Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7047 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אפתח תחילה בכך שבצעתי חיפוש והנושא הכי קרוב שמצאתי הוא לגבי מתי הכי נכון להעביר הילוך כדי לשמור על המנוע.

עלתה לי שאלה לראש בזמן האחרון(טוב בעצם מאז שהוצאתי רישיון נהיגה לפני שנתיים).

מתי בעצם הכי נכון להעביר הילוך,השאלה אינה מתייחסת לגבי מתי הכי נכון כדי לשמור על המנוע אלה מתייחסת מתי הכי נכון כדי להוציא הספק מאקסימלי או יותר נכון האצה הכי טובה.

יש אנשים שחושבים שכאשר "סוחבים" כל הילוך למאקס שלו כך תהיה האצה הכי מהירה , אני חושב שזאת טעות (אני לא בא להמציא פה משהו לאף אחד אלה אני מקווה שאנשים יוכלו לעזור ולענות לי ) משום שלא תמיד צריך כל הילוך לסחוב עד הסוף. יש לי סיאט איביזה 07 (ספורט) עכשיו בדקתי פעמיים 0-100 ובפעם אחת "סחבתי" הילוכים 1 ו2 עד 6.5k זאת אומרת עד הקו האדום ובפעם השניה הילוך ראשון - 6.5K , הילוך שני בערך 5800 .

בפעם הראשונה יצא לי .11.2 ובפעם השניה 10.18 עכשיו ברור שאפשר להגיד שהמדידה לא היתה נכונה אבל הרגשתי שהאוטו מאיץ יותר מהר.

השאלה היא שכאשר מעבירים הילוך ומחוג הטורים "נופל" עד 4400(דוגמא אישית אצלי מתי המומנט המירבי) זה מספיק או ששוב לפי מה שהרבה אנשים חושבים שצריך לסחוב עד הסוף.

אשמח לקבל תשובות וסליחה על החפירה .

שבוע טוב לכל חברי האתר בן.

Got To love It

• תגובות 47
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לא התכוונתי ספציפית על האוטו שלי. השאלה מתייחסת בכלליות לכל הרכבים .

ברור שכל אוטו הגיר שלו שונה והכל שונה. אבל העיקרון נראה לי נשאר אותו עקרון,מקווה שחברי האתר יוכלו לעזור לי וברור שיש פה אנשים שהרבה יותר מנוסים ממני בתחום .

אשמח לקבל תשובות

Got To love It

פורסם

לדעתי (לא בטוח) אם תמשוך את ההילוך עד הסל"ד שבו מתקבל ההספק המקסימלי (לפי היצרן) הזמן יהיה הכי טוב.

אגב, בנתוני יצרן, כמה זמן הוא עושה מ0 ל100?

hagggg55 כתב:

ברשותי אייפון 3gs 32 גיג'ה בערך כ3 חודשים ואין ספק אני נהנה איתו ברמות מטורפות

אני מציע לנסות יחסי מין, לשם קבלת פרופורציה.
פורסם

זה לא מדע.

זה הופך למדע כאשר חוקרים את זה.

בעיקרון, צריך להרגיש את רצועת הכוח היעילה ביותר,

ואחרי היכרות עם המנוע ויחסי העברה, יודעים מתי להחליף.

ועל רגל שמאל, מקפצת ועל סף נפילה- צריכים לנוע סביב שיא ההספק, אפשר למשוך עד מעבר לשיא ההספק, תלוי אם ירידת הכוח אחרי השיא ההספק אינה קריטית.

אם היא קריטית, מעבירים קצת לפני.

אביחי

פורסם

בעקרון, החלפת ההילוכים הנכונה תשאיר אותך בתוך רצועת הכוח, בין ההעברות (שיא מומנט - שיא הספק).

כמובן שזה תלוי ביחסי ההעברה של תיבת ההילוכים.

PUG-306 XSI MK2

פורסם

התשובה הארוכה -

צריך לבדוק איך נראית עקומת הכוח של האוטו, להחליף את ההילוך בסל"ד שבו הנפילה תהיה עדיין בתוך רצועת הכוח, כמובן שיש להתחשב במהירות התגובה של הנהג עצמו ומהירות שהוא מבצע את ההחלפה, כדאי לקנות שיפט לייט ולכוון אותו קצת לפני הסל"ד שבו אמורים להחליף את ההילוך (בגלל איטיות התגובה של הנהג)...

התשובה הקצרה -

משוך כל הילוך עד לקו האדום, אלא אם אתה נוהג על איזה טורבו דיזל.

מוטי

פורסם

תודה חברה על התשובה.

ולפי היצרן הרכב עושה 11.3 לפי מדידות שלי יצא לי בין 10-11. אני בטוח שיש נהגים יותר מנוסים ממני ויכולים יותר מהר.

אז לפי מה שהבנתי מוטי פשוט למשוך עד האדום זה הכי מהר שניתן? לא יכול להיות שבסל"ד הזה המנוע עוצר את עצמו ו"מאט" את האוטו?

עריכה- מה הכוונה איך נראת עקומת הכוח של האוטו וכיצד ניתן לבדוק זאת?

Got To love It

פורסם

לפי דעתי דווקא כדי להוציא יותר בספרינט עלייך לדאוג לא לאבד סלד בין ההילוכים, כלומר לתת קצת יותר גז בין ההילוכים ולזרוק מצמד, זה אולי לא בריא למצמד אבל משיג תוצאות יפות.

נוסע על:

טויוטה פריוס 2019.

טויוטה קורולה 2008 רובוטית.

פורסם

אם תגיע לקו האדום ותשאר שם אז המנוע יבלום את ההאצה שלך, זו גם יכולה להיות סיבה לתחושה שלך.

את עקומת המומנט שלך אולי תמצא ברשת אבל סל"ד של מקס' הספק ומקס' כח תמצא בספר הרכב.

"I teach the fools some basic rules"

פורסם

אני לא מגיע ל6500 ונשאר שם חח אני מעביר ישר אבל בכל זאת יש תחושה כזאת.

תודה על הלינק לגרף (אגב יש לי סיאט ספורט לא fr) .

Got To love It

פורסם

אז חפש באותו האתר את הרכב שלך...

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

לפי דעתי אין מה למשוך את ההילוך עד ל"קו האדום", אלא לפני שהוא מגיע לקו האדום, אין שהוא מתחיל ליגוע בו, צריך להעביר הילוך.

אז תיזהרו....

כל הנאמר בפורום הינו בגדר הסבר תיאורטי בלבד! (סעיף 14 לחוק יסוד קארספורום/יישום וביצוע פעולות).

וכן. ציון גולן הוא מ-ל-ך.

פורסם

אני היחיד שנתוני היצרן בהצאה מ-0 ל-100 שבן כתב כאן לא מסתדרים לו עם נתוני היצרן של איביזה קופרה באתר של סיאט?

גם לי יש סיוויק שחורה, רעה, ושמורה בקנאות מטורפת.

פורסם

דני, זה ה-1.4 101 כ"ס, כמו שלי :wink:

לפותח הת'רד,

שיא המומנט מגיע ב-4400 סל"ד ושיא ההספק מגיע ב-6000 סל"ד.

המנתק נכנס בכ-7200 סל"ד.

מוטי,

אם מעבירים הילוך ב-6000 סל"ד (שיא ההספק)

הסל"ד ירד לכ-4500 - ככה שאתה בתוך רצועת הכוח.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

• תוכן חדש...