Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7055 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חזרתי הלילה מבילוי עם חברים, מוזיקה נחמדה, אווירה טובה, הרבה זמן לא התראנו.

אנחנו עומדים ברמזור פנייה שמאלה בצומת חפר (הפנייה לכיוון איזור המועדונים לכת/חממה).

משמאלנו (בנתיב הנגדי) עומדות במפרץ של תחנת אוטובוס שתי ניידות משטרת תנועה עם אורות כבויים, ולפחות שני שוטרים עומדים בחוץ, ובודקים רשיונות לשתי מכוניות שהם עצרו. באחת הניידות יושב לפחות שוטר אחד.

בינתיים אצלינו האור האדום-כתום נדלק ברמזור וחבר שלי מרפה את הרגל מדוושת הברקס. עוד לפני שהוא מזיז את הרגל אני צועק לו "עצור!!!" - בנתיב הנגדי לנו מגיח טנדר במהירות לא גבוהה מאוד (60-80 קמ"ש) וחוצה את הצומת באור אדום מלא (לנו היה אור ירוק כשנייה-שתיים לפני שהוא חצה).

חבר שלי מייד צופר לאותו רוצח מטורף וגם להסב את תשומת לב המשטרה שרכב עבר באדום מלא, בצומת שעליה הם מתצפתים!

והמשטרה? אפילו להסתכל היא לא טרחה. המרחק שלה מהצומת הוא פחות מ50 מטרים!!

היו מספר הולכי רגל שהסתכלו על המטורף שעבר באור האדום, אבל משום מה, אף אחד מ3-4 השוטרים שהיו שם לא ראה את הרכב, לא שמע את הצפירות שלנו, ולא ידע שמול עיניו בוצעה עבירת התנועה החמורה והמסוכנת ביותר.

כשיצאנו מהשוק היה מאוחר מידי לרשום את מספר הרכב וגם אל המשטרה לא טרחנו להגיע. התייאשנו.

לי עלו מיד המחשבות על אותם אנשים שנפצעו ונהרגו בשבוע האחרון עקב אי-ציות לרמזור אדום, והזדעזעתי מהמחשבה ששום דבר לא יוכל למנוע תאונות כאלה, גם לא שוטרים ברמזורים.

קראתי פה כמה דיונים על כמעט-תאונה בגלל אי-ציות לרמזור אדום, אז הנה, אני מוסיף את הסיפור שלי וערך מוסף -

המשטרה לא תוכל למנוע את התאונה הבאה בגלל אי-ציות לרמזור אדום גם אם היא נמצאת שם פיזית, סמכו אך ורק על עצמכם.

untitled1.JPG

פורסם

ככה זה המנטליות של האנשים בארץ

אין מה לעשות נגד כזה

אמנם אני לא יגיד סתם שרוב התאונות הם כאלה אבל אני חושב שאחוז יחסית גבוה מהם

הרי אי אפשר לשים ניידת אחרי כל צומת בכל הארץ

פורסם

כמה שעות לפני שעמדת שם בצומת בערך בסביבות השעה אחת הייתה שם תאונה בערך 200 מטר מהפנייה.

בערך 4 מכוניות היו מעורובות. אם אני לא טועה הייתה שם משטרה איפה שתארת, מה שמן הסתם לא מנע שום תאונה..

פורסם

אז למה לא ניגשת לשוטרים ולא אמרת להם את זה?

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

ונניח שהוא היה אומר לשוטרים, מה הם היו עושים? נותנים דו"ח על סמך עדות של ארבעה צעירים שיכורים שחזרו ממועדון?

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

מעבר באור אדום זו באמת אחת העבירות שקשה להבין מדוע אנשים מבצעים אותן. צריך הרי להיות מנגנון הישרדות מסוים שרואה את האור האדום ומבין שעליו לעצור, אבל זה פשוט לא קיים, ולא רק אצל שיכורים/מסוממים. בשבועות האחרונים יצא לי לראות אנשים עוברים באדום שלוש פעמים והתחושה שלי היא כאילו זה ממש הופך לנורמה הגיונית ובסיסית, וזה פשוט מטורף. אנשים לא חושבים פעמיים, לא מאיטים, לא מתנצלים על זה בכלל - פשוט נוסעים ושיתהפך העולם.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

במקום על עוד 30 דבורות שישקיעו את הכסף שלהם בעוד 30 מצלמות רמזור.

יתרום ~קצת~ יותר לבטיחות בכביש.

ניר

פורסם

עד שהם היו מבינים מה קורה הוא כבר היה עובר אותם או במקרה היותר גרוע הם היו מנסים לעצור אותו ונפגעים על ידו כי הוא היה קרוב מידי אליהם.

אל תשכח שהם לא ראו את הרמזורים כשהוא עבר ולן יהיה להם מאוד קשה לבסס כתב אישום.

לעומת מה שאתה מספר, לפני שבועיים נסעתי בכביש של הקריות וליד הקריון ערתי ברמזור אדום כשמאחורי עצרה ניידת (לא סמויה ועם אורות כחולים דולקים. איזה מטומטם עקף את שנינו וגנב את הרמזור האדום. הניידת הפעילה סירנה וקראה לו לעצור והאידיוט עבר גם את הרמזור הב באדום. כמה מות מטרים אחר כך ראיתי אותו ואת הניידת בצד הדרך ואני מאוד מקווה שהוא לא ינהג להרבה זמן.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

גם אני הייתי אתמול בצומת הזאת בדרך לחממה אבל לא ראיתי שום שוטרים, מוזר.

תראה אין ממש מה לעשות, עד שהיית עושה פרסה להגיע למשטרה ומדבר איתם, הוא כבר היה נעלם לו. ולא נראה לי שהמשטרה ראתה את אורות הרמזורים אז אין שום הוכחה כלשהיא.

החיים לא הוגנים לצערי ורכב יכול להיות כלי הרג בדיוק כמו אקדח.

פורסם
במקום על עוד 30 דבורות שישקיעו את הכסף שלהם בעוד 30 מצלמות רמזור.

יתרום ~קצת~ יותר לבטיחות בכביש.

ניר

מסכימה עם ניר, על הצבת מצלמות רמזור, יתרום לדעתי להפחתת מעבר נהגים עבריינים באור אדום.

יעיל יותר מכל מצלמת מהירות שמציבים על כבישי הארץ.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

כמה עובדות ששכחתי לציין:

1. לא היינו שיכורים, אני שתיתי חצי ליטר בירה (ולא נהגתי, ישבתי לצד הנהג), הנהג לא שתה כלום.

2. כמו ש"Paradoxx" כתב, צומת אחת לפני כן (צומת העוגן) הייתה תאונה שבה היו מעורבות 4 מכוניות, לדעתי אחת מהמכוניות סטתה מנתיב הנסיעה וזה יצר בלאגן.

עובדות חשובות יותר:

3. בצומת מותקנת מצלמה המצלמת נהגים שעוברים באדום. לפני כשנתיים היה נהג משאית שגנב אדום בדיוק באותו מסלול שהמטורף נסע אתמול, והפלאש הופעל.

כנראה שהמצלמה לא עובדת כרגע.. משום מה נראה לי משיקולי תקציב (מעדיפים שוטרים עיוורים על מצלמות מדייקות)

4. השוטרים, שעמדו 50 מטר מהצומת ראו (יכלו לראות בדיעבד) את האור הירוק שהיה לנו. אם לנו היה ירוק, ורכב מולנו עבר את הצומת בזמן הירוק שלנו, אז לו היה אדום, אין פה מקום לטעויות.

פורסם

היתה הצעה להאריך את הזמן של האור האדום בשניה.

לא יודע מה קרה איתה..

זה יכול באמת להציל חיים.

פורסם
מזמן לא היית באיטליה, הא? ;-)

אני דווקא כן, ושם תופעת הרמזור האדום הרבה יותר גרועה מאצלנו. אצלי זה הביקור הראשון שם ועל כן אשמח לשמוע במיוחד ממך רועי למה זה כך.

Veni Vidi Vici

פורסם
4. השוטרים, שעמדו 50 מטר מהצומת ראו (יכלו לראות בדיעבד) את האור הירוק שהיה לנו. אם לנו היה ירוק, ורכב מולנו עבר את הצומת בזמן הירוק שלנו, אז לו היה אדום, אין פה מקום לטעויות.

זה לא עובד ככה.

לשוטר אסור לרשום דו"ח במקרה הזה.

דו"ח כזה נופל בקלות בבית משפט.

ההנחייה לרישום דו"ח בעת מעבר באור אדום הוא שאתה חייב להיות מאחורי הרכב שעבר באור אדום, לראות את האור האדום ברמזור (לא אור ירוק ברמזור אחר - ייתכן והייתה תקלה במערכת הרמזורים) ולראות שאחרי שהאור הפך לאדום הנהג עבר נכנס לצומת (כלומר עבר את קו הצומת).

כמובן שאין צורך להסביר שבמקרה שלך השוטר לא יודע האם הרמזור באמת היה אודם ובאיזה שנייה והוא לא יכול לדעת האם בשנייה שהנהג נכנס פיזית לצומת הרמזור היה צהוב/אדום או ירוק מהבהב (אי אפשר להסתכל גם על הרמזור שלכם וגם על הרכב הנכנס לצומת במקביל).

וכל מי שחושב ששיטה זו היא טיפשית וגורמת לסיכון חיי אדם אז כל זאת תודות לעו"ד המתמחים בתעבורה למיניהם.

• תוכן חדש...