Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6820 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ממממ.... מה מסתתר בתוך האריזה?

zed%20001.jpg

מה זה???

zed%20002.jpg

קליפונייה בום? רד סאונד? קונקורד??? מה זה?!?!

zed%20003.jpg

זה 200 PEAK? באסה. עוד זבל סיני.

zed%20004.jpg

"תוכנן והורכב בארצות הברית", כן בטח...

zed%20005.jpg

הסינים האלה... מה אתם דוחפים קשקושים??

zed%20006.jpg

אפילו החתול שלי מבין על מה הוא יושב.

zed%20008.jpg

אה, לא? :?

מה? :shock:

זה לא סיני? :|

מי? :x

Zed Audio? :shock2:

מי אלה? :mm_eek:

רגע, מה הולך כאן??? :evil:

אי שם בשנת 1983 הוקמה בארצות הברית חברת אודיו קטנה שנשאה את השם "זד אודיו". בעל ומייסד החברה הוא בחור בשם סטפן מנץ אשר בנה את המגבר הראשון בחייו עוד בשנת 1966 כאשר היה בתיכון. הבחור התאהב בעולם ההגברה ויצר יצירות שונות ומשונות עד הקמת החברה בשנת 1983.

במהלך שנות ה 80 וה 90 זד אודיו תכננה וייצרה מגברים לחברות קטנטנות ואנונימיות יחסית כמו RODEK ,ESX, אלפאסוניק ולחברות קצת פחות אנונימיות כמו הייפוניקס, לאנזאר, קדנס, פלאנט אודיו, בוס, קרנץ' ונקמיצ'י.

גם היום, מגברי ה old school שתכנן סטפן לחברות הללו בזמנו נמכרים במאות דולרים כמשומשים ונחשבים לסוסי עבודה ואנדר-רייטדים בעשרות אחוזים.

כל זה הוביל אותי להחלטה שגם אני רוצה מגבר כזה, ואם כבר ללכת על מגבר כזה - למה לא ללכת עד הסוף?

בשבועות האחרונים חרשתי הרבה את האינטרנט, בעיקר בפורומים מארצות הברית (אתם בכלל לא מתראים לכם כמה פורומים יש להם :?).

חיפשתי חוות דעת שליליות על זד אודיו. חיפשתי, באמת שחיפשתי. לא מצאתי ולו מילה רעה אחת עליהם.

באחד הת'רדים מישהו רשם שיש לו מגבר של הייפוניקס מתחילת שנות ה 90 והוא התקלקל. במעבדה השכונתית דרשו עבור התיקון 450$. סטפן, שחבר בהרבה מאוד פורמים, שאל האם 450$ כוללים גם יהלומים. הוא רשם שהוא תכנן את המגבר והוא בטוח שניתן לתקן אותו. הוא ביקש מהבחור לשלוח אליו את המגבר אליו והוא יתקן אותו בחינם.

זד אודיו כבר לא מייצרים מגברים לחברות אחרות. עד לפני כשנתיים הם עוד ייצרו את המגברים של נקמיצ'י, אך לפי מה שאני יודע גם זה הופסק.

סדרת המגברים הנוכחית של זד אודיו כוללת 5 מגברים:

Minilith ו Megalith, שני מונובלוקים בהספק 200 RMS ו 730ב 4 אוהם בהתאמה. Gladius, מגבר שני ערוצים 2X75 ב 4 אוהם. The Deuce, מגבר שני ערוצים 2X200 ב 4 אוהם ו Draconia, מגבר 4X70 ב 4 אוהם.

בחרתי ב The Deuce ("השטן" בעברית תקינה) בגלל הרצון שלי במגבר שני ערוצים חזק ובגלל שאני לא מעוניין להמשיך עם שגעון הבי-אמפינג. מגבר חזק יפצה על הפסד העוצמה של הקרוס.

בכדי לבצע את ההזמנה שלחתי אי-מייל לכתובת המופיעה באתר. כבר למחרת חזר אלי סטפן בכבודו ובעצמו, תוך שהוא מתנצל שאופציית "עגלת הקניות" באתר לא עובדת.

עוד כמה התכתבויות ושאלות והעברתי אליו את הכסף בפאיי-פאל (לא להאמין באיזו קלות). המגבר הגיע כבר לפני כמה ימים והיום אספתי אותו, בהחלט תקופת אספקה יפה בהתחשב בכל החגים שהיו לנו לאחרונה.

המגבר הגיע ארוז יפה כמו שראיתם בתמונות. בנוסף הגיעו כל הברגים, מפתחות אלן בגדלים המתאימים ואפילו בית פיוז ופיוז זכוכית לכבל המתח בשקית נפרדת.

חוברת ההוראות וההתקנה שהגיעה עם המגבר משעשעת בצורה בלתי רגילה. מדובר בחוברת די גדולה ורצינית (28 עמודים) ובה הסבר דוגרי על כמעט כל מושג מתחום האודיו, וניתוץ מיתוס או שניים בכל הקשור לאודיו ברכב.

מעבר לזה, הפירוט שמגיע בחוברת לגבי המבנה הפנימי של המגבר ופירוט הנתונים הוא לא פחות ממדהים.

שווה להיכנס לאתר של זד אודיו ולהוריד את המניואל, רק כדי להבין עד כמה משוגע (לטובה) הבחור וכמה הוא לוקח את העניין ברצינות.

בקיצור חברים, אני מאוד שלם ושמח עם הקנייה הזאת.

לדעתי מדובר באחד המגברים הטובים בעולם שנמכר במחיר מגוחך (יחסי, הכל בחיים יחסי). בלי מותגים, בלי פרסומות ובלי "היפ". פשוט סוס עבודה סופר איכותי מבית טוב. לדעתי אין עוד מגבר בעולם שמשתווה לו מבחינת תמורה לכסף.

אני שמח אם הצלחתי "להכניס תורה" למי שלא הכיר, ולמי שכן מכיר - נה נה בננה :mm_tongue

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• תגובות 52
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

זה באמת נראה כמו זבל סיני זול, אבל לא מסתכלים בקנקן, הא?

תתחדש, נראה באמת מפלצת.

איציק.

פורסם
הקופסה יותר גדולה מהמגבר (ככה נראה).

מן הסתם כדי שהמגבר ייכנס לקופסא היא צריכה להיות יותר גדולה, לא!? :roll:

אחלה מגבר (אני משקר אין לי מושג בכלל איזה מגבר זה אפילו שמכיר קצת את החברה).

תהנה איתו :twisted::lol:

גיא.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

תתחדש ,

נראה פשוט כמו שציוד טוב צריך להיות .

ההפתעה היחידה היא עד כמה הוא אנדרייטד,

מה עם הבי-אמפ? נמאס לך?!

נ.ב.

אני הייתי שם את המגבר על השולחן ומביט בו עד שנמאס, ,ורק אח"כ מתקין אותו.

ZZR

פורסם

המגבר באמת לא כזה מעניין. עיצוב תעשייתי נטו, אבל זה בדיוק מה שיפה בו.

כל הסדרה של זד מעוצבת אותו דבר, ובאחד הפורומים סטפן ביקש שיתנו חוות דעת ורעיונות לשינוי העיצוב. מישהו אמר שהקצוות חדים מדי ועוד מישהו העיר שלדעתו צריך לשנות את הצבעים. הוא אמר שזה ילקח בחשבון :lol:.

לבי אמפ אין לי כוח. הגעתי למסקנה שאני לא משתמש בטיים קורקשן בכלל + אני מאמין שהבנייה החדשה תיתן "סטייג'" כלשהו וכל שישאר הוא משחקי פאזות קטנים.

בכל מקרה זה מגבר מספיק חזק שיוכל להתמודד בנחישות עם מגרעות הקרוס, מה גם שלא שמעתי על שום בעייה עם ה MX33.3 של מורל.

כמה מיסים? 201 ש"ח :wink:

לגבי כמה הוא אנדר רייטד? ב 0.8% עיוות הוא מוציא סביב ה 250 RMS. ממה שהבנתי נראה שיש לו ספק כוח מווסת (Regulated) מה שמבטיח עוצמה אחידה ללא תלות במתח הנכנס.

את המגבר (וכל ההתקנה) אני מקווה לעשות עוד בסוף השבוע הקרוב.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

פשש איתמר שיחקת אותה. רק בזה אני מאמנין ידעתי שיש דברים כאלה. שעולים כסף בגלל שהם באמת טובים.

טוב נו זה כל הסיפור. כמה למה ומה אתה לא מספר אולי חצי פורום אקנה את זה. אתה הראשון ששם את הרגל בבוץ. בואו נירא מה קרוה מזה :)

פורסם

כמה עולה המגבר הנ"ל בחו"ל? כמה בכלל עולה כל מגבר של החברה הנ"ל?

וכמה יצא לך סה"כ כולל מיסים וכו' המגבר ה"יפה" הזה? :twisted:

HU: ADDzest DRX 9255EX / Amp: Audison 4.1K / comp: Focal K2p / Sub: XXLS 10

פורסם

הנה , לכל מי שמעוניין ברכישה של המגבר הנ"ל הוא מוזמן להכנס לקישור הבא, רק שימו לב שבמידה ואתם מעוניינים בשדרוג לבר-ברון צריך לציין זאת בנפרד.

http://www.zedaudio.com/products.html

בנוסף, בגלל שאיתמר הוא מנסה לגרות את הפורום אבל שוכח משהו שהוא הכי חשוב וזה לפתוח את המגבר ולהראות לנו את הקרביים שלו, אז אני אעשה זאת במקומו!

הוא בטוח שמה שמעניין אותנו זה קורות החיים של סטיבן מנץ'.

אם זה באמת מעניין מישהו(לא ברור לי למה)

הנה קישור לקורות חייו של הבחור המוכשר:

http://members.shaw.ca/pferlow/steven_mantz_history.htm

תהנו

inside2.jpg

inside1.jpg

under construction..

פורסם

את האמת, אף פעם לא הבנתי מה זה הביטוי "מגבר דיגיטלי".

לא באתר ולא בחוברת מצויין לאיזה קלאס המגבר משתייך. באחד הפורומים נתקלתי בתגובה של מישהו שאמר שזה לא בדיוק קלאס AB, אבל לא הבנתי למה הוא מתכוון.

במייל הבא לסטפן אני אשאל אותו.

בכל מקרה, נתוני צריכת הזרם שלו סבירים ביותר ואני משוכנע שהם די אמיתיים בניגוד לנתונים יבשים מפוצצים של יצרנים אחרים.

איתמר.

פורסם

יאללה כולם!

לקנות!! ;)

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

• תוכן חדש...