ורוני (בעלים בהווה של צרפתייה מתפרקת MK1 בולמים סטנדרטים) עשינו השוואה התנהגותית לפי הבולמים ועוד יצא שאת שלי היה קל בהרבה להוציא בעזרת "אפל".

מעניין שכל המכוניות שלי זכו לכיוונים דומים כאלו.. :lol:

תום

"its one of the most magical letters in the world of performance automobiles, its the latter M, and with combinning with the number 3 causes uncontrollable envy hatred and despair for those who will never experience the view from the cockpit." Web Riders Shoot Out

פורסם

אני יכול לומר שמזכרוני (סיבוב בערד על MK1 מוקשחת ומונמכת) הזנב של הוולקן לא פחות שובב. העברת משקל וסיבוב חד מאותה מהירות גרמו לזנב של הסיטרואן לצאת יותר בקלות. עוד חבר שהיה איתנו (בעל הנעה אחורית ומומחה לא קטן בקשקושי זנב, אם זה משנה) חשב כמוני.

אז ללמוד מזה שהקליאו רגועה מדי, או שהוולקן עצבנית מדי?. :)

פורסם

אבל עם כל זאת, אתה חייב להודות שלא היה ולו תת-היגוי אחד 8)

בהחלט היה קשה להוציא את הזנב של הקליאו, אבל האחיזה שלה היתה מושלמת. עם 170~ כ"ס והנעה קדמית ציפיתי לתת-היגוי, ומה שקיבלתי היה התנהגות ניטרלית לחלוטין. גם התזזיתיות שלה (אין זוויות גלגול. בכלל.) הוסיפה לעניין.

פורסם
מצטער לאכזב אבל הMK1 ממש לא משתוללת זנב, צריך לעבוד הרבה ובעיקר נכון בשביל לעורר בה רגשי היגוי ייתר.

תמיד מומלץ לעבוד נכון, אבל הרבה?

מהניסיון שלי, אין שום בעיה להוציא זנב גם במהירויות עירוניות חוקיות לחלוטין (אין מספיק מומנטום ליצור החלקה, אבל התחלה יש).

פורסם
וואי, זה הולך להיות שרשור בלאגן.

....

בקרת אחיזה (ESP+TC) עם כפתור לניתוק מלא.

.....

לגבי ההשפעה של המערכת בקרה ב-mk2, היא מאוד לא מתערבת. נכנסת לפעולה מאוד מאוחר ובצורה עדינה יחסית.

אפילו הצלחתי לעשות מקצה ארוך בנחשונים בלי לשים לב ששכחתי לנתק אותה (לא היו יציאות חזקות שאז ה-TC מורגש מיידית).

בכל מקרה, יש כפתור לניתוק מלא אז זה לא משנה.

...

ניר

לא בכול MK-2 יש כפתור

:-D

ישנם MK-2 2002 שאין

• תוכן חדש...