Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7017 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בתום הטיפול המוסכניק לוקח ספריי שמן/זזקל עם הקשית ופשוט מרסס על כל חלקיי המנוע העשויים מפלסטיק וגומי, במבט ראשוני המנוע נראה ממש מבריק כמו חדש וללא אבק וכל החלקים השחורים שהוא התיז עליהם והיו מאובקים ודהויים נראים מבריקים ושחורים כמו חדשים וזה עושה רושם טוב לבעל הרכב שבה לקחת את רכבו לאחר הטיפול ורואה שניקו לו את איזור המנוע, לפי דעתי הם עושים את זה סתם ליופי אבל בטווח הארוך השמן הזה לא עלול לפגוע בחלקיי גומי ואטמים ולגרום לקריעתם/התייבשות?

עוד מישהו נתקל בתופעה הזאת במוסכים?

פורסם

אני יודע שישנם מוסכניקים שלא מוכנים לעשות שטיפת מנוע בשום אופן.

לא עם קיטור ולא עם זז קל.

אני מסוג האנשים שאם הייתי רוצה מנוע מבריק לא הייתי מחכה שבעל המוסך יבריק לי אותו...

ואני מאמין שכך גם חלק גדול מהאנשים פה...

פורסם
אני יודע שישנם מוסכניקים שלא מוכנים לעשות שטיפת מנוע בשום אופן.

לא עם קיטור ולא עם זז קל.

אני מסוג האנשים שאם הייתי רוצה מנוע מבריק לא הייתי מחכה שבעל המוסך יבריק לי אותו...

ואני מאמין שכך גם חלק גדול מהאנשים פה...

מנוע זה לא אוזן , לא צריך לרחוץ אותו , ובטח שלא עם ממיסים.

אם דואגים שלא יהיו נזילות כשממלאים שמן ולא נכנסים לבוץ הוא לא דורש רחיצה.

פורסם

זה לא העניין פה אם צריך לשטוף מנוע או לא, העניין הוא שנניח שהלקוח משאיר את רכבו בידיי המוסך וחוזר לאחר כמה שעות לקחת אותו, חלק מהמוסכים עושים את "הטיפול" הזה ללא אישור מבעל הרכב אלא כשירות המוסך בתום טיפול ולזכותם נאמר שהם לא גובים על זה תשלום בגין "שטיפת" מנוע", אבל העניין כאן שהם עושים את זה על דעת עצמם מבלי לשאול את בעל הרכב האם הוא מעוניין בזה ולטווח הארוך זה רק עלול לפגוע ולהרוס חלקיי גומי ופלסטיק אשר באו במגע עם הממיסים האלה ולגרום לתקלות מיותרות בעתיד

פורסם

ריסוס עם זזקל ודומיו זה טימטום גדול. זה משאיר את כל תא המנוע מרוח בשכבה שתתפוס כל גרגר אבק ותהפוך אותו לבוץ. חוץ מזה הזזקל דליק.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

זה בדיוק העניין המרגיז פה,שלמראית עין זה נראה טוב והלקוח מרוצה אבל כעבור ימים ספורים המנוע מתמלא באבק יותר מבעבר ועוד יותר גרוע מהלכלוך המצטבר הוא הבלאי הגבוה שנגרם לחלקיי הגומי כתוצאה מהריסוס הזה

פורסם
זה בדיוק העניין המרגיז פה,שלמראית עין זה נראה טוב והלקוח מרוצה אבל כעבור ימים ספורים המנוע מתמלא באבק יותר מבעבר ועוד יותר גרוע מהלכלוך המצטבר הוא הבלאי הגבוה שנגרם לחלקיי הגומי כתוצאה מהריסוס הזה

שרון,הכל ניתן למנוע על ידי הבהרה מראש.

המוסך רוצה שהלקוח יהנה ממנוע נקי כשהלקוח פותח את הארנק,אחרי 3 ימים בעל המוסך לא ממש מתרגש ממה שיש ללקוח להגיד.

כמובן,לא תמיד אלא לרוב.

פורסם

הבעיה הגדולה היא שהחומרים האלו תוקפים חלקי גומי ומזרזים את התבלותם!:twisted:

הייתי מדבר עם בעל המוסך...

לסלי

"There's one arena of motor sport where everyone's a hero. One where the skill is not in the deftness of steering, nor the late application of brakes. Nor that intuitive feel for a car's limits. This a sport where the real display of talent is just turning up on race day." TOP-GEAR on drag racing.

פורסם

במוסך מאזדה שביקרתי מנקים עם זז קל אך לאחר מכן מנגבים ומרססים טוב טוב עם ספריי סקאיי.

מצחיק אך בטיפול הראשון ראיתי שמרססים זז קל ולפי הריח כבר הבנתי שהחומר חזק ולא טוב לגומיות ולפלסטיקים .באותו המעמד התעקשתי בתוקף לרסס סקאיי על הכל ולנקות וכך עשו-בטיפולים לאחר מכן הם הפכו את עניין הספריי סקאיי לחלק מהתהליך-גם הם הבינו שזה "לא בריא" לגומיות ולפלסטיקים.

לא סתם אני עומד ליד כל רכב שאני לוקח לטיפול כל הזמן...

אוטו זה כמו אישה.היית נותן את האישה שלך למישהו אחר?

פורסם

שלום,

קניתי לפני כמה ימים בהום סנטר חומר של STP מנקה מנוע -מסיר שומנים, האם הוא מזיק לגומי וחלקי פלסטיק?

כתוב שהוא למתכת והשתמשתי בו לנקות את הבלוק של החיפושית האם זה הורס?

השתמשתי בו גם כדי לנקות חיצונית גם את הקרבורטור ,(הקרבורטור לאחר שיפוץ) האם זה יגרום נזק??

והאם אפשר לנקות מצערת בעזרתו או שזה לא בריא למנוע?

תודה לעוזרים,

שי

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

פורסם

על סמך מה נאמר כאן בכמה וכמה הודעות שספריי זזקל (ולצורך העניין בואו נדבר

רגע על WD40 ספציפית, שאני משער שיש קונצנזוס לגבי הגדרתו כ"זז-קל")

פוגע בגומיות ופלסטיקה ?

מישהו מכם יודע לספר על פגיעה כזו, שלא ע"פ רב סרן שמועתי ?

הערה - אני לא נכנס לעניין של ראוי או לא ראוי שמוסך יעשה את הפעולה המתוארת כאן,

אלא רק מתעכב על עניין העובדה שנראה שכולם נוטים להסכים עימה : זז-קל פוגע

בפלסטיקה\גומיות.

:evilbat: ...השדון

------------------

May the Force be with you...always

------------------

כשאני אמות, אני רוצה למות כמו סבתא שלי, בשלווה, תוך כדי שינה. לא בצרחות, כמו הנוסעים באוטו שלה...

פורסם

אני ממש לא משוכנע באשר לנכונות הטענה שהזזקל תוקף חלקי גומי.

מה שכן, עד שהחומר מתייבש השהות ברכב הופכת לבלתי נסבלת בשל ריח הנפט החזק.

לדעתי טוב פעם בכמה חודשים להתיז חומר כמן SON OF A GUN על חלקי הפלסטיק והגומי.

פורסם

לא יודע באשר לזז-קל אבל לגבי ה WD-40 כתוב במפורש באתר החברה כך :

"What surfaces or materials are OK to use WD-40 on?

WD-40 can be used on just about everything. It is safe for metal, rubber, wood and plastic. WD-40 can be applied to painted metal surfaces without harming the paint. Polycarbonate and clear polystyrene plastic are among the few surfaces on which to avoid using a petroleum-based product

like WD-40."

http://www.wd40.com/Brands/wd40_faqs.html

ואצל האמריקאים אין חוכמות , אם היה נגרם נזק בהסתמך על הצהרה לא נכונה ,החברה היתה נתבעת מיד.

בקיצור ה WD-40 בטוח.

פורסם

אז זהו, פרוקסימה, אני לא בטוח שרק ה-WD-40.

היתה טענה כזו לגביו, לגבי ה-WD-40, שהוא פוגע בטבעות O שיש

בשרשראות אופנועים. שנים רבים סברו (חלקם עדיין סוברים) שהוא

פוגע בשרשרת בעת נקיונה עם ה-WD.

נסיונם ההפוך של רבים הביא חבר טוב לניסוי פומבי בו הוא ניסה לפגוע

בטבעת כזו... ללא הצלחה כמובן. הציטוט שלך מאתר היצרן מסביר

גם למה הוא לא הצליח.

אני לא יודע עד כמה שונה נוסחתם של שאר הזז-קלים יחסית לאבא

של כולם, ה-WD. ולא בטוח שיש נזק, כפי שנרמז כאן, בעבודת

המוסכים. אני גם לא בטוח כמה דליק הוא...

:evilbat: ...השדון

------------------

May the Force be with you...always

------------------

כשאני אמות, אני רוצה למות כמו סבתא שלי, בשלווה, תוך כדי שינה. לא בצרחות, כמו הנוסעים באוטו שלה...

• תוכן חדש...