Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלה הקשורה לדיזל ובנזין

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6889 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום..

השאלה שלי היא כזאת

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=1011959&postcount=11

אני הבנתי שבדיזל כוחות הסוס של המנוע מגיעים בסל"ד נמוך יותר מבבנזין .... ולפני כמה זמן ראיתי בתכנית אחד שהסביר שמנוע שמקבל את הכוחות סוס בסל"ד גבוה זה יתרון ושזה הכי טוב... השאלה שלי איך זה יכול להיות?

ההגיון שלי אומר שמנוע שמנצל את כוחות הסוס שלו בסל"ד נמוך גם מאיץ יותר מהר וגם המנוע יותר נשמר...

פורסם

כוחות סוס הן למעשה חישוב של מומנט ביחס לסל"ד נמדד.

מה שנמדד בפועל הוא המומנט בסל"ד נתון, בדיזל לא ניתן להגיע לסל"דים גבוהים עקב משקל גבוה של החלקים הנעים בתוך המנוע. כיום הטכנולוגיה מאפשרת ייצור של חלקים קלים יותר ומאוזנים יותר ולכן אט אט רואים שיפור קל בסל"ד אליו מסוגל להגיע מנוע דיזל.

מאחר ואופי הפעולה של דיזל מאפשר דחיסה ביחס גבוה מאוד - הוא נציל יותר ולכן כן מספק יותר כח (מומנט) בסלד נמוך.

בטכנולוגיה של היום מנוע טורבו דיזל במסילה משותפת, בנפח 1.6 ל', מייצר יותר מומנט ממנוע 2 ליטר בנזין - וגם בסל"ד יותר נמוך.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אז יותר משתלם למשל לקנות מגאן 1.5 דיזל במקום 1.6 בנזין.אותו מחיר,אבל קצת יותר כח ויותר חיסכון.לא?

(המחיר לפי וואלה!רכב)

פורסם
אז יותר משתלם למשל לקנות מגאן 1.5 דיזל במקום 1.6 בנזין.אותו מחיר,אבל קצת יותר כח ויותר חיסכון.לא?

(המחיר לפי וואלה!רכב)

"קצת" יותר כח...

אם תשווה נתונים 1:1, לרנו מגאן סדאן 1.5DCI יש 20.4 קג"מ ב 1900 סלד. לגרסת הבנזין המקבילה יש 15.4 קג"מ ב 4250 סל"ד.

צריכת הדלק הממוצע של הבנזין עומדת על כ 10.5 ק"מ לליטר בעוד זו של ה DCI עומדת על 19 ק"מ לליטר.הביצועים מ 0 ל 100 קמ"ש הם לטובת ה DCI (בגלל שהיא ידנית, אל תשכח...).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
"קצת" יותר כח...

אם תשווה נתונים 1:1, לרנו מגאן סדאן 1.5DCI יש 20.4 קג"מ ב 1900 סלד. לגרסת הבנזין המקבילה יש 15.4 קג"מ ב 4250 סל"ד.

צריכת הדלק הממוצע של הבנזין עומדת על כ 10.5 ק"מ לליטר בעוד זו של ה DCI עומדת על 19 ק"מ לליטר.הביצועים מ 0 ל 100 קמ"ש הם לטובת ה DCI (בגלל שהיא ידנית, אל תשכח...).

איציק

המחיר שלה גבוה ב10 אלף(לפי מוטוקאר),לכן אמרתי קצת.הכוונה היא האם שווה להוסיף את הסכום הנ"ל ולחכסוך בהמשך על דלק ולהנות מיותר כח.

כבר הבנתי שהתשובה היא כן.

• תוכן חדש...