Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7025 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

השבוע רכשתי לעצמי פינוק לא קטן- אוטוביאנקי ג'וניור שנת 84' במצב נהדר.

יש כמה דברים שאני צריכה לעשות כדי להביא את הרכב למצב מושלם ומעורר קנאה.

בתור התחלה ביומיים האחרונים שקדתי להביא את הרכב למצב נעים לנסיעה, היות וכשקיבלתי אותו הוא היה פשוט מטונף (ברמה של חתיכות בורקיטוס דבוקות לשטיח ומגבות מושחרות בכל פינה). נקיון פסח שקדני הוציא מהרכב (עד כמה שהוא קטן) שתי שקיות אשפה מלאות. הכיסויים המלוכלכים והבלויים עפו לפח ובמקומם הונחו חדשים דנדשים, שטיחים לרגליים, ריח דובדבנים (עד כמה שזה נשמע תוספת די טיפשית לציין- אבל עם כל האשפה שבפנים האוטו פשוט היה מסריח- אז זה שיפור רציני).

כמו כן, האוטו צוחצח והוברק מבפנים ומבחוץ והסאנרוף המקורי עכשיו ממש מנצנץ כחדש.

הגומיות רוססו בספריי סיליקון, חלקי פלסטיק כגון- ידית לחלון של הנוסע וידית לתא המטען הוחלפו. בקיצור, שאבנו, שטפנו שפשפנו והיא עכשיו נקייה כברוח החג.

עכשיו הגיע התור ליישור הקו המכני.

אתמול בלילה נפל לי האגזוז.. כן , כן.. נפל האגזוז, ממש בחלק הקדמי שלו- הנסיעה הרועשת הבייתה לא הייתה תענוג אבל לפחות זה זירז אותנו לגשת ולתקן את ה"חור" באגזוז.

בשבוע הבא כנראה שיש לי דייט עם המוסכניק ואלו הטיפולים המתוכננים: פקק שמן חדש (הנוכחי לא אוטם ויש נזילה של שמן שבאופן מתמשך והדרגתי גרמה לאכילה בתושבת המנוע), תושבת מנוע, שטיפת המנוע והחלפת נוזלים ורצועת טיימינג.

בנוסף לפעולות האלו אני זקוקה לתרמוסטט ולבולמים.

את הבולמים אני דוחה בינתיים גם בגלל שזה סיפור יקר וגם בגלל שאני לא יודעת אילו בולמים להתקין.

יעזור לי מאוד אם מישהו פה יודע אילו בולמים בנויים להתמודד יפה עם השלדה הרכה והעדינה של הביאנקי.

מעבר לזה, תהיתי האם יש אפשרות להוסיף מגבר בלימה לביאנקי?

בנושא הקוסמטי אני זקוקה לתיקון ריקבון בכנף השמאלית בחלק הצמוד לנהג וטיפול בנקודה קטנה בכנף הנגדית לה (על מנת שלא תגיע למצב של אחותה). מישהו מכיר פחח טוב שיכול לעשות עבודה טובה במחיר סביר? במקרה הצורך יש לי כנף נוספת מרכב שמיועד לחלפים.

מעבר לזה, אני מחפשת את החלקים הבאים- מראה ימנית לביאנקי (קיימת רק בדגמי אבארט- אם יש למישהו מפירוק זה יעזור לי מאוד), מראה אמצעית (הייתה מראה משופצרת על המראה המקורית אבל העפתי אותה, הבעיה שהמקורית מאוד עכורה ולא רואים בה הכי טוב, אז אם יש למישהו מראה אמצעית לביאנקי במצב טוב..).

אתם תראו, הביאנקי הזו לא תהפוך לפח חלודה כמו אחיותיה בארץ עוכרת הביאנקיות הזו. בגיל 23 החיים רק מתחילים לא?

מצ"ב תמונות של הנסיכה שלי- ביני הביאנקי (לפני החלפת המושבים אם יורשה לי לציין, אבל לאחר הנקיון היסודי).

IMG_2232_(Custom).JPG

נ.ב- הדגשתי את הנושאים העיקריים בהם אני זקוקה לעזרה, אז גם אם אין לכם כח לקרוא הכל, יעזור לי אם תוכלו לעזור לי באחד מהנושאים האלו, תודה.

"חבר, אתה נוחר"

ביני אוטוביאנקי A112 ג'וניור 84'

פורסם

שלום שטוטית. ותתחדשי על הרכב.

תרמוסטט ובולמים תוכלי לרכוש בחנות חלפים.

אני מאמין שבולמי מונרו יהיו אופציה טובה(אם יש לרכב הזה)

את שניהם תוכלי לרכוש בחנות בשם "צנטרל" ברחוב יצחק שדה ת"א.

מראה ימנית תנסי להשיג בפירוקיות.... אני מאמין שיהיה קשה להשיג.

בקשר לכנף.

במידה והכנף התקינה שלמה ואינה זקוקה לתיקוני ריקבונית כל צבעי רכב יוכל לעשות את העבודה. כל שיהיה עלייך לעשות הוא להגיע עם הכנף הלא פגועה למוסך הם יישרו אותה במידה אם פגועה. לאחר מכן יצבעו יפרקו את הישנה מרכבך וירכיבו את החדשה.

בהצלחה.

עריכה: בנוגע לתיקון האגזוז.

היחיד שאני יכול להמליץ עליו הוא א.פ.ל אגזוזים ברחוב יוחנן הסנדלר 16 בבת ים. חפשי את ירון.

קו---------------------------------------

פורסם

לצערי, אין לי שום תשובה קונקרטית, מלבד שאת המראה את עשויה להצליח למצוא באיביי הבריטי. מן הסתם אם הם נוהגים הפוך, מראת הנהג שלהם היא הנוסע שלנו.

בכל אופן, רציתי לאחל לך הרבה הנאה ממנה. האוטו הספציפי הזה החזיר אותי 20 שנה אחורה, לתקופת גן חובה. לאמו של החבר הכי טוב שלי הייתה ביאנקי זהה לחלוטין, עליה הייתי מזיל ריר כשהיא הייתה באה לאסוף אותו (על הביאנקי, לא האמא!). עובדה שעד היום אני זוכר זאת...

מאז האוטו ההוא, אני חושב שלא ראיתי יותר את השילוב של צבע בורדו עם סאנרוף על A112 מהצורה האחרונה, עד עכשיו.

תודה על הפלאש בק לילדות.

שי

פיספסת אה הו, אה הו, פיספסת, אה הו. פיספסת, נפלת על פז'ו.

אתה רוצה להתאבד נסה ליפול על שברולט.

פיספסת, פיספסת אה הו.

פורסם

איזה רכב מדהים! גם לי יש לא מעט זכרונות מרכב כזה כילד קטן. בעיקר אני זוכר את הנוצות שהיו לנו ברכב, היות ואמא שלי תמיד נהגה עם כרית נוצות בגב המושב כי לא הצליחה למצוא תנוחת ישיבה נוחה :lol:

בכל אופן - המראה החסרה נראית מהסוג הפשוט שהרכיבו להרבה רכבים ישנים כתוספת לא מקורית. בכל אופן, למיטב ידיעתי אין הרבה אברת' בארץ והסיכוי למצוא בארץ קלוש. אולי Ebay בחו"ל, כמו שכבר הזכירו.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

תתחדשי!

1. למנוע שיש לרכב הזה אין רצועת תיזמון אלא שרשרת, ושזו רועשת יש להחליף סט שרשרת וגלגלי שיניים. לא סיפור כל כך יקר, אך אסור לדחות את התיקון.

2. תרמוסטט- אין בעייה להשיג בכל חנות לח"ח. כנ"ל לגבי הבולמים - אין צורך במונרו, גם בולמים פשוטים של LIP לדוגמא, יעשו את העבודה היטב ולזמן רב. התחילי בהחלפה של הבולמים הקדמיים.

3. אין צורך להוסיף מגבר בלימה- הרכב די קליל ודי מהר תתרגלי להפעיל ברגל את הלחץ הדרוש כדי לבלום אותו.

4. דגמים רבים של אוטוביאנקי סבלו מחלודות קשות באיזור צירי הדלתות, ריצפת הרכב וקיר האש (עד להתנתקות מסרק ההגה ממקומו!) - שווה לבדוק זאת ביסודיות במוסך ולהקדים טיפול מונע חלודה, במקומות בו היא כבר החלה.

5. לדעתי יהיה קשה להשיג מראת צד, וכדאי לחשוב על האופציה להרכיב מראת צד אונברסאלית. זה אומנם לא שיא היופי אבל יהיה אפקטיבי ויתרום בטיחותית.

7. כוון שסתומים על בסיס קבוע כל 20-30K ק"מ ישפר תצרוכת דלק, סחיבה ותאוצה. (וגם ימנע שריפת שסתומים...).

8. נסיעה בטוחה ושקטה.

פורסם

כן כבר הבנתי את העניין עם השרשרת טיימינג וכנראה ששבוע הבא אני כבר מטפלת בזה.

בנוגע לחלודות, זה אחד הדברים שאני אוהבת באוטו הזה ומה שהיה לי הכי חשוב בביאנקי מלכתחילה- אין כמעט חלודות. הרצפה נקייה ובמצב מעולה, קיר האש גם נקי לחלוטין. הרקבון היחיד הוא בכנף השמאלית יש התחלה של חלודה בימנית- אלו המקומות היחידה בהם אני צריכה לעשות טיפול, השאר נקי יופי טופי- נדאג לכסות אותה ולהשאיר אותה יבשה- שלא תקבל רעיונות להחליד!

"חבר, אתה נוחר"

פורסם

שטוטית שלום,

כל הכבוד על הידיעות המכניות, ממש הרשמת אותי!

מייד יעוטו עליך צמד חובבי הביאנקי כאן וישפצרו אותך בכל החלקים הדרושים :-P

בהצלחה עם הביאנקי

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

היום הגיע הזמן לנקות את האוטו מהמדבקות המיותרות.

הבעלים הקודמים שמו את המדבקות של המחזירי אור על הדלת האחורית, מה שעושה לי חיים לא קלים בכלל..:oops:

אני רוצה להעביר אותן לפגוש האחורי אבל נתקלתי בבעיה.

כנראה שכל פעם שהאוטו הלך לטסט פשוט הוסיפו עוד מדבקה ע"ג קודמתה ומה שבסופו של דבר נוצר הוא גוש ענקי של מדבקות- התחלתי בצד השמאלי והצלחתי לקלף את כולן. כמעט.

הגעתי לשכבה אדומה, השכבה האחרונה, שדבוקה כל כך חזק לאוטו שבהתחלה חשבתי שאולי זה פשוט הצבע של האוטו מתחת למדבקה..:roll:

הצלחתי עם הציפורניים להוריד בערך שמינית מהמדבקה וזה לקח לי איזה חצי שעה.

על כל שאר המדבקות עברתי עם פן וזה הוריד אותן צ'יק צ'אק, אבל פה זה פשוט לא עובד- המדבקה הזו נמצאת כבר יותר מדי שנים על האוטו ופשוט מסרבת לרדת בקלות.

יש למישהו עצות? אני ממש רוצה להוריד כבר את המדבקות האלה ואני בכל מקרה לא יכולה להמשיך להסתובב עם האוטו שיש לי רק מדבקה אחת תקינה בצד ימין ושאריות של מדבקה בלתי אפשרית לקילוף בצד השמאלי.:?

"חבר, אתה נוחר"

פורסם

ב205 שלי בעבר ,ביום השני שהיא הייתה אצלי הורדתי בעזרת פן וסכין מנתחים,הורדתי גם שיכבות על גבי שיכבות,ולפני חמישה חודשים שרכשתי את ה106,השתמשתי לעיצת כמה אנשים בקולה,ואכן עזר להוריד בצורה נחמדה[אך עדין קשה].

אין דרך להוריד את המדבקות בצורה קלילה וחלקה ומהירה,זה סיוט של כל מי שקונה רכב ובמהרה רוצה להוריד את "המדבקות סבתא" שבעליו הקודמים דאג בטוב ליבו להדביק.

אגב הביאנקי ניראת ניפלא,אני חולה על האוטו הזה,גם אצלינו בשכונה בעבר הייתה כזאת במצב רע,שאני וחברי קנינו בעבור 900 שח,והשתעשנו איתה עד שהיא החזירה את נישמתה לבורא[אוטו שכייף לפרפר איתו ולהשתולל איתו על קרקע חולית עם כורכר.]

:cry:IBIZA 20vT -נימכרה!:cry:

בחסדך רחם עליי,כוון אותי בצעדיי..

פורסם

אוטו משגע..מחזיר אותנו לילדות.

תהני ממנו

תתחדשי.

אגב לדעתי הגג שמש לא מקורי, הוא היה כזה רק בדגמי אברט (אבל אני לא בטוח בזה).

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

אני לא חושבת, אני חושבת שבדור ה-7 לפחות של ה- A112 היו למכוניות סנרוף..

עד כמה שידוע לי הוא מקורי..

גם הרכב לפירוק- שנת 86', גם לו יש סאנרוף.

"חבר, אתה נוחר"

פורסם

איך לעזעזל את מסתדרת עם הקלאץ הרגיש הזה?

בזמנו אני זוכר שכל תחילת נסיעה כמה שניסיתי להיות בעל "רגל נשית" זה לא הלך,החמודה פירפרה,איך את מסתדרת?

:cry:IBIZA 20vT -נימכרה!:cry:

בחסדך רחם עליי,כוון אותי בצעדיי..

• תוכן חדש...