Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6819 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ואם כבר אז אולי להתארגן כמה חבר'ה ולקנות את כל החבילה (כולל ה-BB-ים)?

גם אני רוצה שההיבריד שלי יקבל את הטוב ביותר! מה אני חסר לב?!

HU: Clarion DXZ676USB Comp: Morel Hybrid Ovation MT23

Sub: Kicker CompVR 12" Amp: Soundstream TRA 960.4

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
  • תגובות 52
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מעוניין לדעת לאילו מגברים של Zapco,Mcintosh,Focal,Butler,Audison וכו' אתה משווה אותו (SQ).

אני פשוט מחפש מגבר וזו אופציה מעניינת ביותר!

פורסם
מה שיותר מעניין זה שסטפן כותב באחד ה"מאמרים"- שאלה:"למה ישנם מגברים יקרים להחריד?"= התשובה שלו הייתה" כי הם יכולים", ואז הוא אומר, יכולנו לצפות את זה בזהב, לצפות בכרום ולהוסיף כל מיני אביזרים ויזואלים אבל זה רק עניין של מחיר.

והוא עדיין גובה משהו כמו 45 דולר עבור "שדרוג" של המגברים שלו לרכיבי BB, כאשר המגברי שרת הללו עולים באיזור הכמה דולרים בודדים.

את אותו רכיב של JRC או NJR (מה שבא לכם) הידוע כNJM5532D, אפשר פשוט להחליף בBB-OPA2134 או BB-OPA2604 כי הם זהים מבחינת הקונפיגורציית חיבור, רק נותר להשיג רכיבים כאלו והנה!, שדרגתם את המגבר לBB.

זה יעלה לכם דולרים בודדים ולא 45 דולר.

אגב, הBB-OPA2134 הוא טוב יותר משמעותית(עפ"י TI) מהBB-OPA2604, אז אם כבר לשלם לסטפן 45 דולר לפחות שהיה מתקין את הOPA2134.

הנה, אפשר לקנות פה 10 רכיבים כאלו ולהתחלק (מישהו אמר קניה קבוצתית?):

http://cgi.ebay.com/PACK-OF-10-OPA2134PA-OPA2134-ICs-CHIPs_W0QQitemZ300120494469QQihZ020QQcategoryZ4663QQrdZ1QQssPageNameZWD1VQQcmdZViewItem

אגב, אם כבר שדרוג אז למה להסתפק בOPA2134(שהוא מעולה),הוא הרי דואלי.

במקום זה אפשר ללכת על רכיבי "היי-אנד" סינגלים כמו הOPA627 או הAD797, ופשוט לקנות מתאם לחיבור זהה ל2134 או ה2604.

הנה:

http://cgi.ebay.com/Dual-to-Single-Opamp-PCB-OPA2604-2132-to-OPA627-AD797_W0QQitemZ290169843845QQihZ019QQcategoryZ113484QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem

הוא מוכר מתאם כזה, והוא גם מציין שהוא יכול לצרף OP-AMPS סינגלים כפי שהוא גם ממליץ על אותם רכיבים שהזכרתי.

הכל אפשרי:).

ואופס אין אחריות יותר...

פורסם
על איזה אחרית מדובר?

ומה הקשר מגבר פוקל ליד מקנטוש? זה לא קרוב. זפקו גם טיפה רחוק מהמקינטוש.

באם אתה מחליף את הטרנזיסטורים בעצמך, האחריות של ZED תפוג.

לגבי המקינטוש/פוקל/זפקו:

אין לי נסיון עם זה ועם זה (בעיקר קריאה בפורומים בחו"ל), ככה שדעתך על המגברים הנ"ל מעניינת. במיוחד שבמחיר משומש המקינטושים נמכרים במחירים לא רעים בכלל (בחו"ל).

אותי מעניינת השוואה של ה ZED הנ"ל למקינטוש בעיקר.

פורסם

לא היה לי ניסיון עם זאפקו, פוקל,מקינטוש. אבל מקריאה בפורומים בחול הבנתי שפוקל וזפקו זה לא קרוב למקינטוש. זה לא אומר ש זאפקו ופוקל זה מגברים רעים, הם מעולים.

האם יש בכלל אחריות אם אתה קונה את זה בחול או דרך האתר?

פורסם
באם אתה מחליף את הטרנזיסטורים בעצמך, האחריות של ZED תפוג.

לגבי המקינטוש/פוקל/זפקו:

אין לי נסיון עם זה ועם זה (בעיקר קריאה בפורומים בחו"ל), ככה שדעתך על המגברים הנ"ל מעניינת. במיוחד שבמחיר משומש המקינטושים נמכרים במחירים לא רעים בכלל (בחו"ל).

אותי מעניינת השוואה של ה ZED הנ"ל למקינטוש בעיקר.

זה לא טרנזיסטורים אלא מגברי שרת, דבר שני גם אם הייתה אחריות מה היית בדיוק עושה? שולח את המגבר במשלוח אוויר ומשלם 100 דולר מינימום לכל כיוון?

ובלי שום קשר לרוב ב99.9% מהמקרים האחריות אינה בינלאומית.

דבר נוסף, המגברים של מקינטוש ממש לא נמכרים במחירים "נוחים" אם 1200-1300 דולר(חדש) או 700-800-900 דולר (משומש במצב MINT) זה נוח בשבילך אז לבריאות.

הZED עולים +- 350-400 דולר שהם בערך שליש מהמגבר הכי זול של מקינטוש.

לגבי טוב או לא?

אני בטוח שמקינטוש לא יאכזב, ואני גם משוכנע שZED לא יאכזב.

לגבי הפוקאל? אולי הדואל מוניטור מתאים בקטגוריה אבל השאר לא.

כנ"ל גם הZAPCO פחות מסדרות הקומפוטישן אין על מה יותר מידי לדבר.

under construction..

פורסם
זה לא טרנזיסטורים אלא מגברי שרת, דבר שני גם אם הייתה אחריות מה היית בדיוק עושה? שולח את המגבר במשלוח אוויר ומשלם 100 דולר מינימום לכל כיוון?

ובלי שום קשר לרוב ב99.9% מהמקרים האחריות אינה בינלאומית.

דבר נוסף, המגברים של מקינטוש ממש לא נמכרים במחירים "נוחים" אם 1200-1300 דולר(חדש) או 700-800-900 דולר (משומש במצב MINT) זה נוח בשבילך אז לבריאות.

הZED עולים +- 350-400 דולר שהם בערך שליש מהמגבר הכי זול של מקינטוש.

לגבי טוב או לא?

אני בטוח שמקינטוש לא יאכזב, ואני גם משוכנע שZED לא יאכזב.

לגבי הפוקאל? אולי הדואל מוניטור מתאים בקטגוריה אבל השאר לא.

כנ"ל גם הZAPCO פחות מסדרות הקומפוטישן אין על מה יותר מידי לדבר.

מגברי כן שרת, התבלבלתי (אני משתמש בהם בדיוק בבניית מגבר diy לבית).

את המקינטושים אפשר למצוא משומשים גם ב 500 (4x100W).

4x50W אפשר למצוא גם ב 200-250.

דווקא בפורומים בחו"ל מדברים על ה C2K מול המקינטושים אם כי מחירם מאד גבוה אפילו יחסית למקינטוש (יש כאלו שמנסים למכור משומשים ופשוט לא מוכרים!).

אם אתה מתייחס ל ZED באותה קטגוריה כמו המקינטוש אז כנראה שהוא באמת טוב כמו שנאמר (ושווה כל גרוש).

עם המשלוח והמס המחיר הוא פשוט נמוך והמגברים שאפשר למצוא בארץ במחיר זה (אפילו משומשים) פשוט על הפנים.

• תוכן חדש...