Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8338 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אוקי .. אז אני קורא בפעם ה 100 את הקטלוג של ה 9-3 ..

ולפתע קראתי משפט שלא כל כךמובן בשבילי ..

ולמה בכלל היחס הזה ....

את השאלה אני לא יודע בדיוק איך לשאול ... אז אם מישהו יכול להסביר לי מה הקטע הזה אומר ... ואני מצטט :

"on the move , thr spoiler and skirts reduce the lift force by 70 per cent at the front and 40 per cent at the rear . the resultant increase in downforce is handled by 17-inch wheels shod with broad high speed tyres ' extra -large ventilated disc brakes all around ' ESP ' TCS and a chassis setting for truly active driving "

שאלתי היא .. כבר שמעתי מהרבה אנשים שהספוילר לא ממש עוזר אלא במהירויות ממש גבוהות ...... אז לפחות ממה שנשמע לי זה דווקא עוזר.... ( אם הוא מקצועי לא עבודה סתמית רק ליופי) ...

את החצאיות לא ידעתי שיש להם השפעה שכזו ... זה משנה כל כך ?? חשבתי שדווקא הן רק ליופי ...

.. איך מתחלק ה LIFT FORST ......? איך זה שהוא 70 אחוז מקדימה ו40 מאחור ( אני יודע שהאוויר חותך מקדימה כך ששם זה יותר משפיע ... אך בגדול איך הוא מתחלק ) ???

ובקטע של ה DOWNFORCE .... איך זה קשור לג'נטים בכלל ???

ומה זה ש CHASSIC .... שאחרי ה ESP ו ה TCS .....

איך הוא עושה לך נהיגה מהנה ....??

אני יודע יותר מידיי שאלות ...

רק שאני מקווה לתשובות :)

Every man has his own destiny: the only imperative is to follow it, to accept it, no matter where it leads him

Henry Miller

פורסם
אוקי .. אז אני קורא בפעם ה 100 את הקטלוג של ה 9-3 ..

ולפתע קראתי משפט שלא כל כךמובן בשבילי ..

ולמה בכלל היחס הזה ....

את השאלה אני לא יודע בדיוק איך לשאול ... אז אם מישהו יכול להסביר לי מה הקטע הזה אומר ... ואני מצטט :

"on the move , thr spoiler and skirts reduce the lift force by 70 per cent at the front and 40 per cent at the rear . the resultant increase in downforce is handled by 17-inch wheels shod with broad high speed tyres ' extra -large ventilated disc brakes all around ' ESP ' TCS and a chassis setting for truly active driving "

שאלתי היא .. כבר שמעתי מהרבה אנשים שהספוילר לא ממש עוזר אלא במהירויות ממש גבוהות ...... אז לפחות ממה שנשמע לי זה דווקא עוזר.... ( אם הוא מקצועי לא עבודה סתמית רק ליופי) ...מדובר כאן על מהירויות גבוהות. על הרכב הנוסע נוצר כח עילוי , ששואף "לדחוף" את הרכב כלפי מעלה (פיזיקה). הספויילר מפחית את הכח הנ"ל ע"י "שבירת" צורתו של הרכב ושינוי כיוון הרוח (אוויר) על פני הרכב וע"י כך מפחית את כח העילוי.את החצאיות לא ידעתי שיש להם השפעה שכזו ... זה משנה כל כך ?? חשבתי שדווקא הן רק ליופי ... בתכנון נכון , הן לא רק ליופי

.. איך מתחלק ה LIFT FORST ......? איך זה שהוא 70 אחוז מקדימה ו40 מאחור ( אני יודע שהאוויר חותך מקדימה כך ששם זה יותר משפיע ... אך בגדול איך הוא מתחלק ) ???

אין שום קשר . הקטע מדבר על הפחתה של 70 אחוז בכח העילוי בחלקו הקדמי של הרכב ו-40 אחוז בחלקו האחורי. מדובר על הפחתה באחוזים מהכח הקיים ללא הספויילרים. לא על חלוקת כוחות כלשהי.

ובקטע של ה DOWNFORCE .... איך זה קשור לג'נטים בכלל ??? לא קשור. מדובר על כך שהגלגלים הנ"ל מפצים על אובדן המהירות שנגרם מה-DWNFORCE (גלגלים גדולים , יותר מהירות סופית).

ומה זה ש CHASSIC .... שאחרי ה ESP ו ה TCS .....כאן מדובר על כיול השילדה (CHASIS SETTING)איך הוא עושה לך נהיגה מהנה ....?? הכיול , כשנעשה נכון , הוא זה הקובע את התנהגות הרכב. קח לדוגמא את רכבי פז'ו משנות ה-80 תחילת 90. 205/405. שום דבר מיוחד בשלדה/מתלים. אבל כיול נכון עשה אותן למכוניות המהנות בקבוצתן.

אני יודע יותר מידיי שאלות ...

רק שאני מקווה לתשובות :)

בקיצור - רוב השאלות שלך הן עניין של הבנת הנקרא. נסה לקרוא את הקטע בפעם ה-101 :wink:

פורסם

תודה על התשובה :)

האירודינמיקה של הרכב היא זו שמשפיעה עם ה LIFT FORCE נכון ?

כנראה שאני צריך לקרוא עוד :)

Every man has his own destiny: the only imperative is to follow it, to accept it, no matter where it leads him

Henry Miller

פורסם

רק תוספת קטנה לגבי תרומת החצאיות. גחון הרכב מתפקדת (למורת רוחם של מתכנני הרכב) ככנף בעלת כח עילוי. האויר שנכנס מתחת לרכב במהירויות גבוהות נדחס ומפעיל לחץ כלפי הגחון. חצאיות יכולות לפתור ולו ברמה חלקית את הבעיה הזו. במכוניות על נהוג להוסיף תעלות בגחון הרכב שתוכננו תוך ניסויים במנהרות רוח להפחית גם את המערבולות הנוצרות בגחון ואף לספק תת לחץ באזור הגלגלים האחוריים לשיפור כח ההצמדה.

חוץ מזה אל תקח יותר מדי ברצינות דברים שאתה קורא באלון (brochure) של היבואן/יצרן.

הרבה התלהבות פלצנית שנועדה לגרום לך לחשוב שיש להם פטנט רשום על הגלגל ושאר מכלולי הרכב.

פורסם

אני מכיר את האוטו דווקא טוב מאוד ...

אבל הסטייה שלי שאני חוזר לקרוא ולא משתעמם אפילו לחזור על קריאת מה שאני יודע בנוגע לרכב....

את הקטע הספיטסיפי הזה הבנתי אבל עניין אותי איך זה פועל .. מערבולת וכן הלאה...

תודה על התשובה :wink:

Henry Miller

• תוכן חדש...