Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6951 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זה בקצרה מה שקרה לי ואני מעוניין לדעת האם זה חוקי.

הרכב השני שלי (BX GTI) יושבת 99 אחוז מהזמן ללא מעש.

מאחר והמשפחה גדלה, כולנו נוסעים ברכב הגדול ומאחר שהאחזקה שלו זולה יותר, הוא גם הרכב הראשי.

לכן-הBX בחניה למעט ערבים שאני יוצא לקניות או לסיבובי כיף:idea:

לאחרונה (לפני חודש בערך) הסתיים רשיון הרכב אך מאחר ואני כאמור לא נוסע איתו, לא מיהרתי לחדש את הרשיון.

הרכב שטוף, נקי ומתוחזק, לא נראה כמו איזו נבלה בצד הדרך ומחליף מקום מידי פעם.

מדובר בחניה פרטית של הבנין (בחוץ)

ביום חמישי מתקשרת אלי בהסטריה אשתי שתחיה ואומרת שיש למטה חבורה של אנשים שמתגודדים סביב הרכב ומנסים לפתוח אותו.

כשהגעתי לשם מצאתי את הרכב ללא מספרי רישוי ועם דף על החלון שאומר "הרכב הזה מהווה מטרד לסדר הציבורי ויפונה תוך 48 שעות-לבירורים טלפון כך וכך"

התקשרתי לברר מדוע תולשים מרכבים מספרים ומסרו לי שהרכב היה מאובק מלוכלך וללא מספרים ועל כן הוחלט לפנות אותו.

והם לא נגעו במספרי הרישוי. הרכב היה כך לפני שהגיעו.

יש לציין שליד הרכב נראו על הרצפה הברגים שתפסו את הלוחיות, כלומר מישהו בא עם מברג ופירק בכוונה תחילה את המספרים.

ועכשיו השאלות.

מי יכול לפרק מספרי רישוי? הרי הרכב היה עם מספרים עוד באותו הבוקר.ראיתי. זה בחניה.

כשפניתי למשטרה זה לא עניין אותם במיוחד וזה מפליא כי הרי המספר יכול לשמש גורפי פח"ע.

האם יכול להיות שיש יד אחת בין העיריה,המשטרה וסוחרי ברזל?

האמת שהאפשרות השלישית הכי נראית לי כרגע

אבל מה דעתכם? זה חוקי?

פורסם

פנה לעורך דין שישלח מכתב חריף לערייה עם איום ברור שתגיע לבית משפט במקרה והרכב יגרר וכמובן ציין את המקרה ושחלה טעות.

כנראה שמישהו רוצה את האוטו שלך והדרך שלו זה להוריד את המספרים ולהגיד לערייה שהרכב חונה הרבה זמן ללא מספרים וכ"ו.

במילים אחרות מנסים כנראה להפליל אותך.

מוזר לי שחוסר במספרים מתקשר לעניין, אצלי יש שכן שקבוע מאכסן מכוניות שמפריעות ברחוב לתקופה של חודשים (פשוט מעמיד ושוטף מידי פעם בלי להזיז) וכל פעם שאני מתקשר הוא מקבל התראה גם אם הרכב נקי ועם לוחיות רישוי (הערייה לא בודקת באמת אם הרכב חונה הרבה זמן ללא תזוזה)

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

אז זהו

מה שמוזר כאן שהרכב לא מפריע לאף אחד כי הוא בחניה הפרטית של הבניין.

לגבי השכנים, אני לא חושב כי אני ביחסים טובים עם כולם ואף אחד אף פעם לא העיר משהו בכוון.

המועצה (לא עיריה-טעות שלי) טוענת כי הם יזמו מבצע פתע בלי התראה מראש.

מה שמוביל אותי לחשוב שמישהו מבפנים רצה אולי לזכות בכמה קילו של ברזל ופשוט יצא לסיבוב ברחובות לבדוק איזה רכב אפשר לסמן ופשוט הוריד מספרים.

אולי זה גם נהג הגרר עצמו.

השאלה שלי אם רכב ללא טסט (חודש + ) ויושב בחניה ללא תזוזה, עם מספרים עליו (בהנחה שאני עושה מחר חדשים) האם יש עילה חוקית למישהו לגרור אותו?

ואם לא , מה עושים?

פורסם

יש פה משהו מסריח למדי...:? שמעת משהו על גניבת זהויות?? יכול להיות שיש למישהו BX כמו שלך, והוא מוריד את הלוחיות שלו, שם את שלך, ועושה באוטו ניסויים!:twisted: זה די מסוכן! תחרוש את היישוב שלך ותחפש! וגם - תיגש למשטרה, ותעמוד להם על הראש!

פורסם

קרא את השרשור הזה.

ככל הנראה ה"קבלן" הרשות המקומית בישובך מנסה לעשות לעצמו חיים קלים בכך שהוא מסיר לוחיות(ואח"כ מתכחש לכך) בטרם מתן האזהרה. בכל מקרה, פרק הזמן שניתן לך אינו חוקי.

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

אולי יש מישהו ש"לוחץ" עליך למכור לו את הרכב ? ע"י כך שהוא גורם שהרכב יהווה מטרד גם לך בגלל הסיפור עם הרשויות.

הפשרה של היום היא הנורמה של מחר

פורסם

מה שמוביל אותי לחשוב שמישהו מבפנים רצה אולי לזכות בכמה קילו של ברזל ופשוט יצא לסיבוב ברחובות לבדוק איזה רכב אפשר לסמן ופשוט הוריד מספרים.

אבל רוב האוטו מפלסטיק.

אם הרכב בחנייה פרטית אני לא חושב שלמישהו בכלל יש זכות להיכנס אליה כי מדובר ברכוש פרטי ובהשגת גבול. נסה למצוא עו"ד ולכתוב מכתב נזעם למועצה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

מצטרף לקודמי..

לצערי ערייה\ מועצה מקומית מחפשות דרכים מדרכים שונות להשלמת הכנסה, והרכב כנראה יועד לגרירה למגרש גרוטאות ולמירכה לסוחרי ברזל..

יותר מממליץ על מכתב התראה + איום בתביעה במקרה שהרכב ינזק או לחלופין יגרר.

אני הייתי מוסיף ומכניס עותק לפנים הרכב מקדימה ומאחור , באופן שיהיה ברור לכל מי שמנסה להתעסק עם הרכב שהוא אינו גרוטאה.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם
קרא את השרשור הזה.

ככל הנראה ה"קבלן" הרשות המקומית בישובך מנסה לעשות לעצמו חיים קלים בכך שהוא מסיר לוחיות(ואח"כ מתכחש לכך) בטרם מתן האזהרה. בכל מקרה, פרק הזמן שניתן לך אינו חוקי.

עמית מה פרק הזמן החוקי שהעירייה מחויבת לתת לך לפנות את הרכב מיום ההתראה?

פורסם
בתיק אשר נדון בביהמ"ש לתביעות קטנות של תושב העיר ר"ג אשר מכוניתו נגררה ע"י העיריה, השופט אביחי דורון קבע בפסק הדין:

""לפי חוק שמירת הניקיון, רשאית הרשות המוסמכת להורות על גרירת רכב ממקומו אם הושאר ברשות

הרבים במקום אחד במשך תקופה העולה על 60 ימים. התובעת מוסרת שהיא עובדת בסמוך לביתה ולכן אינה משתמשת ברכבה לצורך נסיעה למקום עבודתה, אולם היות והדבר אינו בריא לרכב, היא מזיזה אותו מדי פעם".

" מטרת סעיף 8 לחוק", ציין השופט, "היא למנוע מצב בו גרוטאות רכב או כלי רכב שאין בהם שימוש, אך אינם עולים על הגדרתם כגרוטאה על פי החוק, לא ילכלכו ולא יזהמו את חוצות הערים, ולא יפגעו ברושם הכללי של חוצות הערים ויתרמו את חלקם לשיפור פני העיר".

"מדובר", אמר השופט, "בסעיף דרקוני. די בכך שאדם נוסע לחו"ל לתקופה בת 90 יום, לאחר שעברה מכסת 60 הימים המאפשרת לרשות המקומית לגרור את רכבו של אדם, ומשכך יש לנהוג בחוק זה במשורה, בסבירות ובאופן מידתי".

עוד אמר השופט, כי "כשמדובר במצב שבו אדם מחנה את רכושו סמוך לביתו, באופן שכל אדם נוהג לעשותו, צריך להיזהר מישום החוק. החוק אינו מטיל חובה להשתמש ברכבו, ולו היה מטיל חובה כזו היה נחשב כחוק שאינו חוקתי".

(76940ת"ק)

אני חושב שזה מסכם את העיניין

תודה

עריכה: האם אפשר להוציא מספרי רישוי חדשים לרכב ללא טסט?

פורסם

בטח שאפשר, אחרת איך אתה אמור להגיע לטסט? ללא מספרים?

גש פשוט עם רישיון הרכב ות"ז, ותקבל מספרים. יש מקומות שאפילו את זה לא בודקים ופשוט רוצים ממך מספר הרכב ומדפיסים לך במקום בלי שאלות מיתרות.

ד"א, בהצלחה ואל תתן למנאייקים האלה לקחת את ה BX. :evil:

ROOONEEYY

פורסם

כן אבל הבעיה שהרשיון כבר לא בתוקף

אז אני בא עם הישן או עם החדש שעדיין לא שולם?

• תוכן חדש...