Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7045 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

rs זה בדיוק היתה הכוונה שלי...כאשר מכניסים שני ב6000 הוא נופל ל4500-4600.

אז זאת אומרת שזה מספיק בשביל לקבל תאוצה הכי מהירה או שצריך לתת לו עוד טיפלה? חח

ומאיפה אותה אולי ראיתי את הספורט שלך (לא נראה לי שיש כל כך הרבה לא אוטו מבוקש יחסית)

Got To love It

• תגובות 47
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בן, אין לי איביזה, אלא את האחות - הפביה.

מדובר באותו המנוע בדיוק :wink:

אתה יכול לנסות להעביר ב-6500, 7000 סל"ד ולראות מה קורה.

הסל"ד ירד לסביבות 5000, 5500 סל"ד.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

אוראל, אתה רוצה להשאר קרוב לשיא ההספק, במקרה של הבחור ציינת שמדובר ב-6K ודיברת על נפילה של בערך 1500 סל"ד בהחלפה.

תחליף ב-7K, הסל"ד ייפול ל-5500 ואתה ממש בשכונה של שיא ההספק.

בכל מקרה, המדידות שנערכו ע"י פותח השרשור לא נשמעות לי מדוייקות במיוחד, בעיקר לאור ההבדל העצום בתוצאה.

איך התבצעה המדידה בדיוק?

מוטי

פורסם

אז זהו שלא. המדידה נערכה על ידי שעון עצר,והיא לא נערכה פעם אחת אלה מספר פעמים בכל סיטואציה שאמרתי בהודעה הראשונה. התוצאות נעו סביב אותה תוצאה. פעם 11.2 פעם 11 וכאשר הגעתי עד 5900-6000 בהעברת הילוך לשני אז התוצאות גם היו דומות 10.18 10.23 .

מוטי, זאת אומרת אם אני ימשוך עד 7k אני יקבל האצה עוד יותר מהירה? השאלה היא האם זה יכול לגרום נזק להגיע ל7k ואם בכלל העברת הילוכים בסל"דים גבוהים יכול לגרום נזק לתווך הקרוב או שזה יגרום נזק לתווך הרחוק רחוק? אשמח לקבל תשובה על כך תודה! :)

Got To love It

פורסם

הבלאי יהיה גבוה יותר (בצורה מזערית), כל עוד לא תבלה את כל חיי הרכב בסל"ד סטרטוספרי - אין לך מה לדאוג.

המנוע לא מתוכנן לעבוד רק בתחום שבין 0-4000 סל"ד.

PUG-306 XSI MK2

פורסם

מצטרף לשאלה אצלי בפולו(16V 75) שיא ההספק\מומנט(לא זוכר מה בדיוק) אני חושב ב5 סל"ד אני תמיד מושך עד לאדום

האדום אצלי ב5900 סל"ד בערך ושהוא מגיע לזה יש ירידה בכוח

בכל מקרה יש לי שאלה אחרת הפרפור עוזר לתאוצה של הרכב?

עדיף לפרפר הרבה\קצת או לא לפרפר בכלל

פורסם

תקן אותי אם אני טועה, אבל פירפור משמע אובדן כוח.

אובדן כוח - תאוצה איטית יותר.

נ.ב

אני שואל ברצינות, לא כדי להקניט.

PUG-306 XSI MK2

פורסם

לא מוכר לי המושג לפרפר אז אם מישהו יוכל להסביר לי מזה אני אשמח (מקווה שלא עושה לעצמי פדיחות ששואל אבל בשביל מה יש את הפורום ) :) תודה ,בן

Got To love It

פורסם

בן פרפור או יותר נכון איך לעשות פרפר זה ללחוץ קלאץ, להכניס לראשון, לא לעזוב תקלאץ' ולהקפיץ טורים ע"י הגז עד ל3 4 סל"ד

ומיד לזרוק את הקלאץ'.

עכשיו ברכב כמו שלי (פולו 16V 75) איך אני עושה פרפור קל מקפיץ טורים עד ל3 סל"ד וזורק קלאץ' ?? יותר\פחות?

תודה.

יבין אומנים הפרפור לא מנצל את "הכוח" של הרכב מכיוון שאין אחיזה והגלגלים מסתובבים על "חצי ניוטרל" , אבל הפרפור מביא את האוטו למצב שהוא מנצל יותר מומנט ויותר כ"ס מהר יותר מאשר להתחיל נסיעה ללא פרפור, כלומר למרות אובדן האחיזה האוטו יאיץ מהר יותר בגלל שהמנוע בהספק חזק יותר.

אני לא יודע כמה זה משפיע אבל בהחלט זה יותר מהר אמרו פה שפרפור קל עדיף מפרפור כבד אני מניח בכדיי לא לאבד יותר מדיי אחיזה ובכל זאת לנצל את המומנט .

פורסם
תקן אותי אם אני טועה, אבל פירפור משמע אובדן כוח.

אובדן כוח - תאוצה איטית יותר.

לא, פירפור קל תו"כ האצה מבוקרת הוא המצב המהיר ביותר ליציאה מהמקום.

הפירפור הקל מושך את הרכב מהמקום במקסימום אחיזה שהצמיגים יכולים לתת.

ולזה ששאל מה זה פירפור,

ראית פעם מישהו לוקח מנת יתר? :lol:

זה מצב שהגלגלים מסתבבים על "ריק" תחת כוח.

אביחי

פורסם

חחח תודה חברה. אז אני כן יודע מזה אבל לא בשם פירפור.

אמנם זה נותן האצה יותר מהירה אבל כאשר יוצא מצב של "גלגלים" האוטו לא מאבד זמן וכוח בכך שאין אחיזה והוא עומד "במקום" ?

Got To love It

• תוכן חדש...