Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

למי זכות קדימה במצב הבא?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6907 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

להבנתי לרכב העליון, הוא פונה מימין לימין והשני פונה שמאלה לנתיב הימני של הרכב העליון, מה שיגרום להפרעה לרכב העליון.

בפועל, מי שייכנס ראשון לצומת(ע"ע "החוצפן" או "הנדחף") צריך לקבל אוטומטית את הזכות כדי למנוע תאונה.:cry:

מדינה חצופה, זאת.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

החוצפן הנדחף ייכנס ראשון ויהיה בטוח שהזכות היא שלו, זה קורה במדינות עולם שלישי מבחינת תרבות הנהיגה (לצערי ההגדרה כוללת את ישראל)

במדינה מתוקנת יש חוק הקובע כי,רכב הפונה ימינה בצומת ,זכותו לפנות ראשון על פני רכב שפונה שמאלה

ולכן זכות הקדימה היא של הרכב העליון שפונה ימינה בצומת הנ"ל

פורסם

רכב הפונה שמאלה צריך לתת זכות קדימה. זה החוק.

בתמונה שלך יש רכב (למטה) שפונה שמאלה.

והרכב שממול (למעלה) פונה ימינה אז הרכב שלמטה צריך לתת את זכות הקדימה.

פורסם

לא נכון!

מידרג הציות קובע שכשיש תמרורים הם בעדיפות על כללי זכות הקדימה.

במקרה שלהלן אין משמעות למי פונה ולאן אלא:

הראשון שנכנס לצומת הוא יחשב כ"תנועה החוצה" ולכן הנהג השני יאלץ לתת לו זכות קדימה.

פורסם

לדעתי,זכות הקדימה היא של הרכב הפונה שמאלה.

אומנם רכב הפונה שמאלה צריך לתת זכות קדימה לרכב המגיע ממול,אך במקרה הזה הרכב ממול פונה ימינה.

ברגע הפנייה ימינה של הרכב מלמעלה,הרכב שכבר פנה שמאלה נחשב כאילו כבר נמצא על הדרך ולכן יש להביא לו זכות קדימה.

פורסם
לדעתי,זכות הקדימה היא של הרכב הפונה שמאלה.

אומנם רכב הפונה שמאלה צריך לתת זכות קדימה לרכב המגיע ממול,אך במקרה הזה הרכב ממול פונה ימינה.

ברגע הפנייה ימינה של הרכב מלמעלה,הרכב שכבר פנה שמאלה נחשב כאילו כבר נמצא על הדרך ולכן יש להביא לו זכות קדימה.

תאמין לי שאני עדיין מנסה להבין מה כתבת ולא מצליח.

פורסם

אם שניהם יצאו מהצומת באותו זמן- לא תהיה התנגשות, בגלל הבדלי המרחק.

ובכלל- שאלות מהסוג הזה- לאף אחד אין תשובה אמיתית. סע, יהיה בסדר...

dirty old man

need love too

פורסם
אם שניהם יצאו מהצומת באותו זמן- לא תהיה התנגשות, בגלל הבדלי המרחק.

ובכלל- שאלות מהסוג הזה- לאף אחד אין תשובה אמיתית. סע, יהיה בסדר...

סע ,יהיה בסדר - תימצתת את הכביש הישראלי ב3 מילים...

פורסם

אני זוכר שפניה שמאלה היא האחרונה בסדר העדיפיות של מתן זכות קדימה בצומת.

כלומר, מי שפונה שמאלה, חייב לתת לרכב מימין או ממול את הזכות קדימה לפעולה אותה הוא רוצה לבצע.

פורסם

אם אתה פונה שמאלה אז הרכב הבא מימין והרכב הבא ממול מה שיוצא שהרכב העליון אמור,על פי החוק,לקבל את הזכות קדימה.

אבל בארץ יש ליצנים שהופכים את החוקים ועושים דברים כאילו שהכביש שייך להם.

פורסם
אני זוכר שפניה שמאלה היא האחרונה בסדר העדיפיות של מתן זכות קדימה בצומת.

כלומר, מי שפונה שמאלה, חייב לתת לרכב מימין או ממול את הזכות קדימה לפעולה אותה הוא רוצה לבצע.

כל זה בצומת לא מתומרר, ולכן לא ממש רלוונטי לעניין. לדוגמה בצומת הנתונה רכב שיגיע מצד שמאל וירצה לפנות שמאלה (ולהמשיך בכביש שפונה למעלה בציור) יצטרך לתת זכות קדימה רק למי שמגיע ממול. לדעתי, כמו שכבר נכתב כאן, זכות הקדימה שייכת לרכב שהגיע ראשון לצומת (בהנחה שהרכב השני לא "נדחף"- דבר נדיר בארצנו).

"ai motoare capul doare"

• תוכן חדש...