Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6950 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום אני סיימתי את הקניות של הציוד

והגעתי לשלב ההתקנה

ואני עומד בפני החלטה האם להתקין את המערכת לבד או לפנות למתקין

בעיקרון יש לי ידע טכני,וידיים טובות (אך מעולם לא התקנתי מערכת) בנוסף אני מכיר כל בורג באוטו שלי.

זה התכנון:

** אני מתכוון להריצ כבל 2G מהמצבר דרך פיוז, לפצל אותו בבגאז' ל 2*4G למונו ולמגבר.בנק' חדירה בכיר האש לשים שרשור.

**לחבר כל מגבר לשלדה ע"י כבל 2G כמה שיותר קצר

** להריץ 2 זוגות RCA מההד יוניט -למגברים+כבל רימוט למונו וממנו למגבר השני

** להכין שתי טבעות MDF לקומפוננטים ולחבר אותם עם ברגים וסיליקון לפח הפנימי של הדלת.

** להחביא את הקרוסים של הקומפוננט בדש ובתא כפפות,להריץ חוטים מהוופרים לקרוס ומהקרוס למגבר .

**לעשות חור עם כוס, בפלסטיק שמכסה את הקורות ,ולהכניס לשם את הטוויטר ולהריץ חוטים לקרוסים.

**התיבה בישביל הסאבים מוכנה ,נשאר רק להכניס את הטרמינלים ולאטום עם סיליקון.

בבקשה רק תראו שלא פספסתי כלום.

את העבודה הזאות אני בטוח שאני יעשה פיקס ,כולל הלחמות, סופיות ונעלי כבל.

עכשיו הבעיה הגדולה היא הכיוונים ,אני לא מבין בזה כ-ל-ו-ם וכאן אני מתלבט האם לתת את כל ההתקנה למתקין ולהוציא בסביבות ה 1000 או לנסות לבד

או שאולי מישהו בפורום יכול לעזור לי

בתודה מראש

פורסם

בשביל כוס חלב לא צריך פרה !

תתקין לבד אם תסתבך עם הכיוונים תמיד תוכל להעזר באחד מחברי הפורום או להגיע לאחד המפגשים ולהעזר בכולם ביחד :)

פורסם

תודה רבה עתיד

אני מסתבך עם כל החיתוכים

מאיפה כדאי לחתוך מההד-יוניט או המגברים

יש לי בקרוס של הקומפוננט בורר מצב של 0מעלות ו180מעלות הבנתי שזה גם קשור בפאזות,על מה לשים אותו?

מזה בכלל היפוך פאזות???(עשיתי חיפוש)

האם כדאי לחזק את החייווט של המצבר והאלטרנטור(שלושת הגדולים)?

פורסם
בשביל כוס חלב לא צריך פרה !

תתקין לבד אם תסתבך עם הכיוונים תמיד תוכל להעזר באחד מחברי הפורום זו עצת אחיתופל או להגיע לאחד המפגשים ולהעזר בכולם ביחד :)

אם תסתכל בתרד' שהיה כאן על כיוונים אז לדני זומרשטיין היה תגובה שבה הוא אמר משהו נכון , שאם מתקין מקצועי יעשה את ההתקנה מהתחלה ועד הסוף אז כיוונים זה לא בעיה . אבל אם הוא צריך לעבוד עם התקנה של מישהו שלא מבין , זה יכול לעלות הרבה .

עכשיו הוא אמר שם שההבדל בין מערכת מכוונת לבין לא מכווונת זה 15%-20% , בזה אני חולק עליו , כי אני חושב שההבדל הוא יותר גדול בהרבה .

אבל דבר אחד בטוח אם אתה לא יודע ורוצה להוציא מהציוד שלך את המקסימום תשקיע עוד כסף ותתקין אצל מישהו טוב

בברכה יהודה

פורסם
עכשיו הוא אמר שם שההבדל בין מערכת מכוונת לבין לא מכווונת זה 15%-20% , בזה אני חולק עליו , כי אני חושב שההבדל הוא יותר גדול בהרבה .

לא זאת היתה כוונתי, ואסביר את עצמי טוב יותר.

ההבדל בין מערכת מכוונת טוב לכאורה, למערכת מכוונת באמת, עונה לאחוזים האלה, וההבדל בזמן הכיוון הוא שעות במקרה הטוב שכל ההתקנה לפי הספר, ואם ההתקנה לא לפי הספר , ההבדל יהיה כבר גדול אף יותר.

כך רשמתי:

כיוון מערכת סטריאו קיימת לרמה של עד 85 אחוז מיכולתה יתבצע על ידי מקצוען בזמן קצר מאוד, לעיתים עניין של דקות ספורות בלבד ופחות, זאת בתנאי שאין טעויות בהתקנה, כאשר מרגע התכנון הבסיסי לפני הגישה לאוטו, תוך מהלך כל ההתקנה , החל משלב החשמל של המערכת ועד התקנה ללא טעויות סאונד ואחרות.

להגיע לרמה של 100 אחוזים או כמעט 100אחוזים תפוקה מהמערכת מחד, ולרצון בעל הרכב מאידך, תוך בדיקת כל סוגי המוסיקה העקריים שהוא שומע, ובתנאי שההתקנה מבסיסה איכותית וללא טעויות, עלולה להגיע למס' שעות, ויש לזכור שבעל המקצוע צריך לתת לאוזניו גם מנוחה.

באם מדובר בתיקוני פאזות ו/או שינויים בצורת ההתקנה של המערכת הקיימת, הדבר יקח זמן רב עוד יותר.

ובין היתר רשמתי:

לצערי מתקינים מסיימים את הרכב אחהצ או בערב שלא לדבר על הלילה, ותוך דקות המערכת מכוונת...

מקווה שקצת הארתי את כוונתי.

בברכה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

דני - קראתי את מה שכתבת בתרד הקודם ואני חייב לציין שאתה צודק בהחלט .

אבל אם לפי הספר אתה מדבר - אז זה נכון במקרה של רכב תצוגה\תחרויות וכיוצ"ב .

כאשר אצלנו - אנחנו שומעים מוזיקה מתי ? בזמן נסיעה , מה שאומר הרבה רעשי לוואי ולא משנה כמה האוטו יהייה אטום .

לכן הכיוון האולטימטיבי לדעתי הוא בזמן נסיעה :\ כמה מפגר שזה נשמע .

תקן אותי אם אני טועה , זה יתקבל בברכה .

רוני .

פורסם

עם כל הכבוד לידע הטכני ולידיים הטובות אם אין לך ניסיון קודם זה בטוח לא יצא כמו שמתקין טוב יעשה את העבודה. מעבר לכך שתוך כדי התקנה תבין שהדברים אולי פשוטים בתיאוריה אבל בפועל יש כל מיני מגבלות, אבב איזה רכב זה?

פורסם
עם כל הכבוד לידע הטכני ולידיים הטובות אם אין לך ניסיון קודם זה בטוח לא יצא כמו שמתקין טוב יעשה את העבודה. מעבר לכך שתוך כדי התקנה תבין שהדברים אולי פשוטים בתיאוריה אבל בפועל יש כל מיני מגבלות, אבב איזה רכב זה?

+1 גדול.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=477352 המערכת שלי למכירה....
פורסם

את האמת אני לא רואה איפה אני יכול להסתבך בהתקנה הפיזית,הבעיה הגדולה היא בכיוונים.

אבל אם אתם אומרים כנראה שאני ילך למתקין.

את הבידוד אני יעשה לבד.

למי ששאל על הרכב-המערכת תותקן במזדה לנטיס.

**האם זה משמעותי לעשות את הבידוד אחרי ההתקה של הרכיבים?קצת נתקעתי בניתי לקנות ממישהו בידוד אבל זה לא יצא לפועל ואני מחפש אופציות בינתיים

**לצערי אין לי את האפשרות לעשות סקר מתקינים, כי אני עובד כל יום לכן מאוד יעזור לי אם תמליצו לי על מתקין באזור מודיעין-מרכז (וכן עשיתי חיפוש ומצאתי המלצה על כל מתקין אפשרי בערך)

** כמה לדעתכם צריכה לעלות התקנה של זוג מגברים, קומפוננטים בדלתות הקדמיות(אני יביא את הטבעות מעץ),חיווט (RCA וכבל מתח) ???

פורסם

עריכה: ראיתי הרבה המלצות על בחור בשם עופר רוטמן,שעובד ב א.ד.י מערכות,בראשון.התקשרתי לשם והבחור לא היה . הבנתי שהבחו חבר פורום ,האם מישהו יכול להביא לי את ה"ניק" שלו

עופר אם אתה רואה את ההודעה הזאות אתה יכול בבקשה לשלוח לי ה"פ.

פורסם
עריכה: ראיתי הרבה המלצות על בחור בשם עופר רוטמן,שעובד ב א.ד.י מערכות,בראשון.התקשרתי לשם והבחור לא היה . הבנתי שהבחו חבר פורום ,האם מישהו יכול להביא לי את ה"ניק" שלו

עופר אם אתה רואה את ההודעה הזאות אתה יכול בבקשה לשלוח לי ה"פ.

עופר בחור זהב ומתקין מהשורה הראשונה, התקין לי מערכת HI-END ברמת מאוד גבוה.

הניק שלו כאן: KICKER.

• תוכן חדש...