Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6992 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולכם.

אני זקוק לרכב ב5-7 אלפי ש"ח, ומתלבט בין הפיז'ו (נוחות, התנהגות, צריכת דלק, ולעומ"ז אמינות ו-0 שוק) לבין המיצובישי(אבזור, אמינות יחסית לשנתון, שוק לא רע, אבל לפי הסיפורים - צריכת דלק נוראית.) מה דעתכם?

פורסם

בתקציב הנ"ל השוק של הרכב ממש לא צריך להדאיג אותך , מה שכן צריך להדאיג אותך זה טיב התחזוקה של הרכב.

ה 405 עדיפה בכל פרמטר על המיצובישי ( חוץ מצריכת דלק שאני לא יודע להשוות ) רק נשאר לך למצוא אחת שמורה,בהצלחה!

פורסם
בתקציב הנ"ל השוק של הרכב ממש לא צריך להדאיג אותך , מה שכן צריך להדאיג אותך זה טיב התחזוקה של הרכב.

ה 405 עדיפה בכל פרמטר על המיצובישי ( חוץ מצריכת דלק שאני לא יודע להשוות ) רק נשאר לך למצוא אחת שמורה,בהצלחה!

אם מדובר בתקציבים האלו - ואתה סגור רק על 2 הרכבים הללו

הלנסר תהיה הבחירה הטובה כיוון שהרכב אמין ---בטירוף---

יש לי ניסיון גם עם 405 וגם עם כמה לנסרים , שלי ושל חברים

וללנסר פשוט אין תקלות - וגם אם יש הן מאוד פשוטות

לעומת ה 405 שהבעיות רק יגיעו ויגיעו - במיוחד אם אתה קונה אותה ב 7 אלף .

לגבי דלק 2 הרכבים לא חסכוניים ככה שזה לא פרמטר , מה גם שאם אתה לא מתכוון לעשות קילומטרז מטורף כל חודש

ההבדל בדלק בסוף החודש יהיה בין 50 ל 100 שח , בעיות אמינות יעלו לך הרבה הרבה יותר .

פורסם

הכל תלוי בתחזוקת הרכב, בשנתונים האלה.

אני מכיר לאנסרים שכמעט התפרקו כבר, לאנשים בעבודה שלי.

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם

אם אתה יכול להשקיע "רק" 5-7 אלף ש"ח , לך על הלנסר אשר לבטח תהיה אמינה יותר.

לגבי ה 405 אכן רכב נוח וכ"ו וכ"ו , אבל אמינות אלא יוסטור.

תעשה סיבוב בחשמליות הקרובות למקום מגורייך, בטוח תראה שם יותר מ 405 אחת...:twisted:

כל עוד מפרקים שם 6 תימניות בלילה...המטרה מקדשת את האמצעים!
:roflmao:
פורסם
אם מדובר בתקציבים האלו - ואתה סגור רק על 2 הרכבים הללו

הלנסר תהיה הבחירה הטובה כיוון שהרכב אמין ---בטירוף---

יש לי ניסיון גם עם 405 וגם עם כמה לנסרים , שלי ושל חברים

וללנסר פשוט אין תקלות - וגם אם יש הן מאוד פשוטות

לעומת ה 405 שהבעיות רק יגיעו ויגיעו - במיוחד אם אתה קונה אותה ב 7 אלף .

לגבי דלק 2 הרכבים לא חסכוניים ככה שזה לא פרמטר , מה גם שאם אתה לא מתכוון לעשות קילומטרז מטורף כל חודש

ההבדל בדלק בסוף החודש יהיה בין 50 ל 100 שח , בעיות אמינות יעלו לך הרבה הרבה יותר .

לפותח השירשור שלום, בנוסף, גם אם תהיה בעיה בסופר לנסר בת ה15 עם מספר ידים לא ידוע ואופי שימוש בעבר שאתה לא מכיר, עדין יש לך את חותמת האחריות של תובל! רק שאלה לתובל, לכמה זמן אחריות אתה מתחייב שלא יקרה ללנסר כלום?

הרי סיפורי אימה על הגירים האוטמטים של הלנסר מעולם לא נכתבו כנ"ל לגבי הרדיאטורים ועוד שלל דברים שבעלי הסופר לנסר רק חלמו עליהם.

בנוסף לכך, אם אמינות וצריכת דלק (כמו גם מחיר רכישה ואופ' למיקוח עם המוכר) חשובות לך, ממליץ בחום על גיר ידני.

הדלתא חוזרת! (לא הרומנית, האמיתית)

פורסם
לפותח השירשור שלום, בנוסף, גם אם תהיה בעיה בסופר לנסר בת ה15 עם מספר ידים לא ידוע ואופי שימוש בעבר שאתה לא מכיר, עדין יש לך את חותמת האחריות של תובל! רק שאלה לתובל, לכמה זמן אחריות אתה מתחייב שלא יקרה ללנסר כלום?

הרי סיפורי אימה על הגירים האוטמטים של הלנסר מעולם לא נכתבו כנ"ל לגבי הרדיאטורים ועוד שלל דברים שבעלי הסופר לנסר רק חלמו עליהם.

בנוסף לכך, אם אמינות וצריכת דלק (כמו גם מחיר רכישה ואופ' למיקוח עם המוכר) חשובות לך, ממליץ בחום על גיר ידני.

דבר ראשון מדובר על -לנסר- ולא סופר לנסר , ללנסר אין בעיות מיוחדות עם הגיר האוטומט

ובכל מקרה כאשר מדובר בגיר אוטומט ישן צפה לאמינות הרבה יותר גבוהה מהלנסר מאשר גיר אוטומט של 405 .

עכשיו אני לא נותן אחריות אבל אם יש לך ניסיון עם מכונאות , תבחין ישר שהבניה המכאנית בלנסר הרבה יותר פשוטה , חכמה , נגישה ואמינה .

זו עובדה שמנועים וגירים מקוריים של לנסר שטופלו טוב מגיעים ל350 אלף קילומטר - ו405 פשוט לא .

כאשר מדובר ברכב מהשנים הללו - ונגיד שמדובר ב 2 רכבים שהתנהגו אליהם אותו הדבר - הלנסר תפגין אמינות גבוהה יותר .

פורסם

במאמר מוסגר: חבר'ה, אתם בסדר גמור, תודה!

(אני דיי חדש בפורום ולא ציפיתי לכ"כ הרבה תגובות תוך פחות מיממה - תודה על האכפתיות והרצון לעזור)

ולענייננו: מוצעת לי 405 91' שנראית בסדר, טסט דיי ארוך, משהו כמו 180K ק"מ עם רכב נוסף לחלקים, והכל ב-6000 ש"ח. אשמח לשמוע את דעתכם. ועוד משהו: לפי נתוני יצרן שבמקרה יש לי (קוואטרו ישן), יש לו צריכת דלק טובה בהרבה מהלאנסר, וזינוק ל-100 סביר - ראיתי איפשהו פה שהזינוק שלו גרוע עד כדי סיכון רציני בהשתלבות - מה אתם יודעים להוסיף? (אני לא מצפה לנתונים המקוריים אבל זה נותן פרופורציות בהשוואה.)

לרועי: אני מסכים אתך שידני עדיף מכל הבחינות (אני גם נאלץ לוותר מראש על הרבה מכוניות מצויינות) אבל בעוונותי הרבים עברו עלי רוב שנותי אחרי קבלת הרישיון ביבשת האוטומטית, ואני רגיל לשבת רגל-על-רגל ולא לבחוש בהילוכים כך שזה כרוך בשינוי אורח חיים קיצוני - לא פשוט בגילי (27...:-P:-P:-P). אולי פעם יהיה לי אומץ לזה...

פורסם

הלנסר לא שותה אלה בולעת דלק חוץ מזה לא צפויות בעיות מיוחדות אלה אם הרכב הוזנח בצורה רצינית.

הפזיו (רכב 92 שהיה במשפחה)אומנם גיר רגיל אבל מבחינה מכנית גילתה אמינות טובה למדי אבל החשמל זה סיפור אחר,

כל פעם משהו לא עבד אורות, מגבים, חלונות, וינקרים, וכדומה.

לגבי הגיר לא יכול ליעץ מניסיון.

פורסם
הלנסר לא שותה אלה בולעת דלק חוץ מזה לא צפויות בעיות מיוחדות אלה אם הרכב הוזנח בצורה רצינית.

הפזיו (רכב 92 שהיה במשפחה)אומנם גיר רגיל אבל מבחינה מכנית גילתה אמינות טובה למדי אבל החשמל זה סיפור אחר,

כל פעם משהו לא עבד אורות, מגבים, חלונות, וינקרים, וכדומה.

לגבי הגיר לא יכול ליעץ מניסיון.

יש לך ניסיון עם לנסר אוטומטית , או שאתה מדבר על סמך שמועות ?

כיוון שלי יש נסיון עם 3 לנסרים אוטומטיות והצריכה הממוצעת (עיר וחוץ ) היא בין 10 ל 11 קילומטר לליטר .

אני לא חושב שזה צריכה מטורפת לעומת הפזו' שעושה את אותו הממוצע .

אבל נניך שלא - נגיד שהיא עושה ממוצע של 13 קילומטר לליטר .

נגיד שאתה נוסע 700 קילומטר בחודש (סביר שלא )

תעשה חישוב מהיר ותראה שבסוף החודש ההבדל בחשבון הדלק יהיה בדיוק 80 שח - לסכום כזה אין משמעות

וכל תקלה קטנה תעלה יותר - ככה שצריכת דלק ברכבים באותו סדר גודל מבחינת צריכה לא צריכה להיות פרמטר לקניית רכב .

פורסם

זו עובדה שמנועים וגירים מקוריים של לנסר שטופלו טוב מגיעים ל350 אלף קילומטר - ו405 פשוט לא .

.

טוב אם עובדה כזאת ועוד אחת שהובא ע"י המכון להשוות אמינות גירים ומנוע מאת טובל, איך אני יכול להתוכח? תגיד אף 405 לא עברה את ה350 אלך ק"מ, כולל הדיזלים של המוניות? כל לאנסר בארץ הגיע ל350 על אותו ראש? אם כן בוא ותוכיח! לא, דוגמא של מכונית אחת או אפילו שלוש אינה הוכחה אלא סתם דוגמא. אני גם לא מאמין שהיה לך 405 עם קילומטרז כזה.

הדלתא חוזרת! (לא הרומנית, האמיתית)

פורסם

לגבי ה-405 שמצאת - זה שאתה מקבל רכב נוסף לחלקים, לא מדליק לך נורה אדומה על האמינות של הרכב?

אני הייתי הולך על הלנסר.

פורסם

אני מכיר, אישית, לא משמועות, סיטרואן BX (!) עם מנוע זהה לזה שב- 405, שהגיעה ל 450,000 ק"מ, עברה אוברול, ואז המשיכה עד 840,000 ק"מ.

את רב סרן שמועתי תשאיר בבית. אל תביא אותו לפורום.

ומי שמתיימר לצפות את רמת האמינות של מכונית בת 16 שאין לו מושג מה עברה ואיך עברה רק לפי הסמל שעל הגריל, לא מפגין הגיון רב.

ולשואל, עד שנת 1991 (כולל) היה ב- 405 לוח מחוונים מפלסטיק שברירי ומתפורר. במהלך שנת 1992 הוחלף למשהו הרבה יותר מוצלח.

פורסם

*לפי דעתי* ואני מדגיש , הדעה שלי - אני אסכם את העניין ככה :

אם אתה מחפש נוחות , אחיזה , היגוי אבל מוכן להתפשר על נושא האמינות ושוק - לך על 405

אם אתה מחפש רכב שיביא אותך מ-א- ל -ב- במינימום הוצאות - ויותר מעניין אותך הכסף אין לך שיקולים - לך על לנסר .

( התגובה מתייחסת ל 2 רכבים באותו המצב פחות או יותר )

פורסם

מניסון שלי - הלנסר זה הרכב הכי אמין שתוכל לקנות בתקציב שלך.

יש לי לנסר בבית כבר 7 שנים, חוץ מסטרטר לא הוחלף שום חלק במנוע, הגיר עובד חלק, וכנ"ל גם המנוע.

אמינות פשוט מוחלטת, הרכב לא רוצה למות.

צריכת דלק - לא כזאת נוראית, כיוון קרבורטור ישפר עוד יותר את צריכת הדלק.

הרכב עושה 1 ל9-10.

ניב

מבולבלים? גם אנחנו.

• תוכן חדש...