Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7045 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

החלקת גלגלים מצמצמת את יכולתם להעביר כח לכביש, ולכן עדיף להימנע ממנה. הזינוק המושלם יהיה זה בו עובר לגלגלים שיא הכח שהם מסוגלים להעביר לכביש בטרם יחליקו. מי שמשלם את המחיר בזינוק כזה הוא הקלאץ', ואין שום סיבה לנסות לתרגל את זה - אלא אם יש לך תקציב תחזוקה בלתי מוגבל.

לנושא ההבדלים במדידות - מדידה תקנית של 0-100 מתבצעת כאשר ברכב שני נוסעים + 75 ק"ג מטען. מתוך כך ניתן להבין שנהג צנום יחיד יוכל להשיג תוצאות מהירות יותר, וודאי כשהוא מסתמך על מד המהירות של המכונית, שנוטה לזייף כלפי מעלה.

• תגובות 47
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני לא מסכים שזינוק מהמקום ללא פירפור (קל) הוא היעיל ביותר.

אפשר לקצר את חיי הקלאץ ב-10% ע"י יציאה מהירה מהמקום ללא שום פירפור, אבל תהיה בטוח שלא ניצלת את מלא הפוטנציאל של ההאצה.

אפילו בדראג הרכבים מפרפרים קלות בזינוק.

אם יש לך סרטון שמראה בהילוך איטי את רגע הזינוק, אתה תראה פירפור קל וברור.

אביחי

פורסם

המדידה התבצעה דווקא שכן יש שני אנשים באוטו אני -שוקל 87 והאדם הנוסף שוקל 115 קילו. בקשר למטען אמממ אני מאמין היה עוד איזה 10 קילו באוטו חח.

ולמה מקצר את חיי הקלאץ'? עקב הזריקה או משהו אחר?

Got To love It

פורסם

לאחר מחשבה (כשרעבים לא חושבים), לא נראית לי כל התיאוריה הזו של פירפור כדי להאיץ בצורה האופטימלית.

ברגע שנשברה האחיזה של הרכב, ישנו איבוד כוח. גם אם המנוע עובד בהספק המקסימלי שלו, כל כוח סוס וקג"מ מעבר למגבלות האחיזה של הרכב אינו מנוצל, ומתבזבז זמן על "מציאת אחיזה".

במקרה הטוב ביותר, התאוצה תהיה שווה לזו נטולת הפירפור (וגם זה בספק).

הפרפורים שרואים בסירטונים - עדיין יש נהג אנושי מאחורי ההגה, והרגל שלו לא מכוונת לדיוק של מיקרוגרמים, נראה לי שמשם נובע פרפור.

אביחי - אם יש לך הסבר שתומך בתיאוריה שלך, אשמח לשמוע אותו.

PUG-306 XSI MK2

פורסם
אפילו בדראג הרכבים מפרפרים קלות בזינוק.

אם יש לך סרטון שמראה בהילוך איטי את רגע הזינוק, אתה תראה פירפור קל וברור.

אביחי

ועל איזה צמיגים רכבי דראג נוסעים?

מוטי

פורסם

אני חושב שעל F1 של גודייר :).

ברצינות- לאן אתה חותר? התשובה היא צמיגי סליקס עצומים ברוחב ובחתך ובקוטר.

הנה המחשה לפירפור קל ברכבי דראג (סרטון טוב);

http://www.youtube.com/watch?v=9O0b90G8Yhg

אני אנסה להסביר קצת יותר ברור,

בדיוק כמו בלימה דגרסיבית- המצב היעיל הוא שהגלגלים מסתובבים מעט יותר לאט ממהירות הגוף (הרכב), וכך מושגת בלימה מקסימלית מבחינת אחיזת הצמיג.

בהאצה המצב די הפוך, שהגלגל מסתובב מעט יותר ממהירות הרכב, כך יודעים שניצלנו 100% מהצמיגים.

אפילו במירוצי הפורמולה לפני כמה שנים, בטרם הוכנס התקנון שאוסר להתקין בקרת זינוק ברכב, עוד שהזינוקים היו ממוחשבים,

אפילו היה פירפור קל מהצמיגים.

זה בדיוק כמו להגיד לי שלנהוג ללא הפרשי זוויות בין כיוון הרכב לבין המצב האמיתי שהגלגלים מכוונים (זווית החלקה) זה המצב שבו הרכב אוחז בצורה האופטימלית.

ישנו מאמר מ-ע-ו-ל-ה, אבל אני לא יודע אם מותר לי להעלות לכאן בשל זכויות יוצרים.

שאחד המנהלים יאשר, ואני מעלה אותו.

אביחי

פורסם

אני חותר לזה שתרכובות הגומי של צמיגי דראג ושל צמיגי כביש שונות לגמרי ולכן הפרפור לא גורם לרכב שלך להאיץ יותר מהר.

היתרון היחיד של פרפור קל מאוד, דהיינו ממש בעדינות ורק בכמה מטרים הראשונים, הוא מניעה של נפילת סל"ד כתוצאה מחיבור הקלאצ' באגרסיביות.

אגב, אם תסתכל על זינוקים של טופ פיולרים שהם ללא ספק הרכבים שמאיצים הכי מהר בעולם, כמות הפרפור שלהם היא משהו שבקושי ניתן למדידה.

מוטי

פורסם

שמתי לב שהדופן הצמיג של רכבי הדראג מאוד רכה בניגוד לצמיגי מסלול וכו'. כנראה שכך עובר הכוח בצורה יעילה, הצמיג שואף לחזור לצורתו המקורית, וכך יש "קפיץ" הדחוף את הרכב קדימה. הדרך שבה נמעכת הדופן של הצמיגים, לא פחות ממדהימה.

ברכב כביש הדופן לא רכב כמו ברכבי דראג, וגם אם היא כך היא בחיים לא תימעך כך כי אין מספיק אחיזה וכוח.

אבל עדיין, כדאי לעשות את המטרים הראשונים בפירפור קל, מכמה סיבות (שאתה ואני ציינו כבר.).

אביחי

פורסם
החלקת גלגלים מצמצמת את יכולתם להעביר כח לכביש, ולכן עדיף להימנע ממנה. הזינוק המושלם יהיה זה בו עובר לגלגלים שיא הכח שהם מסוגלים להעביר לכביש בטרם יחליקו. מי שמשלם את המחיר בזינוק כזה הוא הקלאץ', ואין שום סיבה לנסות לתרגל את זה - אלא אם יש לך תקציב תחזוקה בלתי מוגבל.

נשמע הכי הגיוני.

לחבר טוב שלי הייתה מגאן 1.4 16V ידנית שנת 2002, מליסינג.....

אחרי הרבה נהיגה ברכב החבר שלי נהיה מאוד מתורגל עם בנהיגה, וביציאה מהמקום, היה שם קלאץ', ראשון, מעלה טורים לשמיים (מחזיק בין 5.5K ל6K) ומשחרר את הקלאץ' לנקודה בהחלטיות, ומחזיק עד שהיה מרגיש חיבור. (עניין של חצי שנייה אני מעריך.)

לדעתי, זו האצה מקסימלית.

אגב, תודה לאיש שנתן את הקישור לגרף, חיפשת בנרות כזה, אפילו מצאתי את המנוע שלי...

אור.

פורסם

לכל המפרפרים:

האם אתם זוכרים שלמדתם בפיסיקה על מקדמי חיכוך סטטי ודינמי?

בקיצור, כל עוד אין החלקה מקדם החיכוך גבוה יותר (סטטי). ברגע שיש החלקה נכנס לחישוב מקדם החיכוך הדינמי, שהוא קטן יותר מהסטטי.

מכיוון שהכוח הדוחף את הרכב הוא כוח החיכוך בצמיג, והוא שווה למשקל הפועל על אותו צמיג כפול מקדם החיכוך, הרי שהכוח גדול יותר לפני הפירפור. התחלת לפרפר- עברת למקדם החיכוך הדינמי והפסדת כוח.

אז מדוע מפרפרים במירוצי דראג? כי מה שקובע כאן זה זמן, ולחפש את הנקודה שבה הגלגל כמעט מפרפר לוקח יותר זמן מאשר ללחוץ בבת אחת עד הסוף ולהתחיל לזוז.

ואגב פירפור: רכב עם הנעה אחורית מפרפר פחות ביציאה מאשר זה עם הנעה קידמית, מכיוון שבזמן ההאצה עובר יותר משקל לגלגלים האחוריים, מה שמעלה את כוח החיכוך שיוצרים הגלגלים האחוריים (משקל על הגלגל כפול מקדם חיכוך), ומפחית את הכוח שיוצרים הקידמיים.

כמובן שברגע שגלגל אחד מאבד אחיזה (חול או מים על הכביש או בזמן סיבוב) הוא יתחיל לפרפר, ואז הדיפרנציאל "ידאג" להעביר אליו את מירב התנועה, מה שיפגע בתאוצה. את זה פותרים על ידי דיפרנציאל מוגבל החלקה (נעילה מלאה או יותר מכך: ריתוך הדיפרנציאל, מבטלים לגמרי את פעולת הדיפרנציאל ואז העסק לא בטיחותי על אספלט).

האצה נעימה!!!

עד 27.1.2020 אני עסוק

פורסם
אני לא מסכים שזינוק מהמקום ללא פירפור (קל) הוא היעיל ביותר.

טוב. אם אתה לא מסכים, אנחנו מייד נשנה את חוקי הפיסיקה עבורך.

שלחתי אימייל למכון וייצמן בנושא.

כפי שהוסבר כאן, מציאת הנקודה המדוייקת בה מועבר לצמיגים מקסימום הכח שהם מסוגלים להעביר הלאה לכביש היא פעולה מסובכת, שמעמיסה על הקלאץ' עומס אדיר. אם לא נשתמש בקלאץ', סל"ד המנוע ירד והוא לא יספק את כל הכח שהוא מסוגל לספק.

זה שקשה להגיע לנקודה הזו לא משנה את העובדה הבסיסית - גלגל מחליק מעביר פחות כח לכביש (ענייני מקדם חיכוך סטטי ודינמי), גם אם אינך מסכים.

פורסם

במכוניות חלשות יחסית הפירפור הקטן נחוץ לכך שכשברגע שתהיה אחיזה המנוע יהיה במספיק סלד ומספיק כח להאיץ

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

אני בספק. נראה לי שלמכוניות עם מנוע חלש יחסית יהיה קשה יותר לפרפר כי הפרפור נוצר כאשר הכוח המועבר לגלגל חזק יותר מיכולת האחיזה של הצמיג.

נראה לי שנכון יותר לומר שבמכוניות עם מנוע חלש יחסית מושכים טורים לפני שילוב המצמד, כך שההחלקה נעשית במצמד כאשר, כמו שכתבת, המנוע בטורים מספיק גבוהים כדי שיוכל למשוך בצורה חזקה את הרכב.

עד 27.1.2020 אני עסוק

• תוכן חדש...