Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6999 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב לכל באי הפורום

אני מתכנן לבנות רצפה כפולה בבגאז' של ה- 106 שלי, לבנות בתוכה תיבה לקיקר COMP שלי, מגבר+ קבל, ובשאר המקום לאכסן כלי עבודה מינימליים לרכב ואביזרים נילווים.

כבר המרתי את המידות של התיבה הקיימת לקיקר לפרופורציות שיתאימו לבנייה הנ"ל, השאלה היא אם ישנם כללים או איסורים מיוחדים בבנייה שכזו, לאילו דברים לשים לב וכל שאלה או ייעוץ העולה על רוחכם.

בתודה מראש

מתחדשת*

פורסם
תיבה לקיקר COMP שלי, מגבר+ קבל, ובשאר המקום לאכסן כלי עבודה מינימליים לרכב ואביזרים נילווים.

וואו, הרבה אלמנטים החלטת לדחוף לריצפה אחת מאוד קטנה של 106 מאוד קטן.

קודם כל ככה: את הסאב ככל הנראה תצטרך להתקין הפוך, אחרת הוא כנראה לא יכנס (אומנם לקחת בחשבון את הנפח הדרוש, אבל האם לקחת בחשבון את העומק הדרוש כדי להכניס את כל המגנט שלו מאחורה?).

דבר שני - מכיוון שבכל זאת מדובר בתיבה לסאב, תצטרך לבנות אותה מאוד קשיחה, לכן תצטרך להשקיע על MDF, ולאטום הכל כמו שצריך.

דבר שלישי - את האזור של הכלים, אני מציע בחום לרפד מבפנים, כדי שלא יהיו רעידות של הכלים.

דבר רביעי - אל תשכח לקחת בתכנון מקום שיאפשר גישה לגלגל הרזרבי (במידה והוא נמצא במובלעת בבגאז').

לגבי מגבר - תדאג לו לאוורור טוב, אחרת הוא ימות מחום ולא יסכים לצאת מפרוטקשיין.

ודבר אחרון - בהצלחה! ותעדכן אותנו מה קורה עם זה! (אני גם בתקווה הולך לעשות משהו דומה, אבל אצלי זה יהיה רק בשביל כלי עבודה.

בברכה!

יונתן.

פורסם

בקשר להתקנה של הסאב הוספתי עוד 5 סנטימטרים מעבר לעומק שלו, משמע 5 סנטימטרים מבסיס המגנט לריצפה.

גריל להגנת הרמקול- בוודאי, רק צריך למצוא אחד.

גישה למגבר- נלקח בחשבון.

הכלים עצמם נמצאים בתוך ארגז כלים, וכלי הרכב- אני אדאג לרפד עם ספוג כלשהו מסביבם.

מעניין יותר לשמוע על התקנה של הסאב מחוץ לתיבה, כלומר הפוך:איזה נפח התיבה צריכה להיות? פתוחה/ אטומה?צורה מסויימת?

בתודה לכל העונים

מתחדשת*

פורסם
בקשר להתקנה של הסאב הוספתי עוד 5 סנטימטרים מעבר לעומק שלו, משמע 5 סנטימטרים מבסיס המגנט לריצפה.

גריל להגנת הרמקול- בוודאי, רק צריך למצוא אחד.

גישה למגבר- נלקח בחשבון.

הכלים עצמם נמצאים בתוך ארגז כלים, וכלי הרכב- אני אדאג לרפד עם ספוג כלשהו מסביבם.

מעניין יותר לשמוע על התקנה של הסאב מחוץ לתיבה, כלומר הפוך:איזה נפח התיבה צריכה להיות? פתוחה/ אטומה?צורה מסויימת?

בתודה לכל העונים

תגיד - אתה יכול לשלוח תמונה עם התכנון?? כי אני לא הבנתי לאיזה גובה אתה הולך להרים את הרצפה! (זה נשמע כאילו אתה מרים את הרצפה באיזה 30 ס"מ.

לגבי התיבה לסאב הפוך, אני לא מומחה גדול לזה, אבל למיטב ידיעתי, הנפח נשאר זהה, מינוס הנפח של המגנט (פחות או יותר ליטר-ליטר וחצי פחות) - היתרון היחיד הוא שאז אתה יכול להשטיח מאוד את התיבה ולפרוס אותה בעצם על כל הריצפה בגובה של לא יותר מ10-15 ס"מ.

בברכה!

יונתן.

פורסם
במקרה של חיבור הפוך של הסאב יש לזכור להפוך גם פאזות .

בברכה רוני .

כמובן.

לא ציינתי את זה, כי לפעמים דווקא פאזה הפוכה עובדת בהתאמה טובה יותר לסט (הכל תלוי ברכב, בהתקנה, בכיוון ובעוד המון משתנים).

בברכה!

יונתן.

פורסם
במקרה של חיבור הפוך של הסאב יש לזכור להפוך גם פאזות .

בברכה רוני .

אפשר הסבר ?

אני יודע מתי הופכים פאזות (וגם קראתי על זה ב FAQ) אבל לא הבנתי למה שהסאב דופק אל התיבה צריך להפוך.

סאבים בכזו תצורה שמים בתיבות PORTED וזה נחשב כסוג של BAND PASS , ולא נתקלתי במקרים של בנדפאס שמחייב להפוך פאזה.

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

שרטוט של כל העסק אני אעלה מאוחר יותר, לאחר שאני אעבד את הנייר למחשב.

בכל מקרה אני שואף לריצפה שטוחה ע"מ להכניס דברים ארוכים (יחסית), ולכן סאב הפוך מעניין בתיאוריה, אבל לא רלוונטי לגבי.

בסה"כ הריצפה תעלה ב 23 ס"מ מגובה הריצפה הנוכחית, לאחר חישוב גובה תיבה פנימית + עובי הפלטות שלמעלה ולמטה

מתחדשת*

פורסם

טוב, מסתבר שהמשב שלי לא רוצה להעלות א התוכנית משום שהיא מסוג קובץ לא מתאים- שרטוט מהצייר.

יש למישהו רעיון או עיצה לסיפור הזה?

מתחדשת*

• תוכן חדש...