Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6915 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מישל בוחר להגיע עם סליקס במקום לעשות כואב לעד 1600 עם צמיגים רגילים?

זה באמת לזלזל בעד 1600. ...

ניב - לידיעתך ! אני עברתי לפתוחה מחוסר ברירה, ולא מתוך זלזול,חלילה!!! ב-MDC-1 ה-1600 התחילו בשעה 11:00 , ולכן החלטתי להתחרות

ב-1600 . היה לי נוח להתחרות אחרי עומר (בפתוחה) א. כדי שאם הרכב לא יעמוד בלחץ לפחות עומר יתחרה

ולא אגרום לכך שאתחרט על כל תקלה שעלולה היתה למנוע ממנו להתחרות ! ב. קשה לי להגיע מהקריות ללוד

לקחת ה- 106 ולהגיע ב-08:00 למסלולים- התנסתי ב-MDC-2 ,כששינו את הסדר בלו"ז, וזה היה פשוט מפרך ולא כיף בכלל (זה לא התירוץ לתוצאות שלי ב-2 ההילוכים הראשונים )

(דרך אגב , הייתי מאוד שמח להתחרות עם הרכב הפרטי שעליו אני נוהג ביום יום , לצערי הוא לא מתאים)

נ.ב. את ההודעה הפרטית ששלחת לי ערב התחרות האחרונה, ראיתי רק יומיים לאחר מכן , לכן לא עניתי לך !!

מישל

• תגובות 154
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

חברים, אין שום דבר אבסולוטי.

There is a cliche in sports that on any given day, any given team can beat any other given team. This cliche represents a basic understanding of probabilities applied to binomial outcomes (you win or you lose).

כולם אומרים, זה מול זה - אז זה יקח במצב כזה והוא במצב אחר ואם היה ככה אז ככה............

אני אומר, חרתא ברטא וזה עד שלא יבחנו את זה וברוך השם אפשר.

אתם באמת חושבים שכולם נוהגים אותו דבר בכל יום נתון? צריך להוציא את הפקטור הזה מהמשוואה.

קחו /106/קליאו/מיאטהEVO, את אותו הרכב ותלבישו לה צמיגים רגילים ותמדדו. תלבישו לה צמיגי סליקס ותמדדו.

הנהג, יהיה אותו נהג וחובה נהג מיומן. הייתי מציע את גל אבל... , ססססתתתתםםםם!

רוצים פקטורים אמיתיים אז תכניסו רק פקטורים שאינם נהג. אי אפשר להשוות בין רכבים ועוד יותר מכך בין תוואים שונים, MDCים אחרים. זה פשוט לא עובד. מה שהיה באשדוד כל כך לא רלוונטי שזה מדהים.

חברים, בהינתן אותו נהג, ושוב חשיבות מיומנות הנהג היא קריטית, רק אז אפשר לומר מה ההבדלים האמיתיים בין הרכבים. אין אין אין דרך אחרת. כל השאר זה רק תיאוריה.

(היכונו לסרקזם) ולגבי ניצחון במסלול הקטן 106 והגדול אוו , אין הכללה יותר גדולה? מה , מרחק בין פילונים באורך של ה EVO ?

ודרך אגב, למה סילביה שלי לא נכללת במשוואה :-(, טוב נו.זה אוטו ישן מהגיהינום ולמרות זאת אני מוכן לעמוד למבחן מול הקטנות במסלול קטן. זה יהיה מעניין:-)

פורסם

ניב, התכוונתי למצב כפי שהוא - נהגים ומכוניות לפי הקטגוריות במסלולים שהיו עד כה.

התוצאות באירוע אותו הזכרת אכן שיקפו נהגים שונים ברכב זהה אבל ברור לך שגם לכך יש סיבה, מאחר וכל נהג, טוב ככל שיהיה, צריך זמן מינימלי מסויים כדי להתרגל לרכב ולהוציא ממנו את המקסימום.

ברור שנהג עם היכרות מוקדמת של הרכב או של סוג ההנעה נמצא ביתרון מסוים מול נהג ללא אותה היכרות.

גם במקרה של חוסר היכרות או היכרות זהה בין שני נהגים יתכן שאחד יסתגל מהר יותר ועדיין זה לא מעיד לגבי היותו נהג טוב יותר מנהג אחר, כך לדעתי.

אישית, כמי שנוהג כבר למעלה מ- 12 שנים ברכבים עם הנעה כפולה (אימפרזות) בלבד בהחלט לוקח לי זמן מסויים להתרגל להנעה קדמית (או לאחורית...) ולהגיע לביצועים סבירים ביחס לנהגים מיומנים יותר.

זה אומר שאני נהג פחות טוב? לא יודע. פחות מיומן/מנוסה? בהחלט!

אין לי ספק שגם אם אשתתף באימון דריפטים עם רכב הנעה אחורית סביר שאיך שאנהג אתבקש לשים על הרכב שלט "ל", או לפחות "נהג חדש", אבל אני בטוח שעם קצת אימון (או יותר מקצת...) לא תהיה לי כל בעיה לתת פייט.

לגבי ג'ימקאנה שמתאימה יותר למכוניות קטנות, דווקא פעמיים ראיתי איך במסלולים בהם דווקא הקטנות כיכבו והאכילו את הגדולות עשן אגזוזים, לקח רמי שוכטוביץ' את הרכב שלי (פעם את ה- GT ופעם את ה- STI) והראה לכל הקטנות מאיפה יוצא ה- Backfire...

כפי שג'ון כתב וסיכם, אין סוף לדוגמאות שניתן לתת או לתירוצים שאפשר להמציא וכנראה שתשובה חד משמעית לא תמצא - חשוב הנהג וכמובן שחשוב גם הרכב, בהחלט חשובים גם המסלול ומזג האוויר, כפי שחשוב אם הנהג תפס "יום טוב" או "יום נאחס" אבל הכי חשוב שנמשיך להתאמן, לקיים ולהשתתף באירועים וננסה לקדם את תרבות הנהיגה והספורט המוטורי.

שיהיה לכולם בהצלחה ב- MDC 5!

שי

פורסם

איזה דיון נפתח פה...

אני רק רציתי להראות כמה הקטגוריה שלנו צפופה וקשה.

זה דווקא דבר שבולט בקלות מהתוצאות גם באירועים קודמים, אני לא חושב שיש הרבה וויכוח על כך שהפתוחה היא הקטגוריה הכי צפופה וקשה (בלי לפגוע בקטגוריות האחרות, כל אחת עם הקשיים שלה אבל מבחינת כמות של נהגים עם פוטנציאל לגמר או פודיום (וכמובן שיחד עם זה גם המרחק האפסי בין התוצאות של כל אותם נהגים) זה המצב).

כמובן שהמסקנה המתבקשת שגם ציינתי היא לפצל או לשנות חלוקה כך שלא יהיה כל-כך צפוף אבל לא התכוונתי להכנס להשוואות זמנים בין רכבים או קטגוריות ולהתדיין על החלוקות האפשריות.

זה תמיד בור ללא תחתית.

נראה לי שבינתיים נעזוב את זה. נסיים את האירוע החמישי ואז נפתח שרשור על איך צריכות להיות הקטגוריות בעונת 2008 :twisted:.

ניר ! מה יהיה כשתנעל סליקסים ותהיה במיטבך ביכולת הנהיגה ??
וואלה לא יודע. אני כרגע מתרכז בחלק השני שעדיין לא לגמרי הצלחתי להשתלט עליו :lol:.

ניר

פורסם

קודם כל לא חייבים להתייחס לכל דבר שאני אומר :-)

מישל לא התייחסתי לדברייך אלא לדברי גל. שטען שבחרת בדרך הקשה עם הפתוחה והסליקס על פני הדרך "הקלה" לטענתו עם ה 106. עם הצמיגים המקוריים שלך התחרות בעד 1600 היתה לך הרבה יותר קשה מאשר בפתוחה עם הסליקס.

בייננו, אני כמו ניר מבואסים משני דברים, קודם כל מעודף מתחרים בקטגוריה ושנית שזורקים אליינו כל הזמן מתחרים נוספים -קובי כהן עם איביזה טורבו מאוד חזקה (215 סוסים) ומומנט בשמיים, אתה, מישל או עומר ניר הוד עם 106 משופצרת ועם צמיגי סליקס, עם אריק היה יודע לנהוג אז גם הוא וה Z היו חתיכת איום על הקטגוריה.

קיצור זה קצת מתסכל.

אז אחרי כמה תגובות שלא היו במקומם פרקתי קצת תיסכולים, מקווה שהחברה של מסלולים יקחו רק את הדברים החשובים בהפקת לקחים לקראת העונה הבאה...

פורסם

אז לפי התאורייה שרצה כאן בפורום, אני רק צריך להשיג ספונסר שיממן לי סליקס ל106 ואני לוקח את הפתוחה?!?:roll:

לא נראה לי שהסליקס הוא שיפור עד כדי כך משמעותי.

Power Is Nothing Without Control

פורסם

לא נראה לך?

כנס לאתר של מסלולים ותבדוק את תוצאות הזמנים השנה ושנה שעברה של מתחרים שהתחילו עם צמיגים רגילים וסיימו עם סליקסים.

הסליקס נותן שיפור מאוד מאוד משמעותי בזמנים - לפחות שתי שניות במסלול MDC ממוצע

תוסיף למשוואה רכב קל מאוד משופר בולמים/קפיצים/מייצבים + נהג סביר = תחרות קשה!

* במשפט האחרון שלי אני לא מנסה חס וחלילה להגיד שום דבר על אף אחד אלא לתת דוגמא כללית לעידן

תום

"its one of the most magical letters in the world of performance automobiles, its the latter M, and with combinning with the number 3 causes uncontrollable envy hatred and despair for those who will never experience the view from the cockpit." Web Riders Shoot Out

פורסם

מסכים עם תום

עדיין חשוב לי להבהיר את כוונתי בכל האמור פה -

סליקס לבד לא עושים את ההבדל ,דרושה מיומנות נהג גבוהה כדי להוציא מהסליקס את יתרונותיו.

לא כל נהג שיקח את הרכב של עומר נ.ה יתברג לגמר הפתוחה ובודדים יעשו אותו דבר במפלצות עם הרכב של בקשי.

ניב, מצטער אם עיצבנתי אותך - זה היה בכוונה:-)

אני חושב שלמען הספורט המוטורי כדאי שאתה ואריק תפגשו על כוס קפה ותנקו את הכביסה המלוכלכת שבינכם במקום לזרוק אותה על גבי הפורום (אם צריך מגשר ,אשמח לעזור)

זה שאפשר להוציא מהבובה שלו יותר זה ברור(גם הוא יודע את זה) אבל היית צריך לראות איך הוא "נהג" 5 שנים אחורה ואז היית אומר עליו שהוא נוהג מצויין עכשיו.

אין לו (לאריק) הרבה זמן להתאמן כמו פעם אבל אני בטוח שאם כן יקדיש לזה זמן יתווסף לכם מתחרה אחושרטוטטה.

פורסם

היי גל

זה בסדר, ככה אנחנו הספרדים, מתחממים מהר ומתקררים מהר :-)

אין לי בעיה להפגש עם אריק מדי פעם, ללא כעסים. אין לי גם טעם להגיע לפגישת פיוס. בטח לא בשל הלצות חביבות פה ושם. אריק לא נעלב...

יאללה מקווה למסלול מאתגר ומעניין בתחרות האחרונה, וגם ללא ישורות בבקשה :-)

פורסם

אם האוירה בינכם טובה למרות העקיצות ,אני שמח !

MDC 5 הולך להיות משהו סופני :

עליות ,ירידות, מנהרות,יציאה לכביש המקיף את אפק + כניסה לחניון תת קרקעי מפותל + כיכרות וכו'...

פורסם

MDC 5 הולך להיות משהו סופני :

עליות ,ירידות, מנהרות,יציאה לכביש המקיף את אפק + כניסה לחניון תת קרקעי מפותל + כיכרות וכו'...

:shock:

אתה מדבר ברצינות?

אביחי

פורסם

גל, גם אני בעד משהו מעניין!

אני דווקא בעד ישורות, רק כאלו שלא צריך לבלום בסופן... :?

מה דעתך על המנחת בערד? 8)

המסלול כבר מוכן ורק צריך כמה קונוסים... :wink:

שי

• תוכן חדש...