Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6904 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אוטומט

לפני חצי שנה החלו בעיות בגיר (לפעמים מתדרדר כשהאוטו עומד, נותן קפיצות וכו...)

בעקבות הבעיות עשיתי שיפוץ גיר, כל הבעיות נעלמו לחודשיים וחזרו, מאז 6 פעמים חזרתי עם האוטו למוסך שיתקנו את הבעיה (יש אחריות) אך בעל המכון לא מצליח לזהות את הבעיה ומתעקש שהבעיה אלקטרונית ואני צריך להחליף יחידה אלקטרונית (1200 ש"ח) על חשבוני.

כך עברו 5 חודשים בהם הוא מנסה כל פעם לתקן את הבעיה (לפעמים הצליח לשבוע עד חודש) אבל הסימפטומים חוזרים.

היום נסעתי להחליף אימובלייזר לרכב ונורות בלמים אחוריות (לפי דרישת חברת הביטוח), לאחר שהחליפו לי אותו נסעתי למוסך המרכזי של יונדאי להחליף סעפת סדוקה, הסעפת הוחלפה ונסעתי עם אחד הטכנאים לנסיעת מבחן ולהפתעתי בעת הנסיעה הגיר מחליק ולא עובר הילוך שלישי, המנוע נוהם והרכב לא מגיע להילוך רביעי וכמו כן מתדרדר בעת עמידה ברמזור.

חזרנו למוסך לבצע בדיקה במחשב אם ישנה תקלה אלקטרונית ולהפתעתי (הפתעה נוספת) ידית ההילוכים תקועה על P ולא זזה הטכנאים החלו לחפש את הבעיה וראו שאורות הבלמים לא מגיבים לבלמים, אחד הטכנאים שיחק בפיוזים מקדימה וטכנאי שני שיחק עם הנורות מאחורה והידית הילוכים השתחררה.

בבדיקה של המחשב לא נמצאו שום תקלות אלקטרוניות !!!

נסעתי למכון בו שיפצו לי את הגיר (לא נתקלתי עוד לבעיות שהיו בנסיעה עם הטכנאי) וסיכמתי שיחליפו לי את הגיר.

החשש שלי הוא שהבעיה היום נבעה ממשהו שעשו לי בהחלפת האימובלייזר כי אמרו לי במוסך שזה שהידית נתקעה על P לא קשורה לבעיה מכנית של הגיר אלה קשורה איך שהוא לאורות הבלמים.

אני מבולבל וחושש שייתכן והבעיה אכן לא מכנית בגיר,אם התאמצתם וקראתם את הכול מה אתם חושבים?

פורסם

לא ברור הקשר בין בעיית הגיר לבין הבעיה ה"חשמלית" שיש כאן.

לדעתי,מדובר כאן על שתי שתי תקלות נפרדות.

ושוב אני כותב מה שכתבתי בשרשור דומה על אקסנט: במכונים לגירים אוטומטיים יש כאלה והרבה שבמקום לשפץ גיר מחליפים את הגיר ואתה מקבל חתול בשק,זו בעיה לא פשוטה,אם אינך מכיר מכון גירים אמין ומומלץ שלא יעשה לך את התרגיל הזה.

הרי לא ייתכן,ששיפוץ גיר יחזיק םפחות מחצי שנה אלא אם כן אתה נוסע בצורה שקורעת את הרכב.

טוב,למרות שהכל שהוא הסכים לפני שתיגמר האחריות להחליף לך את הגיר.

לגבי תקלה חשמלית כדאי מאוד לגשת לחשמלאים מומחים,ולא לחאפרים זה יחסוך ממך הרבה הרבה צרות בעתיד..

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

אתה יכול להוציא את ידית ההילוכים ממצב P רק כשאתה לוחץ על דוושת הבלם (לצורכי בטיחות) וזה מתבצע ע"י העברת זרם ממתג אורות הבלמים, המדליק את הנורות בלם, אל סולונואיד חשמלי קטו בידית ההילוכים.

אם אורות הבלם לא נדלקים בגלל נתיך (פיוז) שרוף או מתג אורות בלם פגום אז לא ניתן להוציא ידית ההילוכים ממצב P.

אין קשר לתקלה זאת אל החלקת ההילוכים.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

החלקות הילוכים או אי חוסר שילוב זה לרוב בעייה מכנית בתיבת הילוכים, המכון שיפוץ תיבות כבר הסכים להחליף לך את התיבה, אז מה הבעייה?

פורסם

**אין צורך לצוטט הודעה צמודה**

הבעיה היא שאני חושש שידית ההילוכים תתקע על P ואני לא אוכל לשחרר אותה ולא אדע היכן הבעיה

פורסם

ידית ההילוכים יכולה להתקע אם יש בעית ביוניט האור בלם שעל דוושת הבלם. מכוון שהתעסקו לך עם אורות הבלימה לדעתי הבעייה נעוצה שם.

פורסם

****הודעת מנהל הפורום - עידכונים יש להמשיך בשרשור המקורי ולא לפתוח חדש****

היום הבאתי את האוטו למוסך ושאלתי את בעל המוסך מה הוא הולך להחליף בגיר, הוא אמר שהוא לא נוגע באוטו עד שאני אוכיח שיש בעיה בגיר (לאחר שנסעתי עם טכנאי בכיר במוסך מרכזי ביונדאי שהיה עד לכל הבעיות ולאחר שבעל המוסך אמר שיחליף לי הכול לחדש).

נסענו ביחד במשך כ30 דקות, במהלך הנסיעה היו 3 פעמים מכה בגיר ופעם אחת האוטו התדרדר ונתן קפיצות קדימה, על המכות הוא אמר: " זה כלום זה משהו חיצוני בטח הצריה או משהו כזה" ועל ההתדרדרות:" מה?, לא הרגשתי כלום".

כשחזרנו למוסך הוא החל להתעלם ממני ואמר שיש לו מלא עבודה ושאני אשאיר לו את האוטו וכשיהיה לו זמן ויעשה איתו עוד סיבוב.

בשלב זה כבר נמאס לי מהתנהגותו המגעילה ומצורת הדיבור המלגלגת ואמרתי לו שאני שילמתי כסף על מנת שיפתור את הבעיה, וכשבאתי אליו הוא לא נסע על האוטו ולא בדק אלה ישר אמר שצריך שיפוץ, ושאם הוא לא מצליח לפתור את הבעיה שחזיר לי את הכסף ואפנה למוסך אחר.

על כך הוא ענה: "למה מי אתה?, אין לך שום אחריות אצלי אני עושה לך טובה, עוף לי מהעיינים אני לא רוצה לראות אותך יה חתיכת נודניק".

אני פונה למי שיכול לסייע בעצה כלשהי איך לטפל בעניין, האיש הזה החליט לא להוציא עלי יותר כסף ועבודה ומסרב לטפל בגיר שלי, ברור לחלוטין ואין כל ספק שיש בעיה מכנית בגיר.

אני מודה שהטעות שלי היתה ללכת למקום הכי זול ולא למקום אמין ומטעות זו אני לומד אבל אני רוצה את גיר תקין או את כספי חזרה.

אני מודה לכל העוזרים !

שם המוסך: " בן מכון לשיפוץ גירים אוטומטיים" בירושלים, תלפיות

פורסם

לפותח השרשור שלום בפעם המי יודע כמה !

האמת היונדאי הזו כבר טחנה לנו את העיניים (זה לפחות שרשור שלישי באותו עניין....)

לעצם התגובה :תכתוב מכתב תלונה לאיגוד המוסכים הארצי,פרט בו את כל השתלשלות העניינים,צרף את הקבלות מ"שיפוץ הגיר"

שהמוסך עשה ברכב ואת כל הדו- שיח המוזר ביותר שהתנהל מהבטחתו להחליף לך את הגיר ועד שפשוט החליט לנפנף אותך (סליחה על הביטוי הגס אבל זה בהחלט מה שהוא עשה).

תאמין לי שמכתב חריף לאיגוד המוסכים יגרום לבעל המוסך להחליף לך לא גיר אחד,כי אם הוא מחזיק מעצמו ולא רוצה שלקוחות יברחו ממנו אז הוא יפצה אותך במהירות.

ודרך אגב טוב שפרסמת את שם הנוכל שתדעו חברי קארס פורום :

נא לא להתעסק עם העסק הנוכל :בן מכון לשיפוץ גירים אוטומטיים

הדבר מופנה במיוחד לבחורה שיש לה בעיה עם רנו קליאו .

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

הי,

הפנה את המכתב הנ"ל גם לאגודה להגנת הצרכן וכן אין זה מונע ממך לתבוע את בעל המוסך בביץ דין לתביעות קטנות.

ממליץ לך בהתחלה לכתוב מכתב רק לבעל המוסך, לחכות זמן מה ואז לכתוב מכתב שני עם העתק לאיגוד המוסכים. שיהיו בידך תשובות ומסמכים שמעידים על השתלשלות העניינים וחוסר הטיפול יהיה לך כבר יותר קל בבהמ"ש. בנתיים וללא שום קשר אולי עדיף לך לתקן את הגיר לפני שהנזק יהי הרבה יותר גדול- דווקא במקרה זה הייתי הולך למוסך מרכזי - יונדאי, כי בבהמ"ש יראו בו כגוף אחראי ומוסמך לחוו"ד מקצועי בנושא.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

***נמחק ציטוט של הודעה צמודה***

כך חשבתי לעשות, לנסוע למוסך מרכזי של יונדאי שלפחות ימצאו את הבעיה ואז לא תהיה לו דרך להתחמק

• תוכן חדש...