Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7003 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים. יש לי בעיה כזו. רכשתי רכב מדהים מסוג גולף cl מודל 95, 1800 אוטמטית, בסה"כ 107,000 ק"מ שכל השנים טופלה במוסך המרכזי של צמפיון.

נוזל הקירור ירד מתחת לקו המינימום ועלי להוסיף נוזל קירור. המדובר כאמור ברכב מודל 95 שיש להשתמש בנוזל קירור מדגם g11 שאיננו מיוצר יותר; ובצמפיון מוטורס מוכרים רק נוזל קירור חדש מדגם g12 - וקראתי שאסור לערבב בין נוזל קירור g11 ונוזל קירור מסוג g12.

עד היום היו ממלאים לי בטיפולי 10,000 במוסך של צמפיון מים רגילים, ואולם קראתי שהדבר מאוד לא בריא לרדיאטור ולמנוע (קורוזיה, אבנית וכיו"ב).

איך מטפלים בבעייית נוזל הקירור ? האם להוסיף מים רגילים כנוזל קירור ? האם עלי לרוקן את כל המערכת מנוזל הקירור שברכב ולשים את נוזל הקירור החדש מסוג g12 (כי כמו שאמרתי אין למצוא נוזל קירור ישן מסוג g11 )? האם מותר בכלל להשתמש בנוזל הקירור החדש מדגם g12 לרכב שלי מסוג גולף משנת ייצור 1995 ???

שמעתי שיש נוזל קירור מסיג g12 super שכן אפשר לערבב אותו עם נוזל קירור ישן מסוג g11 - האם זה נכון ?

מישהו יודע מה הצבע של נוזל קירור מסוג g11? מה הצבע של נוסל קירור מסוג g12 ? ומה הצבע של נוזל קירור מסוג g12 super (בהנחב שיש בכלל נוזל כזה) ?

ועוד שאלה אחת אחרונה - איך מרוקנים את כל נוזל הקירור מבלי לעשות נזקיםן לרכב ? מישהו יכול לצלם לי תמונה של השסתום שממנו מרוקנים את הנוזל ?

אודה לעזרתכם בהקדם.

פורסם

תחדש !

עזוב מה שאומרים לך בצ'מפיון ותקשיב לי.

נוזל קירור מסוג G12 PLUS מותר לערבב עם G11.

במידה ואין לך ניסיון בטיפול ברכב גש למוסך מקצועי בכדי שירוקנו לך את כול מערכת הקירור וימלאו לך נוזל קירור חדש.

בכול מקרה חפש בפורום מידע לגבי נוזל קירור מומלץ ומידע נוסף (יש המון).

איזה כייף לי :)

• ספונסר פורום
פורסם

אתה יכול להיות רגוע ,ברכב שלך גולף דור 3 כבר מזמן אין זכר לG11 ,

ואתה יכול למלות G12 ללא שום בעיה .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

• ספונסר פורום
פורסם

לא ,משתמשים במה שיש בשוק שלמעשה האחרון הוא אבולוציה של הG11

והפלוס הוא ההמשך ,וזה מה שיש בשוק היום .

הוא דואג מהערבוב אז אני רק מציין שאין מצב שיש לו שרידים מהנוזל המקורי

של אותם השנים ,כבר מזמן החליפו לו פלנשים וכו ומילאו במקרה הטוב את ה-G12 /G12+ .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם

רון,תשובתך לא ממש ברורה.

לפותח האשכול מומלץ לבצע שטיפה של מערכת הקירור בכדי להיות בטוח שנוזל קירור לא מתאים יפונה ממערכת הקירור ולמלא G12-PLUS.

בקשר לאבולוציה...

G11 ו-G12 הם שני סוגים שונים של נוזלי קירור וחבילת תוספים שונה לחלוטיין.

G11=חבילת תוספים שנקראת hybrid

G12 PLUS= חבילת תוספים שנקראת OAT ללא סִילִיקָט ועוד חומרים שונים.

Guest תמיר .א.
פורסם

גם ברשותי יש רכב מסוג פולקסווגן וונטו (כמו בורה\ג'אטה) 97 , שמורה להפליא מנוע 1600 אוטומטי, עברה רק 109K

אני משתמש כבר שנתיים בנוזל קירור פשוט ירוק שקונים בחנויות של חלפים לרכב והרכב מסתדר עם זה מצויין.

תמיר

פורסם

חברים תודה רבה מאוד לכם על התשובות.

שאלה אחת נוספת לי אליכם. מבירורים שעשיתי עולה שהחליפו לי את נוזל הקירור לפני 3 שנים בערך ב-g11. המנוע לא מתחמם לי - ואין שום בעיה באוטו !!!!!. השאלות שלי הן כאלו:

1. האם כדאי לעשות שטיפה ולהחליף את כל נוזל הקירור ב-g12plus למרות שאין שום בעיה באוטו ???

2. האם כדאי להחליף ב-g12 או g12 plus מה עדיף ? כזכור המדובר ברכב גולף מודל 95 1800 אוטומט.

3. או שכדאי בכלל לא להחליף את נוזל הקירור ולשים מים רגילים או מים מזוקקים במקום נוזל הקירור ???

מודה לכם מראש !!!

פורסם

מרק,

קראתי בעיון את הקישורים ששלחת לי ובאחד מהם כתוב ככה:

"לפני החלפה, אם צבע נוזל הקרור חום, מומלץ לבצע שטיפה של המע' אצל מומחה ומי שיודע, בבית.

יש רק לשים לב, שיש מכוניות בהם ראש המנוע גבוהה יותר ויש לבצע מילוי נכון וניקוז אוויר, אחרת הדרך לשיפוץ ראש מנוע קרובה מתמיד.."

האם ברכב גולף 1800cl המנוע גבוה יותר ? (דרך אגב, ממה הוא צריך להיות גבוה יותר ??? ואם הוא כן גבוהה איך מחליפים את נוזל הקירור מבלי לפגוע בראש המנוע ?

פורסם

הסבר

ברכבים מסויימים מיכל העיבוי/ההתפשטות מותקן נמוך מראש המנוע, לכן יש לבצע תהליך של ניקוז אוויר לפי הוראות היצרן, בצע חיפוש בפורום כיצד מבצעים ניקוז אוויר/בדיקת מערכת הקירור לאחר החלפת נוזל קירור בגולף.

לפי שאלותייך אני ממליץ לך לגשת למוסך ולבצע את החלפת נוזל הקירור.

פורסם

3 שנים... אני ממליץ לך כבר להחליף את כל נוזל הקירור, או בכל מוסך, או שתלך ותקנה מים ייעודיים איכותיים, גלון אנטי פריז LONG LIFE 100 שקל , של פרסטון,ותחליף לבד(אם יש לך משהו שיודע להתעסק עם זה).

פורסם

ברמת העיקרון נוזל הקירור של VW איננו דורש החלפה תקופתית. קנה G12+ אותו ניתן להוסיף על כל נוזל קירור וסע לשלום. אין צורך בשום דבר נוסף.

• תוכן חדש...