Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6798 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

וגם - התייעצות עם מי מכם שיכול לומר בוודאות האם התמונה המצ"ב זה אי תנועה כפי שטוען השוטר או שזה באמת מקווקו שניתן לבצע פנייה שמאלה (אני עם הפנים לכיוון הנסיעה - צריך לפנות שמאלה.

עכשיו לעניין השוטר - אני ביצעתי פניה שמאלה בכביש, במקום שלמיטב דעתי זה מקווקו ובכוונה עשו קווקו כדי שאפשר יהיה לפנו שמאלה לתוך מתחם - ייתכן ואני טועה אבל.

השוטר "זינק" עלי והתחיל לנפנף עם הידיים שאצא מהמתחם (זה בצומת כרכור למי שמכיר) ואצא אל הכביש איפה שהוא - וגרם לי לעלות חזרה לכביש 65 למקום שזה בכלל לא כיוון הנסיעה שלי.

השוטר צעק עלי, דיבר לא יפה - וכנראה בהשראת האירועים היום גם דאג להצהיר שעיניי המשטרה פקוחות ורואות אותי גם כשאני לא רואה אותה. שאני לא הראשון שמבצע את העברה ולא האחרון שיתפס.

כששאלתי אותו לעבירה אמר שביצעתי פרסה על אי תנועה מצוייר

הבעיה כפי שניסיתי להסביר לו - שלא ביצעתי פניית פרסה אלא פניה שמאלה לתוך המתחם

השוטר ענה לי בחזרה "אני רואה שאתה ממש מטומטם - מה זה פניית פרסה לדעתך?"

עכשיו הוא גם רשם שם את התיאור שלו שניסיתי לעקוף פקק תנועה ו"לקצר" נסיעה - הכניס פרשנות - רק שאני נסעתי למקום אחר בכלל ממה שהוא רשם בדוח - הוא רשם שנסעתי לכיוון כרכור - כשאני בכלל נכנסתי לתוך החנייה הגדולה שם של המשתלה וכו...

כשניסיתי להראות לו את הצילום הנ"ל שרצתי לצלם בזמן שהוא רשם את הדו"ח להראות שזה מקווקו ולא נראה לי כמו אי תנועה - אמר לי שאני מטומטם ואני לא מכיר את החוק ולא יודע מה זה אי תנועה ואמר שיש לו דברים יותר חשובים לעשות - ונסע - רק מה - אני עמדתי בצמוד אליו כשהוא יושב באוטו - והוא ממש עלה לי על הרגל כשנסע

נכון שהרגל לא נשברה אבל זה קצת כואב - אבל למרות הצעקת והעובדה שנפלתי לכביש, הבןאדם פשוט המשיך לנסוע כאילו כלום

אף אחד משוכני תחנת ההיסע לא התנדב לתת לי שם ופרטים שלו לשמש כעד ונאלצתי לחזור לרכבי ולהתקשר ל-100 שם הודיעו לי שעלי ללכת למח"ש ושהם לא רושמים אירועים כאלה.

אז הוא גם כתב דברים לא ממש מדוייקים בדוח - וגם אני לא משוכנע אם זה אכן אי תנועה - הוא לא עשה רושם של שוטר מקצועי (אני בעוונותי הרבים הייתי שוטר צבאי ועבדתי עם שוטרים בעבר - שוטר תנועה יודע לרשום את העבירה ולא משתמש בד"כ בפנקס שלו לבדוק איך מנסחים - אבל ניחא, השוטר שלידו אמר שלא ראה ולא יודע ושיחק אותה מטומטם עיוור שלא יודע מכלום - אבל הבנאדם פשוט דיבר בגסות וממש דרס לי את הרגל כשנסע - כשבדרך טרח לצעוק ולומר לי לא לצעוק עליו ולהסביר לי שוב ושוב כמה אני מטומטם

מי מכם שיודע מה לעשות - התקשרתי לתחנת פרדס חנה כעצת 100 - אבל אין שם תשובה

ואני מחפש מישהו מקצועי שיידע לומר לי אם זה אכן אי תנועה ואסור לפנות מימין שמאלה - או שזה מקווקו כמו פס לבן מקווקו מצידו האחד...

תודה על עזרתכם הרבה

עמרי

22-11-07_1547.jpg

טכנולוגיה מתקדמת

http://www.mfkeyboards.com

פורסם

אין לך כעיקרון מה לעשות. זאת מדינה שכתוב עליה שלמשטרה יש מדינה, ולא ההפך. כך גם לגבי ח"א, עם המרחב האוירי.

אתה זוכר את מס' הניידת? היתה סמויה? אם כן, לך למשטרה, תגיש תלונה על פגע וברח, לך לבי"ח, תעשה בדיקות לרגל, כי בד"כ אחרי מחיצה של כמה טון, יש עדיין סימני מעיכה על הרגל, וגם לא רק חיצוניים, אלא פנימיים, כמו ורידים נפוחים/קרועים, שאתה אפילו לא רואה אותם. אני מאמין שיש לך גם איזשהו סדק קטן, אפילו באחת האצבעות.

קח טופס מבי"ח, לך איתו למשטרה, אל תגיד את מס' הרכב, ורק במתן העדות, תן את המספר של הרכב הפוגע (במקרה זה, ברגל שלך). יצא לי לראות רגליים דרוסות... לצערי.

בברכת החלמה מהירה,

מנחם פ.

כל הנאמר בפורום הינו בגדר הסבר תיאורטי בלבד! (סעיף 14 לחוק יסוד קארספורום/יישום וביצוע פעולות).

וכן. ציון גולן הוא מ-ל-ך.

פורסם

גש לתחנה של אותו גזרה שקרה בה המקרה,לך לחוקר תורן(תגיד ליומנאי שאתה רוצה להגיש תלונה,ותיראה נורא עצבני,אם הוא יתחיל לשאול יותר מדי שאלות תדרוש קצין תורן),תספר לו את המקרה,ותדרוש ממנו להזמין חוקר מחש(הוא מחויב לעשות זאת,ואני לא הקרתי חוקר שהיה מוכן לקחת על עצמו אחריות, שלא לקרוא להם ברגע של הודעה בסיגנון,אבל אולי בי-ם זה שונה).מה שכן,לא היו לך עדים,והם היו שתיים(השאלה מה השני יגיד,אבל אם זה נכון שהוא שיחק אותה מטומתם יש סיכוי שהוא דווקא יתן עדות אמיתית).מצד שני אם תשחנע את החוקר מחש שהמקרה שלך נכון,אני מאמין שדיי יגרזנו את התמבל במדים(פוליגרף,חקירות,עוד חקירות,קצת מזל ובית משפט).אם הלכת אם הרגל לקופת חולים גם יכול לעזור(תיעוד).

בהצלחה,ותגרזן את החרא הזה

גבי

Shift happens!:roll:

פורסם

לך למשפט ותן לשופט לטפל בו

והשופט יעביר את העניין לרשויות

סעו בזהירות, כדי שנשוב וניפגש

:roll:

סאאב ל(ה)נשמה.

פונטו פונטו פונטו ....צריך להכביר מילים ? :-D

פורסם

תברר האם יש לו בת ואם כן פשוט יום אחד תיתעורר אצלו בבית בבוקר,מניסיון זה הרבה יותר יציק לו ממח"ש.

במידה ותסנן בדרך החוצה משהו בסיגנון "היה שווה 500 שקל דו"ח" בכלל מצוין.

פורסם

פיש

אני לא בטוח שאישתי תסכים לדבר הזה

בינתיים חזרתי עכשיו מבי"ח, אין שבר או סדק אבל יש נפיחות ושמו תחבושת, ממש מחייה מתים.

אני אלך לפוליגרף בעצמי - עברתי שוב על הדו"ח והבנאדם חי בסרט - תיאר מקרה של כאילו... ממש כתב למה עשיתי כל דבר ומה הייתה המטרה שלי, לא משנה שבפועל נסעתי למקום אחר.

משפטים כאלה "המשטרה רואה אותך כל הזמן גם אם התא לא רואה אותה" ו- "אתה לא הראשון ולא האחרון שהמשטרה תתפוס" לא שמעתי בחיים, כאילו הבנאדם הוא בז שנות אור (נו מה אני אעשה, הילדים שלי רואים את זה ארבע פעמים ביום) שחושב שהוא מגן החלל... ממש משוגע הוא היה

בכל מקרה, אני מחר אלך למשטרת חדרה - רק שהוא מתנ"א ושייך למחוז חיפה - אני לא אלך עד לזבולון בשביל זה.

אף אחד לא יודע לומר אבל אם התמונה המצ"ב זה באמת אי תנועה ואסור לחצות - למרות שזה מקווקו משני הצדדים?

אני לא רוצה לצאת אדיוט - זה שהוא אדיוט ודרס אותי ורשם דברים סתם - לא אומר שלא עשיתי עבירה - אם זה באמת אי תנועה - רק שאני טוען שזה לא..

טכנולוגיה מתקדמת

פורסם

באיזה עברה אתה מואשם?

אתה יכל לזהות את סעיף העברה (4 ספרות).

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

הפרעה לתנועה/עיכוב תנועה

500 ש"ח קנס ו 4 נקודות.

הפרעת לתנועה בזמן הפניה?

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

תקנות תעבורה

21(ב) כל עובר דרך חייב להתנהג באופן שלא-

(3) יפריע את התנועה ולא יעכבנה;

על סעיף כזה ענין חוקיות הפניה שם, כבר לא כל כך משמעותי.

מה שבעצם השוטר לא רצה להסביר לך, זה שגם אם מותר לפנות שם, זה רק בתנאי שאתה לא גורם לעיכוב תנועה.

אם הפניה שלך גרמה לאחרים לעצור בגללך, אם עד שממול נתנו לך להשתלב ומאחוריך נוצר פקקון - לזה יקרא עיכוב בתנועה.

גם פניית פרסה במקום מותר - מותרת רק אם אתה מסוגל לעשותה מבלי לגרום לעיכוב כלשהו בתנועה. (מה שלא תמיד מצליח לרבים)

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

דבר ראשון, השוטר אמר לי - עברת על אי תנועה אני רושם לך זימון לבית משפטו-7 נקודות

אחכ כשהתעקשתי מולו שזה לא אי תנועה וכו - מסתבר שרשם באמת את הסעיף הזה - למרות שרשם בדוח שחציתי אי תנועה (גם ציין את עניין ההפרעה לתנועה)

אני שוטר צבאי לשעבר, אני יודע מה זה הפרעה לתנועה - אני לא יודע אם בפועל (או מה בית משפט יגיד על זה) לא הפרעתי ממש לתנועה כי היה "פקק" של מכוניות שחיכו כי היה רמזור אדום - המכונית הצמודה אלי מצד ימין הייתה במרחק מספיק כדי שאוכל להשתחל פנימה שמאלה - כדי לא לבלוט עם הטוסיק בנתיב שלי ושמכוניות שבאות מאחורי יוכלו להמשיך בנסיעה (וזה כן חשוב אם מותר או אסור לפנות שם - כי אם אסור אז זה בעיה - אבל אם מותר אז מותר לי גם לעמוד שם ולאותת שמאלה ולהפריע לתנועה שבאה מאחרי - זה משמעותי) אבל לא הפרעתי לתנועה עד כה - כשהתחלף לירוק הרכבים משמאלי התחילו לזוז קצת ואז הרכב השני בנתיה הימני סימן לי שאני יכול ללנסוע - יש לומר ולציין שלא ממש עיכבתי אף אחד - ולא ביצעתי פרסה אלא פניתי לתוך מתחם מעבר לכביש.

דעתכם חשובה לי

חשוב לזכור שמעבר לעבירה - אם הייתה או לא, השוטר התנהג בגסות רוח, הראה חוסר מקצועיות והכי גרוע דרס אותי - מעבר לכל זה, חשוב לי לדעת שמחר כשאני הולך למשטרה - אני אבוא מוכן עם כל העובדות כמו שהן - ואם עברתי עבירה אני לא מתכוון שיבטלו לי מכיוון שהוא דרס אותי - רק חשוב לי לדעת האם אכן עברתי עבירה (שאין לזה מאום עם התנהגות השוטר)

ROAD.jpg

טכנולוגיה מתקדמת

פורסם

יש לי שאלה אליך,

האם יש סימני חיצים על הכביש שממנו הגעת?

הכוונה היא לכביש שממנו אתה מגיע אל הפניה ולא אחרי.

לעניות דעתי אין כל מניע לבצע פניה לשמאל או פרסה במקום (כל עוד אין סימון על הכביש , תמרור האוסר פניה או חץ מצוייר על הכביש המתיר רק נסיעה בקו ישר).

ירון מאיר

פורסם

למיטב הבנתי את הסימונים על הכביש - אין מניעה לבצע פרסה או פנייה שמאלה - השאלה אם השתחלות דרך רכבים שעומדים באדום ואם להיות הוגנים עיכוב של 4 שניות מהרגע שהתחלף לירוק - כדי לעבור גם את הרכב בנתיב הימני (כשאני מבצע פנייה - לא פרסה והשתלבות לנתיב שלהם) נחשבת הפרעה לתנועה.

לתנועה מאחורי לא הפרעתי כי הייתי חצי רכב על אותו אזור חייץ בין המסלולים וחצי רכב בנתיב הזמאלי של המסלו אותו ניסיתי לחצות. באותו רגע גם היה רמזור אדום ומעשית לא הפרעתי לאף אחד - ניסיתי להמנע מהשארות בנתיב שלי ולהסתכן בכך שרכב ייכנס בי מאחור. כשהיה ירוק והתחילו לזוז נפער רווח בין המכונית מימין לי לזו משמאלי בנתיב הימני - הנהג סימן לי בטוב לב להכנס ולעבור - דבר שאני יודע שלא פותר מהפרעה לתנועה - אבל אני לא חושב שבפועל ממש עוכבו הרכבים.

השוטר התנפל עלי וטען לעבירה של פרסה על אי תנועה מצוייר (הוא חזר על המונח הזה כלכך הרבה פעמים שהרגשתי שרק היום למד אותו) - רק אחכ דיבר על הפרעה לתנועה, כשהבין שאני מתעקש להראות לו שזה מקום שמותר לפנייה - למיטב הבנתי

אבל מאיר, נקודה טובה, מחר אני אגש לבדוק ולצלם מזווית רחבה יותר ורחוקה יותר שאין סימונים על הכביש בנתיב הנסיעה שנסעתי לפני הפנייה - מה שאכן יתמוך במה שאמרת - השאלה אם השוטר ניסה להטעות אותי באומרו שזה אי תנועה (התמונה למעלה) ושאסור בכלל לפנות שם כי זה אי תנועה ושהוא לא כולו מצוייר בקו רציף אבל זה בכל זאת אי תנועה שאסור לפנות עליו (אבל במה שרשם כסעיף העבירה - לא התייחס כלל לחציית אי תנועה שזה כמו פס לבן ואכן עבירה שדינה שלילה ובית דין...

טכנולוגיה מתקדמת

פורסם

אני אסביר לך מניסיון אישי מה נקרא הפרעה לתנועה.

לפני מס' שנים נסעתי בשד' הר ציון בת"א מצפון לדרום.

מדובר בכביש רחב לפחות 3-4 נתיבים. התנועה היתה צפופה והתקדמה בטורים. תוך כדי נסיעה קדימה אני רואה שהתנועה בנתיב שמאל מתקדמת מהר יותר, ולכן עברתי לשמאלי כשלפני נסעה משאית. רק כשהגעתי ממש קרוב לרמזור גיליתי שעל הכביש מסומן רק שמאלה ושהרמזור הוא רק שמאלה (לא היו סימנים מוקדמים וגם לא תמרור מתאים). אצלי הרמזור הפך לאדום, בעוד שמימין המשיך הירוק. למזלי הייתי ראשון ברמזור לשמאל. כשהתחלף גם לאלה שבנתיב הימני לאדום, בקשתי מהנהג שמימין לי שיאפשר לי לנסוע לפניו ברגע שיהיה לו ירוק והוא הסכים.

הרמזור התחלף ואני נכנס לנתיב ומתקדם קדימה. במרחק ניכר מהצומת, אך עם קשר עין ברור עמד שוטר שעצר אותי ואת הרכב שנתן לי להשתלב.

אותי האשימו בכך שנסעתי לא בהתאם לסימון (כלומר הייתי חייב לפנות שמאלה ולא להמשיך ישר)

ואת הנהג שמימין לי, האשימו בהפרעה לתנועה בגלל העיכוב של 2 שניות שנתן לי להשתלב.

אין לי מושג מה קרה עם הדו"ח של הנהג מימין,

את שלי ביטלו כיוון שעירערתי. ותיכף אחרי העירעור גם הוסיפו סימון בכביש והוסיפו תמרור מקדים.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

אמיר אותו הדבר קרה לי גם לפני לפני כחודש,

הייתי הראשון ברמזור שמאלה, וביקשתי מהנהג בנתיב הימני להכנס לפניו והוא נתן לי. השוטר שעמד לפניו לא אמר כלום.

מאחורי היה נהג אוטובוס שהתחיל לצפצף בעצבנות :x

• תוכן חדש...