Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6952 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3408974,00.html

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3408958,00.html

הכתבה הראשונה מדברת על זה שהגיל הממוצע של המכונית בישראל גודל וגודל בגלל מחירים בשמיים.

הכתבה השנייה מראה את המספרים של מכירות רכב בארץ, שמגיעים לשיאים חדשים.

מה לעזאזל רוצים מאיתנו?

פורסם

הכותרת אומרת שלוש כתבות. אני רואה רק שתיים.

קניית רכב חדש לא משתלמת עקב המחירים הגבוהים וירידת הערך הגבוהה בשנה-שנתיים שלאחר מכן. אי אפשר לגבות מיסים כל כך גבוהים ואחר כך לשאול למה אנשים מעדיפים לקנות יד שנייה.

אסף

פורסם

הכתבה הראשונה מדברת על זה שהגיל הממוצע של המכונית בישראל גודל וגודל בגלל מחירים בשמיים.

הכתבה השנייה מראה את המספרים של מכירות רכב בארץ, שמגיעים לשיאים חדשים.

מה לעזאזל רוצים מאיתנו?

גידול באוכלוסיה יש גם...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אני מעריך גם שהביקוש לגניבת רכבים חדשים (לרשות או לחלפים)גבוה בהדרגה מהביקוש לגניבת רכב ישן .

זאת אומרת שרכב ששרד את ה4-5 שנים בלי גניבה ,כבר יש לו מספיק חלפים בשוק והוא פחות יגנב.

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם
ההסבר פשוט מאוד: אם מספר המכוניות שיורד מהכביש (מושבת בתאונה, נגנב וכדומה) וגילו מעל הממוצע,

קטן ממספר המכוניות החדשות שעולות לכביש, הגיל הממוצע ימשיך לעלות.

רק לי יש בעיה לוגית עם המשפט הזה?

ההגיון שלי (שלא לדבר על המתמטיקה שלי) אומר להיפך דווקא.

טל

חבר הפורום טל שביט נהרג בתאונת דרכים כשהוא רכוב על אופנוע בזמן מילוי תפקידו ככתב רכב. יהי זכרו ברוך.

* "מוטב שתשתוק ויחשבו שאתה טפש, מאשר לפתוח את הפה ולהסיר כל ספק" (בנג'מין פרנקלין)

* "If I were in your shoes, I'd whisper before I'd shout" (רייצ'ל סטיבנס, "סוויט דרימס מיי ל.א. אקס")

פורסם

לא רק לכם :-P

לכן בדקתי את הנושא לעומק ויש לי את הסיבה המדויקת למה צי הרכב "מזדקן".

טל, מכיוון שאני יודע שאתה אוהב להראות שאתה יודע, בטח תשמח להסביר לחברי הפורום,

ולא רק להגיד שאני טועה. נכון? ;-)

בכל מקרה, אכתוב את הסיבה מאוחר יותר. יוסי, לך אסביר במפגש, לא לפני שאכה אותך נמרצות :twisted:

פורסם

המשפט של רועי נראה לי ההפך ממה שצריך

אם יותר מכוניות חדשות עולות לכביש מהישנות שיורדות אז הגיל הממוצע צריך לקטון

אם בכל זאת הגיל הממוצע עולה אז פחות מכוניות ישנות יורדות מהכביש מאשר חדשות עולות על הכביש

או אולי - מישהו טעה בחישובים והנתונים בכתבה לא מדויקים

פורסם

טוב, אני רואה שטל לא יודע, אז הנה התשובה למסתורין הגדול של היקום.

קודם כל - שתי הכתבות מדויקות (כמובן ;-)).

איך זה ייתכן?

בשנות ה-90 היה צי רכב קטן יחסית ולא אמין, ומנגד גל רכישת מכוניות חדשות. כתוצאה מכך הגיל הממוצע

של צי הרכב הישראלי היה קטן מאוד. למה? הרבה מכוניות לא אמינות יורדות מהכביש, הרבה מכוניות חדשות.

כך ממוצע הגיל נמוך מאוד.

עם השנים, המכוניות הופכות יותר ויותר אמינות. כך פחות מכוניות יורדות מהכביש, צי הרכב הולך ותופח במכוניות

ישנות, והתמהיל הופך לזקן יותר - אפילו שרכישת רכב חדש עודנה בעלייה.

אחרי הכל, כמו שכתבתי בהודעה המקורית - אם מכוניות ישנות לא יורדות מהכביש בכמות מספקת, הן פשוט

ממשיכות להזדקן. מה ששכחתם, הוא שכל שנה סופרים מחדש את גיל המכוניות. כלומר מכונית שהיתה בת 10

בשנת 2000, נספרת כבת 11 בשנת 2001, 12 בשנת 2002 ו-15 בשנת 2005. כל זה מגדיל את הממוצע

של כל צי הרכב. מכיוון שהמכוניות העתיקות הללו מסרבות למות, הן ממשיכות להיספר ולהגדיל כל הזמן את הממוצע.

מנגד, שיאי המכירות של רכב חדש מורידים מעט את הממוצע הכולל, אבל לא מספיק בכדי למנוע עלייה אבסולוטית

לעומת השנה הקודמת.

הנה כמה דוגמאות תיאורטיות להמחשת העניין. אלו לא נתונים מדויקים של השנים המצוינות.

נניח ואנחנו בשנת 2004. צי הרכב כולל:

10,000 מכוניות בנות שנה (מכוניות שנקנו בשנת 2003)

50,000 מכוניות בנות חמש

100,000 מכוניות בנות 10

100,000 מכוניות בנות 15

5,000 מכוניות בנות 20

10,000 מכוניות חדשות עולות ב-2004 על הכביש. וכך, ממוצע הגיל הכולל לצי רכב של 275,000 מכוניות,

יהיה 10.43 שנה בממוצע.

בשנת 2005, צי הרכב כולל:

10,000 מכוניות בנות שנה (אלו שנקנו בשנת 2004)

10,000 מכוניות בנות שנתיים

50,000 מכוניות בנות שש

100,000 מכוניות בנות 11

100,000 מכוניות בנות 16

כל המכוניות בנות ה-20 (5,000) התפגרו. לצורך הסטטיסטיקה, זו דוגמה קיצונית מאוד (כי במציאות גם מכוניות

שגילן מתחת לממוצע נגרעות לפעמים בתאונות או גניבה).

לצי הרכב נוספו הפעם 20,000 מכוניות חדשות. וכך, ב-2005 ממוצע הגיל הכולל לצי רכב של 290,000 מכוניות,

יהיה 10.52 שנה.

המסקנה: למרות שבשנת 2005 עלו על הכביש 20,000 מכוניות חדשות, ו-5,000 ענתיקות התפגרו, ממוצע הגיל

של צי הרכב דווקא עלה בהשוואה לשנת 2004.

Problem Solved :-P

• תוכן חדש...