Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6916 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קניתי סובארו בי 4 שנת 2005, והכל בבדיקה יצא מצוין, ללא הערות יוצאות דופן, לבדוק טיימיניג וכאלה.

עכשיו אחרי כמה ימי נסיעה שמתי לב שבשילוב לd מ R ההילוך משתלב עם מכה די מעצבנת, אבל בשילוב למשל מ N לD

המכה הרבה הרבה יותר קטנה ובקושי מורגשת.

יש למישהו מושג מה יכולה להיות הבעיה? ואם זה משהו משמעותי שכדאי לתקן?

אם זה תושבות גיר, האחריות של הרכב מכסה את התיקון? כי הרכב עדיין באחריות, נשאר עוד חודשיים עם לסיום השלוש שנים, ואני רוצה להספיק בחודשיים לתקן את הבעיה.

ועוד שאלה, אם למישהו גם יש סובארו בי 4 שנת 2005 זה יעזור, כשאני עוצר ברמזור למשל, ואז מתחיל לסוע, אני עוזב את הברקס האוטו נוסע ממש לאט קדימה, ואחרי בערך חצי שניה מרגישים שמשהו נכנס לפעולה והרכב מתחיל לסוע יותר מהר(מדובר רק על הנסיעה של האוטו כשעוזבים את הברקס-כשעדיין לא לחצתי על דוושת הגז).

זה בעיה? או שככה זה אמור להיות? כי פשוט אף פעם לא היה לי רכב 4X4, ואני לא יודע, אולי זה ככה ברכב הזה.

תודה לעוזרים.

פורסם

קח את הרכב למורשה לבדיקת מחשב, יכול להיות שתתגלה איזשהיא תקלה.

בגיר תבדוק שמן גיר ומתי הוחלף (לא ציינת כמה ק"מ עבר הרכב) אם בכלל

לגבי התושבת - זה חלק שמתבלה עם הזמן וטבעי שיצטרך החלפה, זה תלוי גם באופן הנסיעה של הבעלים הקודמים. בגדול לא נראה לי שיחליפו לך את התושבת במסגרת האחריות.

פורסם

הרכב עבר 88 אלף ק"מ, לפני יומיים הכנסתי את האוטו לטיפול 90 אלף, שבו הוחלף, שמן מנוע, נוזל בלמים,נוזל קירור, ברקסים, פלאגים (כן, שנת 2005 עם פלאגים), נוזל וישרים וכל מיני תוספים לא מעניינים ובטח גם לא כל כך חשובים, והתגלתה לה נזילה קטנה מהגיר, מהבקוקס של הגיר יותר נכון(ככה אומרים את זה? בקוקס? ככה המכונאי אמר לפחות..) הוחלפה גומיה שפתרה את בעיית הנזילה, ושאלו אותי אם על הדרך להחליף גם שמן גיר, הסכמתי, אז גם הוחלף שמן גיר על הדרך.

ודרך אגב, 2000 ש"ח זה מחיר יקר לטיפול הנ"ל..? כי זה מה ששילמתי, ולעומתי חבר שלי עשה כמעט את אותו הטיפול במאזדה 3, במוסך מרכזי של מאזדה, אבל החליף 4 ברקסים ולא רק שניים, ושילם רק 1500 ש"ח.

עוד שאלה, קיים מחשב בגיר? זאת אומרת שאפשרי לחבר את הגיר למחשב ולסרוק לתקלות? או שזה קיים רק במנוע?

פורסם
הרכב עבר 88 אלף ק"מ, לפני יומיים הכנסתי את האוטו לטיפול 90 אלף, שבו הוחלף, שמן מנוע, נוזל בלמים,נוזל קירור, ברקסים, פלאגים (כן, שנת 2005 עם פלאגים) לא מבין מה אתה מתפלא, לכל רכב עם מנוע בנזין יש פלאגים. , נוזל וישרים וכל מיני תוספים לא מעניינים ובטח גם לא כל כך חשובים - דווקא נוזל ווישרים וחלקים נלווים אני לא מסכים שיוסיפו לי במורשה, בכסף שגבו לך על מילוי נוזל שמשות, היית יכול לקנות ג'ריקן של אותו החומר ולמלות לבד, והתגלתה לה נזילה קטנה מהגיר, מהבקוקס של הגיר יותר נכון(ככה אומרים את זה? בקוקס? ככה המכונאי אמר לפחות..) הוחלפה גומיה שפתרה את בעיית הנזילה, ושאלו אותי אם על הדרך להחליף גם שמן גיר, הסכמתי, אז גם הוחלף שמן גיר על הדרך. ווידאת שמזגו את השמן המתאים ובכמות שצריך? אם יש לך מדיד, תבדוק אם יש חוסר/עודף שמן.

ודרך אגב, 2000 ש"ח זה מחיר יקר לטיפול הנ"ל..? כי זה מה ששילמתי, ולעומתי חבר שלי עשה כמעט את אותו הטיפול במאזדה 3, במוסך מרכזי של מאזדה, אבל החליף 4 ברקסים ולא רק שניים, ושילם רק 1500 ש"ח. אתה מחזיק רכב עם הנעת 4X4 ושנמצא בקבוצה אחרת מהמאזדה 3. אל תתפלא לגבי המחירים, להחזיק B4 יהיה יקר יותר מאשר מאזדה 3 כשמדובר על מורשה.

עוד שאלה, קיים מחשב בגיר? זאת אומרת שאפשרי לחבר את הגיר למחשב ולסרוק לתקלות? או שזה קיים רק במנוע? אפשר לסרוק גם תקלות במחשב של תיבת ההילוכים בתנאי שזה רכב אוטומטי ולא ידני

. . . .

פורסם

האמת שלא וידאתי אם מזגו בכמות הנכונה, סמכתי על המכונאים במוסך מורשה שהם יודעים מהי הכמות המדויקת שצריך למלא בגיר.

וזה לא נכון שבכל רכב בנזין יש פלאגים, למשל בסובארו בי 4 שנת 2006 ומעלה,( המנוע עם ה165 כ"ס)-לפי האחראי מוסך, אין פלאגים, וגם במאזדה 6 של אחי וב3 של אותו החבר, אין פלאגים.

פורסם

אתה מתאר מכה בשילוב הילוך וגם רכב שממהר קדימה כשאתה עוזב את דוושת הבלם.

על כמה עומד מד הסל"ד כשאתה בניוטראל (N) ?

וזה לא נכון שבכל רכב בנזין יש פלאגים, למשל בסובארו בי 4 שנת 2006 ומעלה,( המנוע עם ה165 כ"ס)-לפי האחראי מוסך, אין פלאגים, וגם במאזדה 6 של אחי וב3 של אותו החבר, אין פלאגים.

לא צריך להאמין לכל הומלס תמהוני שמסתובב ליד מוסך וטוען שהוא האחראי.

פורסם

התוכל להסביר איך זה שאין במכוניות שציינת פלאגים?

אני מניח שאתה יודע פלאג = מצת !

אז אם אין מצת, איך המנוע של המכוניות הללו שציינת מתניע? או איך המנוע שלהן בכלל עובד?

הרי אם אין פלאג (מצת) אין ניצוץ, נכון?

נראה לי שעדיף לך לרשום ביו טיוב How Engine Work

ותראה כמה סרטונים של מנוע בנזין עם פלאגים (שוב מצת).

במכוניות שציינת אמורים להיות 4 פלאגים (מצתים) אם אין... הרי שהם לא מתניעות ?:lol:

פורסם

לגבי התחושה של ההשתלבות בעמידה. בB4 יש שלושה תכוניות נהיגה.

1) מצב תפעול ידני (טיפטרוניק) 2) מצב ספורט- כאשר אתה מסיט את הידית לצד שמאל ולא מוריד מעלה/מטה, הגיר ממשיך להעביר אוטומטית את ההילוכים רק שהוא מושך הילוכים, לא מעלה הילוך כל עוד ההגה לא מיושר ועוד מספר פעלות שונות. 3) חיסכון-המצב שבו לדעתי אתה נמצא רוב הזמן במצב זה כאשר אתה נמצא המצב עמידה, כאשר אתה לוחץ על דוושת הבלם הגיר לא משולב עם המנוע ועל כן ברגע שבו אתה מוריד את הרגל מדוושת הבלם הגיר משתלב שוב.

לגבי המכה, שווה לדעתי לבדוק את זה במוסך, תבדוק אם זה נמצא גם בB4 אחרות.

הדלתא חוזרת! (לא הרומנית, האמיתית)

פורסם

ציינת שבטיפול הוחלף השמן בגיר , אבל לא ציינת אם התופעה של המכה היתה עוד לפני הטיפול או שהגיעה בעקבות הטיפול .

נקודה למחשבה .

פורסם

אוקיי אולי הייתי צריך לנסח את זה אחרת, ברור שיש מצתים, בלי מצת אין מה שיבעיר את תא הבעירה, ויגרום לפיצוץ שדוחף את הבוכנות למעלה ולמטה, פשוט במכוניות שציינתי, הפלאגים הם לא ברי החלפה, בגלל זה כנראה האחראי מוסך שאל אותי איזה שנה האוטו, כדי לדעת אם צריך להחליף פלאגים, וציין שב2006 כבר לא מחליפים.

בקשר בעיה שלי, איך אני מעביר את הרכב ממצב חסכוני למצב רגיל?

פורסם

אוקיי עכשיו שבדקתי את זה, זה באמת נכון, כנראה שכשאני עוצר, ההילוך לא משולב, כי כשאני שם את הגיר על מצב טיפטרוניק או ספורט, אין את הבעיה הזאת, איך אני מאפס את המחשב,שבמצב הרגיל של הגיר, הוא לא יהיה על מצב חסכון, וההילוך כן ישולב גם כשאני עוצר?

פורסם
קניתי סובארו בי 4 שנת 2005, והכל בבדיקה יצא מצוין, ללא הערות יוצאות דופן, לבדוק טיימיניג וכאלה.

עכשיו אחרי כמה ימי נסיעה שמתי לב שבשילוב לd מ R ההילוך משתלב עם מכה די מעצבנת, אבל בשילוב למשל מ N לD

המכה הרבה הרבה יותר קטנה ובקושי מורגשת.

יש למישהו מושג מה יכולה להיות הבעיה? ואם זה משהו משמעותי שכדאי לתקן?

התופעה בשילוב בין R ל D מורגשת יותר כאשר הרכב חם או קר ? (או שאין הבדל)

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אין למישהו תשובה בשבילי?

יש אפשרות להעביר את הגיר של סובארו בי 4 למצב רגיל, ולא מצב חסכוני שבו כשאר הרכב עוצר, ההילוך לא משולב?

אם כן, אודה לעוזרים.

• תוכן חדש...