Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

Bridgestone POTENZA RE070 - דרושה חוות דעת

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6769 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כידוע, מדובר בצמיגי "חצי סליקס" שמייצרת ברידג'סטון במיוחד ובבלעדיות לרכבי ה STi וה EVO.

בבעלותי STi שהגיעה עם דגם ישן יותר וקיצוני פחות - RE040. החלפתי אותם לSP9000 של DUNLOP (חדשים - 25/07) לאור איבוד תכונות הגומי (התייבשות) של הצמיגים ברכב. לאחר כעשרה (10) קילומטרים, הסתובבתי בחזרה לאנטון (יפו) וביקשתי ממנו מייד להחזיר את הברדיג'סטונים. ההבדל ביציבות הרכב, ואפילו משום מה בעוצמת האחיזה היה עצום לטובת הקודמים. התאכזבתי מאוד מהדאנלופים, וכשהם היו מחוץ לג'אנט, הבנתי את פשר העניין. לחיצה קלה בעזרת היד על הדאנלופים עיוותה את מבנה הצמיג כולו, ולעומת זאת הפעלת כוח חזקה ככל שהייתה פשוט לא "הזיזה" לברידג'סטונים והם נשארו ושמרו על המבנה בצורה מדהימה. כמובן שלחוזקו הפנומנלי של הצמיג ישנו חיסרון גדול שמתבטא בנוחות הנסיעה ובספיגת מהמורות היישר לתוך תא הנוסעים - אבל למי זה אכפת - זו STi...

בכל אופן, לאחר שהתחלתי לחקור את דגמי POTENZA השונים - כנראה שאלך על ה 070- שהוא צמיג תקני שמגיע עם הרכב מהחברה - מדגמי STi 2004.

תגובות הערות במיוחד חסרונות שאתם מכירים לגבי הצמיג - בברכה.

תודה, סימון.

bs_potenza_re70_ci2_l.jpg

SPL - 143.6DB

"

פורסם

כידוע, מדובר בצמיגי "חצי סליקס" שמייצרת ברידג'סטון במיוחד ובבלעדיות לרכבי ה STi וה EVO.

אז זהו שלא. הם אפילו לא "1/4 סליקס".

כמובן שלחוזקו הפנומנלי של הצמיג ישנו חיסרון גדול שמתבטא בנוחות הנסיעה ובספיגת מהמורות היישר לתוך תא הנוסעים - אבל למי זה אכפת - זו STi...

גם לי זה לא אכפת(ד"א בכל רכב שאני נוהג לנהוג). אבל צמיגים איכותיים ואוחזים, אמורים להיות בעלי גומי רך, ולספוג את

זעזועי הכוחות החזקים מאוד ברכבים בהתאמה. אם לא הם יקפצו ויתנתקו, בייחוד ברכבי ספורט עם בולמים "קשים".

בכל אופן, לאחר שהתחלתי לחקור את דגמי POTENZA השונים - כנראה שאלך על ה 070- שהוא צמיג תקני שמגיע עם הרכב מהחברה - מדגמי STi 2004.

ארץ, זבת/חלב/ודבש, רחוקה שנות אור, מהיום בו רכבים יצאו "מהחברה" נעולים בצמיגי חצי-סליקס, וחבל.

תגובות הערות במיוחד חסרונות שאתם מכירים לגבי הצמיג - בברכה.

אין לי ניסיון איתו, ובכל זאת אוכל לתרום קצת.

שלום,

קודם כל לגבי הדנלופים, אין לי בכלל מה להגיד, חוץ מ-סתם צמיגים ז--... וכבדים.

שלא תבין אותי לא נכון, אבל לדעתי אתה צריך לדעת את כל הנתונים האפשריים לגבי הדגם, והנה המעט שברשותי:

דגם הצמיג POTENZA RE070 הוא בעל דרגת ביצועים Ultra High Performance Summer

ובגלל ה"קיץ" זה אומר שאין לו שום קצה קשר לסליקס, ולדעתי טוב שכך, בעקבות החורף שבפתח

ואל תטעה טעות מרה, ותחשוב שצמיגי חצי-סליקס אמיתיים, טובים גם לחורף, בעקבות הקצת חריצים שיש להם.

וד"א לדעתי הם נהדרים, הפרופיל שלהם נראה ממש מצוין, והנתונים טובים, אבל ה-.T.W לא נמוך, וזה אומר, שהאחיזה

לא מעולה. (צמיגים שבאים מהחברה, חייבים להיות בעלי .T.W גבוה, כדי שלא ישחקו אחרי זמן לא ארוך)

ישנם הרבה יותר טובים לפי דעתי, כמו למשל- Toyo Proxes T1R/S

קישור ל-Toyo

http://www.1010tires.com/tire.asp?tirebrand=Toyo&tiremodel=Proxes+T1R

קישור ל-Bridgestone

http://www.tirerack.com/tires/tires.jsp?tireMake=Bridgestone&tireModel=Potenza+RE070

בכל מקרה, אני מאחל לך בהצלחה, במציאת צמיג מבוקשך. :wave2:

אדרנלין-מאוקטן בשביל זה אנחנו כאן!.ספורט-מוטורי? אותו תירוץ מונוטוני חוק זה חוק! וספורט זה ספורט,וזה רק ספורט.:x רוצים שיפור? רוצים שיפור? תוציאו מהבאגז' את הבוקסות של ההופעה!:screwy:"תעזבו" תמדינה הישראלים ברמה הכנסת דפוקה

פורסם

כל מה שאמר זה שמעלי רק ההיפך ;-)

צמיגים מצויינים, אומנם לא חצי סליקס אבל נחשבים בחצי הדרך בין צמיגים רגילים לבין הסליקים למניהם.

ה TW שלהם הוא בדיוק חצי משל הטויו T1R, הגודייר F1 וכו. 140 לעומת 280. זה לא אומר המון כיוון שחלק גדול מצמיגי הבריגסטון הם בעלי TW דומה, למעשה רוב צמיגי הפוטנצה למניהם ואפילו הטורנזה הנחותים מהם.

בסקר שמופיע פה:

http://www.tirerack.com/tires/surveyresults/surveydisplay.jsp?type=UHP&VT=null&sortValue=6

ניתן לראות כמה טובה נחשבת אחיזתם ביבש, מקום שלישי מכולם. אבל מצד שני האחיזה ברטוב... ממש לא מזהירה.

קיצור בחירה מצויינת וצמיגים נהדרים, למזג אוויר יבש וכביש ללא מים...

פורסם
כל מה שאמר זה שמעלי רק ההיפך ;-)

צמיגים מצויינים, אומנם לא חצי סליקס אבל נחשבים בחצי הדרך בין צמיגים רגילים לבין הסליקים למניהם.

ה TW שלהם הוא בדיוק חצי משל הטויו T1R, הגודייר F1 וכו. 140 לעומת 280. זה לא אומר המון כיוון שחלק גדול מצמיגי הבריגסטון הם בעלי TW דומה, למעשה רוב צמיגי הפוטנצה למניהם ואפילו הטורנזה הנחותים מהם.

בסקר שמופיע פה:

http://www.tirerack.com/tires/surveyresults/surveydisplay.jsp?type=UHP&VT=null&sortValue=6

ניתן לראות כמה טובה נחשבת אחיזתם ביבש, מקום שלישי מכולם. אבל מצד שני האחיזה ברטוב... ממש לא מזהירה.

קיצור בחירה מצויינת וצמיגים נהדרים, למזג אוויר יבש וכביש ללא מים...

בדיוק!

בכל מקרה מנסיון אישי, צמיג פנטסטי.

במידה וןאת זקוק לעזרה במציאת רביעיה אשמח לסייע בה"פ.

הייתי אומר שזה די הצמיג האולטימטיבי ל-STI ועושה לה ממש טוב.

ואם אתה יודע לנהוג אז גם בחורף תסתדר בקלות.

פורסם

כבר נכתב מספיק לכן לא ארחיב ורק אחזק את ההמלצות.

נסעתי ב- STI עם 070 שנה שלמה (אפריל עד אפריל) והם מומלצים ביותר!

האחיזה ביבש אכן מעולה. ברטוב הופתעתי לטובה כשגיליתי שאוחזים טוב יותר משחשבתי.

שי

פורסם

כנראה שניסוח ההודעה שלי גרם למגיב הראשון להניח שאני די בור בנסיון עם צמיגים - אז לא..

הקביעה שלך לגבי גומי רך שאוחז טוב - נכונה עד לרגע שבו אתה מניח ששכבת ה TREAD היא זו שתקבע את איכות הנסיעה. איכות הנסיעה תקבע אך ורק בהתאם למבנה הצמיג, ולכמות הפלדה ממנה הוא בנוי. צמיג חזק יותר - יציב יותר (לאו - דווקא אוחז יותר - למרות שבד"כ די הגיוני שצמיג בעל מבנה חזק יהיה כזה שיגיע גם עם גומי רך, אני מעריך עד ל 180TWׁ).

בהודעתי הפרדתי בין שני מונחים שונים אך חשובים באותה מידה - אחיזה, ויציבות כתוצאה ממבנה הצמיג.

הגומי של ה RE070 מצויד ב 140TW - כאמור, זוהי רמת TREADWEAR גבוהה למדי, ומצביעה על שחיקה גבוהה של הצמיג - מה שאומר שהוא אוחז מעולה, ובעל גומי רך. (TRACTION - A).

לגבי החורף - זו בדיוק הבעיה. חריצי הניקוז של הצמיג, במיוחד בדפנות שלו - מינימליים כדי ליצור אחיזה מרבית בקיץ - אך זהו חסרון לא קטן בחורף - ואני מתלבט מה לעשות עם זה... מצד שני - לעזאזל - סחיפות כוח, STi...

למרות שבחוו"ד שב TIRERACK הבנתי שהאחיזה ברטוב לא כל כך גרועה, ואפקט הציפה אף הוא סביר ולא גרוע...

האמת היא שהיום חשבתי על אופציה שמקרבת את הרכב שלי לדגמי ה DCCD.

הצמיגים הקיימים הם 4 יח' של POTENZA RE 040 - שני האחוריים הם המקוריים שהגיעו מהחברה (ייצור 60/01) - יבשים וסדוקים בטירוף - והקדמיים מתאריך ייצור 45/06 - כלומר חדשים יחסית. מצב הגומי - כ 60% שחיקה.

אני אוהב את הרכב כשהוא נוטה יותר להיגוי יתר מאשר למצב של איזון ובטח ובטח מאשר לתת היגוי. חשבתי על זה - ואם אחליף את כולם לצמיגים זהים שאוחזים בטירוף - הרי שהתנהגות הרכב תשתנה (לטובה, אך לפחות מהנה:)) - ואני ממש אוהב את איזון הרכב הנוכחי (נטיה קלה להיגוי יתר בשל אחיזה עדיפה של הקדמיים). בשורה התחתונה - חשבתי על להתקין רק שני צמיגים -על הסרן הקדמי בלבד - וכך להיפתר מהצמיגים הישנים והסדוקים - ולקבל אחיזה פנומנלית מקדימה, ומעט פחות אחיזה מאחור (ביחס לקדימה) - ובכך לשמר את איזון הרכב הנוכחי, ואף להגדיל את נטייתו להיגוי יתר.

מה אתם אומרים?

carsq, shay 555, senda?

SPL - 143.6DB

"

פורסם

יהודה שלום,

הצמיג הספציפי הזה מגיע במידה אחת בלבד - והיא 225/45/17 - מכיוון שהוא ייעודי לדגמי STi של סובארו, לכן אני מניח שהוא לא יתאים לרכב אחר באופן כללי ולמרצדס בפרט. צמיג ספורטיבי לאו בהכרח נועד לרכב ספורטיי - הוא פשוט מספק אחיזה טובה יותר תודות לגומי רך יותר, ויציבות טובה יותר תודות למבנה חזק יותר של הצמיג. אלו כמובן באים על חשבון נוחות הנסיעה, וכיס הלקוח, שנדרש להחלפות צמיגים בתדירות גבוהה יותר בשל שחיקה גבוהה יותר של הצמיג.

ישנם לא מעט דגמים אחרים של סדרת POTENZA שיכולים להתאים לרכב שלך. תנסה את RE 050, או 040 שמותקן אצלי כרגע - הצמיג מדהים.

סימון.

SPL - 143.6DB

"

פורסם
כנראה שניסוח ההודעה שלי גרם למגיב הראשון להניח שאני די בור בנסיון עם צמיגים - אז לא..

מה אתם אומרים?

carsq, shay 555, senda?

זה בסדר, אנחנו לא חושבים שאתה בור, אם כבר זה שחושב שגומי רך סופגים את הזעזועים ואמורים לא לקפוץ ;-)

אני בדרך כלל תומך גדול בשיטה שלך, הרבה אחיזה מקדימה, מעט אחיזה מאחור. ככה גם יראה הרכב שלי בתחרות הדריפט הקרובה, עם הפוטנצה E70 של שי ;-)

אבל מצד שני הרכב שלך הוא בעל הנעה 4*4, לפי הידוע לי, רכבים כאלו אמורים להיות עם צמיגים זהים בכל הסרנים, השאלה היא אם זה לא יפגע ברכב שלך ובדיפרנציאל ??

זו שאלה שמתאימה יותר לאנשי האיוו והסובארו למניהם :-)

פורסם

SENDA, לא ידעתי שהצמיגים של שי הגיעו אליך... גנב!

רציתי אותם לימים עליזים...

:)

בכל אופן,

אכן עלול להגרם נזק למערכת ההנעה.

פורסם

לא סתם שהצמיגים של שי הגיעו אלי, אלא בכפול

הסט של הפאלקן היבשים סייע לאחוריים להחליק, והקדמיים יסייע לקדמיים ללכת למקום הרצוי :-)

גנב גנב, אבל עם פוטנצה :!:

פורסם
לא סתם שהצמיגים של שי הגיעו אלי, אלא בכפול

הסט של הפאלקן היבשים סייע לאחוריים להחליק, והקדמיים יסייע לקדמיים ללכת למקום הרצוי :-)

גנב גנב, אבל עם פוטנצה :!:

היו לי גם רביעיה (גמורה לגמרי), שאולי (אולי אולי) עדיין בהישג יד...

:)

• תוכן חדש...