Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נסעתי לעיר הקודש!, חויות... ושאלות?!

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8288 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב,

אתמול בבוקר אני מתעורר... אחי ישר קופץ עלי ואומר לי... נוסעים לירושלים !

אני, חצי מת... לא מבין מה הוא רוצה ממני... ישר מחמיץ פנים!

עזוב, האוטו חצי מת( בעיה בחיישן מצערת, סדק בבית תרמוסטט ), הוא לא יגיע לירושלים...

א.ח.י לא מוותר... לא נורא, נסע באוטובוס! ( ברגע זה ממש נלחצתי!... אוטובוס ? )

טובבב נו ... נקח ת'אוטו, הוא פנתר הוא יעמוד בזה...

נכנסים לאוטו... רכבת צפון... איילון דרום ... כביש אחד... אין פקקים !

האוטו נוסע חלק!, הכבישים לא ריקים אבל לא מלאים בדיוק במידה הנכונה... שכיף לתמרן בין המכוניות!, נהנתי!.

נוסעים נוסעים... מגיעים לשער הגיא... מתחיל החלק הקשה!

עליה ראשונה... יפה !, האוטו על הילוך 5 רוב הדרך... פעם אחת ירדנו לסביבות ה 85 קמ"ש, ירידה קלה ל 4 ושוב האוטו מגיע ל100... חוזרים ל 5 !.

עליה שניה מתקרבת... צוברים מהירות... 120...130... מתחילים לעלות... יורדים ל120 ... 110... ונשארים סביב ה 100 - 110 רוב העליה... פתאום משאית מפגרת מנסה לעקוף! :mad: ... בלימת חירום :cry: ... הכל מסתיים טוב :lol: ... נאלצים לרדת לשני... שלישי... וכבר נגמרה העליה.

ממשיכים לנסוע, שוב מגיעים למהירות 110... סיבוב מוצא... מנמיכים ל90!... עוברים...

ושניה לפני שנגמר הסיבוב... מורידים הילוך... מצמידים דוושה... צוברים מהירות לקראת העליה האחרונה!...

ושוב, רוב העליה על 5 ... פעמיים יורדים ל4 לצבור מהירות !... כבוד !

לסיכום, האוטו היה פנתר... החזיק את כל העליות על 4 - 5...

הדרך היתה נפלאה...

חשוב לדעת לפעמים הבאות, לירושלים לא נוסעים ב 8 בבוקר... אלא רק בסביבות 10 - 11... הכביש פנוייי !

הגענו לירושלים, כיבינו את האוטו, נתנו לו לנוח, חיכינו למישהו שיאסוף אותנו...

לצערי באותו הרגע גיליתי שלולית שמן קלה על הכביש :( ... יבדק !

ובכלל הדרך חזרה הייתה חלומית!, ישנתי יופי... ( אח שלי נהג :D ).

עכשיו, שאלות...

בכל הירידות יש שלט שאומר, השאר בהילוך נמוך... מדוע ?

נכון, בשביל לבלום את האוטו, אבל גם שהיינו ב 5, האוטו נבלם סביב 110 ...

וב 4 הוא כבר ירד לסביב ה 90 - 100...

והכביש בהחלט ראוי לנסיעה של 110 !...

ודבר נוסף,

בדרך חזרה מירושלים יש שלטים צהובים קטנים שכתוב עליהם חול!...

מה המשמעות שלהם ?...

האם זה סכנה! חול על הכביש ?... בכל הפעמים שנסעתי לירושלים... לא היה שם גרגר חול אחד !

נהנתי,

ניר!.

פורסם

קודם כל, עדיף לנסוע לירושלים לפני 06:45. אז הכבישים פנויים לגמרי, והנסיעה חלקה, אפילו ללא משאיות בדרך!

שנית, נכון שהאוטו נשאר ב-100 בחמישי, אבל מותר רק 80 בכביש הזה (אם אני זוכר טוב). לכן, כדי לא לטגן את הברקסים - הישאר בהילוך נמוך.

התמרורים "חול" נועדו להבהיר איפה יש חול לכיסוי שלוליות שמן על הכביש.

היתה לי אלפא אדומה / היתה לי אלפא / היום אני נוסע / בדלתא לבנה.

פורסם
קודם כל, עדיף לנסוע לירושלים לפני 06:45. אז הכבישים פנויים לגמרי, והנסיעה חלקה, אפילו ללא משאיות בדרך!

שנית, נכון שהאוטו נשאר ב-100 בחמישי, אבל מותר רק 80 בכביש הזה (אם אני זוכר טוב). לכן, כדי לא לטגן את הברקסים - הישאר בהילוך נמוך.

התמרורים "חול" נועדו להבהיר איפה יש חול לכיסוי שלוליות שמן על הכביש.

ברור שלא משתמשים בברקסים...

והחול הזה ניתן לשימוש כל אדם ואדם ?

הוא שהוא מיועד רק ל ... "כוחות הביטחון" וכדומה ?

סתם מענין אותי ...

ניר.

פורסם

כל אדם ואדם החול שייך לחוף הים :roll:

ודבר שני זה כוחות ההצלה לא ביטחון...אנחנו מכבים שריפות לא מחבלים.

1-2-3-4-5-6-7-8-9-10- יופי עדיין נשאר קצת שכל

like a G-L-O-V-E

פורסם

בבוקר מוקדם אין ממש הבדל איך לנסיע, אבל בשאר שעות היום - ממליץ בחום על 443. בעיקר בגלל הכניסה המיגעת לירושלים בכביש 1. פקק בכביש מפותל בעליה, עם נהגים עצבנים על הבוקר בסביביתך - זו לא חווית נהיגה להזכיר לשבח.

443 שופר ב3 שנים האחרונות: הורחב, תאורה, שוליים, משטח - תענוג לנהיגה. יש רק אזהרה אחת - בכביש 443 יש מארבי מתנ"א, אבל לא תמיד. אין מצלמות נייחות. צריך להיזהר, אך לא מעבר לכך.

ירידה בהילוך נמוך מומלצת מעיקר לרכב כבד כדי לערב מנוע בתהליך בלימת המכונית ולא להטיל את כל הבלימה על הברייקסים בלבד. הירידה המדוברת לא תלולה במיוחד ורכב קטן יכול להסתדר איתה בלי הורדת הילוך. אנ אישית תמיד מעיף לבלום עם מנוע (עם אוטומט זה לא ממש קל, אבל יש HOLD 8) ) בירידות ובכניסה לסיבוב חד, כי זה נותן כוח ביציאה מהסיבוב ובתום הירידה.

*** ההודעה נערכה: תוקנו טעויות הקללדה ושגיאות קתיב ***

ט.ל.ח.

Reaching for Venus De Milo

But shes never gonna hold you tight

Styx - Killing The Things That You Love

פורסם
יש רק אזהרה אחת - בכביש 443 יש מארבי מתנ"א, אבל לא תמיד.

לא רק מתנ"א עושים שם מארבים, גם התנזים, אבל לא תמיד :wink:

פורסם
בבוקר מוקדם אין ממש הבדל איך לנסיע, אבל בשאר שעות היום - ממליץ בחום על 443. בעיקר בגלל הכניסה המיגעת לירושלים בכביש 1. פקק בכביש מפותל בעליה, עם נהגים עצבנים על הבוקר בסביביתך - זו לא חווית נהיגה להזכיר לשבח.

443 שופר ב3 שנים האחרונות: הורחב, תאורה, שוליים, משטח - תענוג לנהיגה. יש רק אזהרה אחת - בכביש 443 יש מארבי מתנ"א, אבל לא תמיד. אין מצלמות נייחות. צריך להיזהר, אך לא מעבר לכך.

ירידה בהילוך נמוך מומלצת מעיקר לרכב כבד כדי לערב מנוע בתהליך בלימת המכונית ולא להטיל את כל הבלימה על הברייקסים בלבד. הירידה המדוברת לא תלולה במיוחד ורכב קטן יכול להסתדר איתה בלי הורדת הילוך. אנ אישית תמיד מעיף לבלום עם מנוע (עם אוטומט זה לא ממש קל, אבל יש HOLD 8) ) בירידות ובכניסה לסיבוב חד, כי זה נותן כוח ביציאה מהסיבוב ובתום הירידה.

זה נכון שכביש 443 יותר פנוי אבל הבעיה היא שכשיש שם בכל זאת קצת עומס או אם יש התראות על פיגועים אתה יכול לחכות שם שעתיים עד שאתה עובר במחסומים הביטחוניים וזה די מבאס להיתקע שעתיים בפקק, וזה גם מסוכן מבחינת פיגועים וכו...

בקשר להילוך נמוך בירידה... זה הרי ברור שבהילוך נמוך הבלימה יותר חזקה, אז אולי ההילוך החמישי שלך שומר אותך על 100 אבל אני בספק נראה לי שאם תהיה ירידה רצינית הילוך חמישי לא יבלום אותך בגרוש.

X כ"ס יפניים = X כ"ס צרפתי כפול 1.5

1.כועס ומנצח, כועס ומנצח - כמו חתול

2.כרגע למדתם שיעור מהיר איך הופכים לימון ללימונדה

(ממיטב אמירותיו השנונות של מודי בר-און בעת שידור חצי גמר אליפות "ניין בול" בספורט +5)

פורסם
יש רק אזהרה אחת - בכביש 443 יש מארבי מתנ"א, אבל לא תמיד.

לא רק מתנ"א עושים שם מארבים, גם התנזים, אבל לא תמיד :wink:

:lol::lol::lol:

אבל ברציניות... באירועי ירי שונים (שעקרונית יכולים לקרות גם בכביש 1) ב-443 נפגעו אנשים אחדים. כמה אנשים נפגעו בתאונות דרכים באותו כביש ובכביש מס' 1?

עוד יבוא שלום עלינו? :lol:

ט.ל.ח.

פורסם

בקשר להילוך נמוך בירידה... זה הרי ברור שבהילוך נמוך הבלימה יותר חזקה, אז אולי ההילוך החמישי שלך שומר אותך על 100 אבל אני בספק נראה לי שאם תהיה ירידה רצינית הילוך חמישי לא יבלום אותך בגרוש.

אני נוסע דרך 443 לירושלים דרך קבע, גם הגישה אל- ומכביש 6 נוחה. הכי הרבה שעמדתי בפקק - 20 ד' במחסום כניסה לירושלים - היתה התרעה חמה.

לגבי הילוך נמוך, הילוך לא מגביר חוזק בלימה, אלה מקשה על צבירת המהירות בירידה. אני לא מבין, או שטעית במשפט האחרון, הרי אם בהילוך החמישי האוטו ממשיך לצבור מהירות מעבר לרצויה, אז בולמים ומורידים הילוך כדי להגדיל את יחס התמסורת בין מנוע לגלגלים (או במקרה זה יותר בין גלגלים לבין מנוע). :?

ט.ל.ח.

• תוכן חדש...