Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6843 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לחבר יש סמוראי 1000.

אז ככה...

הרכב עישן בכמויות אז הוא עשה אוברול שכלל:

-ראש מנוע קומפלט(גומיות ,ישור+מילוי).

-חריטה של הצלינדרים

-התאמת רינגים אובר זייז.

-ועוד כל מיני תופינים.

הכל יצא פיקס למעט העובדה שהוא לא חרט קרנאק כי לא היו שום סימנים המעידים על הצורך הנ"ל.

עכשין לאחר כמה מאות ק"מ הקראנק דופק.

הוא רוצה לפרק קראנק ולחרוט אותו ולהחליף מייסבי החלקה למידה הנכונה החדשה.

האם הוא חייב לפרק את המנוע מהרכב לצורך חריטת קראנק?

האם המקום שחורטים בו קראנק צריך את הבלוק?

למיטב ידעתי לא צריכים לגעת בבלוק.

אנחנו מקווים שלא צריך להוציא מנוע כי זה סרט לא נורמלי(כבד החרא).

בברכהmush

רוצה להצחיק את אלוהים...

ספר לו את התוכניות שלך.

פורסם

רצוי להביא גם את הבלוק לחרט, כדי שיתאים את מייסבי הטלטל , הראשיים ולפעמים גם את הספייסרים שבאים בנפרד.

לא בכול המקרים החריטה מותאמת למייסב החדש, ויש לבצע התאמה.

כך עושים את העבודה נכון. גם אני בחלק מהמקרים לא מסרתי את הבלוק. חרטו לי רק את הקרנק.

מוש, החבר שלך לא חרט צילינדרים. לא ניתן לחרוט על הרכב, ולאחר חריטה צריך להחליף בוכנות, אולי אתה מתכוון להאונינג ?.

האם אתה מוש מחולון שמכר לי את הבלנו ?. היתה לך פעם תמונה אחרת בחתימה.:-P

דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

לא, אני מחיפה.

הוא כן הוריד מנוע בפעם הראשונה.

פשוט , לעשות זאת שוב במידה ולא צריך זה באאאאסה.

יכול להיות שהוא החליף בוכנות. אני ישאל אותו.

לא הבנתי מה הקשר לבין התאמת מיסבי טלטל לבין הוצאת המנוע מהרכב ולא רק את הקראנק.

גם מיסבי ראשים, מה הקשר להוצאת מנוע?

ספייסרים?

איפה?

רוצה להצחיק את אלוהים...

ספר לו את התוכניות שלך.

פורסם

לפי זה > "התאמת רינגים אובר זייז". הוא לא החליף בוכנות.

כתבת "לא הבנתי מה הקשר בין התאמת מיסבי טלטל לבין הוצאת המנוע מהרכב ולא רק את הקראנק." הקשר הוא שאת ההתאמה

מבצע המשפץ על השולחן, בין הקרנק לבלוק ובין הטלטל לקרנק. כאשר הבלוק והטלטלים נשארים על הרכב או במוסך, כיצד יתאים ?.

אגב עד לפני כ-20 שנה אנחנו המכונאים היינו מבצעים את ההתאמה.

ספייסרים הם 4 חצאיי ירח שמותקנים בין הקרנק לבין בית המייסב, תפקידם למנוע מהקרנק לנוע קדימה, אחורה.

בימיי הזוהר של החיפושיות, כאשר רצינו לבדוק מנוע, היינו מושכים את הקרנק מהפולי קדימה אחורה, ולפי החופש ידענו להעריך את מצב הקרנק, כי סביר היה להניח שאם הספסרים השתפשפו, גם הלגרים משופשפים למרות שהקרנק עדיין לא דפק. במכוניות החדשות יותר, הספייסרים באים יחד עם המייסב הראשי של הקרנק כיחידה אחת.

דוד.

פורסם

מנוע 1000 כבד ? בצעירותי הוצאתי מנוע סובארו 1600 GFT (EA71) לבד, בידיים בלי מנוף וגם שמתי אותו בחזרה באוטו אחרי תיקון. שקל איזה 70 ק"ג. המנוע שלך בטח פחות משק מלט.

פורסם
במכוניות החדשות יותר, הספייסרים באים יחד עם המייסב הראשי של הקרנק כיחידה אחת.

דוד.

לא בכל הדגמים, עדיין ניתן למצוא ספייסרים נפרדים מהמייסבים.

נורא מוזר לי התיקון הזה, אפילו לא חצי אוברול שכולל הח' מייסבים. האם נוכל לקבל פירוט מדוייק של החלקים והעבודות שבוצעו?

פורסם

אם בעניין ספייסרים עסקינן, יש לי שאלה קטנה למכונאים הצעירים מגיל 40 ומטה. :-P

מה עושים כאשר אתה משפץ מנוע, ואין להשיג ספייסרים חדשים להתאמה,דחוף לך להוציא את הרכב, ובישנים יש חופש גדול בקרנק ?. :-P

דוד.

• תוכן חדש...